Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els mercats financers estan pendents de la reunió i les decisions que prengui aquesta nit la reserva Federal americana. Les borses europees, despres de patir diferents oscil.lacions, han tancat en nivells estables. La prima de risc espanyola és manté moderada després de la intervenció del Banc Central Europeu./La Generalitat diu que un 55% de les persones amb dret a la prestació de renda mínima d'inserció ja han rebut el txec corresponent. Això després que el canvi en el sistema de pagament d'aquesta prestació hagi provocat les queixes dels beneficiaris. El govern català enviarà 20 mil requeriments per comprobar que aquells que cobren aquest subsidi hi tenen dret./L'ajuntament de Lloret proposa avançar l'horari de tancament de les discoteques i instal·lar càmeres al càrrer per prevenir incidents entre joves i la policia com els de dilluns. El conseller d'interior diu que seran contundents amb els incivics./Aquesta nit es disputa la final de la Copa Catalunya entre l'Espanyol i el Barça B, i al conjunt blanquiblau destaca l'absència d'Osvaldo, que cada vegada sembla estar més fóra que dins del club. Pel que fa al serial Cesc avui nou capítol; l'Arsenal l'ha inscrit a la prèvia de la Champions que els gunners juguen la setmana vinent contra l'Udinese.

Les borses europees tornen a caure, arrossegades pel temor a que els Estats Units puguin entrar en recessió. Els mercats esperen algun moviment per part de la reserva federal, que es reuneix aquesta tarda. L'Ibex 35 ha passat el matí en vermell, amb alguna tímida pujada./Gairebé la meitat dels joves autònoms ha deixat l'activitat els últims quatre anys a Catalunya, segons un estudi de la UGT. El sindicat considera que aquestes dades evidencien errors en les polítiques dirigides als emprenedors./L'alcalde de Lloret vol frenar l'actual model de turisme a la població. Es mostra partidari d'avançar l'horari de tancament de les discoteques, arran dels aldarulls durant la matinada de dilluns entre joves i la policia. La proposta NO convenç els empresaris de l'oci nocturn./Pel que fa al Turisme podem dir que el temps inestable d'aquest estiu no ha afectat gaire Barcelona ciutat i part de la costa catalana./Ja són 4 els banyistes que, en pocs dies, han mort ofegats a la Costa Daurada. 3 d'ells a la bocana del port de Coma-ruga, una zona prohibida al bany. El quart és un jove rescatat diumenge a la platja de Mont-roig del Camp i que va morir ahir a l'Hospital de Reus./Ens quedem a la platja i us presentem un invent per evitar-hi robatoris... Es tracta d'una motxilla antifurts que ha presentat avui el Museu dels Invents de Barcelona... De moment, és un prototip però busquen finançament per començar a fabricar-la./I en tennis Rafa Nadal i Novak Djokovic podrien trobar-se a la final del Masters Mil de Montreal que va començar ahir./En bàsquet, la selecció espanyola juga avui un amistós contra França a Almería mentre els clubs continuen definint les plantilles.La figura humana, rodamons o pelegrins són alguns dels motius més recorrents en l'obra de l'artista nordamericà afincat a Sitges, Miguel Conde.

Les borses no es refan: Matí de pèrdues a tots els parquets europeus

Menys joves autònoms: En 4 anys han passat de 80.000 a 37.000 cotitzants a la Seguretat Social

Model turístic qüestionat: L'alcalde de Lloret i la patronal de l'oci nocturn discrepen sobre les solucions

Final amb derbi: Espanyol i Barça jugaran aquesta nit la final de la Copa Catalunya

Les borses han tornat a viure avui una jornada de pérdues com a reacció a la rebaixa de la qualificació del deute dels Estatus Únits. L'anunci d'ahir del Banc Central Europeu de comprar bons de l'eurozona alleuja la pressió sobre el deute espanyol./L'ajuntament del Vendrell decideix col·locar una bandera vermella permanent a la bocana del port de Comarruga on ahir va morir un home de 67 anys. La creu roja demana que es sancioni les persones que no fan cas de la prohibició de banyar-se./Creix entre el públic català la demanda de cervesa fabricada a Catalunya artesanalment. La primera cervesa d'aquest tipus va nèixer a casa nostra ara fa uns cinc anys i des d'aleshores ja han sorgit una trentena de marques./ Leo Messi, Alexis Sánchez i Javier Mascherano han començat avui els entrenaments a les ordres de Guardiola un cop acabades les vacances. Mentrestant, la meitat de la plantilla es reparteix amb les seleccions. Amb Espanya finalment no hi serà Xavi, baixa per una sobrecàrrega a la cama dreta i dubte per jugar la Supercopa.

L'eufòria inicial a la borsa espanyola ha deixat pas a la moderació, i a hores d'ara l'Ibex 35 puja lleugerament. És la resposta a la decisió del Banc Central Europeu, que anit va anunciar la compra de deute espanyol i italià. Les primes de risc dels dos països han caigut per sota dels 300 punts bàsics, després que la setmana passada, arribessin a màxims històrics./La bandera roja onejarà tot l'estiu a la zona del port de Coma-ruga, on malgrat estar prohibit banyar-se, 3 persones han mort ofegades./ La línia 2 del metro estarà tallada entre Artigues Sant Adrià i Badalona Pompeu Fabra des d'avui i fins el 28 d'agost per treballs de manteniment. També queda alterada l'autopista C-58 a l'alçada de Bellaterra, per la construcció d'una nova rotonda./Messi ha començat els entrenaments de pretemporada a la Ciutat Esportiva del Barça, amb Mascherano, Adriano i la nova cara de l'equip: Alexis Sànchez./L'Espanyol, de la seva banda, s'enfronta al Nàstic a les semifinals de la Copa Catalunya. Avui, però, tot el club ret homenatge a Dani Jarque./Una casa d'indians, que en l'actualitat alberga la Fundació Macort, a Torroella de Montgrí

Inestabilitat a la borsa: L'Ibex 35 es manté en verd mentre les europees cauen

Els perills de la platja: Un home de 67 anys és el tercer banyista que mor en un mes a Coma-ruga

Alteracions de la mobilitat a l'agost: Talls a la Línia 2 del metro i a l'autopista C-58 per obres

Messi ja s'entrena: L'argentí s'ha reincorporat avui amb Mascherano, Alexis Sánchez i Adriano

Les organitzacions económiques més influents del món, el G7, el g-20 i el Fons Monetari Internacional busquen avui respostes fermes i unitàries a la crisi de pànic dels mercats internacionals. La rebaixa en la qualificació del deute dels Estats Units va ser lùltim esglaò en l'escalada del pànic tot i que la mateixa agencia qualificadora, considera que no ha de tenir un gran impacte en les borses les properes hores./Veins i comerciants del barri de Santa Caterina , a Barcelona, denuncien l'augment de la delinquencia al carrer i també a comerços i domicilis particulars. Reclamen més presència policial per vetllar tant pels veins com pels turistes que omplen aquests dies els carrers del districte./La prematura desaparició d'artistes joves i consagrats multiplica les vendes i descàrregues a internet dels seus gran éxits. L'ultim cas, el de la cantant britànica Amy Winhouse que torna a ocupar el numero 1 de les llistes amb l'històric Back to black./El Barça ha aterrat aquest migdia a Barcelona després de tancar la gira norTamericana anit a Dallas amb una victòria per 2 a 0 davant l'Amèrica./El Barça ja és a Barcelona L'equip torna a la feina demà per preparar la Supercopa davant el Madrid de Mèxic. Els blaugranes tornaran demà a la feina per preparar l'anada de la Supercopa de diumenge vinent contra el Reial Madrid.

La tempesta financera que no s'atura obliga Brusseles a assegurar que Espanya i Itàlia no necessiten cap rescat. Duran i Lleida s'uneix a la tesi del PP que Zapatero NO afronta la situació i demana que les eleccions encara s'anticipin més./Despres de la càrrega policial d'ahir a Madrid que va causar una vintena de ferits, el moviment del 15 M ha convocat una marxa aquest vespre a la capital d'Espanya. A Barcelona els indignats fan una assamblea per solidaritzar-se amb els companys de Madrid./Un estudi médic conclou que desplaçar-se en bicicleta redueix les posibilitats de patir càncer i malalties cardiovasculars. El treball calcula que a Barcelona el bicing salva 12 vides l'any./L'Arsenal rebutja l'última oferta del Barça pel fitxatge de Cesc Fàbregas. El català però, no ha viatjat amb els "gunners" per jugar un amistós contra el Benfica portugués; i Barça i Arsenal es reuneixen aquesta tarda a Londres per acostar posicions.

Nou rècord de la prima de risc espanyola: ha obert la sessió amb 421 punts. Després, però, s'ha moderat i ara l'Ibex puja més d'un 1%. L'endemà de les evasives declaracions del president del Banc Central Europeu, avui la Comissió ha volgut donar un missatge ferm: Ni Espanya ni Itàlia necessiten cap rescat. També ha anunciat que el segon rescat a Grècia serà a principis de setembre./El bicing salva 12 vides cada any per l'increment de l'activitat física dels seus usuaris. Segons un estudi del centre de recerca en epidemiologia ambiental el servei de bicicletes públiques de Barcelona també ha permés reduir l'emissió de CO2 en més de 9mil tones./Couchsurfing... Així es coneix una nova modalitat de fer turisme que consisteix en viatjar arreu del món de sofà en sofà. Prop de tres milions de persones formen part d'aquesta comunitat de viatgers que es posen en contacte a través d'internet i que es reparteixen per més de 50mil ciutats./Nova entrega del serial d'estiu: Cesc Fábregas, tercera temporada. Segons la premsa anglensa, l'Arsenal ha rebutjat la darrera oferta del Barça... Els dos clubs es tornaran a reunir avui per negociar el fitxatge de Cesc pel Barça./ el Producte Interior Brut ha crescut un 0'2%. És una dècima menys que el trimestre anterior i denota una certa desacceleració. Comparat amb fa un any el creixement ha estat d'un 0'7%. El descens del consum interior impedeix que l'economia s'enlairi. En canvi, les aportacions positives venen del sector exterior per les exportacions i el turisme./Josep Antoni Duran i Lleida s'ha sumat avui a les peticions del Partit Popular de demanar que s'avancin encara més les eleccions generals./El moviment 15M de Madrid convoca una manifestació a les 8 del vespre a Atocha per anar fins a Sol... És la seva resposta a la càrrega policial d'anit.20 persones - 7 d'elles policies - van resultar ferides anit durant els enfrontaments davant el ministeri de l'Interior

Calma a les borses: La prima de risc es modera després d'un nou rècord

Els beneficis del bicing: Segons un estudi salva 12 vides a l'any per l'increment de l'activitat física dels usuaris

Noves formes de turisme: Tres milions de persones viatgen arreu del món de sofà en sofà, és el couchsurfing

"Cas Cesc: 3ª temporada": L'Arsenal refusa l'última oferta del Barça. Avui els dos clubs es tornen a reunir.

Tranquil·litat i resignació... en el primer dia del tall ferroviari entre Sants i Hospitalet i Bellvitge per les obres de cobriment de vies. Renfe ha mobilitzat prop de 300 informadors i s'han previst serveis alternatius fins el 27 d'agost./8 turistes ferits lleus en l'accident de dos camions i un autocar a l'autopista AP-7. El succés ha tingut lloc aquest matí a l'alçada de Castellbisbal i ha provocat importants retencions./La decisió del banc central europeu de deixar diners als bancs que ho necessitin no atura la tempesta financera. Les primes de risc s'han tornat a disparar i les borses han tancat amb grans perdues./Aquesta matinada s'ha cremat una fàbrica de reciclatge de Sant Adrià del Besós./A l'estiu es donen la meitat de les queixes sobre fraus a l'hora de llogar un pis. Organitzacions de consumidors i webs especialitzades alerten de l'augment de les estafes gestades a internet./L'hospital clínic de Barcelona utilitza una tècnica pionera al món per extreure el ronyó a través de la vagina./Avui les temperatures màximes han superat els 35 graus arreu de Catalunya. Una temperatura esperada per la majoria.... però que, pel que sembla, és un miratge perquè demà baixaran una mica les temperatures i tornen els núvols./El Barça arriba a Dallas amb l'objectiu d'accelerar la preparació de cara a la Supercopa contra el Madrid. Després del 4 a 1 encaixat contra el Chivas, Guardiola reconeix que s'han de posar les piles perquè se'ls hi acaba el temps. El tècnic diu també que la clau està en la mentalitat de l'equip./I l'Espanyol juga aquesta nit contra el Sevilla el Memorial Antonio Puerta on també s'homenatjerà el jugador blanc-i-blau Dani Jarque./I avui hem de lamentar la mort d'un altre futbolista, el defensa japonès NAOKI MATSUDA./En ciclisme, el català Joaquim Rodríguez ha guanyat aquesta tarda la segona etapa de la Vuelta a Burgos i s'ha col.locat al capdavant de la classificació general./Són algunes de les estrelles de Hollywood que també han estat protagonistes d'anuncis publicitaris. L'exposició "Estrelles en Venda", analitza la relació entre el cinema i la publicitat

El tresor espanyol passa la prova i col.loca 3.300 millions d'euros en bons. Això sí, pagant l'interès més alt desde 2008. Un 4'9% pels bons a tres anys i un 5'05% pels bons a tres anys i mig./La circulació ferroviària entre Sants i l'Hospitalet i Bellvitge està tallada, excepte per l'AVE. És el tall ferroviari més important fet mai a Catalunya i es deu a les obres de cobertura de les vies de Sants. Afectarà 3 milions i mig d'usuaris fins el dia 27. /Una nova tècnica de transplantament de ronyó entre persones vives permet extreure l'òrgan a través del melic en el cas dels homes i per la vagina en el de les dones. L'Hospital Clínic de Barcelona és l'únic al món en aplicar aquesta tècnica./CiU ha culpat de la situació espanyola als dos grans partits a nivell estatal, PSOE i PP./ Dos camions han topat a l'AP7 a l'alçada de Castellbisbal./Els bombers ja tenen controlat l'incendi que durant tota la nit ha cremat una fàbrica de reciclatge de Sant Adrià de Besós./El Barça perd per 4 a 1 amb el Chivas, en el segon amistós de la gira americana. A l'espera de novetats en el cas Cesc, el Barça ha fet oficial el traspàs d'Oriol Romeu al Chelsea per cinc milions d'euros./l'Espanyol juga aquesta nit contra el Sevilla el Memorial Antonio Puerta. Un partit en el que, també, s'homenatjarà Dani Jarque./I avui hem de lamentar la mort d'un altre futbolista, el defensa japonès Naoki Matsuda/"El jardín de las delicias", el famós quadre de El Bosco, va pujar anit a l'escenari del Festival de Peralada

Passa la prova: El tresor espanyol passa la prova i col.loca 3.300 millions d'euros en bons

Tall ferroviari: Des d'avui no surten trens des de Sants cap a l'Hospitalet i Bellvitge, excepte l'AVE

Transplantament de ronyó: Una nova tècnica permet extreure'l a través de la vagina o el melic

Toc d'atenció: El Barça també perd el segon partit de la gira contra el Chivas per 4 a 1

La tempesta financera sobre Espanya obliga Zapatero a convocar una reunió d'urgència amb la Vicepresidenta Salgado i el ministre José Blanco. Avui la prima de risc espanyola s'ha tornat a disparar, però després s'ha moderat./Els municipis amb problemes financers proposen mancomunar-se i retallar serveis per fer front a la situació. Moià, el primer ajuntament de Catalunya que s'ha declarat en fallida, confia en poder trobar una solució en 15 dies./Les obres a l'estació de Sants de Barcelona interrompran des de demà el tram ferroviari fins Bellvitge i l'Hospitalet. Aquesta actuació afectarà totes les linies de rodalies i els trajectes poden augmentar fins a 40 minuts./Catalunya és la Comunitat autònoma on més creixen els insolvents. Han arribat als jutjats 380 concursos de creditors, un 6-i-mig % més que ara fa un any. 59 són casos de famílies en fallida... Girona és la demarcació on més han crescut les insolvències. En canvi, a Tarragona, s'han reduit lleugerament./Avui ha trascendit que l'escriptor i professor universitari Alfred Bosch ha acceptat encapçalar la llista d'Esquerra, una proposta que li ha fet el futur president del partit, Oriol Jonqueres./A Barcelona, prop d'un centenar d'indignats s'han concentrat aquesta tarda a la plaça de Catalunya per donar suport als indignats de Madrid./Un jove de 19 anys ha mort atropellat per un autobus aquesta matinada, a l'avinguda Diagonal de Barcelona. El noi viatjava amb un grup d'amics en un nitbus que es dirigia a Sant Feliu de Llobregat. La Guàrdia Urbana investiga el cas, que ja està en mans d'un jutjat de Barcelona./Fins el 27 d'agost estarà tancat el servei ferroviari a l'estació de Sants de Barcelona. La causa son les obres de cobriment de les vies dels accessos sud. Serà el tall ferroviari més gran fet mai a Catalunya i suposarà la modificació d'horaris i recorreguts de les línies de Rodalies i Regionals./També es reparen els túnels del Bruc, a l'autovia A-2. Avui han començat les obres de millora d'aquesta via./La Generalitat intenta combatre des de fa 2 anys el temut cargol poma. Una espècie originària de Sudamèrica que es menja els brots d'arròs. De mometn ja s'han invertit més de 3 milions d'euros... Ara la fiscalia de Tarragona investiga si una empresa dedicada a la importació i l'exportació d'animals exòtics de l'Aldea és la responsable d'introduïr el cargol poma al Delta de l'Ebre./El que ha disminuit força en el que portem d'estiu és el nombre de meduses a les platges catalanes./El Reial Madrid s'ha passejat aquest migdia en el primer partit de la gira asiàtica./ l'Espanyol ha sortit aquesta tarda cap a Sevilla on demà jugarà el Memorial Antonio Puerta. Pochettino ha convocat Carlos Kameni per primera vegada després de les negociacions fallides entre el camerunès i la Roma./còrdoba escollida per ser la seu de les semifinals de la Copa Davis./

Continua la pressió sobre l'economia espanyola, però avui amb menys força. Tot i que a primera hora del matí la prima de risc ha marcat un nou màxim, al migdia s'ha desinflat i ha baixat del 390 punts. La situació, però, segueix sent preocupant. Zapatero ha tornat aquest matí de Doñana i ha convocat una reunió de seguiment a la tarda amb la vicepresidenta econòmica./ L'expresident egipci HOSNI MUBARAK compareix davant la justícia - estirat en una llitera i entre reixes - per la mort de centenars de manifestants durant la revolució del 25 de gener, que va acabar amb més de 30 anys de poder absolut./Mor un jove de 19 anys després de ser atropellat de matinada per un autobús nocturn a Barcelona. Segons ha explicat la conductora, el noi i els seu grup d'amics van baixar després que aquesta demanés ajuda a la central perquè estaven increpant la resta de passatgers. En rependre la marxa, s'hauria produït l'accident./Fa prop de 2 anys que és la gran amenaça del Delta de l'Ebre. És el cargol poma. Es comercialitza com a espècie d'aquari però, en llibertat, devora els brots d'arròs. Cap dels mètodes utilitzats fins ara per acabar amb la plaga ha funcionat totalment./

El Barça jugarà aquesta matinada el segon amistòs de la gira americana contra el Chivas de Guadalajara. Xavi tindrà els primers minuts de la pretemporada i Guardiola comptarà també amb els campions d'Europa sub 19, Deulofeu i Sergi Gómez, que ahir van arribar a Miami./Mentrestant, la insolvència se situa en nivells màxims... Les dades del segon trimestre mostren que, cada cop hi ha més empreses i famílies que NO poden fer front als pagaments dels seus deutes./Els mossos d'esquadra han detingut l'home que presuntament va entrar a robar a casa de l'exregidora de l'ajuntament de Barcelona Itziar González./A Madrid a les 8 del matí s'hi ha reobert l'accès al metro, tancat durant 14 hores per les protestes dels indignats. El grup que havia acampat a la plaça Major després de ser dessallotjats de Sol, l'han fet fora aquest matí... Pretenien fer una assemblea i decidir noves mobilitzacions. A Barcelona, un grup d'indignats ha passat la nit a la plaça Catalunya en solidaritat amb els seus companys madrilenys. A les 5 de la tarda tenen previst fer una assemblea per decidir què faran./El Delta de l'Ebre és el primer indret europeu on s'ha detectat la presència del cargol poma. És una espècie originària de Sudamèrica que es menja els brots d'arròs. La fiscalia de Tarragona investiga si una empresa dedicada a l'exportació i importació d'animals exòtics de l'Aldea./El que ha disminuit força en el que portem d'estiu és el nombre de meduses a les platges catalanes. Especialment de la PELÀGIA NOCTILUCA, una de les més agressives per a la pell dels banyistes./Fa quinze dies, Kameni tenia peu i mig fora de l'Espanyol, però el seu traspàs a la Roma no es va arribar tancar i demà el camerunès podria tornar a defensar la porteria blanc-i-blava./La Federació Internacional de Motociclisme ha confirmat la celebració del Gran Premi del Japó el 2 d'octubre./10mil persones van vibrar anit a l'Olímpic de Badalona en la gran nit del METAL, encapçalada pels Judas Priest