Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Jornada electoral tranquil·la i amb participació fluïda. Catalunya elegeix els representants municipals per governar 947 municipis. De les eleccions d'avui dependrà també la composició dels Consells i altres òrgans de govern comarcals. A la Vall d'Aran voten també els representants al Consell General

Els candidats a l'alcaldia de Barcelona voten al llarg del matí als respectius col·legis electorals i coincideixen en fer una crida a la participació ciutadana i conviden a traduir l'indignació amb més vots.

Continuen sense incidents i subratllant el caràcter pacífic, les concentracions dels indignats del moviment 15-M a la plaça de Catalunya de Barcelona i altres ciutats i pobles de Catalunya.

El moviment fa coincidir la jornada electoral amb un seguit d'assemblees per analitzar les formes de donar continuïtat a la protesta.

La Lliga 2010-2011 es va cloure amb l'emotiu comiat d'Ivan De la Peña a Cornellà, aclamat per futbolistes i afició; el dramàtic descens de Deportivo de la Corunya a Segona desprès de 20 anys i la victòria del Barça a Màlaga com a preludi de la final de Wembley del proper dissabte.

La concentració del indignats del 15-M continua, de forma pacífica , a la plaça de catalunya i s'estén a altres ciutats de catalunya. Ministeri de l'interior i Generalitat toleren les concentracions, ja que no hi ha incidents. Anit tant el Tribunal Suprem com el Constitucional van avalar la decisió de la Junta Electoral central prohibint les concentracions.

Els candidats de partits i coalicions a l'alcaldia de Barcelona es reuneixen, a la jornada de reflexió, per a la tradicional foto de família, un cop acabades les campanyes electorals. I mentre s'ultima el dispositiu electoral a 947 municipis catalans on s'han preparat 3.000 locals electorals i més de 8.000 urnes.

En l'últim dia de Costrumat, el saló obre portes per primera vegada al públic en general en una edició en la que s'ha vist una tímida recuperació del sector.

I entre els professionals de la construcció, els joves arquitectes: Per fer front a l'atur més del setanta per cent dels col·legiats es planteja buscar feina a l'estranger.

El Barça ha viatjat aquest matí a Màlaga on jugarà l'últim partit de la Lliga. Guardiola aliniarà un equip ple de jugadors poc habituals i joves del planter ja que ara l'únic objectiu és la final de la Lliga de Campions. Per això els titulars s'han entrenat aquest matí a la Ciutat Esportiva pensant en Wembley.

El Ministre de l'Interior diu que el govern farà complir la llei i garantirà les llibertats dels ciutadans. Però NO aclareix si ordenarà a la policia desallotjar les acampades. Associacions com Jutges per la Democràcia critiquen la resolució de la junta electoral que prohibeix les concentracions a partir d'aquesta mitjanit.

Un mort i tres ferits greus en un incendi a un pis a Santa Coloma de Gramanet. El foc s'ha originat de matinada per causes desconegudes en el domicili d'una família.

Augmenta el nombre de persones que opten per tècniques NO invasives a l'hora de perdre greix. Mètodes com la cavitació es van imposant com als més barats a l'hora de millorar la figura. Els cirurgians alerten, però, de la seva efectivitat i els riscos que comporten.

El Barça jugarà demà a Màlaga l'últim partit de lliga amb els suplents i els joves del filial. Valdés, Xavi, Iniesta, Puyol, Piqué, Villa i Messi descansaran pensant en la final de la lliga de campions de Wembley. Precisament avui es compleixen 19 anys de la primera Copa d'Europa blaugrana. La del gol de Koeman al 92.

Mantindran les acampades. Continuen les concentracions malgrat la prohibició de la Junta Electoral Central.

Els acampats a una seixantena de ciutats d'Espanya diuen que continuaran ocupant les places malgrat la decisió i de la Junta Electoral Central de prohibir les protestes en la jornada de reflexió i el dia de les eleccions. Aquesta mitjanit entra en vigor aquesta prohibició. Ara totes les mirades es centren en com actuaran el govern central i el català . CÀM Bon dia... La Generalitat no es partidària de desallotjar si no hi ha incidents i José Luis Rodriguez Zapatero, ha avançat que actuaran amb intel.ligència. Titulars.

Últim dia de campanya. Els candidats a l'alcaldia de Barcelona esgoten les últimes hores.

La campanya electoral acaba avui. Tots els partits que concorren a l'alcaldia de Barcelona llencen els seus últims missatges. PSC i CIU confien en fer-se amb el govern municipal mentre la resta de partits insisteixen en què poden ser formacions decisives en el futur govern.

Incendi mortal a Santa Coloma. Un mort i tres ferits greus, tots membres d'una mateixa família.

Un home ha mort i tres persones han resultat ferides greus, tots membres d'una mateixa família, en un incendi en un pis a Santa Coloma de Gramanet. El foc s'ha originat de matinada per causes que es desconeixen. No ha provocat danys estructurals a l'edifici però ha obligat a desallotjar els veïns de l'immoble.

Avenç en la lluita contra la SIDA. Els anticossos de pacients infectats podrien ser la base d'una vacuna.

Un 3% dels pacients infectats de VIH desenvolupen anticossos d'ampli espectre que neutralitzen el virus i que, un cop aïllats, podrien convertir-se en una vacuna efectiva contra la SIDA. Investigadors de l'Hospital Clínic de Barcelona podrien dissenyar aquesta vacuna en 4 anys.

Wembley; del 92 al 2011. El Barça pensa en la final de la Champions 19 anys després del gol de Koeman.

El Barça prepara el partit de demà a Màlaga, l'últim de la Lliga. Descansaran la majoria de titulars pensant en la final de la Lliga de Campions del dia 28 a Wembley. Precisament avui es compleixen 19 anys de la final del 92, quan el gol de Koeman va donar la primera Copa d'Europa al club blaugrana.

  • Mantindran les acampades. Continuen les concentracions malgrat la prohibició de la Junta Electoral Central.
  • Últim dia de campanya. Els candidats a l'alcaldia de Barcelona esgoten les últimes hores.
  • Incendi mortal a Santa Coloma. Un mort i tres ferits greus, tots membres d'una mateixa família.
  • Avenç en la lluita contra la SIDA. Els anticossos de pacients infectats podrien ser la base d'una vacuna.
  • Wembley; del 92 al 2011. El Barça pensa en la final de la Champions 19 anys després del gol de Koeman.
  • Els acampats a la plaça Catalunya de Barcelona i altres ciutats espanyoles estan pendents de la Junta Electoral Central que s'ha de pronunciar sobre les acampades i els actes previstos pel dissabte, dia de reflexió per les eleccions municipals i autonòmiques del 22 de maig. Una decisió que hauria de servir per unificar criteris desprès que algunes juntes provincials prenguessin ahir decisions contraposades.

    La tercera nit d'acampada a la plaça Catalunya aplega centenars de persones. Els concentrats s'organitzen en grups de treball per fer les tasques de difusió, neteja i menjar i prenen les decisions de forma assambleària. Hem passat l'última nit al ras amb ells.

    A partir del 26 de juny Martorell i Granollers estaràn unides per una nova línia de rodalies. La R-8 connectarà les dues ciutats sense passar per Barcelona. També s'homogeneitzarà la freqüència de pas de trens a les línies del Vallès i del Maresme en hora punta i es modifica el traçat de la R-7 que actuarà com a llançadora entre Cerdanyola Universitat i Sant Andreu Arenal

    Iván de la Peña no ha pogut contenir les llàgrimes en el moment d'anunciar que deixa el futbol aquest dissabte. Desprès de 9 temporades a l'Espanyol,i havent jugat al Barça, Lazio i Marsella, lo pelat posa punt i final a una carerra marcada per les lesions.

    Tercera nit al ras. Pendents que la Junta Electoral Central es pronunciï.

    Tercera nit al ras.Centenars de persones es van concentrar anit a Barcelona.

    Rodalies estrena línia. La R-8 unirà Martorell i Granollers sense passar per Barcelona.

    De la Peña diu adéu. El càntabre anuncia que es retira del futbol a final de temporada.

    Els acampats a la Plaça Catalunya de Barcelona es preparen per passar la tercera nit al ras. Convocats per les xarxes socials, protesten en contra de la gestió econòmica que s'esta fent en temps de crisi. Volen mantenir la concentració fins les eleccions del 22 de Maig, com fan a altres ciutats espanyoles. Però es temen que serà complicat. I és que a Madrid, la Junta Electoral ha desautoritzat la concentració de la Puerta del Sol, a on va començar el moviment. També s'ha prohibit la de Granada. Han quedat per internet però poca cosa més sabem.

    Creu Roja de Catalunya constata que cada vegada hi ha més famílies de classe mitjana que sol.liciten ajut per menjar. Pensionistes i gent gran tenen també molts problemes per cobrir les necessitats alimentàries.

    Una delegació del Brasil busca a Barcelona empreses per treballar en el país carioca. La propera dècada, Brasil gastarè mil milions d'euros en infraestructures amb motiu de les olimpíades i el mundial de futbol.

    Apareix sà i estalvi un matrimoni d'excursionistes canadenc que s'havia perdut en una travessa entre Set Cases i Molló. La parella, d'uns setanta anys, es va desorientar i va passar la nit al ras.

    El Barça ha començat a preparar aquesta tarda la final de la Champions contra el Manchester ja que dissabte a l'últim partit de lliga a Màlaga no s'hi juga res. Abidal ha dit que el tumor al fetge li ha fet canviar les seves prioritats a la vida... fins al punt, diu, de vendre's els cotxes.

    Mig centenar de persones continuen acampades a la Plaça Catalunya convocats a través de les xarxes socials. Mig miler de persones han passat la segona nit al ras. Concentracions semblants es fan a altres ciutats espanyoles, la més nombrosa a Madrid, on es van aplegar 2000 persones. Els activistes volen mantenir la protesta fins les eleccions del 22 de maig. El govern català recorda, però, que la llei no permet fer manifestacions de contingut polític el dia de reflexió.

    Malgrat tot continuen els problemes de moltes famílies per arribar a final de mes. Creu Roja ha triplicat, en 3 anys, el nombre de famílies ateses. En total han estat unes 300mil. Més del 70% han rebut ajuda alimentària.

    Una delegació del Brasil contacta aquests dies amb empreses catalanes per agafar idees de cara al boom urbanístic que afrontarà el país per la celebració dels Jocs Olímpics i el Mundial de Futbol. En total, necessitaran uns 22 milions d'habitatges fins el 2022 a més d'infraestructures i serveis. Ho fan aprofitant el saló construmat, on Brasil és el país convidat.

    Els visitants que s'han acostat, avui, als museus públics catalans s'han trobat amb una sorpresa: l'entrada és gratuïta. D'aquesta forma celebren el Dia Internacional dels Museus. L'any passat uns 22 milions de persones van visitar algun dels 478 museus i col.leccions catalanes.

    I els visitants que s'han acostat, avui, als museus públics catalans s'han trobat amb una sorpresa: l'entrada és gratuïta. D'aquesta forma celebren el Dia Internacional dels Museus. L'any passat uns 22 milions de persones van visitar algun dels 478 museus i col.leccions catalanes.

    Agafen força. Mig miler de persones passen la segona nit al ras a Barcelona.

    Creix la demanda d'ajuda. Creu Roja triplica en els últims 3 anys el nombre de famílies ateses.

    Delegació brasilera a Catalunya. Contacten amb promotors i constructors per fer 22 milions d'habitatges.

    Dia internacional del museus. Els més visitats són el Picasso, el Dalí i el del Futbol Club Barcelona.

    Disseny novedòs. El Barça presenta les seves noves equipacions per la pròxima temporada.

    El govern català ha anunciat que finalment podrà convocar les "Mil dues-centes quaranta-cinc" places de professors de sencudària que tenia previstes. Avui s'ha sabut que el govern central ha retirat el recurs que havia presentat contra la convocatòria. El portaveu de la Generalitat ha dit que, en aquest contenciós, s'ha imposat el seny en el govern Zapatero i que la Generalitat ha guanyat un pols a l'estat.

    El president de la Borsa de Barcelona creu que serà inevitable el relleu de Strauss Khan en la direcció del Fons Monetari Internacional. Joan Hortalà alerta que el nomenament d'un director NO europeu complicarà encara més la sortida a la crisi financera.

    Agents dels mossos d'esquadra reben formació específica per ocupar-se de les denúncies de discriminació homòfoba. Els expliquen com han de tractar a una persona gay, lesbiana o transexual en aquests casos. .

    Transtorns de la conducta, del llenguatge o de la visió poden indicar possibilitat de desenvolupar l'Alzheimer. Això es despren d'un estudi de l'Hospital Clínic que aporta nous indicadors pel diagnòstic d'aquesta malaltia.

    El Barça presentarà aquesta nit la samarreta de la pròxima temporada amb "Qatar Foundation" com a patrocinador principal. El que ja es pot veure al Museu és la copa de la lliga que van rebre diumenge els homes de Guardiola. Precisament avui fa 5 anys de la segona Champions del club: la de París contra l'Arsenal.

    El Consell de Govern acaba d'anunciar un acord amb el govern espanyol peque pugui convocar 1.245 places de docents previstes per al curs vinent. Els govern espanyol ha retuirat el recurs contra la Generalitat per aquest afer.

    L'impuls al sector de la construcció centra la Fira CONSTRUMAT, que presenta novetats centrades en la innovació i la sostenibilitat, com a opció per reumntar la crisi. Hi trobem una teulada de pissarra qeu genera energia, una làmina asfàltica que descontamina l'ambient i sistemes de recuperació de l'aigua de la pluja.

    La pèrdua de memòria no és sempre el primer símptoma de l'alzheimer precoç. Un estudi de 40 casos de l'Hospital Clínic evidencia que els trastorns de la visió, del llenguatge o de la conducta també poden estar al darrera de la malaltia.

    La fiscalia de Catalunya investiga 12 pagines web amb continguts homòfobs. Els mossos d'esquadra reben, cada any, una cinquantena de denuncies de discriminació per orientació sexual. Entre els joves encara hi ha por a denunciar atacs i per això la policia catalana rep cursos de formació específics.

    La copa de la lliga que va rebre diumenge el Barça ja és al Museu del Club. És el quart trofeu que es queda en propietat gràcies al tres títols seguits de l'era Guardiola. I tot just avui fa 5 anys del segona Champions del Barça. Va ser a París davant l'Arsenal amb gols d'Eto'o i Belletti.