Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

EL Barça és el millor equip d'Europa per cinquè cop a la seva història. La consecució del segon triplet fa que els blaugrana signin una nova temporada per recordar. El Barça va vèncer la Juventus de Torí per 3 gols a 1, amb dianes de Rakitich, SUarez i Neimar. Més de 6 milions 700 mil espectadors van veure guanyar al Barça la final de la Champions a la 1 de TVE. UNa cuota de pantalla que representa el 47'7% d'audiència. 

I el Girona pot aconseguir la seva particular fita avui. Pujar a primera divisió per primer cop en els seus gairebé 85 anys d'història fet que assegura un ple històric a Montilivi, contra el Lugo.

Un home ha matat la seva mare a Barcelona i s'ha entregat a la Guardia Urbana. L'acusat de matar a la seva mare de 70 anys a punyalades ha estat traslladat a un centre psiquiàtric. 

I els mossos d'esquadra han detingut 6 menors, a Barcelona per una agressió a un indigent, a qui han donat d'alta aquest matí. Només quatre dels nois passaran a disposició de la fiscalia de Menors perquè els altres dos no poden ser imputats. 

El musclo zebra o el caragol poma són dues de les espècies invasores que fan més mal a les Terres de l'Ebre. Arrosers i agricultors busquen remeis per acabar amb aquestes plagues. D'altres espècies invasores com el sil·lur però, generen ocupació amb l'arribada d'aficionats a la pesca esportiva. 

En poques hores de diferència hi ha hagut dues morts violentes a Barcelona. Els mossos investiguen la mort d'un home de 35 anys aquesta matinada després de ser agredit per dues persones. I la Guàrdia Urbana ha detingut aquest matí un home acusat de matar la seva MARE de 70 anys a ganivetades. L'home s'ha entregat voluntàriament a la policia i l'han traslladat a un centre psiquiàtric. 

Aquest matí passaran a disposició de la fiscalia de Menors els agressors d'una persona indigent aquesta matinada al barri d'Horta de Barcelona. L'home ha estat ingressat a l'hospital de la Vall d'Hebron, amb ferides a la cara, i l'han donat d'alta aquesta matinada. 

 Els horaris europeus i la millora de la conciliació familiar. Són els dos principals reptes que s'afrontaran la setmana vinent en unes jornades que organitza l'Observatori de la Dona. Dels beneficis d'aplicar aquestes mesures en parlem avui amb Carme Poveda, autora  de l'estudi "mesures de conciliació i reforma horària: opinió de les empreses catalanes". Un document que servirà de base en aquestes jornades.

Il·lusió no els falta. Ara el que cal es fer la feina i sort. Molta sort per als jugadors que avui es juguen la glòria a l'estadi olímpic de Berlín, on el Barça té a l'abast ser el primer equip a la història d'assolir per segona vegada el triplet de Lliga, Copa i Champions. Més de 400 millons de persones estaran pendents d'ells.  

El doblet de triplets és a punt. L'afició ja és a Alemanya per fer costat a l'equip. Els blaugrana s'enfronten a la Juve a tres quart de nou de la nit. A Berlín, tot a punt! 

20 mil aficionats blaugrana ja són a Berlin per donar suport a l'equip. Els que van i tornen avui mateix, sortien aquest matí de l'aeroport del Prat. La resta ja són allà, escalfant la ciutat. L'Estadi estarà ple a vessar  per veure una final que es retransmet a 200 països. 

El 80% de les empreses apliquen la flexibilitat horària com a mètode perquè els treballadors puguin conciliar vida familiar i laboral. Avui parlem dels avantatges de la conciliació i del que suposa per a una dona deixar de treballar per no poder conciliar. 

El nen de 6 anys malalt de diftèria continua ingressat a la Vall d'Hebron, una setmana després que es detectés el seu cas. Està greu però estable. Es continua investigant el focus de la malaltia tot i que es descarta l'aparició de cap altre cas. 

Fa dies que en parlem i avui, finalment, arriba l'hora de la veritat. El Barça buscarà aquesta nit a Berlín la seva cinquena Orelluda davant la Juventus. L'equip de Luis Enrique arriba a la final com a favorit, tot i que tècnic i jugadors insisteixen en la prudència. Sí és l'exemple d'una manera d'entendre un estil de joc...

  • Berlín respira Champions pels quatre costats. Els dos equips són als respectius hotels i ja compten les hores que falten per a la final de demà. A l'estadi olímpic enllesteixen els últims detalls. Des de les grades que demà acolliran les dues aficions. Mario Ojuel ens acosta la última hora./ I la il·lusió la posen els aficionats que ja estan a Berlín per donar suport a l'equip. Avui és previst que marxin cap a la capital alemanya uns 5 mil dels 20 mil culés que gaudiran de la final.
  • És Dolors Sabater, la propera alcaldessa de Barcelona. La candidata de la coalicio de Podem i la Cup, Guanyame Badalona en Comú, ha tancat un acord amb Esquerra, Iniciativa i els socialistes per desallotjar al popular García Albiol. / Aquesta ha sigut la seva primera compareixença i ha enviat un missatge molt clar a l'encara alcalde que va guanyar les eleccions i que, tot i tenir el doble de regidors que Guanyem Badalona en Comú, serà rellevat del càrrec. Sabater ha promés ser l'alcaldessa de tots els badalonins. Desde Madrid, on avui tenia la seva agenda, Xavier García Albiol ha lamentat el pacte i ha acusat directament als socialistes d'entregar l'ajuntament a l'esquerra radical. / A Barcelona segueixen les negociacions. Avui el líder del PSC a la capital catalana, Jaume Collboni, ha dit que els contactes amb Ada Colau van pel bon camí ./ El pacte a Badalona ha estat rebut de manera oposada pels líders del PP i del PSC. Miquel Iceta assegura que no hi ha cap regla general, i que els acords s'han de tancar als porpis municipis.  Sánchez Camacho, en canvi, creu que el que ha passat a Badalona passarà factura als sociialistes./ I de pactes i alcaldies també escriu avui Josep Antoni Duran i LLeida. En la seva carta setmanal acusa a Esquerrra Republicana de donar l'esquena als alcaldables de CiU, i va més enllà quan afirma que els republicans els hi Tenen Ganes. Duran defensa la pregunta sobre el procès sobiranista
  • Tot i que continua en estat greu, els metges són optimistes sobre l'evoució del nen de 6 anys ingressat a ala Vall d'Hebrón amb diftèria. Creuen que està responent bé al tractament d'antitoxines que van haver de portar de Rússia. El cas ha generat una forta polèmica sobre la conveniència de vacunar o no als fills./ Parlem ara d'al·lèrgies perquè més de 150 milions de persones a Europa en tenen alguna. I les previsions apunten que en 10 anys seran un 50% més. Les més freqüents són les respiratòries... 
  • Els Sidone són molt culés i s'han volgut sumar a la festa de la Champions. Avui acabem amb el seu nou single "Estamos aquí" que han dedicat al Barça que demà buscarà la seva cinquenA champions.
  •  

    Imatges en directe de l'Olimpiastadion de Berlin, el camp que en poc més de 24 hores acollirà la final de la Champions on el Barça buscarà davant la Juve el seu cinquè títol continental. Demà a partir de tres quarts de nou del vespre els blaugrana buscaran seguir fent història i ho veureu en directe a La 1 de Televisió Espanyola. Els dos equips arriben aquest migdia a Berlín. El Barça ha sortit a primera hora de l'aeroport del Prat. Luis Enrique disposa de tota plantilla amb Iniesta recuperat. A més tots els ulls estan posats en el trio de davanters Messi, Neymar i Suárez. Un partit més que especial per Xavi que acabarà demà la seva trajectòria al Barça i ho vol fer aixecant la Copa. 

    I la il·lusió la posen els aficionats que ja estan a Berlín per donar suport a l'equip. Avui és previst que marxin cap a la capital alemanya uns 5 mil dels 20 mil culés que gaudiran de la final. Els més matiners han estat els que han sortit amb autocar des del Camp Nou.  

    L'actualitat política passa avui per Badalona. Aquest matí hem vist a Dolors Sabater, la candidata de Guanyem Badalona en Comú que agrupa Podem i la CUP, i que serà la propera alcaldessa de la ciutat gràcies al suport d'Esquerra, Iniciativa i el PSC. Rellevarà al guanyador de les eleccions, el popular Garcia Albiol, que considera que els socialistes han entregat l'alcaldia als radicals. 

    A L'Informatiu us explicarem el perquè els responsables de Sanitat han decidit endarrerir el recordatori dels 6 anys de la vacuna que, entre d'altres malalties, ens fa immunes a la diftèria. Una noticia que coincideix amb el cas del nen diagnosticat a Catalunya que segueix greu. Dues situacions que coincideixen però que no tenen res a veure. L'endarreriment té a veure amb problemes de distribució.

     

    FINAL DE CHAMPIONS. BARÇA I JUVE BUSQUEN DEMÀ A BERLÍN CONVERTIR-SE EN EL MILLOR EQUIP D'EUROPA.

    FINAL DE CHAMPIONS. UNS 20.000 AFICIONATS BLAUGRANA VIATGEN A BERLÍN PER VEURE EL PARTIT.

    CANVIS A BADALONA. ELS PARTITS D'ESQUERRA DESBANQUEN XAVIER GARCIA ALBIOL DE L'ALCALDIA.

    VACUNA DELS 6 ANYS. S'ENDARREREIX EL RECORDATORI PERQUÈ ESCASSEJA UN DELS DELS COMPONENTS.

     

    ERC MANTÉ LES NEGOCIACIONS AMB COLAU I MAS I ESPADALER ANALITZEN LA SITUACIÓ D'UDC

    Oriol Junqueras aclareix que ERC té tota la voluntat d'ajudar a la governabilitat de Barcelona malgrat que  Ada Colau no signi el full de ruta per a la independència.   Una independència que provoca divisions a Unió. Avui Espadaler ha agraït a Mas que no interfereixi en la consulta interna i advereteix als crítics que votar NO el dia 14 és excloure una part important dels catalanisme. 

    AUGMENTEN UN 7 % LES PERSONES ATESES PER CÀRITAS L'ANY PASSAT A BARCELONA

    Càritas adverteix que la pobresa és cada vegada més crònica i extensa i que les famílies cada cop tenen més necessitats.  Només a Barcelona, l'entitat va atendre el 2014 173.000 persones, un 7% més  que l'any anterior,  1 de cada 3 menor d'edat.  I el nombre no para de créixer.

    LUIS ENRIQUE S'EMPORTA TOTA LA PLANTILLA A BERLÍN, INCLOSOS INIESTA I ELS JOVES

    Últim entrenament del Barça abans de viatjar demà cap a Berlín.  Luis Enrique s'emporta tota la plantilla inclosos els joves Munir, Sandro i Samper...i Pedro, que ha renovat fins al 2019.   Iniesta ha completat la sessió i s'espera que pugui jugar sense problemes. El Barça farà demà les últimes proves a l'Olimpia Stadion.  

    LOOP 2105

    13 EDICIÓ DEL FESTIVAL DE VIDEOART DE BARCELONA DEL 4 AL 6 DE JUNY A DIVERSOS ESPAIS CULTURALS

    Durant uns dies Barcelona es converteix en la capital mundial del video-art, amb una nova edició del festival LOOP

    Mig centenar de video-artistes de tot el món mostren a diversos museus, galeries i espais de la ciutat les seves creacions i projectes. Molts d'ells s'exposen per primer cop.  Com a novetat aquesta edició del festival, ja totalment identificat amb la marca Barcelona, fa èmfasi en els debats sobre video-art vanguardista amb una vintena de ponents.

     

    Càritas envia un missatge molt clar: la recessió econòmica està marxant però la crisi segueix entre nosaltres. En el balanç de les seves actuacions durant l'any passat ha volgut destacar que, només a l'àrea de Barcelona, es van incrementar un 7 per cent el número de persones que van rebre la seva atenció. En total, més 170 mil persones; 1 de cada 3 menor d'edat. Una pobresa més extensa i intensa que aquest 2015 segueix creixent. 

    A la política, Esquerra Republicana manté la disposició a pactar amb Ada Colau encara que no signi el full de ruta independentista. I al Parlament reunió de Mas i Espadaler després del debat generat per la pregunta que Unió farà el dia 14. Davant del sector independentista del partit que aposta per votar no a la consulta, Espadaler ha dit que la victoria del no deixaria al marge una part del catalanisme. 

    El conseller de Salut, Boi Ruíz, ha fet una crida perque cap familia deixi de vacunar els seus fills. Diu que els beneficis de la vacunació són una evidència científica i que vacunar és un a acte de responsablitat  social perque si s'agafa la malaltia, com ha passat amb aquest nen, es pot contagiar a altres persones. 

    El Barça ha fet al matí l'últim entrenament a la Ciutat Esportiva abans de viatjar demà cap a Berlín. Luis Enrique ha pogut treballar amb tots els seus efectius i, de fet, s'emporta la plantilla sencera a la capital alemanya, a més dels joves del planter Munir, Sandro i Samper. Andrés Iniesta ha completat la sessió i s'espera que pugui jugar sense problemes.

     

    LA POBRESA CREIX. CÀRITAS DENUNCIA QUE LA CRISI SOCIAL SEGUEIX I QUE S'INCREMENTA LA GENT QUE NECESSITA AJUT.

    EL DEBAT A UDC. REUNIÓ AL PARLAMENT D'ARTUR MAS I RAMON ESPADALER PER PARLAR DE LA PREGUNTA.

    DEBAT VACUNES. EL CONSELLER DE SALUT CREU QUE LA VACUNACIÓ HAURIA DE SER OBLIGATORIA.

    INIESTA REFET. LUIS ENRIQUE S'EMPORTA TOTA LA PLANTILLA PER A LA FINAL DE LA CHAMPIONS A BERLÍN.