Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El TSJC tomba la petició de la Generalitat d'ampliar el toc de queda en considerar-ho "desproporcionat" i el manté a 19 municipis. El Govern discrepa i argumenta que els criteris són exclusivament sanitaris. La patronal dels restauradors i l’oci nocturn, FECASARM, recorre al TSJC per demanar ampliar horaris.

La pirotècnia, els firaires o els grups musicals miren de salvar els mobles aquest agost després d'un any i mig nefast. Ara amb les festes majors arriba la millor temporada pels sectors que esperen remuntar a poc a poc

Coneixerem la història de l'Abdullah, un refugiat afganès que fa 6 anys va patir en primera persona el terror de l'integrisme islàmic. Ara tem pels seus. El Barça se situa tercer a la classificació de la Lliga, amb 4 punts, els mateixos que el Madrid i a 2 de l'Atlético.

Nou revés del TSJ al Govern. El tribunal tomba la petició de la Generalitat d'ampliar el toc de queda. El considera "desproporcionat" i el manté a 19 municipis. Els jutges creuen que si la interacció social es pot controlar de dia, també s'hauria de fer de nit. El Govern discrepa i argumenta que els criteris són exclusivament sanitaris.

Pendents de les mesures COVID viuen també les orquestres, el sector pirotècnic i les fires. Durant els mesos d'estiu fan el 80 per cent de la caixa de tot l'any. Cada cop que hi ha una nova restricció contenen l'alè perquè no saben com subsistiran si no poden treballar.

Coneixerem la història de l'Abdullah, un refugiat afganès que fa 6 anys va patir en primera persona el terror de l'integrisme islàmic. Ara tem pels seus. El Barça se situa tercer a la classificació de la Lliga, amb 4 punts, els mateixos que el Madrid i a 2 de l'Atlético.

Després d'un any i mig nefast la pirotècnia, els firaires i els grups musicals miren aquest agost de salvar els mobles. Ara és la temporada alta de les Festes Majors. L'estiu passat no se'n van poder celebrar i enguany funcionen a mig gas.
18 mesos sense preparar ni una petita fira. Els sectors més afectats enllesteixen ara els preparatius per les festes del barri de Sants. Contents de treballar, però amb incertesa encara que se'ls autoritzi a muntar les seves instal·lacions. Entre els mesos de juliol, agost i setembre generen normalment el 80% dels seus ingressos. Ara, però, amb la pandèmia i els costos afegits que té muntar una fira les coses es compliquen. Cal pagar el control d'accés, vigilants de seguretat i les tanques que delimiten l'espai. Els grups musicals també s'han adaptat al nou panorama i alguns celebren l'increment de la seva demanda. Malgrat que el públic estigui assegut i sense poder ballar complica la feina. També ha estat complicat pel sector de la pirotècnia: Han buscat alternatives perquè la gent no es concentri i ara fan espectacles controlats per satèl·lit i GPS que es projecten i es veuen des de diferents punts de la localitat.

La crisi a l'Afganistan està fent reviure el terror als qui ja el van patir en primera persona fa uns anys. Refugiats que van escapar de l'integrisme islàmic viuen ara amb angoixa la situació a què s'exposen els seus, a més de 7 mil quilòmetres de distància.
L'Abdullah és d'un petit poble afganès. Va arribar a Catalunya fa 3 anys. De la seva feina, ara en depenen la seva mare i els seus dos germans, també refugiats fora. Altres familiars, però, continuen a l'Afganistan. Ja ha patit els estralls de l'extremisme. Fa 6 anys, l'Estat Islàmic va atemptar amb una bomba a casa seva. Va matar el seu pare, i ell va perdre un ull. Ara tem per la resta de la seva família, col·laboradora del govern afganès. I veient les imatges que li arriben, només desitja que els puguin evacuar. Està molt agraït a la "família catalana" que el va acollir a Barcelona però ara la seva ment només està en ajudar els seus familiars a escapar de Kabul.

El TSJC ha rebutjat aquest dilluns la nova proposta de l’executiu català que pretenia ampliar el toc de queda a 63 municipis, entre ells els de més de 20.000 mil habitants amb més incidència. Després d’aquesta nova resolució, el toc de queda entre la 1 a 6 de la matinada només afectarà, fins divendres, 19 municipis catalans.

Els magistrats han assegurat que part dels municipis de més de 20.000 habitants per als quals el Govern volia aplicar el toc de queda no aconseguien l'índex superior a 125 casos per cada 100.000 habitants, "de manera que segons les seves pròpies premisses resultaria encara més innecessari i desproporcionat el toc de queda". Els jutges creuen que si la policia pot controlar la interacció social de dia, també ho hauria de fer de nit .

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, adverteix que el toc de queda  "no és una qüestió d'ordre públic, és una qüestió sanitària". Aragonès insisteix en aquest sentit que "necessitem instruments perquè s'evitin nous contagis". 

Acompanyat pel conseller de Salut, Josep Maria Argimon, el president català ha visitat aquest dilluns l'hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí i s'ha reunit amb els seus responsables. Allà ha ha destacat que "la manca d'una normativa especifica en aquesta matèria fa que recaiguin en els tribunals matèries que són qüestió de les administracions".

La nit de dissabte ens torna a deixar imatges de gent als carrers del que podria ser l'últim cap de setmana sense toc de queda a les grans ciutats. Els pacients a les UCI superen els 400 i malgrat que s'avança en la vacunació, preocupen els més joves. Mantenir els boscos en bon estat és clau per prevenir incendis i la pastura és una forma natural per fer-ho. En el llibre #NocheyNieblaEnLosCamposNazis s'explica la història d'onze de les supervivents, abans, durant i després del seu pas per l'infern nazi. Fa setanta anys de l'estrena de "Pandora i l'Holandès errant" la pel·lícula que va portar Ava Gardner a Tossa de Mar.

6.000 desallotjats en la segona nit sense toc de queda a Barcelona i al barri de Gràcia. La imminent reunió de la taula de diàleg entre governs dificulta i tensa els acords entre els socis independentistes.

Un grup d'espeleòlegs del Vallés descobreix l'avenc més profund del macís de Sant Llorenç del Munt. El Centre d'oftalmologia Barraquer celebra el 80é aniversari. En aquests anys ha estat pioner en tècniques com la cirurgia refractiva, l'extracció de cataractes o el primer implant de visió artificial a Espanya. N'hem parlat a l'entrevista amb el seu director Rafael Barraquer.

La Virreina acull l'exposició "La Petjada del Nyandú", dels artistes argentins Río Paraná. Una mostra construïda a partir d'arxiu i obres, que reflexiona sobre les dificultats de les persones trans des de l'època colonial.

El sector de l'oci veu en la decisió judicial una escletxa per ampliar el seu horari de tancament. Si el Govern no ho accepta es plantegen recórrer als tribunals. Baixar la persiana a dos quarts d'una ara ja no té sentit pels restauradors. Des del Gremi, demanen poder obrir fins a les 2 de la matinada. Creuen que allargar l'horari als contribuiria a controlar els botellons i les aglomeracions. Des de Fecasarm, la patronal de l’oci nocturn també reclama reobrir i posa uns dies a la Generalitat per aprovar la modificació del pla sectorial d’accés als seus locals.

Nova proposta del govern per ampliar el toc de queda a municipis de més de 20 mil habitants amb una incidència més alta. La mesura necessita l'aval del TSJC, que ahir va limitar a 19 poblacions el confinament nocturn. Les restriccions de nit ja s'han aixecat, amb desallotjaments a Barcelona ciutat i la restauració i l'oci demanen poder obrir fins més tard.

Creix el nombre d'hospitalitzats per Covid a Catalunya malgrat la millora d'altres indicadors. La immunitat de grup ja es veu entre els experts com una utopia amb la variant delta, més contagiosa, però insisteixen que és bàsic vacunar-se per evitar casos més greus.

Ens embarquem en l'aventura de tres amics que han recorregut en caiac els últims 120 km del riu Ebre en sis dies. Una vivència que plasmaran en el documental Ebro Survivor.

Ronald Koeman compta amb Coutinho, i espera que sigui un home clau aquesta temporada. L'entrenador del Barça també es vol quedar amb Braithwaite.

  • La proposta incorpora les poblacions de més de 20.000 habitants amb més incidència
  • El TSJC limita, de moment, el toc de queda a 19 municipis i deixa fora Barcelona
  • L'oci nocturn demana la seva reobertura i la restauració, fer-ho fins més tard

El Govern ha enviat al TSJC una nova proposta sobre les mesures per contenir la cinquena onada de la Covid-19. A l’escrit modifica el redactat per aplicar el toc de queda que va ser rebutjat pel tribunal i incorpora els municipis de més de 20 mil habitants amb una incidència superior als 125 casos per cada 100 mil habitants.