Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

A aquesta hora ja s'ha recuperat la normalitat a la xarxa de trens de rodalies i regionals de Renfe després d'un matí molt complicat. A quarts de set del matí el sistema informàtic que regula el trànsit ha caigut i no s'ha pogut recuperar fins una hora i mitja més tard. Una situació que ha obligat a parar els 200 trens que circulaven a aquella hora i ha afectat a uns 80 mil usuaris. Un cop recuperat el sistema ha costat força tornar a una situació normal. El president d'Adif ha dit que ja s'ha obert un expedient sancionador a l'empresa que prota el sistema. 

Segueix la polèmica per la presència d'estelades a façanes del ajuntaments. Aquesta és la bandera que hi ha penjada a l'Ajuntament de Manresa. Diuen que no la treuran fins que no es resolgui el recurs que han presentat contra la decisió de la Junta Electoral. Altres municipis l'han tret aquest matí, és el cas de Sant Julià de Ramis al Gironès. 

Això que esteu veient és la primera Ropateca d'Espanya, està a Barcelona. Una idea importada d'altres països i que consisteix en pagar 15 euros al mes que permeten agafar tres peces de roba de la temporada en préstec. Un exemple més dels que busquen un consum més sostenible i econòmic. 

Xavi Hernández ha confirmat aquest migdia que deixa el Barça, després de 17 temporades al primer equip, per acabar la seva carrera a Qatar. 

 

RODALIES RENFE. UNA AVARIA INFORMÀTICA HA FET ATURAR TOTS ELS TRENS I HA AFECTAT A UNS 80.000 USUARIS.

ESTELADES. MANRESA RECORRE LA DECISIÓ DE LA JUNTA ELECTORAL I MANTÉ LA BANDERA A LA FAÇANA  DE L'AJUNTAMENT.

"LA ROPATECA ". CONSISTEIX EN PAGAR 15 EUROS MENSUALS PER PODER AGAFAR EN PRÉSTEC 3 PECES DE TEMPORADA.

XAVI SE'N VA. CONFIRMA QUE JUGARÀ A QATAR LA TEMPORADA VINENT, BARTOMEU ANUNCIA QUE LUIS ENRIQUE SEGUIRÀ.

  • Els Mossos d'Esquadra ja han començat els requeriments a alguns ajuntaments per que retirin les estelades de balcons i façanes durant la campanya electoral.  Alguns ja ho han fet: és el cas de Miravet o de Marçà a les Terres de l'Ebre. D'altres, com Torroella de Montgrí, no tenen intenció de fer-ho. La Generalitat adverteix que la imatge dels mossos retirant estelades no beneficia ningú.
  • Un altre conflicte obert és l'originat per la presumpta intromissió de la policia nacional en una operació anti-gihadista dels mossos. Segons Artur Mas aquest cas hauria provocat dimissions en qualsevol pais europeu, mentre que pel ministre d'Interior si l'Audiència Nacional torna a arxivar el cas, serà ell qui demanarà responsabilitats.
  • Això és el que ens deia en Joan des d'Alemanya via internet. El seu cas no és únic. Com ell cada vegada són més els joves que han de fer les maletes i marxar a l'estranger a treballar. Segons un informe de la UGT, en l'últim any més de 5.500 joves han pres aquesta decisió, 60 mil en 6 anys./ Una opció per evitar marxar fora podria ser trobar feina a un conegut outlet de La Roca. Aquests dies busquen un centenar de professionals del comerç per seguir expandint el seu negoci. Les 300 persones preseleccionades entre més d'un miler han començat avui a fer les entrevistes personals
  • Avui fa un mes que el professor Abel Martínez va morir a mans d'un alumne a l'Institut Joan Fuster de Barcelona
  • La prestigiosa revista mèdica "The Lancet VIH" publica demà el cas d'un pacient de Barcelona amb sida a qui pràcticament li van eliminar el VIH. Ho han aconseguit investigadors catalans que treballen per reproduir l'únic cas al món en què s'ha curat la sida. 
  • Els esports avui tenen molt a veure amb l'economia. I és que el  Barça genera uns 750 milions d'euros, l'1,2 per cent del PIB, només a la ciutat de Barcelona. Ho diu un estudi sobre l'impacte econòmic del club que han presentat aquest migdia al Cercle d'Economia./ A l'Espanyol estan pendents de dos fronts. D'una banda, d'esgotar les últmes possibilitats de jugar la Lliga Europa. 
  • Ni concerts, ni fil musical ni sales obertes. La música s'atura avui per demanar la baixada de l'IVA cultural fins al 4  per cent. Fa tres anys el van pujar del 8 al 21 per cent, per recaptar més. Al sector, però, diuen que els ingressos no han millorat i que el públic ha caigut un 30%. Per això han presentat al Cogrés més de 220.000 signatures en contra de l'impost.
  • Ja ha començat una nova edició del DOCfield, el festival de fotografia documental de Barcelona, que durant dos mesos mostrarà el treball d'un centenar dels millors fotoperiodistes.
  •  

    És el moment en que l'alcalde d'Esquerra Republica de la localitat de Miravet, a la Ribera de l'Ebre, retira l'estelada que estava penjada a l'ajuntament. Ho fa després d'haver rebut un requeriment de la Junta Electoral de Zona recordant que ha prohibit la presència d'aquestes banderes durant la campanya a edificis públics. Mentrestant a Girona moltes estelades segueixen penjades i diuen no haver rebut els requeriments. 

    A L'Informatiu d'avui recullirem també la dada aprovada per la UGT de Catalunya. Diu que en els últims 6 anys la xifra de joves catalans que han hagut de marxar d'Espanya per treballar s'ha incrementat en més d'un 70 per cent.

    I aquestes són imatges d'algunes de le concentracions que s'han fet aquest matí per recordar al professor de l'Institut Joan Fuster assasinat fa un mes per un dels seus alumnes. Els sindicats demanen que aquesta mort serveixi per reflexionar sobre la realitat a l'escola pública que no permete afrontar totes les situacions que s'hi produeixen.

    La industria de la música diu avui prou. S'ha convocat el dia sense música en protesta per l'IVA del 21% que s'aplica al sector cultural. Músicc, promotors, sales de concerts demanen que es redueixi i ho fan no pujant als escenearis. Diuen que la mesura no ha incrmentat la recaudació i que el públic ha caigut un 30%.

    El Barça genera 1'2 per cent del PIB de la ciutat de Barcelona, és a dir uns 750 milions d'euros, i fomenta més de 15 mil llocs de treball. Aquestes són dues de les dades més destacades de l'estudi sobre l'impacte econòmic del club a la capital catalana, que han presentat aquest migdia al Cercle d'Economia.

     

    ESTELADES ALS AJUNTAMENTS. ALGUNS ALCALDES LES RETIREN I ALTRES INSISTEIXEN EN QUE LES PENSEN MANTENIR A LES FAÇANES.

    MARXAR DE CASA. LA CRISI HA INCREMENTAT UN 72% LA XIFRA DE JOVES QUE BUSQUEN FEINA FORA D'ESPANYA.

    UN MES DESPRÉS. LA COMUNITAT EDUCATIVA RECORDA EL MESTRE ASSASSINAT A L'INSTITUT JOAN FUSTER.

    DIA SENSE MÚSICA. MÚSICS, PROMOTORS I SALES DE CONCERTS EN CONTRA DE L'IVA CULTURAL DEL 21%.

    CERCLE D'ECONOMIA. EL BARÇA GENERA EL 1,2% DEL PIB I MÉS DE 15.000 LLOCS DE TREBALL A LA CIUTAT DE BARCELONA.

    Ja ha obert portes a la Fira el Beyond Building Barcelona, el rebatejat Construmat amb l'objectiu d'atraure més professionals i per primer cop públic en general. Al Saló hi són presents les 300 empreses més importants del sector i  aquest any més centrat en la rehabilitació, el disseny i l'habitatge sostenible que no pas en els grans projectes. L'Àngel Pons ja ha vist les principals novetats....

    REOBRE EL MERCAT DEL NINOT

    DESPRÉS DE 5 ANYS I MIG LLARGS D'OBRES, AMB 48 PARADES A DINS I 33 MÉS A FORA

    des d'avui els veïns ja poden anar a comprar el nou Mercat del Ninot...., a Barcelona

    TERCERA OPERACIÓ ARANYA

    4 DETINGUTS A BARCELONA PER UN POSSIBLE DELICTE D'ENALTIMENT DEL TERRORISME A INTERNET

    Hi ha almenys una vintena de detinguts, 4 d'ells a Barcelona. La resta a Biscaia, Madrid i Vigo, entre altres. Es tracta de la tercera onada de detencions per insults a les xarxes socials. Les anteriors vegades es va detenir als responsables de missatges ofensius contra víctimes del terrorisme o que, directament, demanaven atemptar contra el Rei, Mariano Rajoy o Pérez Rubalcaba. 

    PROPOSTA DEL SECTOR FINANCER

    BANCS I CAIXES PLANTEGEN HORARIS MÉS FLEXIBLES PERÒ ELS SINDICATS S'HI OPOSEN

    Aquest és un dels canvis que es planteja el sector financer en alguns convenis que s'estan negociant. Eliminar la regulació dels horaris perquè cada entitat els pugui decidir pel seu compte.

    ALLURE OF THE SEAS

    EL VAIXELL DE PASSATGERS MÉS GRAN DEL MÓN TÉ A BARCELONA EL SEU PORT BASE AQUESTA TEMPORADA

    Una ciutat flotant, amb un munt d'espais i amb  capacitat per  6.318 viatgers, i uns 2.300 tripulants. Aquí tindrà el seu port base fins l'octubre, quan acabarà la temporada a Europa. 

    CANVI DE TEMPS

    ALERTA PER VENT A GIRONA I XÀFECS A LA GRAN MAJORIA DE LES COMARQUES CATALANES

    CÀBALES EUROPEES

    L'ESPANYOL VOL GUANYAR EL CELTA PER APURAR LES POQUES OPCIONS DE JUGAR A EUROPA

    20 ANYS TOCANT RUMBA CATALANA

    "SABOR DE GRÀCIA" PRESENTA NOU DISC AQUESTA NIT A LA SALA LUZ DE GAS

    Sabor de Gràcia fa 20 anys i ho celebra amb un disc nou de temes originals i de versions

     

    Pedro Sánchez protagonitza avui la jornada de campanya electoral a Catalunya amb visites a aquesta hora a GIrona i a la tarda a Barcelona. Ho fa després de la visita d'ahir de Mariano Rajoy en la que va acusar a CIU de generar massa tensió. Xavier Trias ha dit aquest migdia que és el govern de Rajoy qui genera la tensió i ha posat com exemples el ministres Wert i Fernández Díaz. Esquerra creu que on hi ha tensió és al PP.

    Avui també estarem en directe al Beyond Building Barcelona, un renovat saló Construmat que pretén mostrar les últimes novetats en el sector de la construcció prioritzant el disseny, la sostenibilitat i la rehabilitació. 

    Als esports, aquesta serà la setmana del Xavi. El de Terrassa confirmarà dijous que deixa el Barça a final de temporada i marxarà a jugar a Qatar. El club li retrà un homenatge dissabte al Camp Nou en l'últim partit de lliga contra el Deportivo i el president de la Federació Espanyola Angel María Villar de manera excepcional li lliurarà la copa de campió de lliga.

    I a L'Informatiu repassarem alguns dels moments de la gala dels Premis Max que anit es van entregar a Barcelona. Uns guardons que van retre homenatge a la Sardà, van coronar Lluís Homar i Blanca Portillo com els millors actors de l'any i van convertir la producció del Teatre Español de Madrid "Cuando deje de llover" en el millor espectacle. Un gala molt reivindicativa que va tenir les actrius com a eix central.

     

    CAMPANYA ELECTORAL. MARIANO RAJOY I PEDRO SÁNCHEZ PARTICIPEN A DIVERSOS ACTES A CATALUNYA.

    BEYOND BUILDING BCN. COMENÇA EL SALÓ EN EL QUE ES MOSTREN LES NOVETATS EN EL SECTOR DE LA CONSTRUCCIÓ.

    DIJOUS HO ANUNCIARÀ. XAVI DEIXARÀ EL BARÇA A FINAL DE TEMPORADA I MARXARÀ A QATAR.

    PREMIS MAX. RECONEIXEN LA FEINA DE LLUÍS HOMAR, BLANCA PORTILLO I L'ESPECTACLE 'CUANDO DEJE DE LLOVER'.