Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els comptes de les comunitats: Zapatero fa una crida perquè compleixin amb el dèficit

El PSOE retalla distàncies: Rubalcaba escurça en tres puns l'aventatge dels populars, segons el CIS

Informe Creu Roja: el 93% dels enquestats estan per sota del llindar de la pobresa

"Estirem la manta": Campanya dels comerciants catalans per conscienciar els ciutadans sobre el top manta

Avui contra el Bayern: El Barça fa una suau sessió de treball per preparar el primer duel seriós a Munic

José Luis Rodríguez Zapatero fa una crida a les administracions perquè compleixin els objectius de dèficit. Això hores abans de què estat i comunitats autònomes celebrin una nova trobada del Consell de política fiscal i financera. Catalunya, i 13 comunitats governades pel PP, demanaran una moratòria per tornar els deute que tenen amb l'Estat./El PSOE retalla distàncies respecte al PP per l'efecte Rubalcaba. Segons l'últim baròmetre del CIS ho fa de 3 punts./Un de cada 3 nens atesos per la Creu Roja no menja carn o peix a diari perquè les seves famílies no s'ho poden permetre. El 33% mengen gràcies a les beques escolars.El 18% dels catalans ha comprat algun cop al top manta en el darrer any. Una indústria que mou 500 milions d'euros anuals a Espanya i en la qual, cada dia, hi treballen 2.500 a Catalunya./El Congrès dels Diputats acull l'últim ple del curs polític./El secretari d'immigració de Convergència Democràtica, Àngel Colom, està disposat a tornar els 75mil euros que li va donar Félix Millet l'any./La Creu Roja va atendre, el 2010, un 20% més de persones que al 2009. La majoria necessitaven cobrir necessitats bàsiques com ara menjar... Són dades d'un estudi que han fet amb més de 400 usuaris./Un home ha mort aquest matí a Miami Platja després d'incendiar-se l'apartament on vivia./ sobre el pols entre la Generalitat i Ryanair.... El govern està disposat a negociar, amb la condició que la companyia aèria cumpleixi el que hi ha acordat fins ara i que segons el Govern no està respectant./És l'acte simbòlic amb el qual l'organització del MOBILE WORLD CONGRESS ha nomenat oficialment Barcelona com la capital mundial del mòbil fins al 2018./Més protestes per les retallades a la Sanitat. La UGT ha repartit, aquest matí, flotadors amb el lema "LA SANITAT SALVA VIDES" a la porta de l'hospital del Mar./És el pantà de Sant Llorenç de Montgai, a la Noguera ... Aquest matí els bombers de la Generalitat han fet uns exercicis de salvament aquàtic./El Barça s'enfronta aquesta nit al Bayern de Munic a la final de la Copa Audi. Serà una bona pedra de toc per als blaugrana que, al matí, s'han entrenat a la Ciutat Esportiva del conjunt alemany. Puyol i Xavi han treballat al marge del grup./l'Espanyol, un cop acabada la concentració a Peralada, torna a casa i ho fa per disputar el Trofeu Ciutat de Barcelona davant un clàssic del futbol argentí: Boca Juniors./Als Mundials de natació de Xangai, Phelps ha guanyat el seu primer or dels campionats als 200 papallona. Mireia Belmonte en canvi no podrà lluitar per les medalles demà a la final dels 200 papallona./La selecció espanyola de bàsquet s'ha concentrat, aquest matí, amb 15 jugadors, 7 dels quals, catalans./I aquest és el pavelló on es disputará la competició de bàsket del Jocs Olímpics, a Londres./

ACCIDENT MORTAL. Moren 4 joves i un ferit greu en un xoc a la C-17 a Orís

l'incendi a un hotel a Malgrat de Mar ha obligat a desallotjar "quatre-cents clients". Sembla que el foc hauria començat als conductes de ventilació de l'hotel.

Barcino s'acomiada. La tuneladora arriba a Sants sense tocar la Sagrada Família

16 mesos de feina i 180 milions d'euros és el que ha costat finalitzar el traçat de la tuneladora Bárcino fins a l'estació de Sants de Barcelona. El túnel de 5 km que uneix la Sagrera amb Sants deixa indemne la Sagrada Família malgrat el temor de molts ciutadans.

Retallada a l'aeroport. Hotelers temen les pèrdues per la retallada de Ryanair a Girona

Ryanair anul.la "vint-i una" de les 46 rutes que té a l'aeroport de Girona. És la manera que té l'aerolínia de baix cost per protestar contra la política de subvencions de la Generalitat.

Trias estarà a Cornellà. L'alcalde presidirà el Ciutat de Barcelona però sap que l'espanyolisme el xiularà

Xavier Trias ha dit que demà estarà a l'Estadi de Cornellà per presidir el Trofeu Ciutat de Barcelona que enfrontarà l'Espanyol i el Boca Juniors. Trias sap que l'afició espanyolista el xiularà desprès que en un videu diguès que tenir un gendre de l'Espanyol seria una desgràcia.

Barcelona ja té túnel de l'AVE. Després de 16 mesos de feina i polèmica, la tuneladora Barcino ha arribat a Sants on ha acabat els treballs de perforació. En 16 mesos ha perforat més de cinc quilómetres i s'han invertit més de 179 milions d'euros./Ryanair torna a tensar la corda. Avui ha anunciat la cancel·lació de 21 rutes a l'aeroport de Girona aquest hivern. Una reducció que es suma a les 18 rutes que ja va eliminar al febrer. La companyia de baix cost culpa la Generalitat de la decisió i li retreu els ajuts que dóna a Spanair./La policia noruega estudia acusar Anders Behring de crims contra la humanitat./Fins a 50 comiats de solter en un mateix dia a Tossa de Mar: L'Ajuntament ha iniciat una campanya per frenar les molèsties que causen als veïns./ El transport sanitari ha començat aquesta nit una vaga indefinida que, a diferència de la convocatoria de la setmana passada, inclou els serveis d'urgència./Els Mossos d'Esquadra demanen que les ordres de desnonament no incloguin el dia i l'hora per evitar aldarulls com els que es van viure, ahir, al barri del Clot de Barcelona./A Catalunya, avui hem conegut la memòria del 2010 de la Fiscalia de Menors i el que més preocupa és l'augment de la delinqüència a internet./El Barça comença la gira de pretemporada amb una escala a Muníc per jugar la copa Audi./El Boca Juniors argentí ja és a Barcelona on, demà, jugaran el Trofeu Ciutat de Barcelona contra l'Espanyol, que continua a Peralada./ La Federació Argentina ha destituit el seleccionador Sergio Batista després del fracàs a la Copa Amèrica./ La selecció espanyola de waterpolo es juga aquesta tarda amb Itàlia el pas a les semifinals del Mundial de Xangai./Al so del Bequetero, la Família Robafaves - els gegants de Mataró - van sortir, anit, a dos quarts de dotze de la nit en el "Desvetllament Bellugós"/L'òpera torna al Festival de Peralada de la mà de la Fura dels Baus amb Orfeu i Eurídice

Barcelona ja té tunel: perforat després de 16 mesos de feina i polèmica. La tuneladora Barcino acaba la perforació

Nova retallada aquest hivern: Ryanair anuncia la cancel·lació de 21 rutes més a l'aeroport de Girona

Continuen les investigacions La policia noruega estudia acusar Anders Behring de crims de la humanitat

Fre als comiats de solter: Campanya a Tossa de Mar per reduir les molèsties que causen als veïns

El Barça, de gira: L'equip de Guardiola juga un torneig a Munic i després se'n va als Estats Units

Trofeu Ciutat de Barcelona: Boca Juniors arriba amb Riquelme com a estrella

Pel fracàs a la Copa Amèrica: La Federació Argentina despatxa Sergio Batista

DECLARA L'ASSASSÍ D'OSLO. No se sent culpable perquè vol salvar Noruega dels musulmans

Fred i cruel. Així s'ha mostrat l'assassí confés de la massacre d'Oslo. Ha declarat que NO se sent culpable perquè vol salvar Noruega dels musulmans. Diu que va actuar ajudat per dues cèl.lules encara actives. El jutge li ha decretat presó preventiva durant 8 mesos renovables

Emergència humanitària. El Banc Mundial dóna 350 milions d'euros a la Banya d'Àfrica

Somàlia necessita ajuda urgent. El Banc Mundial donarà prop de 350 milions d'euros per combatre la fam a la Banya d'Àfrica. ONG's catalanes que treballen en el terreny adverteixen de la situació límit, que amenaça 12 milions de persones.

Més desnonaments fallits. Els veïns ho impedeixen. Els polítics ho debaten

La pressió veïnal evita un desnonament a la Roca del Vallès. La situació de les famílies que NO poden pagar les hipoteques arriba al Parlament, on s'hi debat la possibilitat de saldar el deute amb el banc donant l'habitatge a canvi.

Cinquena tramesa de Salamanca. La ministra celebra el retorn dels papers a Catalunya malgrat el retard

Una partida més dels papers de Salamanca ja és oficialment a l'Arxiu Nacional de Catalunya. La ministra de cultura n'ha fet entrega aquesta tarda. El conseller Mascarell ho celebra tot i que arriba amb retard i encara falta un sisè enviament.

Alexis blaugrana. El xilè ja llueix com a jugador del Barça després d'una presentació multitudinària

Aquesta tarda hem vist ja Alexis Sánchez vestit de blaugrana. El xilè lluïrà el 9 del Barça les pròximes 5 temporades i avui ha tornat a quedar clar que és tot un ídol de masses. Ha dit que vol guanyar títols al Camp Nou i que ve a aprendre de Messi.

L'autor confés de la matança de Noruega ha comparegut davant el jutge a porta tancada. Segons el seu advocat, Anders Behring Breivik, té previst declarar-se no culpable tot i haver confessat ser l'únic responsable dels fets. Aquest migida el país ha guardat un minut de silenci en record a les víctimes./Més d'un centenar de persones intenten aturar un nou desnonament al barri del Clot, de Barcelona. Els llogaters no poden fer front a l'augment del del preu del lloguer que els demanen els propietaris.Tensió entre un centenar de veïns que volen impedir el desnonament d'una familia al barri del Clot i els Mossos d'Esquadra. També a la Roca del Vallés./Els nudistes de la platja de Sant Sebastià de Barcelona recullen firmes per evitar que l'Ajuntament hi prohibeixi la pràctica del nudisme. L'Ajuntament assegura que ha rebut queixes de veïns i dels club de natació situats al davant. Per això, des de fa uns dies la Guàrdia Urbana els està multant./Una empresa de Reus crea la primera targeta de traducció simultània per a turistes./El president de la Generalitat, Artur Mas, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, han acusat d'irresponsables els seus antecessors per haver signat acords impossibles de complir./Alguns pacients que han anat aquest matí a l'Hospital del Mar s'han trobat que els treballadors han fet una aturada de dues hores, com a la resta de centres del Parc Salut Mar./Pensant en els turistes estrangers, una empresa de Reus ha creat una

targeta que els ofereix traducció simultània./ El Barça presenta hores d'ara el primer fitxatge de l'estiu, Alexis Sánchez. El davanter xilè, que portarà el número 9, ha passat la revisió mèdica i tot seguit, ha signat contracte per les pròximes 5 temporades al despatx del president Sandro Rosell./L'Espanyol ultima la seva preparació a Peralada abans de presentar-se davant l'afició, dimecres, en un partit contra el Boca Juniors.... I avui, l'Informatiu ha parlat amb un dels líders de l'equip, Joan Verdú que creu que, enguany, han d'aspirar a alguna cosa més que la permanència./L'Uruguai ha guanyat la Copa Amèrica en imposar-se al Paraguai en la final per tres gols a zero./A MotoGp, l'australià Casey Stoner és més líder del Mundial després de guanyar anit el Gran Premi dels Estats Units... Stoner va superar amb una gran remuntada Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa./I jornada discreta avui pels nedadors espanyols als Mundials de Xangai. Cap ha nedat una

final avui, només Erika Villaecija s'ha classificat per a la final dels 1500 metres lliures que es disputarà demà./La guàrdia urbana vigila molt de prop els nudistes de la platja de San Sebastià a Barcelona. Arran de la modificació de l'ordenança de civisme que regula la nuesa, la policia ja ha interposat les primeres sancions./Avui se li practica l'autòpsia al cadàver de la cantant Amy Winehouse, a qui van trobar morta dissabte a casa seva, a Londres

Noruega, de dol: L'autor de la matança compareix davant el jutge a porta tancada

Nous intents de desnonaments: El Parlament debat la possibilitat de saldar el deute amb el banc donant l'habitatge a canvi

Nudisme a la platja de Sant Sebastià: L'Ajuntament ha rebut queixes de veïns i dels clubs de natació situats al davant

Operatiu Xarxa al Metro: 12 per cent menys de denúncies per furt aquest cap de setmana

Traducció simultània: Una empresa crea una tarjeta que ofereix aquest servei als turistes que no parlen espanyol

Alexis ja és blaugrana: L'ex de l'Udinese signa per 5 temporades i és el primer xilè de la història del Barça

Tot Noruega , amb el govern i la corona al capdavant, intenta encaixar la commoció pel doble atemptat d'Oslo i l'illa d'Utoya amb una emocionant cerimònia a les 92 víctimes de la masacre. Una xifra que encara augmentarà segons ha reconegut el primer ministre noruec. La policia acaba de detenir a sis individus mes, presumptament relacionats amb el doble atemptat.

Els venedors de les parades del mercat de Sant Antoni i els clients coincideixen en les critiques al nou emplaçament provisional del mercat, al mateix barri de Barcelona. Denuncien que tenen poc espai, menys llum , que queda poc protegit del mal temps i que, en conjunt, han anat a pitjor.

Les empreses contracten directius cada cop més joves perquè consideren que tenen més capacitat d'adaptar-se als moments de crisi i als canvis tecnològics. La meitat tenen menys de 40 anys i treballadors més grans a càrrec seu. Mediadors i terapeutes treballen perquè aquest factor no es converteixi en focus de conflicte.

El Barça s'estrena a la pretemporada amb un empat a zero contra el Hajduk Split. Guardiola va fer jugar molts joves i l'equip va dominar però li va faltar punteria. Aquesta tarda arriba a Barcelona el desitjat Alexis Sánchez. L'Espanyol, de la seva banda, es va imposar per dos a un al Llagostera amb un altre gran gol d'Osvaldo.

Josep Antoni Duran i Lleida ja és formalment el candidat de Convergència i Unió a les eleccions generals del 2012. En el primer discurs, davant el consell Nacional que l'ha ratificat, Duran i Lleida ha reclamat un pacte d'Estat per a la propera legislatura capaç de crear més ocupació i també un pacte fiscal per a que Catalunya pugui reduir el dèficit.

Ja són, com a mínim, 91 les víctimes mortals comptabilitzades al doble atemptat d' Oslo. 84 haurien mort a l'illa d' Utoya i les altres set van perdre la vida per l'explosió d'una bomba al complex governamental de la capital noruega. Mentre s'investiga l'autoria dels atemptats, ja s'ha posat rostre al terror, el d'un noruec de 32 anys, d'ideologia d'ultradreta, tot i que no es descarten altres complicitats.

La guàrdia urbana es suma a la vigilància que ja feien els Mossos d'esquadra per mantenir sota control els robatoris al metro de Barcelona. La presència policial uniformada vol tenir un efecte dissuasori pels delinqüents i donar als usuaris i turistes més sensació de seguretat.

El Barça 2011-2012 s'estrena aquest vespre a Split contra el Haiduk en el primer amistós de la pre-temporada. Guardiola s'ha emportat 24 jugadors, entre els que no hi haurà Puyol, Xavi, Pedro i Piqué. Mentrestant, el club blaugrana continua insistint en el fitxatge de Cesc.

CATALUNYA, CAPITAL MUNDIAL DE MÒBILS. Ni Munich, ni París, el Mobile World Congress a Barcelona

Catalunya continuarà sent la capital mundial de les telecomunicacions mòbils fins el 2018. Barcelona acollirà el Mobile World Congrés, la fira més important de la industria de la comunicació mòbil. Un saló que suposa un impacte econòmic de 3.500 milions d'euros. La ciutat catalana s'ha imposat a Milà, MUnich i París .

Els mercats es calmen. Lleuger ascens de l'Ibex 35. Fitch fa tremolar l'economia

Després de l'eufòria dels darrers dies els mercats es calmen però mantenen el verd. L'ibex 35 tanca la tercera millor setmana de l'any amb una pujada discreta. L'agència Fitch revisa la qualificació del deute grec i torna a fer tremolar l'economia europea.

Reforma de la justícia. El sistema judicial espanyol s'assemblarà a l'americà

Comença la reforma de la justícia espanyola. Avui el consell de ministres ha aprovat el nou avantprojecte de llei d'enjudiciament criminal. Entre altres novetats, el fiscal serà qui portarà la investigació enlloc del jutge d'instrucció, i defensa i acusat s'asseuran junts.

Contra els carteristes. Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana patrullaran plegats

LLuitar contra els carteristes al metro de Barcelona. És l'objectiu de la nova patrulla conjunta de mossos d'esquadra i guàrdia urbana. Les infraccions penals han incrementat un 3% el darrer mig any.

Bojan, a la Roma. El de Linyola se'n va per jugar més i creu que han sigut injustos amb ell

Bojan s'ha acomiadat avui del Barça per incorporar-se a la Roma. L'equip italià pagarà 12 milions d'euros pel de Linyola, però el Barça l'haurà de recomprar obligatòriament al juny 2013 per 13 milions. Bojan creu que en alguns moments han sigut injustos amb ell i diu que se'n va per jugar més.

Segon rescat a Grècia: La borsa espanyola puja i la prima de risc baixa

Lluita contra els carteristes: Per primer cop la guàrdia urbana podrà patrullar al metro i fer-hi detencions

Estalvi farmacèutic: Farmacèutics i metges dubten de l'eficàcia del nou paquet de mesures

La sal més preuada: Val uns 6 euros els 150 grams i la cultiven a les salines del Delta de l'Ebre

Arrivederci Bojan: Marxa a la Roma per 12M i amb clàusula de recompra obligatòria per al 2013

"FROM B TO B": Margarit i Hauert, al Mercat de les Flors fins el 24 juliol

La borsa espanyola puja un 1% i se situa en els 10.115 punts. La prima del deute ha baixat fins el 270 punts bàsics. Són les conseqüències al segon rescat a Grècia, un acord del que Europa surt reforçada, segons Merkel./Pel govern, l'acord per rescatar Grècia és molt positiu./CaixaBank ha guanyat 833 milions en el primer semestre, un 11% més./Amb la crisi, la xifra de joves que ni estudien ni treballen s'ha disparat: són 150mil./A la contra trobem Lluís Armengol.Té 93, treballa d'advocat al seu despatx d'Olot i no té intenció de jubilar-se./La Junta de Seguretat Local de Barcelona s'ha reunit amb Trias com a president: reunió centrada en la campanya d'estiu que inclou actuacions contra el "top-manta"./El zelador d'Olot acusat de la mort d'11 ancians, no va actuar com un assassí en sèrie./El sector farmacèutic no ha acollit bé la decisió de sanitat de generalitzar a tot l'Estat la prescripció de fàrmacs genèrics./Evitar l'aigua estancada en recipients a jardins i patis, tractar amb insecticides el clavegueram i les plantes i netejar sempre els cubells d'escombraries són els consell de la UAB per evitar el mosquit tigre./Al Delta de l'Ebre a la punta de la Banya a les salines hi recullen la sal més preuada de l'alta gastronomia: la flor de sal./Broquetes de fruites, sucs d'hortalisses, xarrups de gaspatxo...aixó és el que s'han trobat els turistes que han aterrat aquest matí a l'aeroport del Prat./Més que una adéu, el de Bojan és un fins aviat./ L'Espanyol encara la recta final de la concentració a Peralada./ La natació sincronitzada ha aconseguit una nova medalla als Mundials de Xangai./Aquest és un cap de setmana de motor amb el Gran Premi d'Alemanya de Fòrmula 1 i el Gran Premi dels Estats Units de motociclisme./Dansa: la catalana Àngels Margarit i el suís Thomas Hauert

REUNIÓ DE LÍDERS. L'Eurogrup acorda allargar terminis i rebaixar els tipus

Cimera fructífera a Brussel.les. En una reunió que encara es duu a terme, l'Eurogrup hauria trobat la solució al segon rescat de Grècia. Els líders de l'eurozona han acordat allargar els terminis de devolució dels préstecs i baixar els tipus d'interès.

Els mercats respiren. Tanquen amb beneficis. Es relaxa el deute espanyol

L'acord sobre Grècia ha donat oxigen als parquets europeus que han tancat en verd. L'Ibex 35 ha guanyat quasi un 3% també empès per la bona rebuda de l'emissió de deute del Tresor. En aquesta línia positiva, la pressió sobre la prima de risc espanyola s'ha relaxat.

Lleis Òmnibus. A tràmit amb el suport de CiU, PSC, PP i Solidaritat

Llum verda al Parlament a les lleis òmnibus de simplificació de l'administració pública. L'aprovació perquè s'admeti a tràmit ha estat gràcies als vots de CiU, PSC, PP i Solidaritat

Enlloc de mobles, marihuana. Els detinguts convertien pisos en autèntiques plantacions

14 dels 15 detinguts en una de les operacions antidroga més importants de Catalunya són a la presó. La Guàrdia Civil ha desmantellat un grup que, a més de traficar amb tot tipus de substàncies, havia convertit 4 pisos de Terrassa en sofisticades plantacions de marihuana.

Alexis, a punt. El Barça espera fer oficial el fitxatge del xilè a les pròximes hores

El Barça espera fer oficial a les pròximes hores el fitxatge d'Alexis Sánchez. El vicepresident Josep Maria Bertomeu i el director esportiu Andoni Zubizarreta han tancat aquesta tarda l'acord amb l'Udinese i el davanter xilè. Però ara falta que Alexis es deslligui definitivament de l'equip italià.

El ple del Parlament ha admès a tràmit les dues lleis òmnibus que quedaven pendents després que, ahir, n'aprovessin el tràmit de la primera./Durant el debat, retrets continus entre el govern i l'oposició./Via Lliure al Congrés dels Diputats a la llei de Reforma de les Pensions que ajorna l'edat de jubilació als 67 anys./Jornada important avui a la zona euro, perquè els caps d'estat i de govern es reuneixen a Brusel·les per intentar arribar a un acord pel segon paquet d'ajudes a Grècia. La cancellera alemanya Angela Merkel confia en que es podrà arribar a un acord./Artur Mas, l'ex-president Jordi Pujol i companys de la professió han destacat el paper fonamental de Sentís al periodisme i la cultura catalana./La Pedrera es convertirà en el primer espai educatiu sobre Gaudí i el modernisme./Els agents rurals treballen per aclarir si l'incendi de La Riba va ser intencionat./ Avui es compleixen 2 anys de l'incendi d'Horta de Sant Joan, en el que van morir 5 bombers./La Guàrdia Civil ha desmantellat un grup que, a més de traficar amb tot tipus de drogues, havia convertit 4 pisos de Terrassa en sofisticades plantacions de marihuana./L'Espanyol, de la seva banda, va empatar a zero en el seu segon partit de la pretemporada. Contra el Palafrugell./Ara, sí.... sembla que avui va de de bó, i aquest matí reunits en el mateix hotel de Barcelona el representant d'Alexis Sánchez i els del barça./ I als mundials de Natació de Xangai nova medalla, la cinquena ja, per a la sincronitzada espanyola. /Desprès de vint anys en actiu, el waterpolista Dani Balllart es retira per assumir la direcció tècnica del Club Natació Sabadell./ Al Tour de França, avui es disputa l'etapa reina entre Pinerolo i el cim del Galibier. /Carmen és la primera òpera que aborda la violència de gènere. Així ha vist Calixte Bieito./El cèlebre trompetista Quincy Jones va anar desgranant, anit, a Peralada, la seva intensa vida