Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

CONTINUA MOLT GREU EL NEN AMB DIFTÈRIA UN 3% DE LA POBLACIÓ NO ESTÀ VACUNADA

Continua ingressat en estat molt greu el nen de 6 anys a qui van diagnosticar diftèria. El fet que  no estigués vacunat ha revifat un fort debat sobre els pares que decideixen no vacunar els seus fills. Pediatres i institucions recorden que és absolutament necessari vacunar-se però els contraris mantenen  que les vacunestenen efectes adversos. 

DIVISIÓ A UDC PEL CONTINGUT DE LA PREGUNTA PERÒ MAS DIU QUE NO CONTRADIU EL FULL DE RUTA

Artur Mas avala la pregunta que Unió farà el dia 14 a la seva militància i diu que no es contradiiu amb el full de ruta.  L'enunciat ha decepcionat els crítics del partit, que la veuen complexa, i es plantegen  forçar un congrés. Mentre que la direcció admet que si NO guanyen hauran de fer un pas enrera.  

Ada Colau ha assegurat avui que les converses amb el PSC i Esquerra són positives i estan obertes, però ha descartat adherir-se al full de ruta per la independència. Una condició que Oriol Junqueras, recordem, li havia posat per arribar a pactes.

REUNIÓ INTERPOL

41 POLICIES D'ESTAT ANALITZEN EL FENÒMEN DELS GIHADISTES ESTRANGERS

L'acte, organitzat per la Interpol, l'ha inaugurat el Ministre de l'Interior que ha recordat la importància de la col·laboració policial i la perillositat dels terroristes desplaçats. A la reunió no hi participen els Mossos d'Esquadra al no ser una policia d'Estat. Això ha aixecat controversia. El conseller ha lamentat la situació i el ministre ha dit que cal reconstruir la confiança entre els cossos després de la polèmica per una suposada xivatada. 

PAU I MARC GASOL, GUARDONATS AMB EL PREMI PRINCESSA D'ASTÚRIES DE L'ESPORT

els germans  Gasol els han guardonat amb el Premi Princesa d'Astúries a l'esport. L'anunci s'ha fet aquest migdia a Oviedo. El jurat ha destacat els seus èxits esportius que els ha portat a destacar en  la lliga més competitiva del món, la NBA.  També ha valorat la seva tasca social

HOMENATGE INSTITUCIONAL

XAVI HA REBUT AVUI EL COMIAT  INSTITUCIONAL DEL CLUB

L'acte, que ha començat amb més de mitja hora de retard pels controls  antidoping de la UEFA, s'ha fet  després de l'entrenament de la plantilla per preparar la final de Berlín. Xavi es va acomiadar de l'afició al Camp No en l'últim partit de lliga, i avui acompanyat de companys, excompanys i directius, ha tornat a rebre un homenatge pels seus 17 anys al primer equip

ROCK ARGENTÍ

ARIEL ROT PRESENTA A BARCELONA EL SEU ÚLTIM TREBALL MÉS MADUR

Amb la maduresa que dona haver fet els 50 anys, el rocker argentí Ariel Rot porta a Barcelona el seu últim disc, "La Huesuda"

 

Els germans Gasol guardonats amb el Premi Princesa d'Astúries a l'esport. L'anunci s'ha fet aquest migdia a Oviedo. El jurat ha destacat els seus èxits esportius que els ha portat a jugar a la lliga més competitiva del món i també ha valorat el que defineixen com exemplar tasca social. És la segona vegada que han estat reconeguts amb un dels principals reconeixements que pot rebre un esportista Espanya. Ja el van rebre al 2006 amb la selecció de bàsquet. 

A aquesta hora molt pendents de l'estat del nen de sis anys ingressat a la Vall d'Hebron en el que és el primer cas de Diftèria en 30 anys a Espanya. El fet que el nen no estes vacunat ha despertat un intensa debat sobre els pares que decideixen no vacunar els seus fills, un col·lectiu que pot representar el 3 per cent de la població espanyola. Pediatres i institucions recorden que és absolutament necessari vacunar-se i els contraris creuen que també tenen efectes adversos. 

El debat polític passa avui pel debat sobre pregunta que Unió farà el dia 14 a la seva militància. Pregunta complicada i que no fa referència directa a la independència. La direcció del partit admès que si el no guanya faran un pas enrera i els contraris a la pregunta volen forçar un congrés. Artur Mas ha dit aquest matí que la pregunta no es contradiu amb ell full de ruta de Convergència i Esquerra. 

41 policies d'estat es troben des d'avui a Barcelona en una trobada de la Interpol centrada en la lluita contra el gihadisme. Després que el conseller d'Interior hagi lamentat no poder participar-hi, el ministre ha recordat que als Mossos no els corresponen les relacions internacionals i ha afegit que ja s'està treballant en la convocatòria de la Junta de Seguretat catalana.

 

PREMI PRINCESA D'ASTÚRIES. ELS GERMANS GASOL RECONEGUTS PELS SEUS ÈXITS ESPORTIUS I LA SEVA TASCA SOCIAL.

VACUNACIÓ A DEBAT. ES  CALCULA QUE UN 3% DE LA POBLACIÓ NO ESTÀ VACUNADA.

LA PREGUNTA D'UDC. CREIX EL DEBAT INTERN I ARTUR MAS DIU QUE NO ES CONTRADIU AMB EL FULL DE RUTA.

LLUITA ANTIGIHADISTA. 41 POLICIES PARTICIPEN DES D'AVUI A BARCELONA EN UNA TROBADA DE LA INTERPOL.

 L'ATUR BAIXA A CATALUNYA DE 21.000 PERSONES, EL RÈCORD DELS ÚLTIMS 19 ANYS

L'atur ha baixat més que mai en un mes de maig.  El descens a Catalunya ha estat de 21.000 persones en relació amb l'abril, i al conjunt de l'estat el descens ha arribat a  118.000 persones menys.  De fet Catalunya és la comunitat on més ha disminuit l'atur. Una baixada molt vinculada al sector serveis i a l'inici de la temporada turística.

CONSULTA INTERNA A UDC 

LA DIRECCIÓ DECIDEIX AVUI LA PREGUNTA DE LA CONSULTA INTERNA DEL 14-J I MANTÉ QUE SERÁ CLARA I NÍTIDA

Pendents, aquesta tarda, d'Unió Democràtica perquè han de desvetllar quina pregunta faran a la seva militància per poscionar-se respecte el full de ruta cap a la independència. Un camí pactat per Convergència Domocatica i Esquerra.

COMISSIÓ ANTIFRAU

ALAVEDRA DEFENSA LA FIGURA DE PUJOL I NEGA HAVER COBRAT COMISSIONS

Al Parlament s'ha reprès avui l'activitat de la comissió d'investigació contra la corrupció i el frau fiscal. Els protagonistes aquesta matí són els implicats en el cas Pretòria de presumpta corrupció urbanística. 

ELS GERMANS ROCA ARRIBEN AL CELLER AMB EL TÍTOL DE MILLOR RESTAURANT DEL MÓN

És el moment en que els germans Roca han arribat aquest migdia al Celler després de recuperar el títol de millor restaurant del món. A aquesta hora dinen amb el seu equip i després seguiran treballant perquè aquest vespre els toca obrir 

PORTES OBERTES A LA CIUTAT ESPORTIVA AMB INIESTA I ALBA COM A PROTAGONISTES

El Barça comença a preparar la final de la Champions contra el Juventus en una jornada de portes obertes que ha aixecat molta expectació. L'actualitat blaugrana té dos noms propis: Jordi Alba, que ha renovat fins el 2020 i Andrés Iniesta, que ha assegurat que jugarà dissabte tot i les molèsties musculars

"SERRAT: 50 ANYS DE CANÇONS"

UNA MOSTRA AMB 800 OBJECTES RECORDA EN LA TRAJECTÒRIA I LA PERSONALITAT

50 anys dedicats a la cançó guarden molts records i anècdotes.  Ara una mostra retrospectiva permet seguir la llarga trajectòria de Joan Manuel Serrat

 

Descens rècord de l'atur en un mes de maig. A Catalunya els registrats en el Servei Català d'Ocupació van caure en més de 21 mil i deixen el total en prop dels 532 mil. De fet és la comunitat on ha baixat més l'atur que en el total d'Espanya ha sigut de 118 mil. Ara hi ha 4 milions 215 mil aturats. Un descens molt vinculat al sector serveis i a l'inici de la temporada turística.

Avui també estem molt pendents d'Unió Democràtica. Aquesta tarda anunciarà la pregunta que el dia 14 farà a la seva militància. Fixarà la seva posició en el debat sobiranista. Veurem com condiciona el resultat a les relacions amb Convergència i a l'estabilitat del govern. 

Ada Colau ha participat al costat de Xavier Trias a la signatura de la proposta de renovació del Mobile fins el 2023. Fora protestaven els treballadors de les empreses subcontractades per Movistar que, una vegada més, han rebut el suport de la líder de Barcelona en Comú.

Els germans Roca han recuperat el títol de millor restaurant del món. Anit s'anunciava a Londres i Girona ho celebraven els seus pares i el seu equip. 

El Barça comença a preparar la final de la Champions contra la Juventus en una jornada de portes obertes que ha aixecat molta expectació. L'actualitat blaugrana té dos noms propis: Jordi Alba, que ha renovat fins el 2020 i Andrés Iniesta, que ha assegurat que jugarà dissabte tot i les molèsties musculars.

 

L'ATUR CAU AL MAIG. A CATALUNYA BAIXA EN 21.075 PERSONES I ÉS LA COMUNITAT ON HI HAGUT UN DESCENS MÉS GRAN.

LA PREGUNTA D'UDC. AQUESTA TARDA DECIDIRAN EL CONTINGUT DE LA CONSULTA DEL 14 DE JUNY.

MOBILE WORLD CONGRESS. COLAU ASSISTEIX A LA SIGNATURA DEL DOCUMENT PER  DEMANAR LA RENOVACIÓ FINS EL 2023.

CELLER DE CAN ROCA. EL GERMANS DE GIRONA RECUPEREN EL TÍTOL DE MILLOR RESTAURANT DEL MÓN.

FINAL DE LA CHAMPIONS. INIESTA ASSEGURA QUE JUGARÀ DISSABTE MENTRE QUE JORDI ALBA RENOVA FINS EL 2020.

 

El Comitè Antiviolència a l'esport decideix a aquesta hora si aplica sancions per la xiulada a l'himne espanyol de dissabte en els moments previs a la final de la Copa del Rei al Camp Nou. Uns fets que han generat també força polèmica política. Pel PP cal fer modificacions legals perquè no es  repeteixin aquest fets, el PSOE creu que la sanció seria un error i el republicà Junqueras ha dit que entén que la gent ho faci però que no ho comparteix. 

Junqueras també ha descartat un pacte tripartit a Barcelona amb Ada Colau i el PSC. Avui també hem sabut que Fomento de Construcciones y Contratas ha obert una investigació interna per aclarir si entre els anys 2006 y 2007 hauria pagat comissions il·legals a Jordi Pujol Ferrusola a través d'una societat del fill gran de l'expresident. La constructora admet que les factures existeixen i que els responsables de l'època ja no treballen a l'empresa.  

Avui serem a Tarragona on segueixen molt pendents de l'arribada del turisme rus i us explicarem una activitat força freqüent per aquells que busquen una sortida a la crisi: la franquícia. Una quarta part de les que s'obren a tot Espanya ho fan a Catalunya. Una realitat a l'alça ja que moltes franquícies no impliquen una gran inversió i els bancs han obert l'aixeta del crèdit.

El Barça arrenca la setmana de la final de la Champions amb descans per a la plantilla. L'única preocupació dels blaugrana és Iniesta que va acabar amb una sobrecàrrega muscular la final de Copa. Una final que es recordarà sempre per l'espectacular gol d'un Leo Messi que somia amb tornar a conquerir el triplet. 

Amb una nova genialitat Leo Messi va obrir la llauna.  Va ser el primer dels 3 gols amb que el Barça va vèncer l'Athlètic, fent-se així amb el segon títol possible aquesta temporada: la Copa del Rei. Un gol que farà història. El triplet és a l'abast. Propera parada: Berlín dissabte vinent amb el títol de la Champions en joc.

El govern espanyol ha anunciat que convoca la COmissió Anti Violència per demà, després de la monumental pitada a l'himne espanyol en la final de la Copa. Artur Mas ho considera ridícul i insta l'executiu central a recapacitar. EL PP català diu que és una falta de respecte als símbols institucionals.

Es pot aconseguir deixar de fumar? Quins trucs hi ha per aconseguir-ho? Ens ho han explicat en aquest taller gratuit de l'Associació Espanyola contra el Càncer. 50 mil persones moren cada any a Espanya a causa del tabac. 

A Rubí hi ha l'única escola d'Europa que treballa amb el sistema Fab Lab School, un métode ideat per la universitat d'Stanford. Els seus pilars són treballar les assignatures a través d'un únic projecte i crear objectes perquè el coneixement sigui experimentable.  

"Interpol" i "The Strokes" van abanixar el teló d'una nova edició del Primavera Sound. Enguany més de 175 mil persones han gaudit d'algun dels 365 concerts de dia o de nit que ha ofert el festival. L'any vinent el Primavera torna de l'1 al 4 de juny. 

 

Un terç de la població espanyola fuma. Avui en el dia Mundial sense tabac recordem algunes dades: hi ha més d'un milió de joves d'entre 16 i 24 anys que fuma cada dia i les cigarretes provoquen el 30% de les morts per càncer. Participar en un programa per deixar de fumar facilita superar l'addicció.

El Barça va sumar ahir la seva 27ena copa del rei, en una final on va guanyar per 1 a 3 a l'Athletic de Bilbao. Leo Messi va marcar dos gols, el primer una obra d'art, i Neymar va fer el seu setè gol a la copa. Una victòria contundent per esvair dubtes sobre la solidesa d'aquest equip. 

Us expliquem ara que existeix una xarxa mundial de mitja dotzena d'escoles connectades a través de laboratoris de fabricació d'última generació. L'objectiu és ensenyar creant tot tipus de prototips. A Rubí hi ha l'única escola d'Europa que aplica aquest mètode. 

Mariano Rajoy diu que el seu govern no canviarà la política econòmica que ha dut a terme a Espanya. I ha defensat que aquestes mesures s'han de mantenir durant la propera legislatura. El president del govern també assegura que Catalunya s'ha beneficiat de les mesures econòmiques del govern. I considera que les eleccions del 27-S són un error. També ha dit que està disposat a parlar amb Artur Mas de cara a la propera legislatura. A més, ha reconegut errors en la gestió dels casos de corrupció del PP arran dels resultats del 24-M. 

"Cal ser flexibles per arribar a pactes". És el que ha dit el President de la Generalitat avui al Consell Nacional on s'han valorat els resultats de les eleccions municipals. Artur Mas també ha dit que Convergència ha de liderar el procés i que el 27-S, han de ser la força més votada. 

El centenar de treballadors subcontractats de Movistar que ocupaven la seu del Mobile World Centre des de fa una setmana estan abandonant en aquests moments voluntariament l'ocupació . Aquesta matinada han acostat posicions amb l'empresa. 

Ambient de futbol a Barcelona hores abans de la final de la Copa. 50 mil seguidors de l'atlhlètic omplen els carrers de la ciutat barrejant-se amb els seguidors blaugrana. La majoria es concentren a les zones fans que s'han habilitat per als dos equips, els de l'Athlètic a Montjuich i els del Barça al voltant del Camp Nou.  

El Barça es juga doncs, avui el segon títol de la temporada. Luis Suárez ja té l'alta mèdica  i Luis Enrique ha convocat tots els jugadors per la final d'aquesta nit. Si guanyen avui a l'athlètic als blaugrana només els quedaria la Champions per aconseguir el triplet per segona vegada a la història.