Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Era la peça que faltava per aparéixer en la crisi de la fedaració de CiU. I avui ha parlat a través de la seva web. Duran Lleida culpa Convergència de la ruptura i critica que s'hagi substituït diàleg per ultimatum. El líder d'Unió crida a recomposar el catalanisme i no descarta que UDC es presenti en solitari a les eleccions./ Amb el futur de Duran per decidir, avui està previst que es reuneixin els diputats i senadors de Convergència al Congrés per analitzar el trencament i avançar políticament  i jurídica en la separació. Una opció podria ser constituir dos grups parlamentaris diferents./ Oficialitzada la ruptura, el següent objectiu són les eleccions del setembre. Com que no existirà la candidatura conjunta de CiU, les anomenades llistes de confluència tenen via lliure. Artur Mas prepara la seva.... i avui Oriol Junqueras també n'ha proposat una. El president d'Esquerra proposa una candidatura unitària a l'entorn de la formació republicana, però amb independents d'esquerres. Es diria Arc per a la República Catalana i entre els seus objectius hi hauria la independència, la lluita contra la corrupció i les polítiques socials. 
  • Després del Consell de Ministres, Soraya Sáenz de Santamaria ha instat Artur Mas a reflexionar sobre el seu projecte que, diu, ha provocat la separació amb Unió,  i l'adverteix que no endureixi ara la via independentista. La  vicepresidenta avisa que les eleccions són només autonòmiques. I que, en cas contrari, el govern actuarà./ I la catalana Andrea Levy és una de les incorporacions que Mariano Rajoy ha fet a la direcció del PP per enfortir-lo de cara a les eleccions generals. Levy elaborarà el programa electoral del PP per tot Espanya i també per les eleccions catalanes el 27 de setembre. Diu que afronta aquesta etapa amb il·lusió i amb ganes d'escoltar la gent./ El primer any de regnat de Felip VI, que es compleix avui, el monarca ha volgut tenir una intensa relació amb Catalunya amb multitud d'actes per donar suport a diversos sectors econòmics i socials. Sempre apostant per la concòrdia i amb respecte institucional amb el president Mas tot i el seu projecte independentista.
  • Sentiments contraposats dels nens i nenes que avui han acabat les classes a les escoles catalanes. Comencen gairebé tres mesos de vacances.  Al darrera queda un curs marcat per l'aplicació de la LOMCE, el debat sobre el paper del castellà a les aules i les retallades de la Generalitat. 
  • El ple monogràfic de salut ha acabat amb l'aprovació de les 16 propostes conjuntes de CiU i ERC, centrades en la proposta del Pacte Nacional de Salut i en reclamar els diners que l'estat deu a la Generalitat. Totes les propostes de l'oposició per canviar l'actual model sanitari han estat rebutjades i s'han evitat les principals polèmiques com el cas Innova de presumpte corrupció a Reus, el consorci sanitari de Lleida o el projecte visc + de cessió de dades sanitàries./ I precisament avui hi ha hagut nous escorcolls policials a Reus i Barcelona pel cas Innova que investiga pressumptes irregularitats en la contractació de diversos serveis públics. La Guardia Civil ha registrat algunes oficines de l'Ajuntament de Reus, l'empresa Giravolt, relacionada amb l'area d'esports del consistori, i la seu de Fomento de Construcciones y Contratas al Prat de Llobregat, que podria estar relacionat amb el contracte del servei de recollida d'escombraries.
  • El servei de la línia 1 del metro de Barcelona JA està restablert excepte a l'estació d'Universitat. Aquest migdia l'han hagut d'interrompre durant un parell d'hores perque sortia fum en aquesta estació. El tall ha afectat sis estacions. Els passatgers han estat desallotjats, i no hi ha ferits, tot i que alguns els han hagut d'atendre per inhalació de fum. Els bombers busquen ara l'origen de la fumera però de moment no han trobat cap focus a les instal.lacions del metro . Això els fa pensar en un origen extern. 
  • Els precandidats del Barça han passat aquest matí a recollir les paperetes d'adhesió que necessiten per convertir-se en candidats. Poc després Josep Maria Bartomeu la presentat el seu programa per  tornar a ser president amb el lema "Bo per al Barça", mentre Jordi Majó ha sorprès tothom anunciant que té un contracte amb Michael Laudrup com a director esportiu,
  • Segon dia del Sónar i ja s'han pogut veure actuacions de tota mena. Tant ahir com aquest matí, el recinte s'ha omplert de públic multinacional disposat a disfrutar de la varietat de propostes, des de les més radicals i abstractes fins a les més ballables
  •  

    Duran i Lleida trenca el seu silenci després de la ruptura de Convergència i Unió. En la seva carta setmanal lamenta l'ultimàtum de Convergència, defineix Unió com un damnificat polític del moment i no descarta anar en solitari a les eleccions.  Mentrestant, els dos partits gestionen la separació en diverses reunions. El més urgent és resoldre la situació al Congrés on no s'ha de descartar que cada partit pugui acabar tenint el seu propi grup. Avui Oriol Junqueras ha anunciat que encapçalarà una llista més amplia al marge de les sigles d'Esquerra.

    A L'Informatiu repassarem l'intensa relació que ha volgut tenir amb Catalunya al llarg d'aquests 12 mesos amb multitud d'actes per donar suport a diversos sectors econòmics i socials. Sempre apostant per la concòrdia i amb respecte institucional amb el president Mas tot i el seu projecte independentista.  

    S'acaba el curs escolar i comencen gairebé tres mesos de vacances. Deixem al darrera un curs marcat per l'aplicació de la LOMCE, el debat sobre el paper del castellà a les aules i les retallades de la Generalitat. 

    Josep Maria Bartomeu presenta hore d'ara la seva candidatura a les eleccions del Barça amb el lema Bo pel Barça. L'expresident ha parlat de projecte, però no de noms concrets. Qui sí ho ha fet en la seva estrena ha estat Jordi Majó. Laudrup serà el seu director esportiu i li han ofert Sergio Ramos. 

     

    LA RUPTURA DE CIU. DURAN DIU QUE UNIÓ ÉS UN DAMNIFICAT POLÍTIC I LAMENTA L'ULTIMÀTUM DE CDC.

    UN ANY DE FELIP VI. EL REI REAFIRMA ELS SEUS COMPROMISOS EN EL PRIMER ANIVERSARI DE LA PROCLAMACIÓ.

    S'ACABA EL CURS. MARCAT PER LA LOMCE, EL DEBAT SOBRE EL CASTELLÀ I LES RETALLADES DE LA GENERALITAT.

    ELECCIONS BARÇA. JOSEP MARIA BARTOMEU I JORDI MAJÓ PRESENTEN LES SEVES CANDIDATURES.

  • Artur Mas començava el dia reunit amb la cúpula de Convergencia Democràtica al Parlament. Eres els moments previs a la sessio de control en la que ha anunciat que els canvis al govern provocat per la sortida dels consellers d'Unió els donarà a conéixer dilluns i que la separació de la federció es un fet provocat per les diferències sobre la independencia.../ Pero qui veritablement ha verbalitzat el final dels gairebé 40 anys d'història comuna dels dos partits ha estat Josep Rull. Desde la seu de CDC ha dit que la sortida dels consellers d'Unio demostra que la federacio està trancada. RUBÉN URDIALES en té els detalls./ La claredat de Convergència contraSta amb la poca definició dels liders d'Unió al llarg del mati que no han volgut donar per morta la federacio. Mentrestant, l'esquerda dins del partit de Duran i Lleda, que segueix sense parla, creix. 
  • L'anunci dels canvis obligats al Govern s'ha produit al Parlament, durant la sessió de control. El tema estrella ha estat la crisi a CiU i els grups de l'oposició han aprofitat per criticar a Mas la defensa del procés cap a la independència.  Han insistit a acusar-lo de dividir els catalans i la mateixa federació i han exigit que les eleccions del setembre siguin en clau autonòmica i no plebiscitària.
  • També al PSC hi ha hagut sortides. La diputada Rocío Martinez Sampere s'ha acomidat de la Cambra perquè ha decidit deixar el seu escó. Tot i que assegura que no té discrepàncies amb la direcció del partit, la fins ara diputada admet que no pot seguir amb el rigor i l'atreviment necessaris, ha dit. 
  • L'alcaldessa de Barcelona ha assegurat que  la candidatura olímpica era poc raonable i no reunia consens social.  Ho ha dit després de visitar a la sinidca de Barcelona on també  ha anuniat la reforma de l'ordenança de civisme per revisar, per exemple,  les multes a prostitutes i sense sostre. Des el govern de la Generalitat i els partits polítics a l'ajuntament li han retret haver actuat unilateralment reirant la candidatura als Jocs d'Hivern. 
  • La Guardia Civil ha detingtut a Lloret de Mar un traficant que enviava cocaina a la màfia calabresa. És el líder d'una organització italiana dedicada al tràfic de cocaína destinada a la mafia calabresa "La Ndragheta". Segons la Guàrdia Civil, el detingut dirigía des dla Costa Brava la xarxa quue adquiría als càrtels colombians importants partides de cocaína par a posteriormente distribuir-la a la mafia 
  • A la Copa Amèrica, el protagonista ha estat Neymar... però NO precisamet per motius esportius. El brasiler del Barça va donar una pilotada a un rival i va acabar expulsat i es podria perdre els propers dos partits. L'acció de Nyemar va provocar una tangana entre els jugadors dels dos equiop al final de partit i el colombià Bacca tambá va veure la veremella. Els brasilers no van poder guanyar a Colòmbia que es imposara amb un solitari gol de Murillo. Va ser un partit amb poc futbol i amb un resultat que complica les opcions de la canarinha./ I en relació a a Neymar, la resposta del Barça, a l'últim capítol del cas  ha estat un comunicat on recorden que la querella ha estat admesa a tràmit pel mateix jutjat de l'audiència nacional que va denegar-li a DIS, propietària del 40% dels drets del jugador, poder personar-se com a acusació per falta de legitimació. Pel que fa al delicte d'estafa, el Barça assegura que els dos contractes que DIS manté que són simulats, són reals i justificats econòmicament.
  • Des d'aquest migdia ja està en marxa el Sónar Barcelona, el festival més important del món de música electrònica i teconologia. Fins diumenge, més de cent mil persones podran veure 150 actuacions dels millors artistes del món en aquest estil. I el Sónar +D programarà diverses sessions professionals. El plat fort d'avui són els Hot Chip, que actuen aquesta tarda al Sónar Dia i demà al Sónar Nit. 
  •  

    Artur Mas remodelarà el govern dilluns vinent. Ho ha anunciat aquest matí a la sessió de control al govern al Parlament que ha estat marcada per la sortida de l'executiu dels tres membres d'Unió. El president ha dit que la sortida es produeix per les discrepàncies sobre la independència, ha dit que manté el seu full de ruta i ha assegurat que l'estabilitat de l'executiu està garantida. A més, ha donat per feta la separació de Convergència i Unió.

    Tot plegat tampco ha calmat molt els ànims a Unió. Avui segueixen sense definir si donen per trencada la federació però no descarten presentar-se en solitari a les eleccions del 27S. A més, creixe l'esquerda interna. Els independentistes d'Unió diuen que no sortiran del govern i no descarten presentar-se a  a una llista transversal encapçalada per Mas. 

    A Barcelona pluja de crítiques a la decisió d'Ada Colau de renunciar a la candidatura dels Jocs Olímpics d'hivern del 2026. Crítiques de la Generalitat, els municipis que també formaven part de la proposta i, fins i tot, dels seus socis socialistes. L'alcaldessa diu que sempre ha dit que ho faria i que no ha tingut temps de parlar amb tothom. 

    Neymar acaba expulsat en la derrota del Brasil davant Colòmbia a la Copa Amèrica. El davanter brasiler va colpejar amb la pilota un rival i després va tenir una picabaralla amb Bacca, que també va veure la targeta vermella. Els colombians es va imposar amb un solitari gol de Murillo. 

     

    CRISI AL GOVERN. ARTUR MAS REMODELARÀ EL GOVERN DILLUNS I DÓNA PER FETA LA RUPTURA DE CIU.

    LA SITUACIÓ A UDC. ESPADALER NO DESCARTA ANAR EN SOLITARI EL 27-S SI ELS CRÍTICS VOLEN SEGUIR DINS DEL GOVERN.

    JOCS OLÍMPICS D'HIVERN. CRÍTIQUES A LA DECISIÓ D'ADA COLAU DE RETIRAR  LA CANDIDATURA DE BARCELONA PEL 2026.

    NEYMAR, EXPULSAT. EL BRASIL PERD AMB COLÒMBIA PER 1 A 0 I AL CRACK BLAUGRANA, PER AL PROPER PARTIT.

     

    UNIÓ DEMOCRÀTICA DECIDEIX SI TRENCA O NO L'ALIANÇA DE 38 ANYS AMB CONVERGÈNCIA

    Màxima tensió a la seu d'Unió on la direcció del partit decidiex el futur de la federació amb Convergència.  El projecte independentista és a punt de posar fi a l'aliança després de 38 anys. Si el trencament es confirma, la marca CiU no es presnatrà junta a les eleccions i els consellers democristians deixaran el govern.

    L'OPOSICIÓ VEU EN PERILL EL SISTEMA PÚBLIC DE SALUT I EL GOVERN NEGA LES ACUSACIONS

    El Parlament, debat monogràfic sobre el model sanitari català. L'oposició ha criticat amb duresa la corrupció i els intents de privatització de la sanitat pública. El  govern s'ha defensat negant que el cas Innova sigui responsabilitat seva i afirma que no  vol priovatitzar res sinó millorar la gestió de serveis.

    EL NOU GOVERN DE BARCELONA RENUNCIA A LA CANDIDATURA ALS JOCS OLÍMPICS D'HIVERN DEL 2026

    Primeres decisions del govern municipal d'Ada Colau entre les que destaca retirar la candidatura Barcelona-Pirineus als jocs olímpics d'hivern del 2026. Els nous responsables del consistori consideren que no és una de les prioritats de la ciutat. 

    EL SÓNAR, A PUNT

    UNA INSTAL·LACIÓ DE LLUM, SO I MOVIMENT CREEN UNA EXPERIÈNCIA ESTÈTICA PIONERA

    Un dia abans de que comenci el Sónar, l'estudi de disseny berlinès Art més Com ha presentat una gran instal·lació de llum y música que presidirà el Festival.

    Són cinc discos que ballen una música evocadora i reflecteixen la llum sobre una pantalla al terra de 500 metres. L'islandès Ólafur Arnalds, una de les figures del cartell,  ha posat la música en aquesta escultura kinética.  Demà s'obre una de les grans cites musicals de l'any... i ara us deixem amb aquest aperitiu.

     

    Convergència i Unió es juga en poques hores el futur d'una federació amb 38 anys d'història. A aquesta hora tots pendents de la reunió del Comitè de govern d'Unió que ha de donar resposta a l'ultimàtum de Convergència. No serà fàcil perquè els sobiranistes pensen plantar cara i aquest matí s'han reunit amb l'ANC i Omnium. Aquest matí hi hagut reunions al màxim nivell al Parlament per afrontar la situació que podria portar una crisi de govern.

    Avui jornada de molta expectativa política perquè  tothom està pendent que Mariano Rajoy faci públics els canvis que vol fer al govern. Aquest matí ha despatax amb el rei Felip en el despatx a Sarsuela i han coincidit en una recepció on ha negat haver comunita al monarca els canvis.Abans, al Congrés, tot eren rumors sobre què pot passar.

    Tot plegat en un dia en que l'atenció estava prevista en el ple monogràfic sobre el sistema de salut de Catalunya al Parlament. Socialistes, Iniciativa, Ciutadans i la CUP han acusat al govern de estar privatitzant la sanitat i de mantenir les retallades. 

    A Barcelona, Ada Colau acaba d'anunciar que renuncien a la candidatura Barcelona-Pirineus per acollir els jocs olímps d'hivern.  I anit les emocions van estar a flor de pell al Teatre Nacional. El món de la cultura va voler felicitar així a Josep Maria Benet i Jornet en el seu 75é aniversari. Una celebració especialment emotiva després que s'hagi fet públic que està malalt d'Alhzeimer. Durant la nit alguns dels seus actors van interpretar alguns del seus textos.

    L'Audiència Nacional ha admès a tràmit una nova querella contra el Barça, Neymar i el Santos per corrupció i estafa. El fons d'inverisons brasiler DIS, que tenia el 40 per cent dels drets del jugador, els acusa d'haver-los estafat 40 milions d'euros amb la simulació contracual que van fer en el traspàs. 

     

     

    EL FUTUR DE CIU. UNIÓ REUNEIX LA SEVA DIRECCIÓ PER DONAR RESPOSTA A L'ULTIMÀTUM DE CDC.

    PENDENTS DE RAJOY. EL PRESIDENT MANTÉ LA INCÒGNITA SOBRE QUAN FARÀ PÚBLICS ELS CANVIS AL GOVERN.

    PLE DE SANITAT. EL GOVERN NEGA LES ACUSACIONS DE PRIVATITZACIÓ QUE LI FAN DES DE L'OPOSICIÓ.

    BENET I JORNET. EL MÓN DEL TEATRE CELEBRA ELS 75 ANYS D'UN DELS GRANS DRAMATURGS DEL TEATRE CATALÀ.

    DEL FONS D'INVERISONS DIS. L'AUDIÈNCIA NACIONA ADMET A TRÀMIT UNA NOVA DEMANDA CONTRA EL BARÇA I NEYMAR.

     

    UNIÓ CONVOCA A LA CÚPULA PER DEBATRE L'ULTIMATUM POSAT PER CONVERGÈNCIA

    El distanciament sobre el full de ruta entre Convergència i Unió plana sobre el govern en la primera reunió després de la votació de diumenge. El govern deixa el debat als partits però no descarta que hi hagi canvis a l'executiu. Mentrestant el mutisme impera en els dos partits després de l'ultimatun donat per CDC als democristians. 

    ELS DESNONAMENTS PROVOQUEN MALATIES MENTALS TANT EN ADULTS COM EN NENS

    Prop del 88 per cent de les persones que pateixen un desnonament desenvolupen problemes de salut mental, com ara estrés, ansietat o migranyes, i molt especialment els nens. Ho diu un informe de la UAB sobre dret a l'habitatge,  que reclama que es posin 400.000 pisos més per a lloguer social.

    DETINGUTS DIVERSOS MEMBRES DELS JAGUARS MC ACUSATS DE COMETRE EXTORSIONS PER ENCÀRREC

    Detinguts almenys 4 membres d'una banda de motards a l'Hospitalet de Llobregat, acusats de cometre extorsions per encàrrec. En l'operació, els mossos d'esquadra  han fet escorcolls a la seu dels Jaguar Motocycle Club i a un domicili particular. No descarten que hi hagi més detencions.

     

    Primera reunió de govern en plena crisi entre Convergència i Unió mentre corre el compte enrera que el partit d'Artur Mas ha posat al partit de Duran perquè es defineixi sobre el full de ruta independentista i sobre si es volen presentar conjuntament a les eleccions previstes pel 27 de setembre. Avui mutisme total en els dos partits en una setmana que es presenta cabdal per una relació que ha durat 38 anys. Demà reunió de la direcció d'Unió

    Avui són noticia diverses operacions dels Mossos. Una contra un grup de motards de L'Hospitalet i  una altra contra el grup que atracava caixers fent-los explotar. La policia ha detingut a dues persones que estarien al darrera del robatori de 120 mil euros de 6 caixers de l'àrea de Barcelona. Ho feien en un minut posant explosius per on surten els diners. Així podien accedir a dintre i treure els bitllets.

    A L'Informatiu d'avui descobrirem com és el primer biobanc del món amb ADN antic de mostres humanes. Un banc que ha de servir per conèixer més sobre l'origen i l'evolució que malalties que encara estan presents en els nostres dies com la diabetis o de l'impacte a la salut dels hàbits alimentaris.

    Joan Laporta podria anunciar a les pròximes hores que es presenta a les eleccions a la presidència del Barça. Després del seu pas per la política, l'expresident vol tornar a lluitar per dirigir el club blaugrana. Persones del seu entorn com Enric Masip ja han deixat entreveure la decisió.