Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Ministeri d'Indústria assegura que la decisió de la futura ubicació no és una decisió política, si no que depèn dels inversors. Per la seva banda, la Conselleria d'Empresa diu que s'ha reunit amb varies empreses internacionals que asseguren que han mostrat interès per instal.lar-se a Catalunya. De moment però, la futura fàbrica de bateries segueix planejant sobre el mapa.

Matí de divendres amb dos tipus de temps. A les comarques de la meitat est, fins a migdia hem tingut el cel molt ennuvolat, ruixats localment intensos... un ambient fresquet i Tramuntana superant els 100km/h a l’Empordà. A les comarques de l’oest i del sud, en canvi, ha estat un matí de sol, núvols decoratius... i Mestral moderat a ratxes de 60 a 70km/h. El cap de setmana queda estancat al nord de la península un front que no ens portarà molta inestabilitat però sí núvols alts i mitjans que emblanquinaran el sol. Alhora entre dissabte i diumenge arriba aire molt càlid que farà disparar cap amunt els termòmetres superant novament els 30º en algunes comarques.

El Procicat ha anunciat les mesures previstes a partir del 24 de maig. Una d'elles és que la restauració podrà servir esmorçars des de les 6 hores. Fins ara ho podien fer només des de les 7.30 hores i fins a les 23 h. També hi haurà modificacions en l'aforament del comerç i la universitat, que passaran del 30 al 50%, i en el sector de la cultura, del 50 al 70%. Pel que fa al nombre màxim de persones, en actes culturals el topall passa de 500 a 1.000 en interiors i de 1.000 a 3.000 en exteriors o en recintes amb ventilació forçada. Passa el mateix en actes religiosos i en el sector de l'esport, que tot i que mantindran el 50% de l'aforament, incrementaran el límit màxim de persones en la mateixa línia que la cultura.

Primer cap de setmana amb plena mobilitat, també per viatjar a altres comunitats. Els turistes d'arreu de l'Estat que poden tornar a visitar-nos i això comença a notar-se a zones com la Costa Daurada. Amb la reobertura de Port Ventura, el sector de la restauració i l’hostaleria es mostra esperançat. També els càmpings comencen a veure la llum. A la Costa Brava es confia, de moment, en el turista català, tot i que el 50%de la seva facturació depèn de l'estranger. Sense creuers i amb pocs vols, Barcelona va agafant pols, però lentament: el turista internacional arriba, però amb comptagotes. La principal esperança està posada en que l'avenç de la vacuna tingui un impacte de cara a l'estiu.

  • Els equipaments es podran visitar gratis dissabte dia 15 de maig entre les 18 i les 21 hores
  • Hi prenen part més de 70 equipaments de fins a 8 ciutats de l'àrea metropolitana
  • Hi haurà diverses activitats per a totes les edats: des de visites guiades fins a tallers o jocs de pistes

Aquest divendres el temps a Catalunya vindrà marcat pels ruixats entre Barcelona i Girona, localment intensos i amb tempesta. També tindrem ventades als dos extrems de la costa, i més sol a Ponent i al sud. Màximes entre els 20 i 25 ºC. Cap de setmana més càlid. Les mínimes seran suaus i les màximes es mouran entre els 25 i 30 ºC. El cel estarà blanquinós, lleganyós i enterbolit per la presència de núvols alts i mitgencs. Diumenge, també tindrem alguns ruixats al Pirineu. 

  • La limitació de velocitat serà de 30 km/h en les vies urbanes d'un sentit de circulació i de 50 km/h en les de dos sentits
  • La probabilitat de morir en cas d'atropellament és d'un 15% si se circula a 30 km/h i augmenta a un 85% a 50 km/h
  • En 2019, el 82% de les 519 persones que van morir en accident en una via urbana van ser usuaris vulnerables

Jordi Cañas carrega contra Carles Puigdemont. L'eurodiputat del grup Renew Europe amb Ciutadans explica que no li creua la mirada al Parlament Europeu. Considera que li manca dignitat personal, que es va fugar "com un covard en un maleter" i que ara intenta tutelar la Generalitat des de fora. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, diu que no s'ha merescut el títol de "molt honorable" com a president, mentre reconeix respecte per Oriol Junqueras. Canyas revela que té cert grau d'amistat alguns dels polítics independentistes presos i els desitja el millor, però creu que el tribunal va ser benèvol i la pena hauria d'haver estat major. L'exdiputat de Ciutadans veuria "lògic" un acord de govern entreERC i el PSC, tot i que assenyala que l'independentisme va sorgir arran del primer tripartit: "Vas ser el pacient zero de l'independentisme".

L'historiador i exdirigent d'En Comú Podem, Xavier Domènech creu que ara mateix la hipòtesi més probable és la d'una repetició electoral a Catalunya. Tot i que adverteix que a darrera hora a ERC i Junts els pot entrar el vertigen i reconduir la situació, en aquests moments el problema de fons és el mateix que els va portar a acabar amb el Govern liderat pel president Quim Torra que és que "són incompatibles". En tot cas, Domènech ha advertit que "la clau segueix en mans de JxCat" perquè està clar que el PSC "no es mourà" convençut que una repetició electoral desmobilitzarà l'independentisme. L'exdirigent dels comuns alerta precisament que uns nous comicis provocarà "una gran desafecció" i "una desconnexió de la política catalana que ja és patent ara mateix".

L'ultimàtum dels comuns a ERC perquè trenqui amb Junts complica encara més la investidura de Pere Aragonès. Salvador Illa reclama que s'aixequi el veto als socialistes. L'última enquesta del CIS situa un pacte d'esquerres com a opció preferida dels catalans. Marta Sugrañes entrevista l'exlíder dels comuns, Xavier Dòmenech. Continua accelerant-se la vacunació. Pedro Sánchez anuncia l'arribada massiva de vacunes de Pfizer al juny. Salut preveu vacunar al juliol la població d'entre 30 i 40 anys. Ja hi ha el 30% de la població catalana amb almenys una dosi de la vacuna i un 14% amb la pauta completa. Ho analitzem tot plegat amb Imma Lucas, Esther Vivas i Ferran Espada.

El vicepresident en funciona de la Generalitat, Pere Aragonès, no tira la tovallola i insisteix que “seguirà treballant fins al darrer moment” per evitar una repetició electoral. A la sessió de control al Parlament s’ha trobat aquest dimecres, però, amb l’anunci dels comuns de trencament de les negociacions fins que no descarti l’entrada al nou Govern de Junts. Aragonès ha replicat que “s’han d’explorar totes les possibilitats” i ha deixat clar que “no farà un pas al costat”.

El líder del PSC, Salvador Illa, ha plantejat al Parlament als republicans aparcar el veto que mantenen a la seva formació, ha dit, per “sumar consensos”. Illa ha argumentat “que no és temps de exclusions, i si de sumar, consensuar i anar junts” en favor de la diversitat de Catalunya.

Els comuns trenquen les negociacions amb ERC mentre no es comprometin a deixar fora del govern a Junts. El 31,2% dels catalans prefereix un tripartit d'esquerres entre PSC, ERC i comuns, segons el CIS. Salut preveu vacunar al juny la franja dels 40 als 49 anys i els menors de 40 ja al juliol. La doctora Carmen Cabezas ens resol alguns dubtes sobre el pla de vacunació. Què passa amb les més de 600 mil persones que ja han passat la Covid a Catalunya? Vaga dels estudiants en defensa de l'educació pública. Passa a disposició judicial la cúpula de l'operació contra els carnets de conduir falsificats, on es van detenir més de 500 persones. Ronald Koeman es reuneix avui amb Joan Laporta.

Els comuns trenquen les negociacions amb ERC mentre no es comprometin a deixar fora del govern a Junts. El 31,2% dels catalans prefereix un tripartit d'esquerres entre PSC, ERC i comuns, segons el CIS. Salut preveu vacunar al juny la franja dels 40 als 49 anys. La doctora Carmen Cabezas ens resol alguns dubtes sobre el pla de vacunació. Què passa amb les més de 600 mil persones que ja han passat la Covid a Catalunya? Vaga dels estudiants en defensa de l'educació pública. Ronald Koeman es reuneix avui amb Joan Laporta.

El Temps (13/05/2021)

Una previsió ben distreta

Aquest matí de dijous li hem dit adéu a un front que encara ha deixat ruixats a les comarques del nord-est... i aquesta tarda li donarem la benvinguda a un altre front que ens portarà núvols i noves precipitacions que es matindran fins demà a migdia. El cap de setmana arribarà un altre front que ens portarà nuvols alts, mitjans i més preciptiacions (sobretot al Pirineu). Pel que fa a temperature: la massa d'aire fred que les manté a ratlla s'enretira els propers dies i arriba aire càlid que afavorirà una nova pujada de les temperatures durant el cap de setmana. Entre dissabte i diumenge els termòmetres rondaran entre els 25 i 30º, les més altes a la Depressió Central, Ponent i la Vall de l'EbreContinuem força distrets. 

Seat és la primera empresa que vacunarà els seus treballadors a les seves instal·lacions. La multinacional, amb seu a Martorell, comença aquest dijous a administrar vacunes, en coordinació amb Salut, als seus treballadors de més de 50 anys. En concret, es començarà amb els majors de 58 anys, que són uns 800, i s'anirà baixant l'edat a mesura que avanci el procés d'immunització.