Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Negociació col.lectiva: Valeriano Gómez entrega la proposta als sindicats

Pressupostos catalans: La CE admet que Catalunya ha fet una retallada de proporcions inèdita

Canvi de model: El proper curs no hi haurà un ordinador per nen

Competència deslleial: molts establiments venen pa sense complir la normativa

Comença la final ACB: El Barça juga contra el Bilbao enmig de la polèmica per les retallades a les seccions

LA CÀRREGA DELS MOSSOS. Felip Puig defensa l'actuació. Reconeix errors de valoració

Felip Puig defensa l'actuació de la policia catalana i afirma que no es va valorar bé l'agressivitat dels acampats. El conseller d'interior de la Generalitat ha donat aquesta tarda explicacions de la càrrega dels mossos a la plaça de Catalunya contra els indignats.Des de l'oposició, les crítiques per una actuació que CAP grup troba encertada han estat de tot tipus: des qui li ha demanat que no sigui presoner del personatge del bat, a qui li ha retret les dures crítiques que, en el seu moment, el propi Puig va fer al exconseller Saura per altres càrregues dels mossos.

L'alcaldia de Tarragona. S'allunya pel PSC. CiU negocia amb el PP

La fermesa de l'agrupació tarragonina de CiU de NO facilitar l'alcaldia al socialista Josep Felix Ballesteros obliga a la direcció del partit a admetre que Tarragona pot ser una excepció. La candidata nacionalista negocia amb el PP per intentar arribar a un acord de govern.

La prohibició del burka a Lleida. Avalada pel Tribunal Superior. Desestimat el recurs de Watani

El tribunal Superior de Justicia de Catalunya avala la prohibició de dur el burka als edificis municipals de Lleida. En una sentència coneguda avui, el Tribunal desestima el recurs contra la prohibició presentat per l'associació musulmana Watani.

Detingut a la Garrotxa. Presumpte autor de la mort. En total, 8 detinguts

Els mossos d'esquadra detenen a la Garrotxa el pressumpte autor de la mort del jove que dilluns va morir a trets a Girona. En total la policia catalana ha detingut 8 persones i ara tracta d'esbrinar les causes del crim.

Duel per la Lliga ACB. Regal Barça i Bilbao Basket juguen demà el primer partit de la final

Regal Barça i Biskaia Bilbao Basket comencen demà el duel per fer-se amb la Lliga ACB. Blaugranes i bascos juguen demà el primer partit de la final al Palau Blaugrana. A priori l'equip de Xavi Pascual parteix com a favorit, però al davant hi ha un Bilbao que s'ha convertit en la revelació de l'ACB i que és capaç de tot.

Crisis del cogombre. Els pagesos catalans exigeixen cobrar el 100%.

Els pagesos catalans exigeixen cobrar el 100% de les pèrdues ocasionades pel brot d'E-coli. Això després que la UE avisés que no podria pagar-ne la totalitat i que com a molt es podria cobrir el 30% de les pèrdues estimades. Els productors de l'horta catalana temen també que la mala imatge suscitada afecti les comandes d'altres productes.

Tarragona, una excepció. CIU i PP més aprop del pacte.

La direcció de Convergència Democràtica obre la porta a que Tarragona es converteixi en una excepció. Deixa via lliure perquè Victòria Forns negociï amb el PP l'alcaldia, malgrat que el PSC vas ser la llista més votada. Al Vendrell unes 400 persones protesten contra la possibilitat que Plataforma per Catalunya entri al govern municipal, desprès que l'alcaldable de CIU no ho descarti

Denuncien mòbbing rural. Els pagesos del Baix Empordà no podran accedir-hi al seu troç.

La immediata entrada en funcionament del tram d'autovia de la c-31 entre Palamós i Platja d'Aro deixa als pagesos del Baix Empordà sense possibilitat d'arribar a les seves terres perquè els tractors no hi podran circular. Acusen l'administració de mòbbing rural i de beneficiar, només, els interessos dels turistes.

Adéu a Jorge Semprún.Mor un dels grans testimonis del segle XX.

Mor als 87 anys sParís, Jorge Semprún. Escriptor i exministre de cultura, la seva vida i la seva obra literària van quedar marcades pels 16 mesos que va passar al camp de concentració nazi de Buchenwald... El van deportar per haver participat en la resistència contra l'ocupació alemana a França.

Vacances merescudes. La selecció espanyola tanca la temporada amb una victòria per 3 a 0 a Veneçuela.

La selecció espanyola tanca la gira americana guanyant a Veneçuela per tres a zero. Els jugadors del Barça van tenir un paper destacat. Van marcar Villa i Pedro... i Valdés va fer un parell d'aturades de mèrit. Del Bosque ja és el selecionador amb més victòries, 39 en 44 partits

CRISIS DEL COGOMBRE. Els pagesos catalans exigeixen cobrar el 100%.

Tarragona, una excepció. CIU i PP més aprop del pacte.

Denuncien mòbbing rural. Els pagesos del Baix Empordà no podran accedir-hi al seu troç.

Adéu a Jorge Semprún.Mor un dels grans testimonis del segle XX.

Vacances merescudes. La selecció espanyola tanca la temporada amb una victòria per 3 a 0 a Veneçuela.

L'ENRENOU DELS PACTES. Incertesa a Badalona i Tarragona. Girona no es constituirà dissabte

En la recta final per a la constitució dels ajuntaments, quan tot semblaba ja beneit, ha saltat la crisi. El recurs del PP a Barcelona que impedirà que Xavier Trias sigui aquest dissabte alcalde ha comportat que CiU, en contrapartida, no garanteixi, ara, que Xavier García Albiol s'emporti l'alcaldia a Badalona. A Tarragona, mentrestant, la candidata de CiU sembla que no veu clar donar el govern al socialista Josep Felix Ballesteros. I per més enrenou, a Girona un recurs d'Esquerra Republicana impedirà, també, que dissabte es consitueixi l'ajuntament.

Polèmica llei òmnibus. L'oposició la critica i el govern amplia terminis

I l'oposició critica la llei òmnibus, que pretèn simplificar l'administració, perquè considera que sota l'excusa de racionalitzar se salta el debat parlamentari. L'executiu català amplia 15 dies més el termini d'alegacions al text.

La crisi del cogombre. Europa demana prudència i Espanya vol compensacions

La comissió europea demana a Alemanya que no llenci acusacions sobre suposats productes infectats sense tenir-ne proves concluents. Un eurdodiputat espanyol reclama davant el parlament europeu compensacions per les pèrdues causades als pagesos.

Recerca policial. Busquen tres homes que anit van matar un jove

Els mossos d'esquadra busquen els tres homes que anit van matar a trets un veí de Girona de 25 anys. La policia no descarta que el succés estigui relacionat amb un enfrontament entre bandes.

Pedrosa es confessa a TVE. El de Castellar només reapareixerà quan estigui en condicions de guanyar

Dani Pedrosa no vol marcar-se una data per a la seva reaparició després de l'operació a la clavícula. El pilot de Castellar ha explicat a Televisió Espanyola que només tornarà quan estigui 100%. De moment ja s'ha perdut el Gran Premi de Catalunya i ha renunciat a córrer diumenge al Regne Unit.

Duran Lleida qüestiona alguns pactes municipals que semblaven pràcticament tancats després del recurs presentat pel PP a Barcelona per un nou recompte de regidors per 66 vots nuls. Això retarda la investidura del nou alcalde de Barcelona fins el proper 1 de juliol./L'abstenció de CiU permetria al PP governar a Badalona. El líder de Ciu ha afegit que, ahir al matí, la situació era diferent, en referència al recurs que el PP ha presentat per revisar els resultats de Barcelona./El nou recompte poria donar un regidor més al PP, en detriment de CiU./L'abstenció de CiU faria alcalde Garcia Albiol, - nº 1 de la llista més votada, la del PP./ A Tarragona també semblava que tot estava tancat però les declaracions de la candidata de CiU aquest matí ho ha fet trontollar tot: Victòria Forns torna a apostar per un pacte entre CiU i el PP abans de deixar que el PSC - la llista més votada - governi./Crisi del cogombre: la UE demana a Alemanya que no es precipitin més./La UE proposa una ajuda de 150 milions d'euros als agricultors comunitaris afectats per la crisi dels cogombres, entre els quals els espanyols./ Per donar suport als pagesos que pateixen les conseqüències de la crisi del cogombre, el gremi de forners de Lleida ha presentat una coca de recapte amb cogombre./La reunió del govern d'avui ha estat marcada pel dèficit fiscal per la decisió de la Comissió Europea d'exigir al govern espanyol un major control sobre l'economia de les autonomies./El portaveu de CiU al Congrés ha demanat objectivitat a la agència Moody's després que assegurés que el deute català posa en perill les previsions de l'Estat./El debat sobre l'estat de la nació, l'últim de Zapatero, s'avança i serà a finals de mes. /50 treballadors de la Vall d'Hebron han dormit aquesta nit al hall per protestar per la política de retallades de la sanitat. /Anit tres homes armats van matar un jove de 25 anys a trets d'escopeta al bar Casa Pepe de Girona. La victima celebrava un aniversari i va sortir a la terrassa de l'establiment quan la banda rival li estava destrossant el cotxe./El judici contra 11 suposats membres de bandes llatines ha començat, avui, a l'Audiència de Barcelona./L'actuació policial dels mossos d'esquadra a l'acampada de plaça Catalunya el 27 de Maig va vulnerar 5 drets fonamentals, segons l'informe dels professsionals del col·legi d'advocats i de l'associació catalana de defensa dels drets humans./Sánchez Llibre plega i Condal podria succeïr-lo./La selecció espanyola juga aquesta nit a Veneçuela l'últim amistós de la temporada abans de marxar de vacances./Nadal debuta aquesta tarda a Queens en partit de dobles fent parella amb Marc López./Dijous arrenca la final de l'ACB al Palau Blaugrana. El Regal Barça parteix com a teòric favorit./

Les internes de Brians 1 utilitzen l'autorretrat com a teràpia per expressar les emocions

Duran i Lleida qüestiona pactes municipals que semblaven pràcticament tancats després del recurs presentat pel PP a Barcelona, que demana el recompte de regidors. La investidura de Xavier trias no es farà fins a l'1 de juliol

Pactes després del 22-M: Els governs de Badalona i Tarragona, en suspens

Crisi del cogombre: La UE demana a Alemanya que no es precipitin més

L'autorretrat com a teràpia: Les internes de Brians 1 l'utilitzen per expressar les emocions

Sánchez Llibre plega: Al juliol deixarà la presidència de l'Espanyol i Condal podria succeïr-lo

LES LLISTES MÉS VOTADES. CiU diu que les respectarà. Albiol i Ballesteros, alcaldes

Aquest dissabte s'han de constituir els Ajuntaments sorgits de les eleccions del passat 22 de maig. Això vol dir que el temps de les negociacions i dels pactes s'esgota i cal ja definir posicions. En aquest context, convergència i unió ha anunciat que té la intenció de respectar les llistes més votades. En llenguatje planer la transcripció seria que a Badalona Xavier Garcia Albiol serà el nou alcalde i que a Tarragona continuarà el socialista Josep Felix Ballesteros.

Querella contra Felip Puig. Lleida aixeca l'acampada. Barcelona també ho farà

Avui han presentat a l'Audiència de Barcelona una querella contra el conseller d'interior per l'actuació dels mossos a la plaça de Catalunya. A Lleida els indignats ja han aixecat el campament i a Barcelona han votat fer-ho en els propers dies

La crisi de l'E. coli. Els pagesos pateixen pèrdues. No es confirma infecció a la soja

Unió de pagesos es queixa de les pèrdues econòmiques que pateixen arran de l'alarmisme causat entorn la bacteria E-coli i demana compensacions. Les anàlisis fetes als brots de soja no demostren, de moment, que aquest vegetal sigui la causa de la infecció.

Guia contra accidents. Evitar ensurts a les revetlles. La reparteix la Generalitat

La Generalitat reparteix als ajuntaments una guia amb normes de seguretat per evitar accidents de cara a la revetlla de Sant Joan. Es busca prevenir successos com el que l'any passat va fer 13 morts a Castelldefels.

Adéu de Sánchez Llibre? Avui se celebra la reunió del Consell de l'Espanyol on el president podria plegar

Des de les 6 de la tarda es troba reunit a l'Estadi de Cornellà-Él Prat el Consell d'Administració de l'Espanyol i tot fa pensar que Dani Sánchez Llibre anunciarà que deixa la presidència del club. Després de 14 anys al capdavant de l'Espanyol, i moltes dimissions avortades, sembla que ara la decisió de plegar és ferma.

La UE compensarà els agricultors espanyols per les pèrdues per la crisi dels cogombres. Ho debatran demà al Consell extraordinari de la UE./La ministra de Sanitat, Leire Pajin, ha criticat la gestió que Alemanya ha fet de la crisi i el retard per trobar l'orígen de la infecció./El sindicat Unió de Pagesos ha recordat que estan en plena campanya de la fruita i que els danys a l'agricultura espanyola han estat quantiosos. Reclamen que les ajudes econòmiques arribin ràpid i es calculin de forma individual. Les associacions de consumidors denuncien alarmisme per part del govern alemany./Opinions diverses sobre el que es va decidir ahir en assembles a la Plaça de Catalunya. Mentre uns volen continuar, d'altres han dit que avui ja no hi dormir, com a Lleida, on ja han abandonat./Un activista ha presentat una querella contra el conseller d'Interior, Felip Puig, i els mossos per les càrregues policials./El Rei comença la rehabilitació a Barcelona./El 20% dels malalats de càncer de pulmó té una mutació genètica que els permet substituïr la quimioteràpia per un tractament oral que els allarga l'esperança de vida./Un equip d'investigadors espanyols, liderats pel Clínic de Barcelona, ha aconseguit desxifrar per primera vegada el genoma de la leucèmia limfàtica crònica, el càncer de sang més freqüent. Un descobriment que publica avui la revista "Nature"./Un home de 55 anys ha mort en un accident de trànsti a la n-260 a Crespià./La Generalitat insisteix a demanar precaució per evitar accidents per sant Joan i també incendis i demana als adults que siguin responsables amb els nens./Formació; ocupació i inserció... Són els 3 pilars del Centre d'Iniciatives per la Reinserció de la Generalitat./Última setmana per tancar els pactes polítics als futurs ajuntaments de Catalunya./Rafa, sisè Roland Garros./ La selecció espanyola de futbol ja és a Puerto de la Cruz, Veneçuela, on demà juga un amistós amb la selecció sud-americana./La selecció sub21 va empatar a un, ahir, contra Rússia./Sanchez Llibre podria anunciar aquesta tarda que deixa la presidència de l'Espanyol./L'Atlètic Terrassa es va proclamar, ahir, campió de Lliga després de derrotar el Club de Campo en el tercer i definitiu partit de la final

La Unió Europea anuncia compensacions: Una granja de brots de soja d'Alemanya, possible focus

Divisió entre els indignats: La majoria decideix abandonar l'acampada nocturna de Barcelona

Investigadors espanyols avancen en el tractament de la leucèmia i el càncer de pulmó

Revetlla segura: Una guia adreçada als Ajuntaments recull consells per evitar-hi accidents

Nadal fa història: El tennista guanya el seu sisè Roland Garros i gualant Bjorn Borg i conserva el Nº1 del món

LÍDERS ECONÒMICS A SITGES. Preocupa el dèficit públic. Rajoy disposat a escoltar

Cal ser responsables i complir amb els objectius de contenció del déficit públic que s'han marcat. Així de clar s'ha manifestat avui el governador del Banc d'Espanya. Ho ha dit en les jornades econòmiques que es fan a Sitges. En aquesta trobada hi participa també el líder del Partit Popular. Mariano Rajoy coincideix en que cal controlar el déficit, sobre tot el de les autonomies, i diu que està disposat, si arriba al govern d'Espanya, a fer-ho per llei.

La retallada sanitària. L'explica el conseller. Pressupost: 9.188 milions

El conseller Boi Ruiz explica que la retallada en la sanitat se centrarà en l'aparell administratiu dels hospitals, la inversió i els gastos de farmàcia. Malgrat això, la sanitat s'emporta 9188 milions d'euros, la part més alta dels pressupostos de la Generalitat.

Portabella renuncia. No optarà al lideratge. Desautoritzat pels vots

Jordi Portabella diu que renuncia a competir per la presidència d'Esquerra Republicana. Portabella considera que els mals resultats l'inhabiliten i els atribueix a que el segon tripartit va ofendre la ciutadania i va decepcionar el votants d'Esquerra.

Violència de gènere. Els menors testimonis. Pateixen seqüel·les

A Espanya 800 mil menors viuen en un entorn on es produeix violència de gènere. Els psicòlegs alerten que el menor que viu aquesta situació pateix més que si en fós la víctima directa.

Aniversari feliç. Nadal, que avui fa 25 anys, arriba a la final de Roland Garros

Rafa Nadal celebra el seu 25è aniversari amb la classificació per a la final de Roland Garros. El manacorí ha superat aquesta tarda l'escocès Andy Murray per 6 a 4, 7 a 5 i 6 a 4 i diumenge buscarà seu 6è títol a París contra el guanyador del duel entre Djokovic i Federer.

El governador del Banc d'Espanya insta a les comunitats autònomes a complir amb l'objectiu de dèficit. / Les jornades del Cercle d'Economia se celebren a Sitges marcades pel trencament de les negociacions per la reforma de la negociació col·lectiva./Un cop trencat el diàleg entre sindicats i patronal, el govern aprovarà per decret la reforma de la negociació col·lectiva la setmana vinent./El Parlament ha constituït la comissió que ha d'estudiar un possible concert econòmic per Catalunya./Ambulatoris i hospitals comencen a unificar serveis amb l'objectiu d' evitar duplicitats, reforçar l'atenció primària i reduir els ingressos hospitalaris. Són algunes de les fòrmules que afronta el conseller de salut per reduir en un 10% el pressupost per aquest any./ Una malaltia que estava gairebé eradicada a Catalunya rebrota: el xarampió... En el que portem d'any, 80 persones l'han patit. Salut recomana que es vacuni els nadons i, també, les persones adultes que no estiguin vacunades i no hagin passat la malaltia./És possible reduir el risc de patir malalties cardiovasculars, diabetes o càncer canviant la manera de menjar? Aquest és l'interrogant que busca resoldre el projecte d'investigació en aliments Henufood presentat a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona./ El TS anul·la una condemna de tres anys de presó a quatre neonazis que l'Audiència de Barcelona havia condemnat per difondre publicacions que justificaven l'Holocaust i elogiaven el Tercer Reich. Segons els magistrats, la Constitució no prohibeix les ideologies./800.000 menors a Espanya són víctimes de la violència domèstica: el menor que veu i viu aquesta violència, segons els experts, pateix més que si ell en fos la víctima directa dels cops o dels crits./7 creuers atracats avui a Barcelona han portat 27 mil persones a la ciutat. Es el segon major volum de passatgers que arriben en un sol dia al Port. Una xifra que, aquest any, només es superarà el 20 d'agost./Portabella que considera que els resultats obtinguts a Catalunya i a Barcelona fan inviable la seva candidatura a la direció d'ERC./CCOO dels Mossos d'Esquadra defensa l'actuació dels antiavalots, divendres a la plaça Catalunya./La selecció espanyola prepara l'amistós de dissabte a Boston contra els EEUU que es podrà veure per La 1 de TVE./El Regal Barça ja té rival per a la final de l'ACB de bàsquet de dijous i que podreu seguir, en directe, pel canal Teledeporte... Jugarà contra el Bizkaia Bilbao./I a Roland Garros és a punt de començar la primera semifinal que enfronta Rafael Nadal amb Andy Murray./ El Gran Premi de Catalunya de MotoGP ha arrencat aquest matí al circuit de Montmeló.

Toc a les autonomies: El governador del Banc d'Espanya demana que compleixin amb el dèficit

Unificació de serveis: CAPS i hospitals intenten evitar duplicitats

Absolts 4 neonazis: Segons el Suprem la Constitució no prohibeix les ideologies

Violència domèstica: 800.000 menors a Espanya en són víctimes

Les motos roden a Montmeló: Arrenca el Gran Premi de Catalunya de MotoGP amb l'absència de Pedrosa

L'ATUR TORNA A BAIXAR. 80 mil nous ocupats a Espanya. La negociació col·lectiva aturada

Per segon més consecutiu, l'atur ha baixat a Espanya. A Catalunya 6 mil 200 persones han deixat d'estar inscrites en les oficines d'ocupació, i a tot Espanya la baixada d'aturats es xifra en 80 mil treballadors. Una bona dada, doncs, aquesta d'avui, que ja ha estat considerada molt positiva per diferents responsables de l'administració. Avui, però, també recollim una notícia negativa: Sindicats i patronal han trencat les converses que mantenien sobre la negociació col·lectiva.

Els 10 primers treballadors. Per fabricar l'Audi Q3. En total: 700 nous operaris

S'incorporen a Seat els 10 primers treballadors contractats per la fabricació a Martorell de l'audi Q3. Aquest cotxe permetrà que s'incorporin a l'empresa automovilística, un total de 700 nous operaris.

Polítiques socials. Quasi sense ajuts per fills. Es reforça la dependència

La Generalitat suprimeix l'ajut per fills a les families que ingresen MÉS de 8 mil euros l'any. Es mantenen, però, els ajuts a les dones maltractades i es reforcen les partides per la dependència de la gent gran.

Misteri desvetllat. Una caixa forta tancada 72 anys a Portbou

Obren a Portbou una caixa forta de l'ajuntament que era tancada des de feia 72 anys. D'aquí uns minuts us desvetllem quins misteris amagava.

Ricky marxa a l'NBA. Anunciarà que marxa als Timberwolves quan acabi la final de la Lliga ACB

Ricky Rubio jugarà a l'NBA la pròxima temporada. El base del Masnou ja té un acord amb els Timberwolves de Minnesotta, però no ho farà oficial fins que acabi la final de la Lliga ACB que el Regal Barça jugarà contra el Biscaia Bilbao Bàsquet o bé contra el Reial Madrid.

Reunió d'Alfredo Pérez Rubalcaba amb Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida dimecres passat a Barcelona.El vicepresident busca el suport de CIU per acabar la legislatura. A canvi, damunt la taula hauria estat anticip del pagament dels 1450 milions del fons de competitivitat i el desbloqueig d'algunes inversions en infraestructures./Zapatero qualifica de lenta la reacció de Brusel.les en la crisi del cogombre i diu que exigirà reparacions./19 motoristes han perdut la vida en el que portem d'any, 13 més que el mateix periode de l'any passat. Són principalment homes de 31 a 40 anys./El campament dels indignats de Plaça Catalunya compleix 18 dies i es manté./La Federació d'associacions de veïns de Barcelona demana la dimissió o el cessament del conseller d'interior, Felip Puig per l'actuació dels mossos./El personal sanitari de l'Hospital de Viladecans continua l'acampada en protesta contra les retallades./Aprendre a cuidar els fills quan es viu una situació realment complicada és el que ensenya l'espai materno-infantil del barri de la Mina./El Barça de bàsquet ja és a la final de la lliga ACB: els blaugrana van superar ahir a Vitòria el Caja Laboral per 61 a 71./Ricky Rubio hauria decidit marxar a la NBA aquest estiu./I Pau Gasol jugarà amb la selecció espanyola l'Europeu de Lituània d'aquest estiu./En futbol, un cop acabada la competició de clubs els jugadors estan de vacances./La selecció espanyola de futbol ja es a Boston on jugarà davant Estats Units el primer dels amistosos./A l'Espanyol han presentat aquest migdia la campanya d'abonaments per a la propera temporada./