Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Túnel enllestit. Acaba la perforació del túnel urbà de l'AVE a Girona.

Trastorns alimentaris. El 15% dels malalts són menors. El 30% dels casos esdevenen crònics.

Tòxics i semen. Un estudi relaciona la qualitat de la llet materna amb la del semen.

Aposta innovadora. 900 inversors privats financien amb 5 milions d'euros projectes empresarials.

Pedro 2016. El canari amplia el seu contracte i la seva clàusula serà de 150 milions.

El PP vol convertir-se en el soci prioritari del govern de CiU. Per això, en breu podrien signar un acord més ampli dins dels pressupostos. Respecte les corrides de toros, la majoria de la cambra ha desestimat avui la moratòria de la llei antitaurina que demanava el PP.

Patacada a les borses europees després que Moody's rebaixés en 4 punts el bonus portuguès. L'avaluació negativa de l'agència de qualificació ha fet enfadar el president de la Comissió Europea. Considera que s'afegeix especulació als mercats sense fonament.

Alguns Centres d'Atenció Primària de Catalunya tanquen portes i altres ho faran al llarg de l'estiu. Ajuntaments i usuaris es mostren indignats. Salut assegura que el tancament és estacional.

Aquesta nit s'estrena l'espectacle BOLLYWOOD, EL VIATGE. 14 ballarins mostren el seu ritme al Teatre Artèria Paral·lel de Barcelona.

Kiko FEMENÍA és el primer fitxatge del Barça d'aquest estiu. Ha costat 2 milions d'eurUs fixes més 1 i mig en variables i alternarà el filial amb el primer equip. Sense novetats de CESC, sense novetats. El club diu que té temps fins el 31 d'agost.

Convergència i Unió i el Partit Popular són a punt de signar un acord sobre els pressupostos de la Generalitat que aniria més enllà de les xifres i inclouria compromisos concrets, com ara l'aprimament d'algunes empreses públiques i de les delegacions de la Generalitat a l'estranger. El pacte es plasmaria en un document que prendria forma els propers dies, desprès d'una trobada entre Artur Mas i Alicia Sanchez Camacho.

A Catalunya 3500 joves d'entre 13 i 25 anys de 40 nacionalitats diferents formen part de bandes juvenils violentes. L'any passat el nombre d'infraccions penals comeses per aquest joves, organitzats en una dotzena de grups, va incrementar-se d'un 20%. Avui els mossos han presentat una nova unitat especialitzada en el seu control.

Científics internacionals localitzen 5 nous gens associats a l'Alzheimer. Això permetrà conèixer millor els mecanismes d'aquesta malaltia i facilitarà personalitzar la medicació per a cada malalt. 800mil persones a tot l'Estat pateixen algun tipus de demència.

Les larves de les anxoves, bonítols i melves són algunes de les principals fonts d'alimentació de les meduses a alta mar. Això redueix la població d'aquestes espècies. Ho ha comprovat un equip d'investigadors del CSIC en la primera expedició feta a 40 milles de la costa.

Sandro Rosell ha dit aquest migdia que el fitxatge de Cesc Fàbregas continua en el mateix punt i que li agrada que els jugadors vulguin anar al Barça. .. i avui s'ha sortejat el calendari de la Lliga: el Barça s'estrenarà a Màlaga i l'Espanyol, a Cornellà ,contra el Granada. Els clàssics seran l'11 de desembre a Madrid i el 22 d'abril al Camp Nou.

Imminent acord CiU-PP. Els propers dies signaran un pacte sobre pressupostos.

Bandes violentes. Uns 3500 joves d'entre 13 i 25 anys formen part d'un d'aquests grups a Catalunya.

Avenços en l'alzheimer. Identifiquen 5 nous gens associats amb la malaltia que obren la porta a nous fàrmacs.

Meduses a alta mar. S'alimenten de larves d'anxoves o bonítols, perjudicant la població d'aquestes espècies.

Sense novetats de Cesc. Rosell diu que les negociacions amb l'Arsenal estan al mateix punt.

La llei òmnibus comença a ser una realitat. Avui ha entrat al parlament dividida en tres parts: la llei de simplificació, la d'agilitat administrativa i la de promoció econòmica. La macroreforma, que modificarà unes 80 lleis, ha superat més de 3.000 al.legacions. Es pretén aprovar-la abans de finals d'any.

L'SGAE obrirà una investigació interna per aclarir el possible desviament de fons. A partir d'ara l'entitat estarà presidida per una comissió rectora. Teddy Bautista continua com a president del consell de direcció. En canvi, aparten el responsable de la filial digital, José Luis Rodriguez Neri.

Els estudiants universitaris tenen el doble de possibilitats de trobar feina que la resta de joves. Les carreres amb més sortida són les relacionades amb les noves tecnologies mentre que arquitectura és la que en té en menys.

Avui fa un any de l'aplicació de la nova llei de salut sexual i reproductiva. Metges i associacions de dones denuncïen que el text NO garanteix la igualtat a l'hora d'accedir a la gratuïtat de l'avortament.

El Barça millora i amplia el contracte de Pedro fins el juny de 2016. El canari tindrà una clàusula de rescisió de figura: 150 milions d'euros. Bojan, en canvi, deixa entreveure la seva sortida del club, tot i que NO confirma que Roma sigui el seu destí.

Llei Òmnibus: El Govern n'aprova la fragmentació en 3 parts

Fòrum Espanya-Xina: Indústria anuncia a Barcelona un pla per triplicar el nombre de turistes xinesos

Més atur entre llicenciats: El 92%, però, treballa en feines qualificades, enginyers i informàtics tenen més sortides

Interrupció de l'embaràs: Segons associacions i metges,igualtat i gratuïtat no estan garantides

Alexis es llueix: El futurible del Barça triat millor jugador en la victòria de Xile sobre Mèxic

L'atur baixa per tercer mes consecutiu. Catalunya és la comunitat autònoma on més ho ha fet. Actualment hi ha 576.000 catalans sense feina, és a dir, uns 19.000 menys que el mes passat. Una bona notícia que respon a la contractació temporal d'estiu. Els sindicats, però, alerten de la precarietat d'aquests nous contractes.

La llista negre de la violència de gènere s'amplia amb una altre cas a Barcelona: un home amb ordre d'allunyament hauria apunyalat la seva dona. D'altra banda, a Ulldecona, al Montsià, una àvia ha mort a mans d'uns lladres. Els assaltats haurien emmordassat la víctima i el seu marit.

Tres detinguts en una operació contra els top manta a Reus. El govern català prepara un pla per acabar amb la venta il.legal que penalitzaria venedors i compradors. Segons la confederació espanyola del comerç genera fins a 800 milions d'ingressos l'any.

La película catalana "Eva", inaugurarà el Festival de Sitges el 6 d'octubre. És l'òpera prima del cineasta barceloní, Kike Maíllo, que parla sobre el futur de la robòtica. L'edició d'enguany gira entorn la intel.ligència artificial, just l'any en què el film d'Spielberg celebra el desè aniversari.

Cesc Fàbregas es presenta a l'inici de la pre-temporada de l'Arsenal. El migcampista d'Arenys ha preferit tornar a Londres per veure's les cares amb Arsene Wenger, enlloc de plantar-se per forçar el seu fitxatge pel Barça.

L'atur baixa per tercer més consecutiu, a Catalunya i al conjunt de l'Estat. A Catalunya ho ha fet en prop de 19mil persones. És la comunitat on més ha caigut. Amb tot, encara hi ha 576.394 persones apuntades a les llistes del Servei d'Ocupació. A Espanya s'ha reduït en gairebé 68mil persones en l'últim mes i el total de desocupats encara supera els 4.100.000.

Coindicint amb l'inici de la temporada turística, on més ha baixat l'atur ha estat al sector serveis. Però hi ha altres sectors amb capacitat de crear ocupació. Els estudiants de mecatrònica tenen més possibilitats de trobar feina. És el cas de la mecatrònica. Els que l'estudien tenen un 80% més de possibilitats de trobar feina. O dels soldadors, amb un 60% més d'oportunitats. Segons els experts l'especialització i la polivalència són la clau per trobar feina.

Entre 500 i 800 milions d'euros l'any. És el que genera anualment el negoci del top manta segons la Confederació Espanyola del Comerç. que calcula que hi haurà un 15.000 venedors il.legals. La Generalitat estudia ara sancionar també els compradors. Una mesura que ja fa un any que apliquen a Cambrils.

6 persones han perdut la vida en poc més de 24 hores a les carreteres catalanes. L'últim accident ha estat aquest matí a Rupià. Un jove de 21 anys ha perdut la vida quan el cotxe en què viatjava s'ha estavellat contra una parada d'autobús. Aquest cap de setmana ha estat un dels més tràgics de l'any.

Cesc Fàbregas ha decidit no plantar-se i presentar-se a la tornada a la feina de l'Arsenal. El migcampista d'Arenys es retrobarà amb Arsene Wenger mentre s'acaba de concretar el seu fitxatge pel Barça. Al mateix temps, Alexis Sánchez debuta aquesta nit a la Copa Amèrica sense novetats sobre el seu futur.

Tercer mes de caiguda. Catalunya és la comunitat on més ha baixat l'atur al juny.

L'especialització, la clau. Els estudiants de mecatrònica tenen més possibilitats de trobar feina.

El negoci del top manta. Genera entre 500 i 800 milions d'euros l'any i hi ha uns 15000 venedors il.legals.

6 morts en 24 hores. Ha estat un dels caps de setmana més tràgics a les carreteres catalanes.

Cesc torna a Londres. El d'Arenys es veurà amb Wenger mentre es desencalla el seu fitxatge pel Barça.

Avui ha començat la primera gran operació sortida de les vacances d'estiu. A les carreteres, aquesta tarda, de moment encara NO es notava massa volum de trànsit. Però, per les dades que tenim, avui ha estat un dia de màxims a l'aeroport de Barcelona: més de "quatre-cents quaranta-mil" viatgers passaran per les seves instal.lacions des d'avui i fins diumenge.

Xavier Trias ha estat investit avui alcalde de Barcelona amb els vots d'Esquerra. Despres de 31 anys de domini socialista, la capital catalana passa a ser governada per Convergència i Unió.

El mes de juliol s'estrena amb augments a les tarifes del gas, l'electricitat i, a Barcelona, del transport públic. També a partir d'aquest primer dia del mes la velocitat màxima permesa a les autopistes torna a ser de 120km per hora.

Caixabanc, el banc de la Caixa, s'ha estrenat avui cotitzant en borsa. L'agència de qualificació Moody's li ha apujat 3 graons la valoració, malgrat que en el primer dia de cotització ha tancat en negatiu.

La lliga de bàsquet americana - l'NBA - tanca per la manca d'acord entre els clubs i els jugadors sobre el conveni col.lectiu. L'inici de la temporada, previst pel 12 de novembre, queda en suspens i Pau Gasol ha dit a Los Desayunos de Televisió Espanyola que NO descarta tornar a l'ACB.

Xavier Trias ja és el nou alcalde de Barcelona. Aquest matí ha pres possessió del càrrec encara amb la incertesa sobre què passarà amb el regidor que es disputen CIU i PP. Trias, que governarà en minoria, es converteix en el primer alcalde convergent després de 32 anys de govern socialista.... I Convergència també ha trigat 32 anys a governar l'ajuntament de Girona... Carles Puigdemont és des d'avui el nou alcalde de la població.

Arrenquen les rebaixes d'estiu amb descomptes de fins el 50%. Enguany cada família es gastarà uns 180 euros, sobretot, en roba i calçat. És la despesa mitjana més baixa dels últims anys. Els comerços, però, esperen facturar el mateix que 2010, al voltant de 800 milions d'euros.

El 94'54% d'estudiants han aprovat la selectivitat. Tot i que és una xifra lleugerament superior que l'any passat és la més alta de la història. També puja la nota mitjana que se situa en el 6'3. Un noi de Barcelona i una noia de Manresa són els estudiants que han tret la nota més alta.Un 9'6 i un 9'7 respectivament

La lliga de bàsquet americana - la NBA - tanca per la manca d'acord entre els clubs i els jugadors sobre el conveni col.lectiu. L'inici de la temporada, previst pel 12 de novembre, queda en suspens i Pau Gasol, que ha estat avui a Los Desayunos de Televisió Espanyola,no descarta tornar a l'ACB.

Relleu històric. Trias i Puigdemont, alcaldes de Barcelona i Girona.

Operació sortida de juliol. Coincideix amb el retorn dels 120 km en autopistes i autovies.

Rebaixes d'estiu. Descomptes de fins al 50% Cada família es gastarà uns 180 euros.

Més aprovats que mai. Puja el nombre d'estudiants que superen la selectivitat i també la nota mitjana.

Tancament patronal a l'NBA. Els clubs i els jugadors no s'han posat d'acord sobre el nou conveni.

El preu del gas natural i de la bombona de butà pujaran demà d'un 5'7%. També a partir de demà pagarem més per l'electricitat: s'apuja d'un 1'5%. I encara hem de referenciar altres increments de preus: a Barcelona la targeta de transport T10, la més utilitzada, deixa d'estar rebaixada i s'apuja també d'un 5%. Algunes associacions d'usuaris parlen ja d'un atac en tota regla a les castigades economies domèstiques.

L'Agència de Seguretat alimentària recomana a les embarassades i als menors de 3 anys que NO mengin ni tonyina ni peix espasa pel seu elevat contingut en mercuri. Tampoc recomana posar bledes i espinacs en els purés dels nadons menors d'un any pequè poden contenir nitrats.

Desallotjats de matinada els últims ocupants de la plaça de Catalunya. L'ajuntament de Barcelona calcula en uns "240 mil" euros els desperfectes causats per l'acampada.

Els 30 mil estudiants que van fer la selectivitat han pogut ja consultar avui les notes dels exàmens. Tots estan pendents ara de les notes de tall per saber a quina carrera podran optar.

La Masia ha tancat avui les seves portes després de 32 anys sent la llar del planter del Barça. L'edifici es convertirà ara en les oficines del club i les joves promeses blaugrana es traslladaran a la residència de la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí

L'Ajuntament de Barcelona xifra en 240mil euros els desperfectes causats pels acampats de la plaça Catalunya. El consistori calcula que és el que els costarà reparar els danys al mobiliari urbà i la jardineria, entre d'altres. Aquesta matinada s'han desallotjat els últims indignats que quedaven a la plaça. Una operació conjunta que s'ha fet de forma pacífica entre fortes mesures de seguretat.

Els preus baixen tres dècimes al juny i deixen la inflació en el 3'2%, segons la dada avançada. La rebaixa s'explica, sobretot, pels preus del petroli, el tabac i els aliments. Precisament la crisi ha modificat els hàbits de consum de les famílies: compren menys quantitat i més sovint, i es miren molt més els preus.

Sanitat recomana a les embarassades i als menors de 3 anys que no mengin ni tonyina ni peix espasa pel seu elevat contingut en mercuri. Tampoc recomana posar bledes i espinacs en els purés dels nadons menors d'un any pels nitrats

És la primera unitat de Medicina de la Dansa de l'Estat. Està a l'Hospital General de Catalunya. Des d'aquí s'aborden tots els problemes derivats de la pràctica d'aquesta disciplina artística que requereix una exigència física comparable a un esport d'alta competició.

La Masia ha tancat aquest migdia les seves portes en un acte senzill però emotiu. Després de 32 anys sent la residència del planter del Barça, ara passarà a convertir-se en les oficines del club. Les joves promeses blaugrana es traslladen a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí.