Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Setge al Parlament. Felip Puig crea unitat policial contra les "guerrilles urbanes".

Un any després. Castelldefels recorda les dotze víctimes de l'atropellament.

Trànsit complicat pel pont. 500.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana sobretot cap a la platja.

Nit de Sant Joan. Bombers i protecció civil incrementen les mesures de seguretat.

Final i Jocs. La selecció sub21 jugarà la final de l'Europeu i estarà a Londres 2012.

"In extremis", en acceptar diferents demandes dels partits nacionalistes, el govern de l'estat ha pogut aprovar avui la reforma de la negociació col·lectiva. Aquesta reforma, segons el govern, ha de contribuir al conjunt de mesures que permetin reactivar l'economia espanyola, que permetin, sobre tot, crear feina. Si avui el govern NO se n'hagués sortit, la situació d'Espanya, coincideixen tots els observados, hagués estat força delicada als ulls d'Europa.

L'ajuntament de Mollet NO s'apujarà els sous: després de la polèmica generada per la notícia que l'alcalde se l'augmentaria un 32%, el govern municipal decideix congelar les remuneracions de la corporació per l'any 2011.

Mes d'un milió d'alumnes de primària i secundària han acabat avui les classes. Comencen les vacances escolars amb la incertesa de NO saber quin horari faran el curs vinent.

Neix el primer banc de llet materna de Catalunya. Aquest servei serà bàsic per poder alimentar els "sis-cents" nadons prematurs que cada any neixen als hospitals catalans i que les seves mares NO poden alletar.

Bojan jugarà al Roma italià la pròxima temporada. Després de 7 anys al planter blaugrana i 4 temporades al primer equip, el davanter de Linyola marxa a l'equip que entrenarà Luis Enrique. El Roma pagarà uns 10 milions d'euros, Bojan signarà per 5 anys, i el Barça es reserva una opció de recompra.

El govern espera tirar endavant al congrès dels diputats el decret que reforma la negociació col.lectiva gràcies a l'abstenció de CiU i PNV. Mentrestant, a tocar del Congrès continuen les protestes dels indignats, enmig d'un fort dispositiu policial.

Mes d'un milió d'alumnes de primaria i secundària s'acomiaden avui de les aules; fins el 12 de setembre. La majoria marxen de vacances amb la incertesa de no saber quin horari faran el curs vinent. Moltes escoles encara no l'han decidit desprès de la supresió de la sisèna hora. Ara, i durant prop de 3 mesos, els pares se les han d'ingeniar per tenir cura dels fills.

Els estudiants critiquen l'augment d'un 7,6% del preu de matrícules universitaries... Cada alumne haurà de pagar entre 60 i 100 euros més el curs que ve. Universitats diu que el 25% dels ingressos obtinguts per la pujada es destinarà al primer fons de beques la Generalitat.

El president de la Generalitat, Artur Mas, assegura que el govern defensarà els Mossos d'Esquadra quan siguin blanc de les crítiques per defensar els valors democràtics. Mas ha presidt la vint-i-quatrena graduació de mossos i policia local. En total, s'hi han graduat més de 1.200 nous agents.

Bojan Krkic jugarà al Roma italià la pròxima temporada. Després de 7 anys al planter blaugrana i 4 temporades al primer equip, el davanter de Linyola marxa a l'equip que entrenarà Luis Enrique. El Roma pagarà uns 10 milions d'euros, signarà per 5 anys, i el Barça es reserva una opció de recompra.

La reforma al Congrés. El Govern espera tirar endavant la negociació col·lectiva.

De vacances. Incertesa pels horaris escolars del curs vinent.

La universitat, més cara. Crítiques per l'augment d'un 7,6% de les matrícules.

1.200 agents més. Mas els dóna suport perquè defensen la democràcia.

Bojan marxa al Roma. El Barça rebrà uns 10 milions d'euros i tindrà una opció de recompra.

El Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat emprendran accions legals contra els acusats d'haver agredit als diputats catalans. És una primera resposta als incidents del passat 15 de juny. Però al mateix temps, i això ho ha explicat molt clarament l'ex-president del Parlament Joan Rigol, els polítics han de saber reaccionar al missatge NO violent que hi ha darrera de les mobilitzacions.

Càrites denuncia que creix la pobresa infantil i augmenten les malalties físiques i psíquiques de les persones que pateixen precarietat econòmica. La majoria dels ajuts de l'organització són per cobrir necessitats básiques d'alimentació i habitatge.

Comissions Obreres denuncia un mercat clandestí de mà d'obre barata a les comarques de Lleida. Els sindicats agraris, però, diuen que la majoria de pagesos compleix la llei i són una excepció els qui paguen per sota del conveni.

Judici a l'Audiència de Barcelona per la mort d'un nadó de nou mesos suposadament maltractat per la seva mare. Acusen la dona de causar lesions freqüents a la criatura i de donar-li cocaïna.

El fitxatge d'Alexis Sánchez pel Barça va per bon camí i el jugador del Udinese ha deixat la concentració de la selecció xilena per volar aquesta nit cap a Barcelona.El president del Granada i soci dels propietaris del Udinese, Enrique Pina, reconeix que les negociacions es troben al 80% i que només falten tancar uns serrells.

El Parlament i el Govern se sumen a les diligències obertes per la fiscalia contra els manifestants que el passat 15 de juny van agredir a alguns diputats a les portes del Parc de la Ciutadella. La Mesa del Parlament no descarta emprendre accions penals i civils segons com evolucionin les investigacions.

Creix el nombre de persones que demana ajuda a Càrites. En l'últim any ho ha fet de 5mil persones. Un 65% dels atesos estan a l'atur. És un 10% més que el 2009. La majoria de les ajudes són per cobrir necessitats bàsiques com aliments i habitatge.

300 Mossos d'Esquadra vetllaran per la seguretat als municipis costaners del Baix LLobrergat i el Garraf, sobretot a Castelldefels on l'any passat van morir 12 persones. La mesura forma part del dispositiu especial per a la revetlla de Sant Joan. També hi haurà més patrulles de policia local a les poblacions en les que molta gent es desplaça en tren.

L'estiu que comença avui serà positiu pel sector turístic que registra reserves per juliol i agost per sobre de l'habitual. Darrera aquest increment està la recuperació econòmica dels mercats alemanys i francés. Molts d'aquests turistes estrangers contracten les seves vacances a Catalunya, sobretot als municipis del litoral català.

Sandro Rosell torna a insistir en els ajustos econòmics que està portant a terme el Barça. En una entrevista a TV3, el president blaugrana diu que no faran gastos desorbitats per fitxar jugadors com Cesc o Alexis i que han estalviat 30mil euros fent les fotocòpies en blanc i negre i no en color.

Incidents 15-J. Parlament i Govern se sumen a les diligències de la fiscalia.

Creix la demanda d'ajuda. Càritas atén 5000 persones més que 2009, sobretot menors i joves.

Revetlla segura. 300 mossos evitaran aldarulls al Baix LLobregat i el Garraf.

Bones perspectives. La recuperació econòmica a Alemanya i França portarà més turistes aquest any.

Rosell retalla la despesa. El president blaugrana parla d'ajust econòmic tant en detalls com en fitxatges.

Elena Salgado NO creu que la greu situació de Grècia, un país a punt de fer bancarrota si la Unió Europea NO es posa d'acord per evitar-ho, pugui encomanar-se a Espanya. El fons monetari internacional, en canvi, alerta avui mateix que si els líders europeus NO prenen mesures decisives, les dificultats que sacsegen Grècia poden acabar contaminant tota l'eurozona.

Tots els partits polítics reaccionen a les multitudinàries manifestacions d'ahir i asseguren compartir moltes de les reivindicacions. Però PP i CIU alerten que algunes peticions dels indignats són irreals i que la sol.lució NO és carregar-se les institucions democràtiques.

Els treballadors del l'Hospital del Mar i el de l'Esperança fan una cadena humana com a protesta per l'acomiadament de 194 treballadors. La direcció del centre diu que la mesura es necessària per complir els criteris pressupostaris que marca el govern.

L'Informe d'enguany sobre les competències dels alumnes de sisè de primària indica que van millorant malgrat que encara un 20% té dificultats. Ensenyament preveu deures obligatoris a l'estiu pels que NO assoleixin els nivells bàsics.

El Barça podria tancar el fitxatge d' Alexis Sánchez en els pròxims dies. 28 milions d'euros i Jeffren és l'última oferta blaugrana per mirar de convèncer els propietaris de l'Udinese, que en demanen 50 pel davanter xilè. Alexis Sánchez ja té permís del seu seleccionador per viatjar a Barcelona si hi ha acord.

L'endemà de les manifestacions multitudinàries que van recórrer ahir diverses ciutats espanyoles, la de Barcelona va ser la més nombrosa, els partits polítics miren de canalitzar les demandes del moviment del 15-M. Mentrestant el debat se centra ara en què fer amb els que continuen acampats en espais públics.

Els alumnes de sisè de primària milloren els resultats en les proves de competències bàsiques. El departament d'Ensenyament vol que els alumnes que no hagin superat les proves, facin treballs de reforç a l'estiu que puntuaràn a primer d'ESO. Milloren els resultats obtinguts en els centres públics tot i que es mantenen per sota de privats i concertats.

És la nova R-8 que a partir de diumenge connectarà Granollers amb Mataró en 45 minuts. 30 minuts menys que ara. Avui s'ha fet el viatge inaugural. Renfe ha augmentat en els primers cinc mesos de l'any el nombre d'usuaris en un 5% i estrena telèfon d'informació a l'usuari.

L'estiu que comença demà serà més càlid del normal. La primera onada de calor serà a finals de setmana. Aquesta primavera ha estat la més càlida dels últims 60 anys, amb temperatures de 2 a 3 graus per sobre de la mitjana. També ha estat excepcional pel que fa a precipitacions: ha plogut un 27% més de l'habitual en aquesta estació.

El fitxatge d'Alexis Sánchez pel Barça canvia per moments. Tot apuntava a un acord inminent i que el jugador xilè viatjaria en les pròximes hores a Barcelona per signar com a blaugrana però avui el propietari de l'Udinese, Gianpaolo Pozzo, ha assegurat que no el vendran per menys de 50 milions d'euros.

Moviment 15-M. Puig i Trias diuen que l'acampada no es pot allargar.

Proves de 6è de primària. Els alumnes milloren els resultats en competències bàsiques.

Nova línia R-8. Entra en servei diumenge i enllaça Granollers amb Mataró en 45 minuts.

Primavera excepcional. Ha estat la més càlida dels últims 60 anys i ha plogut més de l'habitual.

Culebrot Alexis Sánchez. El jugador podria viatjar a Barcelona però l'Udinese demana 50M¿.

El president Zapatero avisa als indignats que en democràcia no es poden admetre les coaccions a les institucions i als seus representants. Zapatero ha assegurat que espera que les manifestacions previstes per demà tinguin caràcter pacífic.

Intensa activitat avui dels partits politics catalans per reorganitzar-se a partir dels resultats de les darreres eleccions municipals. El PSC ja ha convocat congrés extraordinari l'ultim cap de setmana d'octubre i desde Convergencia i Unió, Durán i Lleida ha suggerit al President Zapatero que "deixi pas a un altre" si no es veu capaç d'emprendre les reformes que necessita el pais.

En temps en que la creativitat i l'innovació són valors claus a l'hora de crear riquesa els emprenadors multipliquen l'esforç per protegir la seves idees. El registre de patents creix d'un 40 per cent a la Cambra de Comerç i es dobla el registres de propietat intelectual a la universitat politècnica de Barcelona.

Demà a Segòvia, el Barça Alusport pot fer història i guanyar la lliga de futbol sala. Després de tornar a vencer el Caja Segovia en fa prou en guanyar un dels dos partits que resten per aconseguir-ho. Mentre Carles Puyol ja fa recuperació a les instal·lacions del Club.

Les manifestacions del moviment 15 M han començat a recórrer diverses ciutats europees. A l'estat espanyol la més multitudinaria'hores d'ara té lloc a Madrid, on no s'han produit incidents. A Barcelona el lema previst en la manifestació d' aquesta tarda és "El carrer és nostre, no pagarem la vostre crisi".

Els ministres d'economia i finances de la Unió Europea comencen avui una reunió de dos dies per pactar la darrera fase del pla de rescat per a Grécia. Ara busquen guanyar temps fins al moment de poder fer un segon pla. Comença un temps de descompte clau pel futur de la zona euro i per evitar el contagi de la crisi grega a d'altres membres de la unió...

La festa de la ciencia converteix durant dos dies el Parc de la Ciutadella de Barcelona en un circuit temàtic per donar respostes científiques , de forma divertida, a les preguntes que rodejen la vida quotidiana. Xerrades , espectacles , tallers i laboratoris apropen el món de la ciencia als més petits.

I el Granada ja és de primera després d'empatar a Elx a un gol. Ara bé, més que de futbol del que se'n parla més és dels greus i lamentables incidents que van passar després del matx.

Avui hem sabut que Catalunya és la comunitat més endeutada de tot l'Estat. Els catalans, segons dades publicades pel Banc d'Espanya, debem més de "34 mil milions" d'euros. Amb l'actual situació de crisi, amb una economia que no acaba d'arrencar per produir riquesa, la xifra realment... espanta. Des del govern de Catalunya es demana tranquilitat i es diu que ja s'estan prenent les mesures per fer front a la situació.

Llibertat amb càrrecs pels cincs detinguts arran dels aldarulls del Parlament de Catalunya. Avui han declarat davant el jutge. Aquest migdia representats del moviment 15-M han tornat a desmarcar-se dels actes de violència.

La investigació de l'Audiència Nacional sobre el banquer Emilio Botín i la seva família, per pressumpte frau fiscal, plena sobre l'assemblea d'accionistes del Banc Santander que s'ha fet avui. La família de banquers ha explicat en un comunicat que ja ha regularitzat la seva situació amb hisenda.

La sèrie de televisió Lost, "perdidos", ha centrat la prova oral d'anglès dels exàmens de selectivitat. Avui "30 mil" joves que aspiren a entrar al grau Superior han acabat les tres jornades de proves d'accés universitari.

Ricky Rubio ha anunciat avui que fa el salt a l'NBA. El base del Masnou ha dit que se'n va per complir un somni, però que li ha costat prendre la decisió perquè s'ha trobat molt bé al Barça. Ricky signarà un contracte amb Minnesota per 4 temporades i els blaugrana cobraran un milió d'euros per la seva clàusula.

Declaren davant el jutge cinc dels detinguts pels incidents de dimecres a les portes de la Ciutadella. Se'ls acusa de resistència i desobediència a l'autoritat. Mentrestant la fiscalia espera els informes dels mossos que continuen treballant en la identificació d'altres persones que van participar en els fets i que podrien haver utilitzat la força o amenaçat diputats. Un fets que el codi penal castiga amb penes de tres a cinc anys de presó.

El deute de les Comunitats autònomes és el que més augmenta. Creix un 26'4% i marca un rècord històric de 121.420 milions d'euros. Catalunya és la comunitat més endeutada segons el Banc d'Espanya. Acumula el 28% del deute total de les autonomies. Artur Mas diu que el seu govern està comprès amb les mesures d'estalvi.

El Parc de Salut Mar de Barcelona presentarà un expedient de regulació d'ocupació que podria afectar 194 treballadors. És el primer hospital públic català que en presenta un. La meitat dels acomiadaments afectarien personal d'infermeria. La direcció de l'hospital diu que podria reduir-ne els acomiadaments a 50 si els treballadors renuncien a dies de vacances o rebaixen la paga de puntualitat.

Les noves línies elèctriques instal·lades arran de les nevades del març del 2010 i la baixada del consum elèctric ajudaran a que la Costa Brava passi un estiu sense talls de subministrament. Això, segons Fecsa-Endesa. Diuen que la crisi econòmica ha obligat moltes empreses a tancar. I això es nota en la facturació: un 15% inferior l'últim any... i així, les línies no es sobrecarreguen.

Ricky Rubio ha anunciat que se'n va a la NBA per complir un somni. El base del Masnou fitxarà per Minnesota per les 4 pròximes temporades i el Barça rebrà 1 milió d'euros per la seva clàusula de rescisió. Ricky és el cinquè català que fa el salt a la NBA.