Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Les 227 barques d'arrossegament dels pescadors catalans no han sortit aquest divendres a feinejar. El sector ha convocat una jornada de vaga a tot el Mediterrani per a protestar contra el pla de gestió imposat per Brusel.les.

La normativa europea imposa una reducció del 40% de les captures fins al 2025. Els pescadors catalans asseguren que els aboca a la desaparició tal com ha explicat al Cafè d'Idees de Ràdio 4 i La 2Josep Garcia, confrare de la confraria de Barcelona.

Els pescadors adverteixen que aquesta reducció afectarà la sostenibilitat del treball dels pescadors i, per tant, també els preus de cara al consumidor. A Catalunya a banda de les barques d'arrossegament, tampoc han sortit a la mar les embarcacions d'arts menors.

Sanitat vol vacunar contra la covid els menors de 12 a 17 anys abans que comenci el curs escolar vinent. A partir de la setmana vinent, ja es podran celebrar festes majors i revetlles. Les escoles podran fer festivals de final de curs. I també es permetran més convidats a casaments, i a fires i congressos. Sabadell ha decretat 3 dies de dol oficial per la mort del jove de 15 anys que va perdre la vida en una sortida amb caiac de l'institut.

Els presidents Sánchez i Aragonès preparen en una conversa telefònica de 40' la propera la trobada a la Moncloa i a la taula de diàleg. La flota d'arrossegament catalana s'ha quedat avui amarrada a port. Fan vaga per la normativa europea que imposa una reducció important de les captures al Mediterrani. Bainaldum i Depay seran els propers fitxatges a arribar al Barça de Koeman mentre el club segueix esperant la resposta de Messi.

L'Ajuntament de Sabadell ha decretat tres dies de dol, el 4, 5 i 6 de juny, per la mort d'un estudiant de quinze anys mentre feia una activitat amb el seu centre educatiu a Miravet (Ribera d'Ebre), en aigües del riu Ebre. Mentre duri la situació de dol, les banderes de la ciutat onejaran a mig pal i no es faran actes oficials ni recepcions organitzades pel consistori.

Per la seva banda, el centre educatiu on estudiava la víctima també fa un dia de dol, durant el qual es mantindran les activitats mínimes programades de convocatòries extraordinàries d'exàmens de cicles formatius. Les classes ordinàries queden suspeses i els companys del noi rebran suport psicològic extern.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha explicat en una entrevista a 'La Hora de la 1' de TVE que el govern espanyol proposarà vacunar els joves d’entre 12 i 17 anys aproximadament dues setmanes abans de l’inici del curs escolar 2021-22. Tenint en compte que el curs comença el 13 de setembre, això seria a finals d’agost. Caldrà concretar on es vacunaran aquests joves, ja que des del departament d’Educació es va apostar per fer-ho als instituts, si la campanya s’iniciava al setembre.

El Procicat ha aprovat aquest dimecres a la suavització d’algunes restriccions, que permetrà una ampliació d’horaris o d’aforaments en alguns sectors a partir del divendres 4 de juny.

S’amplia fins a la 01.00 hores l’horari d’obertura al públic de les activitats culturals, esportives, serveis de restauració, botigues de conveniència i establiments comercials annexos a gasolineres.

Fins ara, l’horari de les activitats culturals, esportives, serveis de restauració, botigues de conveniència i establiments comercials annexos a gasolineres era fins a les 24.00 hores.

Les 227 barques d'arrossegament dels pescadors catalans no han sortit aquest divendres a feinejar. El sector ha convocat una jornada de vaga a tot el Mediterrani per a protestar contra el pla de gestió imposat per Brusel.les.

La normativa europea imposa una reducció del 40% de les captures fins al 2025. Els pescadors catalans asseguren que els aboca a la desaparició tal com ha explicat al Cafè d'Idees de Ràdio 4 i La 2, Josep Garcia, confrare de la confraria de Barcelona.

Els pescadors adverteixen que aquesta reducció afectarà la sostenibilitat del treball dels pescadors i, per tant, també els preus de cara al consumidor. A Catalunya a banda de les barques d'arrossegament, tampoc han sortit a la mar les embarcacions d'arts menors.

La jutgessa Francisca Verdejo critica la falta de recursos públics per a protegir a les dones davant dels casos de violència de gènere. La magistrada titular del Jutjat de Violència sobre la Dona núm. 2 de Barcelona assegura que hi ha molta falta de confiança en les institucions. En una entrevista de Gemma Nierga al Cafè d'Idees, diu que el punt dèbil de la societat és que en molts casos tothom coneix els casos de violència masclista, però ningú actua i espera que ho faci un altre. En aquest sentit, recorda que és un delicte públic i que qui en tingui coneixement té l'obligació de denunciar. Reconeix ràbia, pena i impotència davant els casos de violència masclista que no es poden impedir, com en el cas d'Ana Orantes, on situa l'inici de la lluita contra la violència masclista. Sobre la sèrie documental sobre Rocío Carrasco, creu que no es pot deixar que els mitjans de comunicació facin la funció que han de fer els serveis públics. En aquest sentit, demana més coordinació. I diu que la violència de gènere requereix una solució des de les estructures bàsiques, ja que el problema és estructural.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, confirma que aquest cap de setmana no reobrirà l'oci nocturn tot i que Catalunya compleix les condicions per fer-ho. Les discoteques tenen clar que no tornaran a l'activitat si no es permet ballar. La vacunació de la franja de 45 a 49 anys ja està en marxa. Ahir alguns CAP ja van començar a posar les primeres dosis.

El nou conseller d'Economia, Jaume Giró descarta aprovar pressupostos per aquest any per la via urgent. Els socialistes creuen que "amb voluntat" s'haurien pogut portar al Parlament en dos mesos. Puigdemont adverteix que els indults no formen part de la solució política i exigeix l'amnistia i l'autodeterminació. Entrevistem l'exministre i eurodiputat del PP, José Manuel García Margallo.

L'exministre i eurodiputat del PP, José Manuel García Margallo acusa el govern del president Pedro Sánchez de voler fer oblidar amb els indults el que va passar l'octubre del 2017. Es mostra rotundament contrari a la concessió dels indults i alerta que no pot sortir gratis el que considera va ser un intent de cop d'Estat. En aquest sentit ha advertit que els indults només tindrien sentit si els condemnats mostressin abans penediment i asseguressin que no tenen cap intenció de reincidir. Margallo també ha acusat l'executiu de Sánchez d'estar disposat a cedir el que calgui a la taula de diàleg per mantenir-se a la Moncloa gràcies als vots d'ERC. L'exministre del PP, evita posicionar-se sobre la conveniència de repetir la fotografia de Colon amb Vox, però no veu reprovable manifestar-se a favor de la unitat d'Espanya ni que la gent vulgui sortir als carrers protestar contra els indults.

Sisena víctima mortal per violència masclista a Catalunya. Una dona de Porqueres, al Pla de l'Estany, ha estat assassinada presumptament per la seva parella. El Ministeri de Sanitat deixa en mans de la Generalitat la reobertura de l'oci nocturn. El relaxament de les mesures restrictives suposa un motiu d'angoixa per una part de la població.

La pandèmia disparà l'interès dels estudiants que la setmana vinent s'enfronten a la selectivitat per les carreres sanitàries. L'expresident Carles Puigdemont creu que la decisió de retornar-los provisionalment la immunitat els apropa a la victòria judicial a Europa. La Junta directiva del Barça farà pública aquest dijous la continuïtat de Koeman a la banqueta.

La setmana vinent comença la selectivitat. Es mantenen els protocols anticovid i per aquest motiu per primera vegada aquest any s'ha decidit ampliar els espais on fer les proves a dues universitats privades: La Ramon Llull i la UIC.

Els alumnes que s'hi presenten han cursat un batxillerat especialment complicat: el primer curs, confinats, i el segon, amb la meitat de les classes en format digital. Per aquest motiu, els professors diuen els més de 40 mil alumnes que es presenten aquest any a les PAU ho faran en condicions excepcionals.

Càritas Diocesana de Barcelona ha atès durant el 2020 més de 16.000 llars on viuen més de 35.000 persones. D'aquestes prop de la meitat no havien estat ateses mai abans per l'organització. Durant la pandèmia han triplicat les ajudes econòmiques per aliments i ha duplicat les d'habitatge, un dels problemes més greus actualment segons l'entitat.

La manca d'habitatge digne i de feina decent són segons Càritas Diocesana de Barcelona els principals factors d'exclusió. De fet, prop d'un 40% de les famílies que han atès durant el 2020 viuen en una sola habitació de relloguer, segons el balanç anual de l'entitat presentat aquest matí. A més, Càritas destaca que només el 8% de les llars ateses cobra una prestació per ingressos mínims i en aquest sentit.

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha demanat al Parlament Europeu que no presenti al·legacions contra la decisió d'ahir del Tribunal General de la Unió Europea d'atorgar-los provisionalment la immunitat parlamentària, tant a ell com als exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí. Puigdemont ha assegurat que protegint els seus drets polítics l'Eurocambra surt reforçada i per això no s'hauria d'oposar a aquesta decisió. Des de Brussel·les, l'expresident ha manifestat que els indults no solucionen el conflicte entre Catalunya i Espanya. D'altra banda, ha deixat clar que no té intenció de formar part de la taula de diàleg apuntant que no vol tutelar al nou govern de Pere Aragonès.

Sisena víctima mortal per violència masclista a Catalunya. Una dona de Porqueres, al Pla de l'Estany, ha estat assassinada presumptament per la seva parella. El Ministeri de Sanitat deixa en mans de la Generalitat la reobertura de l'oci nocturn. El relaxament de les mesures restrictives suposa un motiu d'angoixa per una part de la població.

La pandèmia disparà l'interès dels estudiants que la setmana vinent s'enfronten a la selectivitat per les carreres sanitàries. L'expresident Carles Puigdemont creu que la decisió de retornar-los provisionalment la immunitat els apropa a la victòria judicial a Europa. La Junta directiva del Barça farà pública aquest dijous la continuïtat de Koeman a la banqueta.

Les persones d’entre 45 i 49 anys ja poden demanar cita per vacunar-se contra la Covid-19 a través de la web vacunacovidsalut.cat. Gradualment, i durant les pròximes setmanes, les persones d’aquest tram d’edat també rebran un missatge SMS que les redirigirà a l’aplicació web per escollir hora, dia i lloc de vacunació. Aquesta franja d’edat és la que comprèn els nascuts entre el 1972 i el 1976. 

En els propers dies, la convocatòria s’ampliarà als usuaris a partir de 40 anys, i es preveu que al llarg del juliol la vacunació s’ampliï a totes les persones d’entre 16 i 40.

Salut continua prioritzant la franja de les persones d’entre 50 i 59, nascudes entre els anys 1962-1971. Així com també continua la vacunació de les segones dosis als col·lectius essencials menors de 60 que va iniciar-se la setmana passada arreu del territori. Actualment hi ha 26 punts de vacunació que ofereixen aquesta vacuna per completar la pauta a aquests col·lectius.