Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Les lleis òmnibus, endavant: Esmenes a la totalitat rebutjades amb el suport de PSC i PP

L'Eurogrup debat el futur de Grècia: Els líders dels 17 països de la zona Euro debaten un nou rescat per a Grècia

Més papers que tornen a casa: 365 caixes amb documents han arribat aquesta nit des de l'arxiu de Salamanca

Dos anys de l'incendi d'Horta: Els familiars dels 5 bombers morts denuncien maniobres per alentir el procés judicial

Adéu a Carles Sentís: El món de la cultura i la política s'acomiada del periodista català

La Pedrera obre als escolars:Els estudiants podran apropar-se a Gaudí i al modernisme

Alexis... avui sí? Guardiola fa treballar la plantilla mentre el club pot tancar avui el fitxatge del xilè

CAMPS SE SACRIFICA. Dimiteix de la Generalitat Valenciana per la trama Gürtel

Francisco Camps dimiteix com a president de la Generalitat Valenciana. Diu que és innocent en el cas dels vestits. Però s'aparta del camí per NO ser un obstacle en la carrera de Rajoy a la presidència del govern. Ho ha comunicat ell mateix el dia que havia d'anar al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana acusat de suborn passiu en el cas Gürtel.

El cànon de l'aigua s'apuja. Pacte in extremis de CiU i PP. L'augment s'aplicarà a l'octubre

El cànon de l'aigua s'apujarà. L'augment s'aplicarà a partir de l'octubre i serà d'un 8 i mig%. Ho han pactat aquesta tarda CiU i PP al Parlament on s'hi han aprovat els primers pressupostos del govern de Mas.

Foc controlat. 400 hectàrees cremades. Es desconeixen les causes

400 hectàrees cremades a l'Alt Camp per l'incendi de La Riba. Els bombers han aconseguit acotar el perímetre. Però encara es desconeixen les causes del foc.

Més papers de Salamanca. A punt d'arribar a Catalunya documents particulars i polítics

El cinquè enviament dels Papers de Salamanca arriba aquest vespre a Catalunya. Documents que pertanyen a partits polítics, sindicats i particulars.

A l'espera de reforços. El Barça s'entrena amb 14 jugadors del filial i dóna per fet el fitxatge d'Alexis

El Barça s'entrena amb el filial mentre espera l'arribada de reforços. Ja hi ha acord amb l'Udinese per Alexis Sánchez i aviat podria fer-se oficial. En canvi, Cesc seguirà donant molt de joc. Avui Xavi ha explicat que NO va voler ofendre l'Arsenal quan va dir que Cesc estava patint.

Els pressupostos, a punt: Mas diu que els diners de l'Estat eixugaran el dèficit

Incendi de La Riba: en fase de control el foc que ja ha cremat unes 400 hectàrees de pi i matolls

De camí a Catalunya: la segona gran remesa de documents ja han sortit de l'arxiu de Salamanca

Sessió amb el filial: El Barça de Guardiola entrena amb 14 jugadors del filial d'Eusebio

El Parlament és a punt d'aprovar els pressupostos de la Generalitat. Ho farà, tal i com estava previst, amb l'abstenció del PP./Aquest matí també hi ha hagut sessió de control al govern... En ella, el president Mas ha donat per bons els acords aconseguits a la comissió bilateral Estat-Generalitat d'ahir... Mas també ha fet una defensa aferrissada de les retallades. Les considera necessàries per evitar que el país faci fallida./El president del Cercle d'Economia i de Vueling, Josep Piqué, ha entrat avui en el debat sobre les eleccions generals. Creu que s'han de celebrar com més aviat millor./Imatges grabades pels bombers mentres tretallen en les tasques d'extinció de l'incendi que, a primera hora de a tarda d'ahir, va començar a cremar a La Riba, a l'Alt Camp./L'incendi de la Riba està en fase de control després d'haver cremat més de 400 hectàrees./ L'incendi va obligar a tallar, ahir a la tarda, la circulació de trens entre Reus i La Plana./Més de 50.000 estudiants s'han preinscrit a les universitats públiques catalanes pel curs vinent. Són un 2% més que el curs passat... i 6 de cada 10 podràn fer la carrera que volen al centre que han triat en primera opció./Aquest matí ha sortit de Salamanca un nou enviament de documentació catalana. 365 caixes propietat de partits, sindicats i persones./ Xavi Hernández no ha amagat mai la seva amistat amb Cesc Fàbregas, ni tampoc les ganes que té que torni al Barça, però mai ha volgut ofendre l'Arsenal./ L'Espanyol jugarà aquest vespre, a tres quarts de vuit, el seu segon amistós de pretemporada, al camp del Palafrugell./La selecció de l'Urugai és la primera finalista de la copa Amèrica desprès de derrotar al Peru per 2 gols a 0./ I quatre de quatre per a la natació sincronitzada als Mundials de Xangai./ La capella ardent del periodista Carles Sentís quedarà instal·lada, aquesta tarda, al tanatori de Sant Gervasi de Barcelona./

PRIMER GRAN FOC DE L'ESTIU. Més de 200 hectàrees cremades 75 persones desallotjades

Un incendi avança des d'aquest migdia des de la Riba per la comarca de l'Alt Camp. Ja ha cremat més de "dues-centes" hectàrees. Per sufocar-lo hi treballen unes 80 dotacions terrestres de Bombers i una quinzena d'aèries. 75 persones han hagut de ser desallotjades. S'ha tallat la circul·lació de trens i ha calgut activar el pla de risc químic per una indústria química que es troba a la zona.

Reunió Estat-Generalitat. S'acorda el traspàs de 759 milions d'euros a Catalunya

La reunió bilateral Estat-Generalitat ha donat més resultats dels previstos. Entre els acords aconseguits hi ha la liquidació de les inversions en infraestructures de l'any 2008, que representa el traspàs de 759 milions d'euros a la Generalitat. Continua encallat, doncs, el fons de competitivitat i el traspàs de part dels ingressos de la gestió del Prat.

Tresor espanyol a bon preu. L'Estat col·loca quasi 4.500 milions de lletres

Les arques de l'estat incrementen en "quatre-mil cinc-cents" milions d'euros. És el que s'ha aconseguit col.locar avui en lletres del tresor, això sí, a un preu d'un 1% més car. Els inversors ho han vist amb bons ulls i s'ha relaxat la pressió sobre el deute espanyol.

Vaga de les ambulàncies. Protesten per les retallades. Es mantenen les urgències

Primer dia de vaga dels conductors d'ambulàncies subcontractats per la Generalitat. La protesta s'allargarà 4 dies. Segons els sindicats, que protesten per les retallades, les urgències i els serveis com la diàlisi NO es veuran afectades.

S'ho prèn amb calma. Guardiola diu que intentaran fitxar Cesc i Alexis Sánchez fins a l'últim dia

Guardiola reconeix en la primera roda de premsa de la temporada que els objectius del Barça són Cesc i Alexis Sánchez i que treballaran fins al 31 d'agost per mirar de fitxar-los. Això sí, el tècnic blaugrana diu que la prioritat és el davanter xilè i que Cesc NO s'ha de plantar per forçar el seu traspàs.

El govern de la Generalitat es mostra escèptic davant la reunió de la comissió bilateral d'aquesta tarda a Madrid. Creu que el govern del PSOE ha demostrat en reiterades ocasions que no compleix els compromisos i recorda que encara hi ha unes 40 competències de l'estatut per transferir./ La falta d'ingressos asfixia les finances locals sobretot dels municipis de la costa, els més endeutats./Barcelona es converteix fins divendres en capital mundial de la intel.ligència artificial. 1400 experts de tot el món debaten sobre els avenços i nous reptes de la tecnologia més puntera../El pla inuncat està desactivat des de les 10 del mati, després que Protecció Civil l'hagi activat a primera hora per les complicacions arran de les pluges d'aquesta matinada. A Barcelona i a Castelldefels s'han activat els plans d'emergències municipals, i els bombers han rebut prop de 200 avisos per incidències poc greus../En el context de les retallades sanitàries; els conductors d'ambulàncies d'empreses subcontractades per la Generalitat han començat una vaga de 4 dies.. /Pep Guardiola ha dit aquest migdia que el Barça treballarà fins al final per mirar de fitxar Cesc i Alexis Sánchez. /Les noies d'Anna Tarrés han guanyat un altre bronze a la final d'equip tècnic./Retrats de la "Belle Èpoque" és una exposició que aplega una recopilació inèdita de pintors de finals del segle 19 i principis del 20.

Comissió bilateral a Madrid: La Generalitat hi assisteix sense eufòria i reclamant lleialtat

Els efectes de les pluges: Talls i retards a la xarxa de transports, baixos inundats i talls de subministrament elèctric

Finances locals asfixiades: Els municipis de la costa són els més endeutats pel final del boom immobiliari

Capital de la intel·ligència artificial: Experts mundials debaten a Barcelona els reptes de la tecnologia capdavantera

Fins al 31 d'agost: Guardiola diu que esperaran el que calgui per fitxar Cesc i Alexis Sánchez

CADA COP MÉS A PROP. CiU i PSC pacten les lleis òmnibus per donar confiança

CiU i PSC acosten posicions. Pacten l'aprovació de les lleis Òmnibus i, per tant, NO hi haurà recurs a la totalitat contra la reforma. Els socialistes han rectificat perquè volen donar un missatge de confiança als ciutadans. A canvi, la norma es dividirà en tres lleis de simplificació administrativa

L'economia al punt de mira. Deute espanyol als 370 punts. Màxim històric de l'unça d'or

Augmenta la desconfiança dels mercats en l'economia espanyola. La prima de risc torna a màxims i se situa als 370 punts. La inversió en or, un valor segur en aquest context, també assoleix el màxim històric.

Situació paradoxal. Directius amb sous altíssims mentre creix la morositat de les famílies

Cada cop hi ha més morosos a Espanya. Empreses i famílies NO poden fer front als deutes. Però alhora ens trobem amb que directius de grans empreses, cobren 20 vegades més que els seus treballadors.

Llei contra la prostitució. Els alcaldes esperen la prohibició per seguretat

Els alcaldes dels municipis amb prostitutes a les carreteres, d'acord amb que la Generalitat ho prohibeixi basant-se en la seguretat vial. La normativa preveu multar les prostitutes i els clients. Les entitats que treballen pels drets d'aquestes dones troben les sancions inútils.

Arrenca el campió. El Barça torna a la feina amb les revisions mèdiques i sense Bojan

El Barça 2011-2012 ha començat avui la pretemporada sense cap cara nova. Guardiola s'ha de conformar de moment amb les incorporacions dels joves del filial Thiago i Fontàs. Entre els 17 convocats NO hi era Bojan, amb permís del club perquè el seu fitxatge per la Roma és a prop de tancar-se.

Continua la pressió: La prima de risc d'Espanya i Itàlia, en màxims històrics

Robatoris a domicilis: S'incrementen els primers sis mesos de l'any. Els mossos engeguen un pla per reduir-los

Prostitució a les carreteres: La majoria dels municipis on s'hi exerceix aplaudeixen que es prohibeixi

Lactància materna: Creix el nombre de mares catalanes que donen el pit més enllà dels 6 mesos

El Barça en marxa: L'equip blaugrana torna a la feina amb les revisions mèdiques i sense Bojan

Els resultats dels tests d'estrès a bancs i caixes que es van conèixer divendres tenen la seva resposta, avui, als mercats, la majoria en números vermells.L'IBEX és l'índex que menys cau. La prima de risc d'Espanya i Itàlia torna a situar-se en màxims històrics./Els mossos engeguen un pla per reduir el nombre de robatoris a domicilis, que han pujat molt els primers sis mesos de l'any. Demanen que tothom prengui mesures com tancar la porta amb clau, baixar les finestres o recollir la correspondència de la bústia./El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell ha reclamat avui al govern espanyol que una part dels beneficis de la privatització de l'aeroport del Prat vinguin a Catalunya./Cada cop hi ha més crèdits que les entitats financeres creuen que no recuperaran./El preu dels pisos continua baixant: d'un 5,4% a Catalunya i d'un 5,2% al conjunt de l'Estat. /Més veus demanen a Zapatero que convoqui eleccions si no tira endavant amb urgència les reformes previstes./PSC i CiU han escenificat un gest d'acostament: els socialistes renuncien a presentar una esmena a la totalitat a la polèmica llei Ommibus./Els 16 controladors imputats pel caos aeri del desembre han començat a declarar avui./Avui fa 75 anys de l'anomenat Alzamiento Nacional, la sublevació militar contra la República que va donar pas a 3 anys de Guerra Civil i 36 de dictadura./Els alcaldes dels municipis on s'exerceix la prostitució a la carretera aplaudeixen la proposta de la Generalitat de prohibilir-la./Prop de la meitat de les mares catalanes alleten els seus fills més enllà dels 6 mesos: és un 46% més que fa 5 anys./El Barça 2011-2012 s'ha posat en marxa aquest matí amb les revisions mèdiques. Guardiola ha citat 17 jugadors, que a la tarda faran el primer entrenament de la temporada. Entre els convocats no hi era Bojan, amb permís del club perquè la seva marxa a la Roma està pròxima./Mentrestant, als despatxos, continuen treballant en els fitxatges de Cesc i Alexis Sànchez./L'Espanyol inicia la seva segona setmana d'stage a Peralada, pendent encara del futur de Carlos Kameni./I segona medalla per a la natació sincronitzada als Mundials de Xangai per Andrea Fuentes i Ona Carbonell./En handbol, el Barça Intersport ha presentat aquest migdia el seu segon fitxatge de cara a la pròxima temporada: Viran Morros./ La Pedrera ens ensenya, fins el 25 de setembre, un Català-Roca des d'una nova aproximació: negatius en diferents formats amb fotografies mai publicades.

L'EXAMEN DE LA BANCA. Una quarta part de les entitats suspeses són catalanes

Els resultats del test d'estrès a la banca són els previstos, segons el Banc d'Espanya qui assegura que cap entitat espanyola haurà de demanar capital. 5 dels 8 bancs europeus que han suspès l'examen de resistència són espanyols, les catalanes Catalunya Caixa i Unnim, i també la CAM, Banco Pastor i Caja 3.

Comença la privatització. Aena licita El Prat per 1.600 milions d'euros

Comença la privatització d'El Prat i Barajas. El consell de ministres ha aprovat avui la licitació dels aeroports a partir dels quals ingressarà 5.300 milions d'euros. El Prat sortirà a licitació per 1.600.

CiU perd un regidor. L'ajuntament de Barcelona tindrà 9 regidors del PP

El tribunal constitucional prèn un regidor a CiU a favor del PP a l'Ajuntament de Barcelona. Trias creu que les influències han condicionat la decisió judicial.

Control a la frontera. La policia atura per seguretat vehicles sobrecarregats

Des d'avui la policia controla els cotxes que viatgen al nord d'Àfrica. Al pas de l'Estret, a la Jonquera, vigilen que no vagin sobrecarregats i que circulin en les millors condicions per a la circulació viària.

Domínguez passa pàgina. Vol ser als Jocs de Londres després de ser exculpada de l'Operació Llebrer

Marta Domínguez ha parlat per primer cop després que l'hagin exculpat de l'acusació de subministrar substàncies dopants. L'atleta ha volgut passar la pàgina de l'Operació Llebrer sense entrar en polèmiques i ha dit que el seu objectiu és preparar-se pels Jocs Olímpics de Londres.

En plena crisi pel deute d'alguns països de la zona euro, aquesta tarda es faran públics els resultats dels tests de resistència de les entitats financeres europees, que serveixen per determinar si bancs i caixes tenen prou capital per resistir una crisi important. Tot sembla indicar que Catalunya Caixa i Unnim no passaran la prova. Aquestes proves no tenen cap repercusió sobre els clients de les entitats, les superin o no./L'ajuntament de Barcelona tindrà, al final, 14 regidors de CiU i 9 del PP./Les quatre Diputacions catalanes ja estan en mans de Convergència i Unió./Controls, avui, a La Jonquera, per l'operació Pas de l'Estret, que mira de controlar que els milers de vehicles que, aquests dies, es desplacen cap al Marroc circulin en les condicions òptimes.... Olga Rodríguez, controlen sobretot, les mesures de seguretat dins el vehicle i l'excès d'equipatge./Encara a la carretera, els Mossos i la policia local de diverses poblacions gironines han engegat, aquesta nit, el dispositiu Snoopy. Fan controls d'alcoholèmia i consum de drogues a l'entorn de les zones d'oci nocturn per mirar d'evitar accidents i garantir la seguretat ciutadanal./Els primers testimonis del cas de l'incendi d'Horta de Sant Joan - en que 5 bombers van morir - han tornat, avui, al jutjat de Gandesa./Les exportacions s'han convertit en el principal motor de la recuperació de la indústria a casa nostra amb un augment del 18% durant 2010./La crisi arrossega moltes persones a viure situacions límit.En són testimoni alguns serveis, com el Telèfon de l'Esperança./Molts mestres continuen, aquests dies, a les aules, però no ensenyant, sinò aprenent: a Catalunya hi ha una vintena d'escoles d'estiu. A la Rosa Sensat s'hi han apuntat 1.800 alumnes./Messi i l'Argentina han viscut, aquest dies, la bipolaritat del futbol./A l'Espanyol, miren de tancar avui el traspàs de Kameni a la Roma./L'atleta Marta Domínguez ha parlat, avui, per primera vegada, després que la jutgessa que investiga l'operació Llebrer, l'hagi exculpat./Motociclisme: al circuit de Sachsenring s'estan disputant els entrenaments lliures del Gran Premi d'Alemanya./Al Tour, acaba de començar la segona etapa pirinenca entre Pau i Lourdes de 152 quilometres

Proves d'estrès: CatalunyaCaixa i Unnim podrien suspendre-les

Novè regidor pel PP: El Constitucional li dona l'últim regidor a Barcelona en detriment de CIU

Pas de l'estret: Els mossos controlen que els cotxes que van al nord d'Àfrica no vagin sobrecarregats

Dispositiu Snoopy: S'intensifiquen els controls d'alcoholèmia i drogues a les zones d'oci nocturn de Girona

Messi dóna la cara: Diu que no l'importen les crítiques dels mitjans, sí les dels aficionats

MÉS AJUSTOS ALS FUNCIONARIS. Se'ls demana reorganitzar les hores de feina

Treballar més pel mateix preu. És el sacrifici que demana el conseller d'economia als funcionaris per tal d'adaptar-se als ajustos en el sector públic. Mas-Culell no parla de retallar sous, ho ha puntualitzat aquesta tarda el govern, però sí d' allargar jornades laborals o escurçar vacances. Els partits d'esquerra a l'oposició ja ho titllen de globus sonda.

Tensió als mercats. Pendents del test d'estrès i dels EUA

La possible amenaça de Moody's cap als Estats Units arrossega els parquets al vermell. L'ibex 35 perd els 9.600 punts mentre el Banc d'Espanya alerta que les caixes que no superin els requisits de solvència necessitaran 16.000 milions d'euros.

Visita dels Prínceps a Montserrat. Besen la Moreneta enmig de gran expectació

Els Prínceps d'Astúries i Girona besen la Moreneta en la seva primera visita junts a l'Abadia de Montserrat. Aquest vespre presidiran el 25è aniversari de l'associació de joves empresaris de Catalunya.

La crisi arriba a la música. Suspenen festivals d'estiu per falta de pressupost

Els festivals musicals d'estiu també entren en crisi. La retallada pressupostària d'alguns ajuntaments catalans obliga a suspendre festivals d'estiu de renom com el Shakesperare de Mataró o el Figarrok de Tàrrega.

Victòria de Samuel Sánchez. L'asturià guanya a Luz Ardiden i Contador perd 13" contra els favorits

L'asturià de l'Euskaltel Samuel Sánchez ha guanyat la primera gran etapa del Tour de França, amb l'ascensió al mític Tourmalet i amb final a Lus AGDIDÉN. Alberto Contador ha acabat just de forces i ha cedit 13 segons contra els favorits en aquesta primera etapa als Pirineus.

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha demanat als treballadors públics que acceptin treballar més per menys... Segons Mas-Colell, aquesta seria la solució a l'estancament de les plantilles. Ho ha explicat en una conferència a ESADE./Les declaracions de Mas-Colell han provacat les critiques dels sindicats i dels partits d'esquerres, a l'oposició./Visita històrica, aquest matí, dels Prínceps d'Astúries a Montserrat./El congrés dels Diputats ha aprovat un decret per ajudar a ls famílies que no poden pagar la hipoteca./43 joves ex-tutelats han guanyat en autonomia personal gràcies al programa de suport econòmic per fer estudis superiors del departament de Benestar iLa Caixa. Avui han renovat el conveni./L'atropellament de tren a Castelledefels la nit de Sant Joan de l'any passat, en el que van morir 12 persones, ha tornat avui als jutjats./Parlem de robatoris i, més en concret, d'un estudi de la patronal de les asseguradores que desmunta alguns mites... Així, quan hi ha més furts és al Nadal i no pas a l'estiu... També conclouen que el dia de la setmana que hi ha més robatoris és el dilluns./L'ajuntament de Barcelona ha celebrat el primer ple amb un govern de CiU després de 32 anys de mandats socialistes./I avui segon dia del saló de la moda urbana i contemporanea, The Brandery./I després veurem petites joies de la costa catalana. Són 17 platges salvatges que Ecologistas en Acción ha volgut premiar./A la Copa Amèrica ja es coneixen les 8 seleccions que disputaran els quarts de final. A més de l'Argentina de Messi, Mascherano i Milito, la Xile d'Alexis Sánchez, l'Uruguai, Colombia i Perú... aquesta matinada s'han classificat Paraguai i Venezuela i el Brasil de Neymar i Alves./L'Espanyol continua entrenant-se a Peralada mentre es resol el futur de Kameni./Encara en futbol, aquest migdia s'ha fet a Barcelona el sorteig de les semifinals de la Copa Catalunya 2010-2011./

Treballar més pel mateix sou Mas-Colell demana més sacrifici als treballadors públics

Primera visita oficial: Els Prínceps visiten Monterrat. Han inaugurat una exposició i han visitat el monestir

Dilluns, dia amb més furts: Nadal desbanca l'estiu com l'època de l'any en què es produeixen més robatoris

Crisi als festivals d'estiu: Alguns s'han suspès per manca de pressupost i d'altres pateixen importants retallades

Comença la muntanya: El Tour arriba als Pirineus amb una etapa amb el Tourmalet i Luz Ardiden