Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'AIGUA, DE MOMENT, NO S'APUJA. El PP no hi dóna suport i CiU no convenç ningú

El rebut de l'aigua no s'apujarà. Convergència i Unió no ha trobat suport aquesta tarda al parlament per apujar l'aigua a Catalunya. CiU, doncs, no ha convençut el Partit Popular i s'ha quedat sol al Parlament. El govern pretenia apujar el canon de l'aigua un prop d'un 10% per fer front la crítica situació financera del dèficit de l'Agència Catalana de l'Aigua.

La inflació es modera. Els preus baixen però es perd poder adquisitiu

Treva als mercats, almenys, per un dia. El selectiu tanca en verd i la prima de risc espanyola es relaxa com també ho fa la inflació. Els preus es moderen encara que siguin una dècima de punt.

Tragèdia en una piscina. Mor un nen de 3 anys. Participava en un casal

Mor un nen de tres anys accidentat a la piscina municipal de Can Dragó, a Barcelona. El menor participava en activitats d'un casal d'estiu del Raval. Encara es desconeixen les causes dels fets.

Drogues per internet. Puja la venda de drogues sintètiques legals

El 5% dels joves d'entre 14 i 24 anys ha consumit noves drogues anomenades "legal highs". Són drogues sintètiques amb substàncies psicoactives molt potents que es venen per internet. Segons els experts són més perilloses del que semblen.

Alexis es fa esperar. L'Udinese encara no dóna el vist i plau malgrat que només queden serrells

L'anunci del fitxatge d'Alexis Sánchez pel Barça es fa esperar. L'Udinese encara no ha acceptat totes les condicions que ofereix el club blaugrana, malgrat que cada cop l'acord està més proper. Qui sí fa les maletes és l'espanyolista Kameni, apunt de ser traspassat a la Roma de Luis Enrique.

Els mercats donen avui un respir a Espanya i Itàlia tot i que es mantenen a l'espera d'esdeveniments/ Zapatero reclama respecte internacional a Rajoy. Ha estat al congrés on el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell s'ha reunit./El consum de drogues de disseny, la majoria de les quals es venen per internet, s'estèn estre el joves d'entre 14 i 24 anys./La mala senyalització a les carreteres és la causant d'una quarta part de les incidències que rep el RACC. /Bicicleta d'Swarosky, moto acuàtica personalitzada per Custo Barcelona i una pilota de rugby de Channel. Són algunes de les novetats del Saló de moda urbana i contemporània The Brandery que avui obre portes a Barcelona./Els preus van caure una dècima al juny a Catalunya i la inflació interanual se situa ara en el 3'3%./8 pollets de trenca han estat alliberats, aquest matí, per tècnics del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcalent de Lleida./ La sagrada Familia reforçarà les mesures de seguretat d'accès al temple després de l'incendi de fa 3 mesos a la cripta. Les tasques de reparació s'ultimen aquesta setmana de cara a poder obrir de nou la cripta en pocs dies./ Al Barça l'atenció se centra sobre quan es farà oficial el fitxatge d'Alexis Sánchez./Ramon Condal és des d'ahir el nou president de l'Espanyol./L'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz Gallardon, ha fet oficial aquest migdia que Madrid es presentarà com a candidata a acollir els Jocs Olimpics de 2020./La Guàrdia Civil s'ha incautat de dues lanxes de gran potència i dos vehicles en una operació antidroga a Tarragona./Janet Jackson va oferir anit a Barcelona l'únic concert a Espanya de la seva gira internacional

Números verds: Els mercats donen avui un respir a Espanya i Itàlia

Drogues de disseny: S'estèn el consum entre els joves de substàncies que es venen per internet

Mala senyalització: Una quarta part de les incidències que rep el RACC són per aquesta causa

The Brandery: El saló de moda urbana i contemporània obre portes a Barcelona

Nou president a l'Espanyol: Ramon Condal succeix Sánchez Llibre gràcies al suport del 94 per cent de vots

CONTINUA LA CRISI A L'EUROZONA. El Banc Central Europeu intervé i calma els mercats. Cimera extraordinària europea aquest divendres. La convoca la Unió Europea per acabar amb els atacs a les economies espanyola i italiana. El president del govern espanyol admet la gravetat de la situació i demana un esforç col.lectiu, sobretot, dels països més solvents referint-se, és clar, a Alemanya sense citar-la. Mentrestant, les borses han tancat amb pèrdues. Però són moderades arràn del rumor del Banc Central Europeu d'haver comprat deute sobirà.

Insubmissió fiscal?. Es parla d'un pacte fiscal similar al basc. El govern evita postular-se sobre la insubmissió fiscal proposada per Òmnium Cultural. L'executiu de Mas té esperances en aconseguir el pacte fiscal mentre el debat de l'objecció ha arribat aquesta tarda al Parlament.

El primer foc de l'estiu a Lleida. Cremen 40 hectàrees a la Noguera. Un incendi crema aquesta tarda al barranc de la Garriga entre Os de Balaguer i Balaguer, a la Noguera. 25 mitjans terrestres i 6 aeris intenten apagar les flames. Per ara s'haurien cremat més de 40 hectàrees, sobretot, de vegetació agrícola i forestal.

Arrenca el 080 a Barcelona. Banyadors plens de color que recorden als anys 50 i 80. Arrenca a Barcelona la passarel·la 080 Barcelona Fashion on 18 dissenyadors presentaran les seves col·leccions pel proper estiu. La primera desfilada: la de la dissenyadora Totón Comella.

Alexis més aprop. El Barça podria anunciar en qualsevol moment el fitxatge del davanter xilè. Alexis Sánchez es pot convertir en qualsevol moment en nou jugador del Barça. El club blaugrana i l'Udinese són molt aprop de tancar el traspàs del davanter xilè. La nova oferta presentada pel Barça ha convençut als italians i l'operació podria tancar-se a canvi d'uns 40 milions d'euros.

Nova jornada d'incertesa, pèrdues i màxims històrics a la prima de risc d'Espanya i Itàlia. L'Ibex 35 ha arribat a caure prop d'un 4%... el diferencial amb el deute alemany ha superat els 380 punts. A mig matí la pressió s'ha moderat tot i que els indicadors han continuat en números vermells. José Luis Rodríguez Zapatero està reunit, hores d'ara, amb el president del Consell Europeu Herman Van Rompuy on parlen d'aquesta qüestió.

La demanda d'advocats d'ofici es dispara en els últims anys per l'increment de desnonaments i execucions hipotecàries com a conseqüència de la crisi. De fet, ja ocupen la meitat dels expedients tramitats en matèria civil en aquest torn. L'administració estudia retallar el pressupost del torn d'ofici d'un 5%.

Els Prínceps d'Astúries inicien tres dies de visita a Catalunya. Avui a Lleida han lliurat els Premis Nacionals de Cultura. Demà inauguraràn el centre de producció del nou Audi Q3 a la fàbrica de SEAT i dijous estaran a l'Abadia de Montserrat.

I ens col.larem al backstage de la 080 Barcelona Fashion que arrenca aquesta tarda. 18 firmes ens presenten les seves propostes per la primavera-estiu de 2012. Una edició que coincideix amb el saló de moda urbana de Brandery que obre portes demà i que avui ja ha escalfat motors amb una recol.lecta solidària de texans.

L'Argentina es classifica pels quarts de final de la Copa Amèrica en guanyar Costa Rica per 3 a 0 amb una gran actuació de Messi. El blaugrana ha donat dues assistències al Kun Agüero i Di María... i l'han escollit el millor del partit... Així, ha canviat les crítiques per elogis.

Nova jornada d'incertesa. El deute espanyol marca màxims històrics i després es relaxa.

Dia de la justícia gratuïta. L'increment de desnonaments dispara la necessitat d'advocats d'ofici.

Tres dies a Catalunya. Els Prínceps d'Astúries lliuren a Lleida els Premis Nacionals de Cultura.

Setmana de moda. Avui arrenca la 080 Barcelona Fashion i demà el saló de moda urbana The Brandery.

Messi, lloat a l'Argentina. El blaugrana porta la seva selecció als quarts de final de la Copa Amèrica.

La prima de risc d'Espanya marca un nou rècord històric en fregar els 340 punts bàsics. Dilluns vermell a les borses pel temor a un contagi italià. I, a tot això, la cúpula econòmica de l'Eurozona és incapaç de signar cap acord. Així, el segon rescat de Grècia haurà d'esperar.

La remodelació del govern de Zapatero es queda amb cares conegudes. Les tasques d'Alfredo Pérez Rubalcaba les assumiran Antonio Camacho com a nou ministre de l'interior i José Blanco com a portaveu. Elena Salgado i Manuel Chaves encapçalen dues vicepresidències d'un govern més aviat poc remodelat.

L'aigua podria apujar-se a partir de l'agost. Ho han acordat CiU i PP per tal de fer front al dèficit de l'Agència Catalana de l'Aigua. L'increment es deu a l'encariment d'un 9'5% del canon de l'aigua, un impost que cobra la Generalitat.

El municipi gironí de Salt enceta el debat de la immigració i el racisme. L'alcalde proposa redistribuir els nouvinguts i construir-los vivenda social. L'objectiu és rebaixar la pressió migratòria de municipis com el seu.

Arsene Wenger insisteix en què confia que Cesc continuï a l'Arsenal malgrat el desig del jugador de fitxar pel Barça. Mentrestant, l'Espanyol ja és a Peralada, on aquesta tarda ha fet la primera sessió d'entrenament.

Antonio Camacho serà el nou ministre de l'Interior i José Blanco serà el portaveu del govern. José Luis Rodríguez Zapatero ha anunciat en una breu compareixença els canvis motivats per la reunúncia d'Alfredo Pérez Rubalcaba i ha explicat que redueix a dos les vicepresidències.Sobre un possible avançament electoral, Zapatero ha dit que el govern haurà de treballar trepitjant l'accelerador per culminar reformes que afavoreixin la competitivitat i l'ocupació.

La factura trimestral de l'aigua s'encarirà 3 euros de mitjana a partir de l'agost. CiU i el PP han acordat pujar el cànon de l'aigua prop d'un 10% per finançar el dèficit econòmic que arrossega l'Agència Catalana de l'Aigua i que és de 1300 milions d'euros.

Que les ciutats que concentren menys immigrants n'assumeixin més. Amb aquest objectiu l'alcalde de Salt porposa als ajuntament amb poca immigranció que construeixin vivenda social per rebaixar la pressió migratòria de municipis com el seu. Prop de la meitat de la població de Salt és immigrant.

Un 10% de les dones que tenen un part vaginal pateixen lesions al sòl pèlvic que provoquen, sobretot, incontinència. L'edat de la mare, un part llarg i instrumentalitzat i el tamany del fetus són els principals factors de risc. L'Hospital de la Vall d'Hebron engega la primera consulta monogràfica a Espanya per atendre aquest tipus de disfuncions.

L'equip espanyol de tennis jugarà les semifinals de la Copa Davis contra França després de guanyar per primera vegada als Estats Units. L'alacantí David Ferrer ha sentenciat l'eliminatòria amb els nort-americans amb una victòria soferta davant Mardy Fish.

Remodelació del govern Zapatero. Antonio Camacho, ministre de l'Interior, i José Blanco, portaveu.

Aigua més cara. La factura trimestral s'encarirà de mitjana uns 3 euros.

Distribució dels immigrants. L'alcalde de Salt proposa que les ciutats amb menys nouvinguts n'assumeixin més.

Disfuncions al sòl pèlvic. Un 10% de les dones que tenen un part vaginal pateixen incontinència.

Conquereixen Estats Units. L'equip espanyol de Copa Davis guanya per primer cop en territori nord-americà.

Un any després de la manifestació multitudinaria contra les retallades de l'estatut a Catalunya, l'esperit del 10-J continua viu. Es manté al carrer la reivindicació que Catalunya té dret a decidir. Però les circumstancies del pais i les xifres que movilitza el moviment són ben diferents i a la manifestació d'ahir a Barcelona, que no va incloure sigles de partits politics, s'hi van aplegar diversos milers de persones.

Dotze mil aficionats a les motos omplen els carrers de Barcelona en l'espectacular desfilada amb banderes de les Harley Davidson. La festa "motera" es concentra ara a Montjuic.

Taquicàrdies, marejos, vertígen....són els síntomes recurrents de la por a volar que afecte milers de persones que , en epoca de vacances, viuen els viatges amb aviò com un autèntic malson. Les técniques de relaxació i els cursos per aprendre tots els mecanimes del vol ajuden a controlar l'angoixa a volar.

I angoixa pateixen també les seleccions favorites per guanyar la Copa América. Brasil, com l'Argentina, encara no ha guanyat cap partit. Anit la "canarinha" va empatar " in extremis" amb Paraguai, quan Neymar ja havia estat substituit entre xiulets pel seu mal joc. La gran revelació és Veneçuela, lider del seu grup amb 4 punts, gràcies al triomf d'aquesta matinada contra l'Equador.

Rubalcaba surt del Comité Federal del Psoe propulsat , amb el suport incondicional de la cupula socialista, com a candidat del PSOE a les eleccions del 2012. Ja en el primer discurs com a candidat, Rabalcaba ha buscat complicitats amb la ciutadania d'esquerres al proposar que els bancs destinin part dels beneficis a crear ocupació pels joves i que es recuperi l'impost de patrimoni per les rendes més altes.

Es queda sense comprador la partitura original de "Recuerdos de la Alhambra" del guitarrista universal Francisco Tàrrega. El fracàs, reflex de la crisi, a la sala de subhastes, arriba despres que diverses instutcions rebutgeixen també destinar diners a la compra de l'històric document.

Casar-se al camp del Barça... de blanc...o de blau grana si es prefereix.... ja és possible a partir d'avui . El primer casament, aquesta tarda, inaugura el Camp NOU com a escenari ideal pels aficionats per contraure matrimoni amb tot tipus de serveis nupcials , dels més bàsics als més sofisticats.

Un gol d'Alexis Sánchez ha permès Xile empatar aquesta matinada contra l'Uruguai. El jugador de l'Udinese, pretès pel Barça, ha tornat a ser el millor de la seva selecció, que està practicaemnt classificada pels quarts de final de la Copa Amèrica.

CiU i el PP han signat l'acord per tirar endavant els pressupostos de la Generalitat. I amb aquest gest ho demostrava la presidenta dels populars catalans Alícia Sànchez Camacho.... A la votació, el PP s'abstindrà a canvi d'un compromís que contempla reordernar els serveis sanitaris per minimitzar, segons ells, els ajustaments...

El PSC diu que el pacte va més enllà dels pressupostos i acusa el govern de manca de voluntat per pactar amb altres forces. Esquerra alerta que catalunya pagarà car aquest pacte i per Iniciativa aquest és el pacte de la vergonya.

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Lleida els presumpte autor de dues violacions esdevingudes en menys de 24 hores a la ciutat. Es tracta d'un home de 19 anys que , segons la policia, amenaçava les noies amb un ganivet de grans dimensions i que, a més d'agredir-les, les va atracar.

L'Hospital MútuaTerrassa presenta un expedient de regulació d'ocupació que afecta un terç de la plantilla. A 150 treballadors els suspenen el contracte temporalment i a 700 els redueixen la jornada laboral i el salari... El centre, concertat amb la seguretat social, diu que ha pres la mesura per fer front a la retallada pressupostaria del govern.

Ricky Rubio diu en una entrevista a l'Informatiu que no té cap dubte de que ha arribat el seu moment de marxar a l'NBA, on espera triomfar amb els Timberwolves. El base del Masnou es marca petits objectius amb Minesota alhora que prepara l'Eurobàsquet de Lituània que jugarà amb Espanya.

CiU i el PP han signat l'acord per tirar endavant els pressupostos de la Generalitat. I amb aquest gest ho demostrava la presidenta dels populars catalans Alícia Sànchez Camacho.... A la votació, el PP s'abstindrà a canvi d'un compromís que contempla reodernar els serveis sanitaris per minimitzar, segons ells, els ajustaments.

El PSC diu que el pacte va més enllà dels pressupostos i acusa el govern de manca de voluntat per pactar amb altres forces. Esquerra alerta que catalunya pagarà car aquest pacte i per Iniciativa aquest és el pacte de la vergonya.

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Lleida els presumpte autor de dues violacions esdevingudes en menys de 24 hores a la ciutat. Es tracta d'un home de 19 anys que , segons la policia, amenaçava les noies amb un ganivet de grans dimensions i que, a més d'agredir-les, les va atracar.

L'Hospital MútuaTerrassa presenta un expedient de regulació d'ocupació que afecta un terç de la plantilla. A 150 treballadors els suspenen el contracte temporalment i a 700 els redueixen la jornada laboral i el salari... El centre, concertat amb la seguretat social, diu que ha pres la mesura per fer front a la retallada pressupostaria del govern.

Ricky Rubio diu en una entrevista a l'Informatiu que no té cap dubte de que ha arribat el seu moment de marxar a l'NBA, on espera triomfar amb els Timberwolves. El base del Masnou es marca petits objectius amb Minesota alhora que prepara l'Eurobàsquet de Lituània que jugarà amb Espanya.

Pacte CiU-PP. Els populars s'abstindran a la votació dels pressupostos.

Pacte CiU-PP. L'oposició diu que el pacte va més enllà dels pressupostos.

Dues violacions a Lleida. Els mossos detenen el pressumpte agressor de dues noies en menys de 24 hores.

Retallades a la sanitat. Mútua Terrassa presenta un ERO que afecta 884 persones, un terç de la plantilla.

Ricky no té dubtes. El base del Masnou convençut de triomfar en la seva nova etapa NBA.

Els tipus d'interès s'han apujat un quart de punt; fins a l'1 i mig per cent. Això vol dir que s'encareix el diner i es dificulta la recuperació de països com Espanya. El Banc Central Europeu ha complert les previsions. El que no era tan previsible és que el Tresor espanyol col.loqués 3.000 milions d'euros de bons a tres i cinc anys.

La tuneladora Gerunda acaba les obres de perforació de l'AVE a Girona. El ministre de Foment ha anunciat que abaratirà les taxes de l'aeroport de Girona-Costa Brava.

En temps de crisi el mercat s'ha d'adaptar a les noves necessitats de consum. Abans de comprar volem provar el producte. D'aquí sorgeixen noves empreses i també inversors privats a la recerca de beneficis.

L'anorèxia i la bulímia deixen, a llarg termini, seqüel.les a la ment. Segons un estudi publicat avui per l'Institut de Trastorns Alimentaris, el 30% dels casos es cronifica.

Pedro ha signat avui l'ampliació del seu contracte amb el Barça fins el 2016. El canari veurà millorada la seva fitxa i la seva clàsula puja de 90 a 150 milions d'euros. Leo Messi, en canvi, segueix sense lluir-se a la Copa Amèrica i torna a ser criticat a l'Argentina

Girona ja té enllestit el túnel urbà de l'AVE. Es preveu que a partir de l'any que ve ja puguin circular els trens d'alta velocitat. El ministre Blanco tractarà amb les comunitats autònomes l'aplicació d'un impost als camions perquè ajudin a mantenir les infraestructures. La Generalitat ho troba bé.

Els trastorns alimentaris com l'anoreixia i la bulimia es cronifiquen en un 30% dels casos.... i quan s'allarguen més de 10 anys poden provocar deteriorament cognitiu com pèrdues de memòria o incapacitat per processar la informació. El 15% d'aquests malalts són menors, segons un estudi de l'Institut de Trastorns Alimentaris.

La qualitat del semen dependria dels tòxics que rep el nadò a travès de la llet materna. Segons un estudi del CSIC i l'institut Marqès les dones catalanes tenen 4 vegades més contaminants a la llet que les gallegues. Això explicaria que el semen dels homes catalans sigui el de pitjor qualitat de l'Estat, mentre que el dels gallecs és el millor.

A Catalunya hi ha 900 "bussines angels" que, l'últim any, han invertit 5 milions d'euros en nous projectes empresarials. Aquests àngels dels negocis aposten per projectes innovadors que no aconsegueixen finançament dels bancs i dels sistemes convencionals. És una experiència pionera a Catalunya.

Pedro Rodríguez ha signat l'ampliació del seu contracte fins el 2016. El canari veurà millorada la seva fitxa, i la seva clàsula passa de 90 a 150 milions d'euros.... I, a la Copa Amèrica, l'Argentina ha empatat a 0 contra Colòmbia i Leo Messi torna a ser centrar les crítiques