Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

CRISI A CIU. UNIÓ REUNIRÀ DEMÀ LA SEVA DIRECCIÓ PER RESPONDRE A L'ULTIMÀTUM DE CONVERGÈNCIA.

OPERACIÓ MOSSOS. DETENEN DUES PERSONES QUE HAURIEN ROBAT 120.000 EUROS FENT EXPLOTAR CAIXERS AUTOMÀTICS.

BANC D'ADN ANTIC. HA DE SERVIR PER ESTUDIAR DIVERSES MALALTIES I L'IMPACTE DE L'ALIMENTACIÓ EN LA SALUT.

PRESIDÈNCIA DEL BARÇA. JOAN LAPORTA ANUNCIARÀ A LES PRÒXIMES HORES QUE ES PRESENTA A LES ELECCIONS.

 

UNIÓ ACORDA SENSE UNANIMITAT NEGOCIAR NOMÉS AMB CDC L'ENCAIX SOBIRANISTA

L'executiva d'Unió acorda obrir negociacions només amb Convergència per buscar un encaix en el procés sobiranista. La decisió s'ha pres per 19 vots a favor i 8 en contra deL sector crític que vol sumar-se al full de ruta pactat per CDC, Esquerra i les entitats. 

ADA COLAU VISITA NOU BARRIS COM ALCALDESSA I ANUNCIA MESURES CONTRA ELS DESNONAMENTS

Ada Colau estrena alcaldia amb una visita al districte de Nou Barris, el més afectat pels desnonaments i on més la van votar.  La nova alcaldessa anuncia que buscarà solucions al problema dels habitatges i que revisarà els protocols per aturar o prevenir les execucions hipotecàries. 

DOS MORTS EN UN ALTRE XOC FRONTAL A LA N-340 AQUEST ANY JA HI HA HAGUT 12 MORTS

Dos morts, un ferit crític i un de greu en un xoc entre un cotxe i un camió a l'N-340 a l'Aldea, un dels trams amb més sinistralitat de Catalunya.  L'accident es produeix després del primer cap de setmana en què el  Servei Català de Trànsit aplica mesures per reduir el nombre de col·lisions.

 

El resultat de la consulta interna a Unió sobre el futur polític de Catalunya deixa obertes moltes incògnites.  L'escassa diferència entre els partidaris del si i el no als plantejaments de la direcció actual deixa marge a les dues parts. La cúpula, amb Duran al capdavant es veu ratificada, i els crítics creuen que tenen prou suport per seguir defensant el full de ruta independentista de Mas i Junqueras.

Primer dia laborable de l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau. Aquest matí ha volgut estrenar la seva agenda amb una visita al districte de Nou Barris, el districte que més la va votar i el més afectat per la realitat dels desnonaments. De fet ha participat en la mediació d'un desnonament que s'ha pogut aturar. Dimecres serà l'eix de la primera reunió del seu equip de govern. 

A L'Informatiu d'avui us explicarem qué són els Mooc's,beta  les sigles en inglés de cursos obertes i gratuïts de les universitats que s'estudien a través d'internet. Es tracta d'un fenomen a l'alça. A Catalunya se n'han creat una tretena. Analitzarem la qualitat d'aquests cursos i quina utilitat tenen per millorar el currículum i buscar feina. 

La selecció espanyola segueix amb pas ferm cap a l'Eurocopa de França després de guanyar per la mínima a Bielorrússia amb un solitari gol de Silva. A la Copa Amèrica, mentrestant, Neymar va ser clau en la victòria del Brasil sobre Perú amb un gol i una assistència.

 

DESPRÉS DE LA CONSULTA. ES MANTÉ LA DIVISIÓ ENTRE LA DIRECCIÓ D'UDC I ELS PARTIDARIS DE LA INDEPENDÈNCIA.

PRIMER DIA DE FEINA. ADA COLAU ESTRENA LA SEVA AGENDA D'ALCALDESSA VISITANT EL DISTRICTE DE NOU BARRIS.

ELS MOOC'S, UNA TENDÈNCIA A L'ALÇA PER ESTUDIAR ON LINE CURSOS UNIVERSITARIS.

SILVA DÓNA LA VICTÒRIA A ESPANYA A BIELORRÚSSIA I NEYMAR SALVA EL BRASIL.

En endinsem a l'escola d'adults Carme Karr del centre penitenciari Lledoners, al Bages. Aquí, com a la majoria de les presons catalanes, la meitat dels interns estudien en aquestes escoles. Els professionals volen que siguin realment una segona oportunitat per als interns.

Amb 7 dècades de vida a les seves espatlles, Nazario, el pare del comic underground, exposa per primer cop amb la seva parella de tota la vida Alejandro Molina, que va morir l'any passat. Les aquarel·les d'un i les escultures de temàtica taurina de l'altre composen un univers d'art i complicitat  que es complementen.  Es pot veure a la galeria Ignacio Lassaeta de Barcelona fins al 30 de juny.

 Prop de 4 mil militants d'Unió Democràtica voten la seva opinió sobre el procés sobiranista en la consulta interna que el partit fa avui. El resultat comportarà altres seqüel·les per als democristians. Amb aquesta consulta es posa a prova també el lideratge de Josep Antoni Duran i LLeida i la cohesió del partit. Des que es va anunciar la pregunta, l'escisió de dos bàndols dins del partit s'ha fet palesa: els defensors del "Sí" i del "no". Tots dos asseguren que la resposta que defensen afavoreix el procés sobiranista.

Primer acte d'Ada Colau com alcaldessa de Barcelona. I ho ha fet gaudint des del balcó de l'Ajuntament d'una de les tradicions catalanes més arrelades: la jornada castellera... Avui se celebrava el 46è aniversari dels Castellers de Barcelona. 

Demà comença la temporada de platges tot i que ja fa dies que el litoral s'omple de banyistes, sobretot els caps de setmana. El Ministeri de Medi Ambient ha inclós aquest any la platja de Malgrat de Mar en un pla urgent per evitar que la sorra desaparegui a causa dels temporals. 

Amb 4 jugadors blaugrana de titulars, la selecció juga aquest vespre a Borisov contra Bielorússia en partit de classificació per a l'Eurocopa. Al Mundial Femení, les espanyoles van perdre ahir contra el Brasil i ara han de guanyar Korea en l'últim partit de grup. 

 La Fundació Antoni Tàpies compleix 25 anys. Per celebrar-ho aquest cap de setmana l'accés és gratuit. S'han organitzat visites guiades i activitats per a les famílies. Aquesta mateixa setmana s'ha inagurat l'exposició "Tàpies. Col·lecció d'artista", una seixantena d'obres que els seus hereus han cedit a la fundació pels propers deu anys. 

 Demà dilluns dia 15 de juny comença la temporada de platges a Catalunya. Entre les novetats d'enguany destaca que es podrà conèixer la previsió de meduses a la costa amb 24 o 48 hores d'antelació a través del web de Protecció Civil. Tot i que la temporada s'enceti oficialment demà ja fa setmanes que es respira sensació d'estiu.

Els ajuntaments s'encarreguen de les tasques de manteniment i posen en marxa operatius especials per posar les platges a punt. 

La majoria d'ajuntaments catalans han celebrat els plens d'investidura i els nous alcaldes ja han prés posessió del càrrec. Menys a Barcelona, a les altres 3 capitals de província es governarà en minoria i continuaran manant els mateixos alcaldes. A Tarragona el socialista Josep Félix Ballesteros encapçalarà la seva tercera legislatura. A LLeida també es manté l'hegemonia d'Àngel Ros, del PSC i l'alcalde de Girona continuarà sent el convergent Carles Puigdemont.

A Badalona protestes durant  la presa de posessió de la nova alcaldessa, DOlors Sabaté, de Badalona en Comú. Partidaris de la llista més votada, el PP, i defensors del pacte d'esquerres que ha desbancat Xavier Garcai Albiol, s'han concentrat a la plaça de l'Ajuntament.

El consistori barceloní es consituirà  a les 5 de la tarda en un acte obert a la ciutadania, a la Plaça SAnt Juame. Per primer cop amb una dona al capdavant del consistori. Ada Colau, de Barcelona en Comú serà la primera alcaldessa de la capital catalana amb el suport d'ERC i el PSC.

Les reserves de vacances d'estiu a l'Àfrica augmenten entre un 5 i un 7% i el fluxe de turistes cap a la zona es recupera després d'uns anys d'estancament. Al marge del turisme, el continent ofereix grans oportunitats de negoci i alguns valors que caldria recordar. 

El Barça de bàsquet desaprofita la segona oportunitat de passar a la final de la Lliga. Per segona vegada consecutiva, els blaugrana van perdre ahir a la pista de l'Unicaja 77 a 66 i ho deixen tot pendent per al partit de demà al Palau Blaugrana. 

 L'anomenat "Continent Negre", el rei dels safaris, sempre es troba entre els destins preferits dels més aventurers. Àfrica té 54 països un continent amb moltes possibilitats, sense oblidar les oportunitats de negoci. Els conflictes que es viuen en algunes zones no espanten els viatgers. Les reserves aquest any han augmentat entre un 5 i un 7%, segons l'Associació Catalana d'Agències de Viatges.

 

EL REI FELIP VI RETIRA EL TÍTOL DE DUQUESA DE PALMA A LA INFANTA CRISTINA

El BOE publica avui el decret pel qual es revoca el títol de Ducs de Palma a la Infanta Cristina i a Iñaki Urdangarin. Un decret firmat pel seu germà el rei. Coincidint amb la decisió del monarca s'ha fet pública una carta de la Infanta en la que hauria demanat la seva renuncia al títol.

ERC VOTARÀ DEMÀ LA INVESTIDURA DE COLAU SENSE TANCAR LA PORTA A ACORDS MÉS ESTABLES

Ada Colau i Alfred Bosch escenifiquen l'acord d'investidura de Barcelona en Comú i ERC. 

Els cinc regidors republicans votaran a favor de la futra alcaldesa i seguiran negociant per tancar  pactes estables més endavant. La fragmentació del mapa polític als ajuntaments obliga a acords a múltiples bandes.

ENGUANY JA HAN MORT A LES CARRETERES CATALANES 67 PERSONES, 4 MÉS QUE EL 2014

La sinistralitat a les carreteres catalanes repunta i  en el que portem d'any ja han mort 4 persones més que al 2014.  Entre les raons, hi ha l'envelliment del parc mòbil i el mal estat d'algunes infraestructures.  A partir de demà Trànsit posarà en marxa més mesures informatives i de control. 

PAS DE GEGANT DEL GIRONA

ELS GIRONINS CANVIEN LA DESFETA PER L'ÈXIT I TORNEN A SER FAVORITS

Amb aquesta prudència celebrava l'entrenador del Girona la contundent victòria a la Romareda que acosta  als gironins a la primera divisió. 

Contra tots els pronòstics, el Girona va golejar per tres a zero al Saragossa.  Ningú no s'esperava una resposta tan convincent dels blanc-i-vermells després de la desfeta de diumenge davant el Lugo. L'equip de Pablo Machin és ara clar favorit per jugar la segona i definitiva eliminatoria per l'ascens . 

XILUETS A PIQUÉ

EL PÚBLIC DEDICA UNA XIULADA AL BLAUGRANA PELS SEUS COMENTARIS SOBRE EL REIAL MADRID

Un altre protagonista ahir, per motious ben diferents, va ser el defensa del Bará, Gerard Piqué.

En el partit de la selecció contra Costa Rica jugat a Lleó, els aficionats van xiular el blaugrana quan va sortir al camp substituïnt Ramos . Era la resposta a les paraules de Piqué dedicades al Madrid durant la celebració del triplet. El defensa, però, no estava gens preocupat.

INICI DE LA GIRA EUROPEA

ELS "CALLE 13" PORTEN A BARCELONA EL NOU DISC DE MÚSICA URBANA AMB MÉS TEMES SOCIALS

El duet porto-riqueny de música urbana, CALLE 13,  arrenca aquesta nit a Barcelona la seva gira europea per presentar el seu nou disc,  Multi Viral.

La nova recepta musical barreja diversos estils, des de la salsa a l'electrònica, sempre amb el denominador comú del rap.  Música mestissa amb lletres de protesta i reivindicació que fan del grup caribeny un referent de l'escena llatina actual. Amb el seu recent premi Grammy sota el braç, avui actuen el Poble Espanyol. Més noticies al Vespre a La 2

 

Els cinc regidors d'Esquerra Republicana  a l'ajuntament de Barcelona votaran a favor de la investidura d'Ada Colau. La líder de Barcelona en Comú i Alfred Bosch han escenificat aquest matí el que han volgut definir com un gest per seguir negociant i tancar pactes estables més endavant. La futura alcaldessa també ha confirmat que segueix negociant amb els socialistes i de fet, creu que votaran a favor seu. 

El BOE publica avui el decret pel qual es revoca el títol de Ducs de Palma a la Infanta Cristina i a Iñaki Urdangarin. Un decret firmat pel seu germà el rei. Coincidint amb la decisió del monarca s'ha fet pública una carta de la Infanta en la que hauria demanat la seva renuncia al títol.

Així d'intensa acaba una setmana que ha estat la setmana en la que s'ha volgut fer pedagogia sobre la necessitat de modificar els nostres hàbits pel que fa als horaris. Es calcula que, en general, a España anem dues hores tard, el que no facilita la conciliació i una vida més relaxada. Després veurem algunes iniciatives socials i empresarials que intenten fer la vida més fàcil. 

Molt de compte doncs si heu d'agafar el cotxe. la sinistralitat a les carreteres catalanes ha repuntat, enguany ja han mort 4 persones més que en el mateix periode de l'any passat, sobre tot per  l'envelliment del parc mòbil i el mal estat d'algunes infraestructures. Trànsit posa en marxa a partir de demà un paquet de mesures informatives i de control. 

Contra tots els pronòstics, el Girona va golejar per un contundent tres a zero al Saragossa i a la Romareda. Ningú no s'esperava una resposta tan convincent dels blanc-i-vermells després de la desfeta de diumenge davant el Lugo. L'equip de Pablo Machin és ara clar favorit per jugar la segona i definitiva eliminatoria d'ascens a primera divisió. 

 

AJUNTAMENT DE BARCELONA. ERC DONARÀ SUPORT A LA INVESTIDURA D'ADA COLAU QUE TAMBÉ PODRIA TENIR ELS VOTS DEL PSC.

DUCS DE PALMA. EL BOE PUBLICA LA DECISIÓ DEL REI DE REVOCAR EL TÍTOL A LA INFANTA CRISTINA I AL SEU MARIT.

CANVI D'HORARIS. DIVERSES INICIATIVES PROMOUEN UN CANVI D'HÀBITS PER FACILITAR LA CONCILIACIÓ I UNA VIDA MÉS RELAXADA.

REPUNT DE LA SINISTRALITAT. EN EL QUE PORTEM D'ANY JA HAN MORT A LES CARRETERES CATALANES 67 PERSONES, 4 MÉS QUE EL 2014.

ASCENS A PRIMERA. EL GIRONA ENCARRILA LA PRIMERA ELIMINATÒRIA AMB UNA VICTÒRIA A SARAGOSSA PER 0 A 3.