Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Xavier Trias continua rebent carabasses dels partits que podrien votar per ell en la investidura com a alcalde de Barcelona. Si ahir van ser ERC i el PSC els que li van negar el suport, avui ho ha fet Ciutadans, que no volen pactar amb ningú. Mentrestant Ada Colau tranquil·litza els d'Esquerra assegurant que serà una aliada del procés. 
  • Pel que fa al futur de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Ada Colau ha demanat avui tranquil·litat a tots els agents i comandaments. Els ha assegurat que hi haurà diàleg per reconduir el cos cap a un model de proximitat sense unitat antiavalots.  Els comandaments de la policia, per la seva banda, asseguren que ara per ara ningú no té previst abandonar el càrrec. Qui si ho farà és el gerent de seguretat, Joan Delort 
  • La futura alcaldessa ha tornat a demanar avui tranquil·litat al sector empresarial  i a assegurat que està a afvor de tota l'activitat econòmica possible. Colau ha denunciat que aquests dies alguns hagin escampat pors interessades, per exemple respecte a la continuitat del Mobile World Congress. I precisament la seu del Mobile a la Plaça Catalunya haurà de ser desallotjada per ordre de una jutge de Barcelona. Una seu que fa dies que està ocupada pels treballadors subcontractats de Telefònica que fan una vaga per reclamar millors condicions laborals.
  • Doble missatge avui de Pedro Sánchez a Mariano Rajoy i a Artur Mas. El líder del PSOE, que participa en les Jornades Econòmiques que es fan a Sitges, ha carregat contra les actituds tant rupturistes com les immobilistes, ha dit. Sánchez ha reclamat a Rajoy que es mogui i que avali una reforma de la Constitució. I a Mas li ha exigit que abandoni l'estratègia frontista.
  • I a Lleida, el socialista Àngel Ros ha proposat als grups de l'oposició la presidència de totes les Comissions del govern municipal i que les triï cada partit en funció dels resultats electorals. A hores d'ara hi ha sis comissions a l'ajuntament i Ros preveu reduir-les a tres o quatre. També ha ofert als altres grups les regidories de barri i la presidència dels consells territorials i escolars. L'objectiu, diu, és la màxima transparència.
  • El jutge del cas Palau ha ordenat l'embargament de les 15 seus que Convergència Democràtica va oferir com a garantia per a cobrir la seva responsabilitat civil en cas de ser condemnada. El magistrat també ha demanat a hisenda que taxi aquestes propietats per conèixer el seu valor real. Convergència havia posat a disposició del jutge les finques després de vendre la seu de Còrsega, que fins aleshores havia servit d'aval. La fiscalia acusa la formació nacionalista de cobrar més de 6 miliones d'euros en comissions il·legals a canvi d'adjudicació d'obra pública.
  • Tot a punt  a les fun-zones per rebre els seguidors del Barça i de l'Athlètic de Bilbao, que  ofereriran entreteniment i serveis als aficionats. La zona blaugrana, amb aforament per a 15.000 persones, està situada a la Zona Universitària, al costat del Camp Nou. Allà hi ha més de 20 espais amb activitats per a tota la família per viure la prèvia de la final de la copa.
  • L'equip de Valverde s'entrenarà aquesta tarda a Lezama i després viatjarà a Barcelona mentre que els homes de Luis Enrique han treballat aquest matí a la Ciutat Esportiva. L'Albert Font ens acosta les novetats d'aquest matí.....
  • A la segona jornada del Primavera Sound els plats forts d'avui són la incombustible Patti Smith... i els veterans escocessos Belle and Sebástian amb el seu pop tranquil i elegant. I a l'Estadi Olímpic ja fan cua per veure aquesta nit els AC/DC en plena gira del seu 40 aniversari dalt dels escenaris.
  • TEMPS DE NEGOCIACIÓ

    CIUTADANS DIU NO A XAVIER TRIAS I ADA COLAU ES DECLARA "ALIADA DEL PROCÉS"

    Xavier Trias segueix buscant suports per mantenir-se com alcalde i segueix rebent carbasses. Després del no d'Esquerra i el PSC aquest matí s'ha reunit amb Ciutadans que li ha recordat que no pactaran ni amb ell ni Ada Colau. Una Colau que avui ha dit que ella serà una aliada del procés sobiranista. És la resposta als republicans que li exigeixen que vagi més enllà i que es declari obertament independentista per entrar al seu govern 

    PEDRO SÁNCHEZ A LA REUNIÓ DE SITGES

    Pedro Sánchez, el secretari General del PSOE, ha passat avui per les jornades econòmiques que organitza el Cercle d'economia. A Sitges està la Sandra Morales...Sandra, Sánchez ha reflexionat al voltant dels resultat de les municipals i ha presentat el PSOE com l'única alternativa sòlida al Govern de Rajoy...

    GUÀRDIA URBANA

    COLAU OFEREIX DIÀLEG A LA POLICIA LOCAL, QUE ASSEGURA QUE CAP COMANDAMENT PLEGA

    Pel que fa al futur de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Ada Colau ha demanat avui tranquil·litat a tots els agents i comandaments. Ha assegurat que hi haurà diàleg amb ells per reconduir el cos cap a un model de proximitat sense unitat antiavalots. Precisament diàleg demanen els sindicats, que parlen de situació d'incertesa, no de malestar

    PROPOSTA DE CANVIS 

    A LLEIDA, ROS OFEREIX A L'OPOSICIÓ EL CONTROL DEL  GOVERN MUNICIPAL A TRAVÉS DE LES COMISSIONS

    A Lleida, el socialista Àngel Ros ha proposat als grups de l'oposició la presidència de totes les Comissions del govern municipal i que les triï cada partit en funció dels resultats electorals. A hores d'ara hi ha sis comissions a l'ajuntament i Ros preveu reduir-les a tres o quatre.

    També ha ofert els altres grups les regidories de barri i la presidència dels consells territorials i escolars.

    FINAL COPA DEL REI

    BARCELONA ES PREPARA PER VIURE DEMÀ EL PARTIT ENTRE L'ATHLETIC DE BILBAO I EL BARÇA

    Per davant un cap de setmana que té com una de les cites centrals la final de la Copa del Rei 

    MÚSICA PER TOTS EL GUSTOS

    PATTI SMITH PROTAGONISTA DEL PRIMAVERA SOUND I EL GRUP AC/DC ACTUA A MONTJUÏC

    Els amants de la música tindran altres prioritats. Avui segona jornada oficial del Primavera Sound després d'una primera nit marcada pel concert simfònic d'Anthony and the Jhonsons. Avui torn per PattI Smith i Bell and Sebastian. Els amats del rock dur fan cua ja a les portes de l'Estadi Olímpic per veure aquesta nit l'actuació de AC/DC que repassaran els seus 40 anys d'història

    TEMPS DE NEGOCIACIÓ

    CIUTADANS DIU NO A XAVIER TRIAS I ADA COLAU ES DECLARA "ALIADA DEL PROCÉS"

    PEDRO SÁNCHEZ A LA REUNIÓ DE SITGES

    GUÀRDIA URBANA

    COLAU OFEREIX DIÀLEG A LA POLICIA LOCAL, QUE ASSEGURA QUE CAP COMANDAMENT PLEGA

    PROPOSTA DE CANVIS 

    A LLEIDA, ROS OFEREIX A L'OPOSICIÓ EL CONTROL DEL  GOVERN MUNICIPAL A TRAVÉS DE LES COMISSIONS

    FINAL COPA DEL REI

    MÚSICA PER TOTS EL GUSTOS

    PATTI SMITH PROTAGONISTA DEL PRIMAVERA SOUND I EL GRUP AC/DC ACTUA A MONTJUÏC

  • Aquest matí ha quedat pràcticament descartada la proposta de Xavier Trias d'arribar a un pacte amb Esquerra i el PSC per impedir la investidura d'Ada Cola com a nova alcaldessa. Alfred Bosch ho rebutja de pla i el PP gairebé perquè no vol un govern amb independentistes. El PSC es pronunciarà aquesta tarda. 
  • Qui ja ho té clar és el socialista Àngel Ros, que repetirà al capdavant de La Paeria després que Ciutadans hagi decidit no donar suport al candidat de CIU en la investidura del futur alcalde de Lleida./ En cavi a Badalona el popular García Albiol té més difícl repetir mandat perquè un pacte d'esquerres farà inútil la seva victòria a les eleccions. Una cosa semblant passa a Castelldefels on el fins alcalde ...Reyes, del PP, no suma majoria amb ningú i segurament serà desbanacta de l'alcaldia. 
  • Després de reunir-se amb Trias, Ada Colau ha confirmat que sí siganarà el contracte pendent amb el Mobile Congress però mirant d'extendre els beneficis a tota la ciutat. I sobre les subvencions al circuit de Montmeló ha dit que ho estudiarà.BETA  I avui el conseller d'Economia ha respost a Ada Colau que l'ajuntament de Barcelona no tindrà  un tracte diferent a la resta a l'hora de cobrar els deutes de la Generalitat. 
  • Una dóna de 36 anys ha matat al seu nadó de 3 mesos, a Santa Perpètua de la Mogoda. La mare que podría patir una depressió, hauria ofegat al seu fill a la banyera i, després, s'hauria intentat terure la vida amb pastilles. 
  • Un bon ús de les noves teconlogies pot ser beneficiós per a la formació dels infants perquè els ajuda a adquirir les competències que necessiten en la societat actual./ Els animals de l'Aqualeon safari de l'Albinyana a Tarragona que hi quedaven els ha dut l'organització ecologista que els cuidava als Estats Units./Al Port de Barcelona hem vist aquesta matí  a vaixells de la Força d'Acció Marítima de l'Armada fent un simulacre d'actuació contra l'ebola. 
  • La copa del rei ja és a Barcelona. Aquest matí l'han passejat per alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat i els aficionats han pogut fotografiar-la de ben a prop. Dissabte els dos equips que l'han guanyat més vegades, Barça i Athletic, lluitaran al Camp Nou per endur-se-la./El Barça jugarà a casa, tot i que al Camp Nou haurà d'ocupar el vestidor visitant. L'afició de l'Athletic ja porta dies pensant només en la final mentre que pels culers, la copa del rei forma part d'un objectiu més gran: el d'aconseguir el triplet.
  • Després de la prèvia d'anit, el Primavera Sound arrenca avui al Parc del Fòrum com el festival de música alternativa més consolidat del moment.
  •  

    Esquerra Republicana i el PP diuen no a la proposta de Xavier Trias d'intentar seguir com a alcalde amb una govern de Convergència, Esquerra i el PSC i el vot a favor en la investidura del populars. L'encara alcalde plantejava aquesta possibilitat just abans de tenir la seva primera reunió amb Ada Colau per iniciar el traspàs de poders. Colau ha dit que durant la conversa Trias ha donat per fet que ella serà l'alcaldessa i que l'alternativa havia sortit del PP. 

    Fins un 40 per cent de nens de menys de dos anys ja tenen accés a tauletes i telèfons intel.ligents. A l'altre extrem de la vida, els més grans. Segons un estudi cada vegada hi tenen més accés però tenen clares les utilitats. El que menys els agrada: el selfies. 

    Aquests que veieu són alguns dels animals que quedaven a l'Aqualeon ubicat la localitat tarragonina d'Albinyana. En aquests moments viatgen als Estats Units després d'haver estat anys sota el control de la Generalitat després que l'empresa tanqués. Ara l'agrupació ecologista que els cuidava ha aconseguit que un centre dels Estats Units se'n faci càrrec. 

    Després de l'aperitiu d'aquesta passada nit arrenca oficialment BETA el Primavera Sound. El festival més important de Barcelona arriba als 15 anys i espera més de 190 mil visitants. El Parc del Fòrum acollirà quatre dies de concerts. Avui destaquen les actuacions d'Anthony and the Johnsons amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i de James Blake.

    El Barça continua preparant la final de la Copa del Rei amb Luis Suárez integrat plenament en el grup. El davanter uruguaià, per tant, continua fent les passes adequades per recuperar-se de la seva lesió i poder jugar dissabte contra l'Athletic de Bilbao. 

     

    AJUNTAMENT DE BARCELONA. ERC i PP REBUTGEN UN PACTE QUE PERMETI A XAVIER TRIAS SEGUIR D'ALCALDE DE LA CIUTAT.

    NOVES TECNOLOGIES. ANALITZEM COM ES RELACIONEN ELS MÉS GRANS I ELS MÉS PETITS.

    TRASLLAT ALS EUA. ELS ANIMALS DE L'AQUALEON HAN ESTAT ANYS AL CÀRREC DE AL GENERALITAT.

    PRIMAVERA SOUND. LA QUINZENA EDICIÓ DEL FESTIVAL DEL FÒRUM ESPERA REBRE MÉS DE 190.000 VISITANTS.

    L'URUGUAIÀ, PER BON CAMÍ. EL BARÇA SEGUEIX PREPARANT LA FINAL DE LA COPA DEL REI AMB LUIS SUÁREZ.

    Ada Colau enllesteix les negociacions per pactar el govern municipal de Barcelona. Aquest matí la  candidata de Barcelona en Comú ha entrat per primer cop a l'ajuntament per mantenir reunions amb els responsables sortints. Colau, que ha exigit a Mas que pagui el deute amb la ciutat, es veurà demà amb Trias per acordar el traspàs de poders.

    L'actual sistema de beques és insuficient i no ajuda a trencar les desigualtats entre els estudiants catalans. Ho diu un estudi de la  Fundació Bofill que proposa augmentar la inversió en ajuts a la secundària per facilitar l'accès a la Universitat dels més desafavorits. 

    I al Barça, Luis Suárez torna a entrenar-se amb el grup i dissabte podrà jugar la final de Copa contra l'Athletic de Bilbao. El davanter uruguaià encara no té l'alta mèdica però ja ha deixat enrera les molèsties musculars que arrossegava els últims dies.

     

    El president del govern obre la porta a canvis al Partit Popular tot i que dilluns va dir que no n'hi hauria ni al PP ni a l'executiu. Ho ha dit aquest matí al Congrés dels Diputats on ha ratificat les seves polítiques i on no ha volgut entrar a valorar les dimissions de diversos barons com el valencià o el balear. En tot cas ha dit que els canvis aniran a poc a poc. La líder del PP català demana unitat, explicar-se millor i creu que Rajoy és el millor candidat per les generals. 

    Segueixen els moviments després de les eleccions de diumenge. A Barcelona hem vist una imatge destacada la d'Ada Colau entrant per primera vegada a l'ajuntament de la capital catalana després de la seva victòria. Ha anunciat que demà es reunirà amb Xavier Trias, que manté els contactes per aconseguir suports i ha exigit a Artur Mas que pagui el deute que té amb el consistori barceloní. 

    Per cert que Ada Colau ha sigut un dels 700 voluntaris que aquesta matinada ha participat a la iniciativa de la Fundació Arrels en el que s'ha fet un recompte de les persones que hi ha dormint al carrer a Barcelona. En total n'han localitzat 892 Ara aquestes dades serviran per fer propostes que ajudin a millorar la lluita contra la pobresa.

    Avui ens passejarem pels carrers Girona  que s'estan convertint en un gran atractiu per produccions audiovisuals de tot el món. Tot apunta que a la tardor la ciutat serà l'escenari de la sèrie Joc de trons i en els propers dies s'hi instal·larà l'equip de la segona part de "8 apellidos vascos". Tot plegat fruit d'un treball intens en contacte amb els grans estudis de la indústria. 

    Luis Suárez torna a entrenar-se amb el grup i dissabte podrà jugar la final de Copa contra l'Athletic de Bilbao. El davanter uruguaià encara no té l'alta mèdica però ja ha deixat enrera les molèsties als isquiotibials que arrossegava els últims dies.

     

    EL DEBAT AL PP. MARIANO RAJOY OBRE LA PORTA A ALGUNS CANVIS I ALICIA SÁNCHEZ-CAMACHO DEMANA UNITAT.

    ADA COLAU. PRIMERA VISITA A  L'AJUNTAMENT DE BARCELONA DESPRÉS DE GUANYAR LES ELECCIONS.

    POBRESA A BARCELONA. LA FUNDACIÓ ARRELS RECOMPTA UN TOTAL DE 892 PERSONES DORMINT ALS CARRERS DE LA CIUTAT.

    GIRONA, UN GRAN PLATÓ. "JOC DE TRONS" I "8 APELLIDOS VASCOS" RODARAN ALS CARRERS DE AL CIUTAT.

    BARÇA-ATHLETIC. LUIS SUÁREZ JA S'ENTRENA AMB EL GRUP I PODRÀ JUGAR LA FINAL DE LA COPA DEL REI.

  • D'aquesta manera Artur Mas insistia aquets matí que el 27 de setembre hi haurà eleccions autonòmiques. El president ha dit que els plans acordats amb Esquerra segueixen endavant tot i els resultats de les municipals i adverteix als republicans que hauran de complir els acords, en referència als pactes que s'han de negociar a ajuntaments i diputacions. Sobre la victòria d'Ada Colau a Barcelona, creu que és un exemple dels riscos de la divisió del vot independentista./ De la seva banda el ministre de l'Interior, Jorge Fernández, ha culpat avui a Mas d'haver convertit Barcelona en un focus d'inestabilitat degut a la seva aposta cega per la independència. 
  • Per cert que el govern ha alertat avui que la Generalitat té una situació extrema de tresoreria i ha acusat Colau de fer una pinça amb el PP contra el Govern català que l'asfixia financerament. De la seva banda Xavier Trias s'ha defensat avui de les acusacions d'estar signant contractes compromesos abans de deixar el càrrec. 
  • El món empresarial també ha valorat el canvi al mapa polític. Així el Cercle d'Economia no se sent alarmat per les formacions emergents però reclama governs estables.  I el president de la Fira de Barcelona desitja que el projecte d'Ada Colau beneficiï els barcelonins.
  • El càncer de pròstata és el més freqüent en els homes a Catalunya. L'Institut Català d'Oncologia ha aconseguit una curació del 95% en pacients amb aquest tumor quan és de baix risc aplicant la braquiteràpia. Es tracta d'un tipus de radioteràpia en què la radiació es fa de manera interna.
  • Un 22'2 % de la població espanyola estava en risc de pobresa al 2013. Un percentatge que s'enfila al 30 per cent en els cas dels nens. Són dades de l'última l'enquesta de condicions de vida que ha publicat l'INE i que mostren que a Catalunya afectava un 15'8 % dels habitants. Un 12% de llars catalanes tenien moltes dificultats per arribar a fi de mes. El 9 per cent patia retards en els pagaments relacionats amb la vivenda habitual i un 40% no podia afrontar despeses imprevistes. 
  • A l'espera del final de la Copa dissabte vinent, l'activitat a can Barça és més institucional. Josep Maria Bartomeu ha destapat aquest migdia la maqueta del projecte del nou Mini Estadi que es traslladarà a Sant Joan Despí./ I avui s'ha posat a la venda la samarreta per la temporada vinent, la primera de la historia del club que tindrà franges blaugrana HORITZONTALS ... La 
  • Si us agrada la música clàssica i us atrau la transgressió, el vostre home és aquest. Cameron Carpenter és un organista diferent, singular, amb una tècnica insuperable i que es mou com peix a l'aigua entre tradició i revolució. Aquesta nit debutarà a Catalunya, al Palau de la Música
  •  

    Artur Mas insisteix en que el 27 de setembre hi haurà eleccions autonòmiques. El president ha dit que els plans acordats amb Esquerra segueixen endavant tot i els resultats de les municipals i adverteix als republicans que hauran de complir els acords, en referència als pactes que s'han de negociar a ajuntaments i diputacions. Sobre la victòria d'Ada Colau a Barcelona, creu que és un exemple dels riscos de la divisió del vot independentista. El ministre de l'Interior ha culpat avui a Mas d'haver convertit Barcelona en un focus d'inestabilitat.

    Xavier Trias ha desmentit les acusacions d'Ada Colau sobre signatures de contractes i concessions d'última hora. L'encara alcalde ha ofert la creació d'una mesa on es gestioni tot el traspàs i s'ha compromés a no aprovar rés que no tingui el vist i plau de Colau. 

    A L'Informatiu us explicarem avui el resultat d'una investigació de l'Institut Català d'Oncologia que conclou que un 95 per cent dels pacients amb un càncer de pròstata que no s'ha estès per altres zones del cos i han estat tractats amb la tècnica de la braquiteràpia superen la malaltia. El de pròstata és el càncer més habitual entre els homes a Catalunya.

    La noticia més trista de la jornada és la mort del cineasta barceloní Vicente Aranda. Ha mort a Madrid als 88 anys després de dedicar-ne prop de 50 al cinema. Considerat un dels referents de l'Escola de Barcelona va rebre diversos Goya pels seus "Amantes" i, més recentment, se li va atorgar el Sant Jordi de Radio Nacional.

    La plantilla del Barça va celebrar anit el títol de lliga amb un sopar al que no van assistir ni Luis Enrique ni els seus ajudants. Els jugadors també es van conjurar per guanyar les finals de la Copa i de la Champions i van acomiadar Xavi. 

     

    L'ANÀLISI D'ARTUR MAS. MANTÉ LA CONVOCATÒRIA DEL 27S I INSTA A ERC A COMPLIR ELS ACORDS.

    EL CANVI A BARCEONA. XAVIER TRIAS DIU QUE NO PRENDRÀ CAP DECISIÓ QUE NO TINGUI EL SUPORT D'ADA COLAU.

    CÀNCER DE PRÒSTATA. L'ICO ACONSEGUEIX CURAR-LO EN UN 95% DEL CASOS GRÀCIES A LA TÈCNICA DE LA BRAQUITERÀPIA.

    MOR VICENTE ARANDA. CONSIDERAT UN DELS REFERENTS DE L'ESCOLA DE BARCELONA, VA FER CINEMA DURANT 50 ANYS.

    SENSE LUIS ENRIQUE. LA PLANTILLA DEL BARÇA CELEBRA LA LLIGA I ES CONJURA PER GUANYAR EL TRIPLET.