Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Cop policial contra una xarxa que falsificava carnets de conduir. Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional ha detingut 300 persones amb registres a diversos municipis gironins i a Vic.En clau política els comuns veuen proper un acord d'investidura amb Esquerra. Salvador Illa es nega a donar suport a Aragonès i Junts exigeix a Esquerra que no pacti "engrunes" amb la Moncloa.

El Govern aprovarà un pla de reobertura de l’oci nocturn que preveu que les persones que accedeixin als locals hauran d'inscriure's amb nom i cognoms, amb mascareta obligatòria i distància de seguretat. Un estudi de l'Institut de Salut Global de Barcelona demostra que la reducció de contaminants en l'aire durant el confinament ha evitat moltes morts prematures.

Variabilitat primaveral

El Temps a Catalunya 11/05/2021

Avui tornem a gaudir de la variabilitat primaveral... és a dir tornem a tenir de tot repartit per tot arreu. Llocs on el sol domina des de primera hora... llocs on aquest sol està decorat amb pinzellades de núvols prims...al Pirineu i a les comarques del nord-est des de migdia creixen nuvolades i descarreguen intensos ruixats i fortes tempestes acompanyades de pedra i calamarsa. A les comarques del sud el vent és el protagonista perquè bufa a ratxes de 80 a més de 100km/h. 

Cop policial contra una xarxa que falsificava carnets de conduir. Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional ha detingut 300 persones amb registres a diversos municipis gironins i a Vic. En clau política els comuns veuen proper un acord d'investidura amb Esquerra. Salvador Illa es nega a donar suport a Aragonès i Junts exigeix a Esquerra que no pacti "engrunes" amb la Moncloa.

El Govern aprovarà un pla de reobertura de l’oci nocturn que preveu que les persones que accedeixin als locals hauran d'inscriure's amb nom i cognoms, amb mascareta obligatòria i distància de seguretat. El Consell de Ministres ha aprovat avui la coneguda com a Llei Rider que, entre altres, converteix els repartidors en domicili en assalariats i no en autònoms. El Barça afronta un partit clau aquest vespre per aspirar al lideratge de la LLiga. 

Turisme de Barcelona i Ajuntament de Barcelona, amb EureCat com a partner tecnològic, ha presentat avui a l’espai Valkiria Hub de Poblenou, una nova App que pretén evitar la congestió dels diferents espais turístics oferint altres alternatives de visita. Check Barcelona és el nom de la nova aplicació, una guia de la ciutat i dels seus entorns metropolitans i provincials amb informació en temps real sobre ocupació i disponibilitat dels equipaments, espais públics, platges, disponibilitat de pàrquings, i altres espais d’interès turístic.

En un entorn Covid-19, on la sensibilitat del visitant ha crescut en relació a les mesures de seguretat, Check Barcelona permet gestionar les visites en moments i espais de menor afluència la qual cosa permet augmentar la seguretat i alhora millorar l’experiència del visitant.

L’objectiu de la nova aplicació, gratuïta, és dotar al visitant d’una eina que li permeti conèixer, en temps real, l’estat d’ocupació dels diferents espais i gestionar la reserva seguint els protocols de seguretat i aforaments establerts. D’aquesta manera, en optimitzar la visita, augmenta el grau de satisfacció del visitant i millora la gestió dels espais i atraccions turístiques amb una concentració elevada de visitants. La informació actualitzada dels protocols de seguretat, mobilitat i altres aspectes rellevants també contribueix a la seguretat de la visita.

Esquerra i els Comuns reprenen aquesta dimarts al Parlament les negociacions per intentar tancar aquesta mateixa setmana un acord. Els republicans també es reuniran amb Junts per arrencar els 4 vots que necessiten per governar en solitari.

El president d'Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, es mostrava confiat al Cafè d'Idees de Ràdio 4 i La 2 a tancar aquesta mateixa setmana l'acord. Ara bé també deixava caure que "la independència de Catalunya ja no és al full de ruta d'Esquerra aquesta legislatura". Una declaració que ha aixecat polseguera i la reacció airada del portaveu dels republicans, Gabriel Rufian acusant Asens de mentir i recordant que no pensen abaratir els seus objectius.

El líder del PSC, Salvador Illa ja ha descartat facilitar la investidura d’Aragonès i Junts apuja el to contra ERC. I mentre la tensió va en augment, la CUP treu el cap per recordar als d'Aragonès que sigui amb qui sigui l'acord, aquest abans, haurà de rebre el seu vistiplau.

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han desplegat aquest dimarts un macrooperatiu per arrestar els implicats en una xarxa de falsificació de carnets de conduir. Amb epicentre a Girona, el macrooperatiu ha començat a dos quarts de set del matí amb entrades simultànies als domicilis dels principals sospitosos, repartits per tot Catalunya i per 25 províncies d'Espanya.

Hi ha millors i més bones maneres per informar-vos del temps i si voleu saber com seran aquests propers dies. Aquesta és una d’aquelles setmanes en què la previsió del mòbil diu que el cel estarà ennuvolat, plourà i farà fresca pràcticament tots els dies. Serà així? Doncs no. Aquestes aplicacions encara que durant bona part del dia s’esperi sol, però per la tarda tinguem la mínima possibilitat de ruixats. En la previsió global que fa del dia ja posen el símbols de pluja donant una falsa sensació de setmana plujosa i fresca. 

El dimarts arrenca amb més fresca arreu. Aquest matí cauran ruixats al Pirineu, farà més sol a la resta i el cel quedarà ennuvolat al nord-est. És aquí on a la tarda descarregaran forts xàfecs, localment amb tempesta i calamarsa. A les comarques del sud, el vent de mestral bufarà a cops de 70 a 90 km/h. a l'Empordà, la tramuntana aixecarà onades de 2 a 3 metres d'alçada.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, confia que ERC i Junts tornin a l'escenari de la negociació i facin possible un pacte de govern. Personalment no és partidari de repetir les eleccions i es mostra "convençudíssim" que hi ha marge per l'acord i que els equips negociadors "sabran trobar la fórmula per sortir d'aquest atzucac". El conseller d'Interior ha reconegut que no li han agradat les imatges de 'botellons' al carrer durant el cap de setmana, però ha assegurat que són minoritàries i previsibles, després de 196 dies de confinament nocturn. Sàmper ha xifrat en 6.000 les persones desallotjades a Barcelona des de la nit de dissabte i gairebé 700 les multes posades. Un operatiu policial que, segons ha avançat, es tornarà a repetir aquest cap de setmana. Espera, però, que les aglomeracions tinguin un efecte pèndol i vagin a menys.

Les celebracions de la fi de l'estat d'alarma sense mesures de seguretat han posat en alerta els governs i els sanitaris. Avisen del risc d'una cinquena onada. L'oci nocturn reclama poder reobrir i ser alternativa al 'botellons' i les festes il·legals. Aquesta tarda han tornat a sortir al carrer. Marta Sugrañes entrevista el conseller d'Interior, Miquel Sàmper. ERC comença a negociar una investidura per a un govern en solitari de Pere Aragonès, mentre Junts amenaça amb forçar noves eleccions. Ho analitzem tot plegat amb Iñaki Ellakuría, Anna Simó i Jordi Mercader.

Les celebracions de la fi de l'estat d'alarma sense mesures de seguretat han posat en alerta els governs i els sanitaris. Avisen del risc d'una cinquena onada. L'oci nocturn reclama poder reobrir i ser alternativa al 'botellons' i les festes il·legals. Aquesta tarda han tornat a sortir al carrer. Marta Sugrañes entrevista el conseller d'Interior, Miquel Sàmper. ERC comença a negociar una investidura per a un govern en solitari de Pere Aragonès, mentre Junts amenaça amb forçar noves eleccions. Ho analitzem tot plegat amb Iñaki Ellakuría, Anna Simó i Jordi Mercader.

Sitges acollira el proper 20 de maig el primer assaig clínic per posar a prova la reobertura del sector de l'oci nocturn. Participaran 400 persones que hauran de dur mascareta i cinc bars musicals del municipi. Aquest assaig mirarà de "representar al màxim les condicions naturals de desenvolupament del sector" abans de la pandèmia del coronavirus amb l'objectiu de provar els protocols que hauran de guiar la reobertura de l'oci nocturn. L'estudi es farà entre les 23 i les 3 hores en un espai perimetrat del carrer Primer de Maig -conegut com el carrer del Pecat- i tots els assistents s'hauran de sotmetre a un test d'antígens ràpid (TAR) tres hores abans de l'assaig i a un altre TAR cinc dies després.

El sector de l'oci nocturn ha presentat a Sitges un estudi clínic per la nit del 20 de maig al 'carrer del Pecat' i el Govern prepara un pla sectorial de reobertura. Mentrestant les autoritats sanitàries es mostren preocupades després de les aglomeracions viscudes aquest cap de setmana per celebrar el final de l'estat d'alarma. El Gremi de Restauració valora postivament tornar a servir sopars però reclama poder obrir fins més tard per poder oferir un segon torn. 

Aquesta setmana ha començat la vacunació massiva de les persones d'entre 50 i 59 anys a Catalunya i el president Sánchez assegura que Espanya està a "només 100 dies de la immunitat de grup".  La Generalitat confia recuperar aquest any la meitat del turisme previ a la pandèmia. Fa 30 anys de l'àlbum dels Sopa de Cabra 'Ben Endins', el més venut del rock català.

Crit al cel de les autoritats sanitàries després de les aglomeracions d'aquest cap de setmana per celebrar la fi de l'estat d'alarma. La restauració torna a servir sopars. El Gremi en fa una valoració positiva, però reclama poder obrir fins més tard per poder oferir un segon torn. Mentrestant, el sector de l'oci nocturn ha presentat a Sitges un estudi clínic que faran la nit de dijous 20 de maig al 'carrer del Pecat' i reclama que els deixin obrir els seus negocis. S'inicia la vacunació massiva de les persones d'entre 50 i 59 anys a Catalunya. La transmissió del virus continua a la baixa segons les últimes dades de Salut. El risc de rebrot se situa en 220 punts i la taxa de contagi (Rt) es manté per sota de l'1. La Generalitat confia recuperar aquest any la meitat del turisme previ a la pandèmia. Fa 30 anys de l'àlbum dels Sopa de Cabra 'Ben Endins', el més venut del rock català.

Aquesta és una d’aquelles setmanes en què la previsió del temps dels mòbils us dirà que el cel estarà ennuvolat, plourà i farà fresca pràcticament tots els dies. Doncs bé, és cert que aquest dilluns ha començat amb una matinada de llamps i trons...  amb un matí de núvols i algunes pluges... i amb un ambient més fresquet comparat amb la calorada del cap de setmana. Però...  si voleu saber com seran els propers dies, millor que us fieu de les nostres previsions perquè les fem de manera més agradable i sobretot més raonada. El front que ens creua avui és el desencadenant del què passarà la resta de la setmana perquè escombrarà la massa càlida del cap de setmana i permetrà l’arribada d’aire més fred que els propers dies ens portarà unes temperatures més normals per l’època.Ara bé, no serà l’últim de la setmana: el nucli de l’anticicló s’ha desplaçat cap al sud i això permetrà que els propers dies ens vagin creuant fronts i línies d’inestabilitat que mantindran la variabilitat típica de la primavera. Una variabilitat que no vol dir cel tapat, pluja i fresca a tot arreu i cada dia.