Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba


Dilluns acaba el termini per a la constitució del Parlament, i les negociacions avancen, segons el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, que assegura estar convençut que s'arribarà a un acord. De moment, ja hi ha noms per a la mesa del Parlament. Carme Forcadell en seria la presidenta, a proposta d'Esquerra, Lluís Corominas vicepresident i Anna Simó, secretària. Queda per saber si la CUP ocuparia un dels seients.

11 milions d'usuaris més han fet servir el transport públic a l'àrea metropolitana de Barcelona en el que portem d'any, un 2,4% més que l'any anterior. També ha augmentat el transport privat en un percentatge semblant als accessos a Barcelona i les autopistes del voltant. Segons l'AMB, la recuperació econòmica és la causa més probable d'aquest augment de la mobilitat.

L'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona reconstrueix amb èxit la pelvis d'una nena d'11 anys amb un tumor maligne. En l'operació, pionera al món, han fet servir una impressora 3D i li han implantat un fragment del seu propi peroné.

TVE presenta a Tarragona la innovadora sèrie documental "Ingeniería Romana"que dedica el primer capítol a la Imperial Tarraco. L'ús de tecnologia 360 graus permet oferir una completa panoràmica simultània i reforça la imatge de salt en el temps.

El Barça juga aquest vespre al camp del Bate Borisov el tercer partit de la lliga de campions. L'equip de Luis Enrique intentarà sumar els tres punts per consolidar-se al capdavant del grup. Els blaugrana Messi, Suárez Neymar, Mascherano, Iniesta i Rakitic són entre els nominats a la Pilota d'or.

 

 

 LES NEGOCIACIONS AVANCEN. RAÜL ROMEVA DESCARTA UNA NOVA CONVOCATÒRIA ELECTORAL.

LA MILLORA ECONÒMICA, CAUSA DE L'AUGMENT DE LA MOBILITAT A L'ÀREA METROPOLITANA DE BARCELONA.

SANT JOAN DE DÉU RECONSTRUEIX LA PELVIS D'UNA NENA AMB UN TUMOR MALIGNE FENT SERVIR UNA IMPRESSORA 3D.

LA NOVA SÈRIE DE TVE "INGENIERÍA ROMANA" OFEREIX UNA COMPLETA PANORÀMICA SIMULTÀNIA.

EL BARÇA VOL REFORÇA EL LIDERATGE A LA CHAMPIONS AL CAMP DEL BATE BORISOV.

  • Visita oficial del secretari d'estat nordamericà a Espanya... John Kerry s'ha reunit amb el rei Felip Sisè./ Aquí, els partits catalans continuen amb les converses per investir president i constituir la Mesa del Parlament. Malgrat que el calendari apressa, tant Junts pel Sí com la CUP asseguren que hi ha marge per a un acord./
  • Mentrestant, al TSJC avui han començat a declarar cinc testimonis pel cas del 9N, després que la setmana passada declaressin com a imputats Mas, Ortega i Rigau. La primera a declarar avui ha estat la directora d'institut que es va negar a cedir les claus del seu centre i que avui ha reiterat que Ensenyament la va pressionar./ I el President del Banc Sabadell, Josep Oliu, ha fet una crida perquè es trobi una sortida en el marc de la Constitució al debat sobiranista.
  • És el retrat que fan els mossos del conegut com a violador del cúter, que és a la presó des de divendres. El detingut és un home de 26 anys, de nacionalitat espanyola. Vivia al barri de Gràcia de Barcelona i treballava en una feina de cara al públic. Una nova agressió, aquest cop al barri de Les Corts, va permetre la seva detenció per la coincidència d'ADN.
  • El Dia Mundial del Càncer de Mama posa avui l'accent en els casos de dones embarassades que pateixen càncer de mama. Són casos poc coneguts, però el retard en l'edat en què som mares és un factor de risc per patir la malaltia./ I avui també comença la campanya de vacunació contra la grip a tot Catalunya.
  • Novetats en l'escàndol del Volkswagen. La fiscalía ha demanat a l'Audiència Nacional que investigui les querelles presentades per Manos Limpias i una associació d'afectats per la manipulació dels motors diesel./  Al jutjat de Vinaròs han començat a declarar els imputats pel projecte CASTOR, que va provocar un miler de petits terratrèmols a la costa. Al matí ho ha fet l'excoordinador de l'Institut geològic i miner, Jesús Gómez de las Heras, principal responsable de l'informe en què es va basar el govern per atorgar el projecte. A la porta del jutjat s'han concentrat membres de la plataforma en defensa de les Terres del Sénia que reclamen responsabilitats
  • Aprendre anglès mentre viatgem amb tren ja és possible. Ferrocarrils de la Generalitat ha posat en marxa aquest dilluns un programa pilot perquè els usuaris es familiaritzin amb l'anglès mentre viatgen.
  • El Barça viatja a hores d'ara a Bielorrússsia per enfrontar-se al Bate Borisov en la tercera jornada de la Champions....amb Vermaelen com a principal novetat en la llista de 20 convocats. Neymar espera mantenir la ratxa i estrenar-se com a golejador també a la Champions.
  • El festival del Circ de Figueres està entre els 5 millors del món i ara arriba a la cinquena edició, ja plenament consolidat.


Cada any es detecten 4 mil nous casos de càncer de mama a Catalunya. Avui se celebra el dia mundial d'aquesta malaltia, que també poden patir dones embarassades, amb una incidència de dos o tres casos de cada 10 mil gestacions. És una situació angoixant per a la mare perquè a la por per la malaltia s'afegeix la preocupació pel fetus, però els experts asseguren que es pot tractar sense perill per al nadó. A l'Informatiu, coneixerem la Gina i el seu fill, que han passat per aquesta experiència.

El secretari d'estat Nordamericà, John Kerry, ha recordat les paraules del president Obama quan li han preguntat sobre el futur polític d'Espanya. Kerry, que és des d'ahir a l'Estat Espanyol, ha assegurat que el seu país vol mantenir les relacions amb una Espanya "Forta i unificada".

Comencen a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya cinc testimonis pel cas 9N. La primera a fer-ho ha estat la directora d'institut que es va negar a cedir les claus del seu centre i va denunciar pressions per part del departament.

Als jutjats de Vinaròs comencen a declarar els imputats pel projecte Castor, que va provocar un seguit de terratrèmols a les costes de Tarragona i Castelló. I els mossos han detingut al conegut com a violador del cúter, que podria haver comès fins a 9 agressions sexuals enlloc de les quatre que se li atribuïen fins ara, algunes a menors. L'home, de 26 anys i veí de Gràcia, tenia data per casar-se i és a la presó des de divendres.

El Barça viatja d'aquí a tres quarts d'hora cap a Bielorrússia on demà s'enfronta al Bate Borisov en la tercera jornada de la Champions. Luis Enrique ha convocat 20 jugadors amb la novetat de Vermaelen, que ha rebut l'alta mèdica després de l'entrenament d'aquest matí.

 DIA DEL CÀNCER DE MAMA. TÉ UNA INCIDÈNCIA DE 2-3 CASOS EN CADA 10.000 DONES EMBARASSADES.

JOHN KERRY A ESPANYA. EL SECRETARI D'ESTAT DELS EUA REITERA EL COMPROMÍS AMB UNA ESPANYA "FORTA I UNIFICADA".

CAS 9-N. DECLAREN 5 TESTIMONIS, COM LA DIRECTORA D'INSTITUT QUE ES VA NEGAR A CEDIR LES CLAUS DEL SEU CENTRE.

VIOLADOR DEL CÚTER. ÉS A LA PRESÓ DES DE DIVENDRES PER ALMENYS 9 AGRESSIONS SEXUALS A BARCELONA.

TORNA VERMAELEN. EL BARÇA VIATJA A BIELORRÚSSIA PER DEFENSAR EL LIDERATGE A LA CHAMPIONS AMB EL BATE BORISOV.


 

A Catalunya hi ha més de 140 MIL dones majors de 45 anys que no tenen feina. Són el col·lectiu d'aturats més nombrós i vulnerable i el que, segons diverses estadístiques, pot resultar decisiu en les pròximes eleccions generals. Algunes ONG, com Càritas, tenen plans de reinserció específics per ajudar-les a trobar feina, però el problema està encara lluny de resoldre's.

140MIL dones majors de 45 anys busquen feina a Catalunya. Són el col·lectiu més castigat per l'atur. Els programes de reinserció com el de Càrites estant funcionant però segons les associacions d'aturats queda molta feina per fer.

El PSOE ha presentat avui les seves candidatures al Congrés i el Senat. Pedro Sánchez ha justificat així la seva tria de candidats.

Un grup de socorristes catalans rescata refugiats a les costes de Lesbos. Demà quatre voluntaris més marxen cap a Grècia per incorporar-se a l'operatiu i amb parlat amb un equip de l'Informatiu.

Escoltar música mentre circulen cotxes elèctrics. És una de les activitats que s'han organitzat avui a Expoelèctric, a Barcelona. L'objectiu: fomentar l'ús d'aquest tipus de vehicles per reduir tot tipus de contaminació.

Exhibició de Neymar i festival de futbol al camp Nou. Contra el Rayo, el brasiler va agafar la batuta del Barça, que va guanyar 5 a 2, i va fer un pòquer de gols. Ja és el màxim golejador de la Lliga. Victòria també de l'Espanyol que va guanyar anit 1 a 3 al camp del Betis.

Gato Pérez, tot un mite de la rumba catalana va morir un 18 d'octubre de fa 25 anys i va deixar un influent llegat musical en aquest gènere. Ara l'obra del cantant d'origen argentí s'ha digitalitzat i es negocia la reedició de discos. Aquí el veiem en algunes de les actuacions que va enregistrar a Televisió Espanyola.

Duran i Lleida anuncia que vol presentar-se a les eleccions generals del 20 de desembre. El líder d'Unió diu que vol fer un últim servei al país i al partit, que avui li ha renovat la confiança malgrat els mals resultats del 27S.

La policia nacional ha detingut 82 persones a tota Espanya en una macro operació contra la pornografia infantil.

Els detinguts intercanviaven vídeos i fotografies sexuals amb menors d'edat. Segons la policia, algunes de les imatges requisades són d'una duresa "extrema". En els registres s'han interceptat desenes d'ordinadors, tauletes i telèfons mòbils.

En una entrevista exclusiva a TVE, el besnét de Lluís Companys reivindica el llegat social de l'expresident i alerta sobre la manipulació política de la seva figura.

Barcelona recupera després de 12 anys el dia sense cotxes. Una jornada per recordar els aventatges de fer servir menys el vehicle privat. L'ajuntament ha programat avui desenes d'activitats esportives i culturals.

El Barça rep aquest vespre el Rayo Vallecano amb l'objectiu de mantenir-se ben a prop del liderat de la lliga. Després, serà el torn d'un Espanyol que visita el camp del Betis.

 

 

 

 

  • La declaració del president en funcions de la Generalitat davant el TSJC ha marcat la setmana política, i el debat... ha deixat polèmiques sobre pressions a la justícia i possibles respostes insticuionals. Però també ha deixat en un pla més discret les negociacions per formar govern. Clima positiu, diu el mateix Artur Mas, però prefereix que les converses vagin a poc a poc si al final s'arriba a un acord. Mas, però, ha instat la CUP a que l'investeixi president i després facin d'oposició. La CUP, però, no ho veu clar.
  • L'altra polèmica no tancada és la que derivada d'una possible inhabilitació d'Artur Mas en cas que desobeixi les lleis. Una possibilitat ja apuntada per ministre de Justícia. Davant d'aquesta i altres respostes del govern espanyol al procés sobiranista, Mas assegura que o bé t'inclines, diu, o plantes cara. El president en fucnions de la Generalitat afirma que tornaria a fer el 9N encara que ara el tractin com un potencial delinqüent.
  • La rèplica del govern espanyol ha estat contundent. En paraules de la vicepresidenta de l'executiu, Mas es creu que la democràcia és ell, ha dit, i li ha recordat que NO pot passar per damunt de la llei.
  • Parlem ara de la situació a SEAT. El govern català ha confirmat que participarà a la comissió formada pel ministeri d'indústria, Navarra, els sindicats i VolKswagen per gestionar el cas dels motors trucats./ I a Valeo, després de l'anunci fet ahir de fer-se enrere en el trasllat de la seva planta de Martorelles a Saragossa en les dates previstes, l'empresa francesa s'ha reunit avui amb els treballadors./ Barcelona, l'Ajuntament proposa contractar els venedors del top manta amb programes de formació d'entre 6 mesos i un any./Aquesta és la combinació que ha repartit al Poblenou de Barcelona 101 milions d'euros.
  • El Villanovense, un modest equip extremeny de segona B, serà el rival del Barça als setzens de final de la Copa del Rei./ Al Reus li ha tocat l'Atlètic de Madrid, l'Espanyol jugarà contra el Llevant. El Llagostera, amb el Deportivo de la Corunya.
  • El festival de Sitges entra a la recta final.