Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha posat a disposició del govern central l'ajuda necessària perquè Catalunya sigui un espai d'acollida pels refugiats de l'Afganistan. Un oferiment que aquest dilluns va posar en coneixement del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, segons ha confirmat Aragonès a l'Agència Catalana de Notícies.

Aragonès ha explicat que ha ofert tota la xarxa catalana d'espais d'acollida, que assegura "està preparada per rebre a aquestes persones refugiades, tants com faci falta". "És una emergència i una obligació humanitària davant el que està succeint a l'Afganistan", ha indicat i per això es posen a la disposició del govern central.

Però segons Aragonès, cal accelerar els tràmits d'asil per poder reconèixer a aquestes persones l'estatus de refugiades. El president de la Generalitat també ha confirmat que ja han sortit en mitjans de transport des de tot l'estat per poder agilitzar el procés de repatriació. Actualment a Catalunya hi ha 2.309 persones sol·licitants de protecció internacional i refugiades, que reben suport d'entitats especialitzades i dels ens locals, a través del Programa estatal d'Acollida i també de programes propis.

El cant dels ocells, un minut de silenci i ofrenes de clavells blancs en record de les 15 víctimes mortals de l'atemptat a la Rambla de Barcelona. L'homenatge, amb presència de víctimes, familiars i institucions ha estat sobri i emotiu. És el primer després de la sentència. Moltes de les víctimes encara no han rebut cap indemnització ni assistència. La majoria no aconsegueixen oblidar aquell 17 d'agost.

El Govern endureix el toc de queda i l'aplicarà als municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència més baixa que fins ara. Entrarà en vigor divendres si ho avala el TSJ. A les residències, en canvi, s'hi flexibilitzen les restriccions. Tornen els passejos i les sortides de menys de tres dies.

El Barça treballa en les sortides de jugadors per rebaixar la massa salarial de la plantilla. Pianich i Umtiti no compten per Koeman i el club vol, com a mínim, estalviar-se la seva fitxa.

L'Institut de Ciències del Mar estudia perquè cada cop hi ha més meduses a les nostres platges. Amb l'increment de la temperatura del mar s'afavoreixen els cicles més ràpids de reproducció.

No són animals als que hàgim de tenir por, de fet no tenen ulls i piquen només quan es xoquen amb nosaltres. Si ens pica una d'elles cal saber que la mateixa aigua del mar ja calma molt la picor. Evitar l'aigua dolça i aplicar fred són alguns dels consells dels experts. Les zones amb més aparició de meduses són el Golf de Roses, la costa del Garraf i el nord de Tarragona. Els experts avisen, però que si les veiem serà com a molt tres dies seguits fins que el vent i les marees les portin a un altre indret.

  • El concert compta amb intèrprets de luxe com Katharina Konradi, Julia Kleiter o Christoph Prégardien
  • Està inspirat en les vetllades que Franz Schubert organitzava a casa seva per mostrar als amics les composicions

Han passat quatre anys però són tantíssimes les persones que encara tenen present aquell moment i n'arrosseguen les seqüeles. És el primer aniversari després de la sentència que reconeix que hi va haver 345 víctimes als atemptats, però, les defenses asseguren que el 70 per cent no saben que els pertoca indemnització i atenció mèdica. La majoria no aconsegueixen oblidar aquell dia.

Viure i reviure l'atemptat. L'Iván tenia 10 anys aquell 17 d'agost. Vivia a Ripoll, el poble de la cèl·lula jihadista, i va anar a Barcelona a passar el dia amb la família. Per davant seu va passar la furgoneta de la Rambla. Ara comparteix institut amb el germà de qui la conduïa, un dels terroristes. Quatre anys després, les seqüeles continuen. El 17 d'agost la Rambla va emmudir i des d'aleshores l'Ivan no suporta el silenci.

Els qui no els recorden a ells, diuen, son les administracions. La Unitat d'Atenció a les Víctimes calcula que encara en queden 250 per localitzar i indemnitzar. La Laia va perdre a la seva àvia a l'atemptat, al que va sobreviure la seva mare, que encara arrossega seqüeles i no ha pogut tornar a la feina. Reivindica la necessitat d'acudir, cada any, als homenatges. Avui és el quart aniversari, però les víctimes, diuen, recorden i recordaran el que va passar cada dia de la seva vida.

El cant dels ocells, un minut de silenci i ofrenes de clavells blancs en record de les 15 víctimes mortals de l'atemptat a la Rambla de Barcelona. L'homenatge, amb presència de víctimes, familiars i institucions ha estat sobri i emotiu. És el primer després de la sentència. Moltes de les víctimes encara no han rebut cap indemnització ni assistència. La majoria no aconsegueixen oblidar aquell 17 d'agost.

El Govern endureix el toc de queda i l'aplicarà als municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència més baixa que fins ara. Entrarà en vigor divendres si ho avala el TSJ. A les residències, en canvi, s'hi flexibilitzen les restriccions. Tornen els passejos i les sortides de menys de tres dies.

El Barça treballa en les sortides de jugadors per rebaixar la massa salarial de la plantilla. Pianich i Umtiti no compten per Koeman i el club vol, com a mínim, estalviar-se la seva fitxa.

Aquest dimarts es compleixen quatre anys dels atemptats de Barcelona i Cambrils que van deixar 16 morts i més de 140 ferits. Barcelona ha retut homenatge a les víctimes amb un minut de silenci i una ofrena de clavells a La Rambla. L'acte es fa per primer cop amb tres membres de la cèl·lula terrorista condemnats.

Com l'any passat, l'Ajuntament ha organitzat un acte sobri que es farà al mosaic de Joan Miró. És el lloc on Younes Abouyaqoub va aturar la furgoneta després d'emportar-se per endavant desenes de persones. Allà s'ha guardat un minut de silenci acompanyat de la interpretació de 'El Cant dels Ocells' de Pau Casals.

Com en anys anteriors, les víctimes i els familiars han assumit tot el protagonisme, ja que estaven en primera fila i han estat els primers a col·locar les seves corones de flors i clavells blancs als peus del mosaic enfront del Liceu on la furgoneta del terrorista Younes Abouyaaqoub va detenir el seu macabre recorregut per les Rambles.

Les autoritats s'han mantingut en un segon pla. En primera fila han estat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la ministra de transports, Raquel Sánchez, i  la presidenta del Congrés, Meritxell Batet.

També estaven la presidenta del Parlament, Laura Borràs, la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i els consellers d'Interior, Joan Ignasi Elena, de Salut, Josep Maria Argimon, i d'Igualtat i Feminismes, Tania Verge.

El departaments de Salut i Drets Socials han modificat el protocol a les residències. Els interns podran tornar a fer passejos i sortides inferiors a 3 dies, sempre i quan només tinguin contacte amb una bombolla de convivència.

Una altra de les novetats és que els residents que siguin contacte estret d'un positiu en COVID-19 i tinguin la pauta completa de vacunació continuaran sense fer quarantena però se'ls farà una PCR el primer dia, una altra al cap d'una setmana i una altra al cap de dues setmanes. Els treballadors que siguin casos estrets d'un positiu seguiran treballant si les PCR periòdiques surten negatives.

El Govern prorroga fins dimecres les restriccions al medi natural per alt risc d'incendi.

L'hospital clínic de Barcelona i el Trueta de Girona comencen la selecció dels voluntaris per l'assaig clínic de la vacuna d'Hipra.

Després d'any i mig de pandèmia, molts residents de geriàtrics de Catalunya continuen sense tenir gairebé cap contacte amb els seus éssers estimats.

Aquest dimarts es compleixen 4 anys dels atemptats del 17A a Barcelona i Cambrils.

Coincidint amb el quart aniversari dels atemptats jihadistes a les Rambles i a Cambrils, la Unitat d'Atenció i Valoració a Afectats pel Terrorisme, la UAVAT, acusa les administracions d'abandonar a les víctimes dels atemptats.

El ministeri de l'Interior només ha indemnitzat un 22% de les víctimes que consten a la sentència. De les 345 víctimes reconegudes, n'hi ha 248, més d'un 70%, de les quals no consta informació sobre si han estat indemnitzades i reconegudes com a víctimes del terrorisme.

El mateix jutge del cas assenyala que les víctimes són les grans oblidades. De fet, un 20% del total no disposa d'un informe acreditant les seves lesions segons Elisa Micciola, psicòloga i vocepresidenta de l'associació.

La UAVAT llança dues crides. Demana a Interior que aposti per localitzar totes les víctimes i d'altra banda, insta la Generalitat a crear una oficina de les víctimes del terrorisme, per poder ampliar el seguiment de cada cas.

La multinacional catalana Hipra té una de les seves dues fàbriques a Amer, a la Selva. És un petit municipi que viu, en gran mesura, d'aquesta empresa dedicada a la investigació veterinària.

Hi viuen poc més de 2.300 habitants i molts, com la rosa, treballen a Hipra, els laboratoris on s'ha desenvolupat la vacuna. La farmacèutica ha fet el salt a la salut humana arrel de la pandèmia. Fins ara estava especialitzada principalment en veterinària. De fet, es laboratori que més vacunes innovadores per animals ha llançat en els últims 10 anys.

Té 39 filials i 11 centres de diagnòstic repartits pel món i comercialitza els seus productes a un centenar de països. Ara l'empresa espera que els assajos clínics permetin comercialitzar la vacuna a finals d'any. Compta amb produir-ne 400 milions de dosis durant el 2022, i arribar fins als 1.200 milions el 2023.

Els familiars dels residents de geriàtrics demanen tenir més contacte amb ells. Després d'any i mig de pandèmia, molts residents de geriàtrics de Catalunya continuen sense tenir gairebé cap contacte amb els seus éssers estimats. Un fet que ja han denunciat moltes famílies.
La Vichy té 65 anys i una demència. Fa un mes i mig que no trepitja el carrer i el contacte amb els seus familiars és gairebé escàs. La seva filla explica com la Vichy ha passat molts dies d'apatia i tristesa des que es va implementar el protocol covid a les residències.
 

Els hospitals Clínic de Barcelona i el Trueta de Girona han començat aquest dilluns la selecció dels voluntaris que participaran en el primer assaig clínic amb humans de la primera vacuna espanyola contra la Covid, la que desenvolupa el laboratori gironí Hipra.

La setmana passada es van rebre desenes de trucades i correus electrònics de persones interessades a participar a la prova, i ara caldrà fer un cribratge per triar les persones més adients, a qui s'administrarà el compost per comprovar en primera instància que és una substància segura i més endavant que protegeix de la infecció.

És la primera empresa de l'Estat que rep l'autorització de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) per dur a terme un assaig clínic en humans d'una vacuna contra la covid-19. Les proves es faran en diversos centres hospitalaris, i hi participaran persones que tinguin entre 18 i 39 anys.

L’hospital Clínic de Barcelona i el Trueta de Girona comencen la selecció de voluntaris per l’assaig clínic de la vacuna d’Hipra.

Després d'any i mig de pandèmia, molts residents de geriàtrics de Catalunya continuen sense tenir gairebé cap contacte amb els seus éssers estimats. Un fet que ja han denunciat moltes famílies

Aquest dimarts es compleixen 4 anys dels atemptats del 17A a Barcelona i Cambrils. La Unitat d’Avaluació dels Afectats per Terrorisme denuncia manca d'informació sobre la situació de les víctimes. Només el 22% han estat indemnitzades.

El president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, acusa l'expresident Josep Maria Bartomeu de mentir. Ha comparegut per explicar els resultats de l’auditoria, on ha admès pèrdues de 481 milions d’euros.