Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Sanitat vol limitar les trobades familiars a un màxim de sis persones i llargar fins a la una el toc de queda per Nadal Cap d'Any. El govern espanyol explicarà avui el pla de vacunació. La previsió és que a l'estiu la majoria de la població estigui immunitzada contra la Covid-19. Mor l'actriu Montserrat CarullaGriezmann reconeix que la seva relació amb Messi no va començar bé.

Salut calcula que 175.000 persones estaran immunitzades contra la Covid-19 a finals de gener a Catalunya. Les primeres en rebre la vacuna seran el personal sanitari i les persones de risc. La distribució serà a través dels centres d'atenció primària.

Comença el primer tram de la desescalada amb la reobertura de restaurants, cultura i gimnasos. Espanya exigeix una PCR negativa als viatgers procedents de 65 països. Els mossos que van abatre els terroristes de Cambrils pateixen depressió per estrès posttraumàtic. Ni Messi ni De Jong jugaran contra el Dínamo de Kíev.

Reobertura parcial de bars, restaurants, cinemes, teatres i gimnasos, amb queixes per la limitació d'horaris i aforaments, i per la falta d'ajuts. Des d'avui, s'exigeix una PCR negativa als passatgers que arribin de la seixentena de països considerats d'alt risc. Declaren els mossos que va abatre els cinc terroristes a CambrilsKoeman deixa fora de la convocatòria Messi pel partit contra el Dínamo de Kíev.

Aquest dilluns comença la reobertura de negocis. Restaurants, bars, teatres i sales de concerts poden obrir amb limitacions. PCR negativa obligatòria per als viatgers que arribin en avió des de països en risc. Investiguen l'actuació d'un agent de la Guàrdia Urbana per disparar contra un home armat. El pilot gironí Albert Arenas, nou campió de Moto3. Piqué Sergi Roberto, lesionats en el partit contra l'Atlético de Madrid.

El ministre Salvador Illa fixa al gener l'inici de la vacunació contra la Covid-19 a Espanya. 20 anys de la mort d'Ernest Lluch a mans d'ETA. La pandèmia agreuja la situació de les persones cuidadores de dependentsCoutinho entra a la convocatòria del Barça pel partit contra l'Atlético de Madrid.

Pedro Sánchez preveu que una part important de la població espanyola estigui vacunada el primer semestre de 2021. Espanya rebrà un 10% de les dosis comprades per la Unió Europea. A Catalunya, el Departament de Salut desplegarà una campanya de cribatges massius amb testos PCR d'automostra. Les restriccions de mobilitat posen en risc l'economia del Pirineu i la temporada d'esquí.

Espanya i Alemanya seran els primers països de la UE en tenir un pla de vacunació. Salut reprèn els cribatges massius per anticipar-se al coronavirus. Es poden trobar proves negatives falsificades de PCR a Internet. Koeman no veu Messi fora del Barça.
 

Pedro Sánchez anuncia que Espanya serà dels primers països en tenir un pla complet de vacunació i que una part important de la població estarà vacunada en el primer trimestre de 2021. Detecten webs que fan proves PCR falses. Impuls a les compres del barri de Sant Antoni, gràcies als riders solidarisKoeman defensa Messi de les crítiques.

La flexibilització de les restriccions es farà per trams cada 15 dies. Dilluns reobriran bars, restaurants, el sector cultural i de l'esport amb restriccions. El dia que la vacuna d'Oxford s'ha mostrat efectiva entre el grup de gent gran, i comença el desmantellament de la T2 de l'aeroport de Barcelona.

Catalunya preveu la reobertura de bars i restaurants al 30%, a partir de dilluns, en una desescalada en quatre fases que tindrien una durada d'almenys 15 dies cadascuna. Declaren els mossos que van abatre a Subirats el terrorista dels atemptats del 17-A. Comença el desmantellament de la terminal T2 de l'aeroport del Prat per reduir la logística operativa.