Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Llum verda al primer assaig clínic d'una vacuna espanyola contra la COVID. L'Agència Espanyola de Medicaments ha autoritzat provar en persones, la vacuna de la companyia catalana, Hipra.

Interior prohibeix fins dilluns les acampades i les rutes pel bosc. També restringeix l'activitat agrícola amb maquinària als prop de 300 municipis amb més risc d'incendi.

Cues a la seixantena de punts de vacunació sense cita prèvia per als majors de 12 anys. Salut recorda que aquesta estratègia és per administrar principalment la primera dosi.

Els treballadors no vacunats de les residències de gent gran s'hauran de sotmetre a controls de temperatura i proves diagnòstiques setmanals, i fins i tot podrien ser canviats de lloc de treball o no ser contractats.

El Departament de Salut ha obert aquest dimarts la vacunació sense cita prèvia preferentment entre les 16h i les 20h en uns 60 punts de vacunació distribuïts arreu del país. A més, en cas que sigui necessari es podrà rebre la segona dosi en punts de vacunació específics establerts també arreu del territori. Actualment, la vacunació està oberta a partir dels 12 anys.

Salut ha impulsat aquesta estratègia davant la baixada de peticions per vacunar-se detectada les darreres dues setmanes. També han comprovat que han augmentat les persones que, tot i tenir cita, no es presenten. El Departament ha afirmat que amb aquesta mesura vol facilitar que la tornada a l'entorn educatiu i als llocs de treball al setembre es faci amb la màxima cobertura possible.

Els jardins del Molí de Besalú i la Ciutadella de Roses acullen el nou projecte de Circus Arts Foundation, 'Nits de Circ'. Es tracta d’una gala que fins al 22 d'agost ofereix 10 representacions de grans atraccions internacionals "sota les estrelles".

L'espectacle serveix per commemorar els 10 anys de la fundació que presideix Genís Matabosch i ofereix un escenari únic: una carpa a l'aire lliure i sense lona que permet que els trapezistes volin "sota els estels".

Hi ha qui pot relacionar el circ a l'hivern o més en períodes nadalencs. La Circus Arts Foundation (qui impulsa el concurs internacional Elefant d'or de Girona) vol trencar aquest estereotip i s'ha proposat un festival de circ a l'estiu però sense carpa, sota les estrelles.

Durant deu dies, pels dos espais hi passaran 23 artistes de vuit països i amb l'acompanyament musical en directe de la París Circus orchestra. Matabosch ha assegurat que no ha estat un "repte senzill" però que fa anys que treballen en aquesta proposta "única".

El Govern ha ordenat cancel·lar fins dilluns les acampades i rutes del lleure juvenil a la muntanya. L'activitat agrícola amb maquinària, a excepció de la recollida de fruita, també queden suspeses les 10.00 i les 20.00 hores en 279 municipis de 24 comarques pel risc d'incendi. En el cas de les activitats juvenils, la prohibició entra en vigor el migdia de divendres. Les activitats a les cases de colònies s’hauran de limitar al seu entorn immediat.

Ho ha anunciat el secretari general d’Interior, Oriol Amorós, en una roda de premsa on ha insistit que ens trobem davant “una onada de calor excepcional” que no es veia des del 2003, el que ha disparat el risc d’incendi.

Amorós ha destacat que “que tindrà una durada de 5 dies i per tant cal tenir molta cura i ser prudents”. El secretari ha explicat que s’han aprovat una sèrie de mesures per evitar incendis ja que “un 90% dels incendis els causem els humans moltes vegades involuntàriament”. I un cop més ha insistit en què “hem d’evitar llançar burilles. Un 20% dels incendis són provocats per un gest tan banal com aquest”.

El número dos d’Interior ha afegit que “hem d’evitar sobretot la simultaneïtat d’incendis perquè tenim uns equips d’emergències preparats i capaços, com han demostrat moltes vegades, però si han d'afrontar més de 3, 4 o 5 incendis a la vegada, patim molt”.

L'onada de calor ha començat amb núvols i algun ruixat de fang prop de la costa i molta pols en suspensió deixant una qualitat d'aire molt dolenta.

La massa d'aire càlid d'origen saharià ja ha arribat i ens acompanyarà fins a principis de la setmana que ve deixant-nos temperatures extremes arreu i superiors als 40 graus a l'interior.

Una calor que també es nota de nit i matinada. De fet, avui els termòmetres no han baixat dels 20 graus a gran part de Catalunya.

Aquesta tarda continuarà fent sol, tindrem el cel tèrbol i calitjós a prop de la costa, i a la vegada arribaran nuvolades per l'oest que al vespre deixarà algun xàfec dispers.

Les temperatures màximes es mouran entre els 34 i 39 graus a l'interior i al Pirineu i fins i tot es podrien superar els 40 a Tremp. A la costa la xafogor serà molt intensa.

Aquest dijous arrencarà amb sol i amb pols sahariana cap al nord-est. Durant el dia creuaran núvols prims, i a la tarda arribaran nuvolades des de l'Aragó i algun ruixat al Pirineu

La pròxima nit començarà a ser sufocant, amb mínimes tropicals gairebé arreu i, fins i tot, tòrrides a prop de la costa, com per exemple de Barcelona on difícilment baixaran dels 25 ºC.

Durant el dia les temperatures seran extremes a l'interior. Se superaran els 40 ºC a Ponent i a la Depressió Central. A la costa superarem els 30 graus i la sensació de xafogor continuarà molt marcada.

La Generalitat activa prohibicions a 279 municipis pel risc d'incendi. Almenys fins dilluns, no es podrà circular pel bosc, ni fer acampades. Els termòmetres comencen a superar els 40 graus a Ponent. Els ajuntaments habiliten espais refrigerats per a persones vulnerables.

El Govern anima els universitaris a vacunar-se. Avui hi ha hagut cues a la seixantena de punts de vacunació sense cita prèvia. El PSG presenta oficialment Messi.

  • Protecció Civil activa el Prociat en fase d’alerta per temperatures extremes
  • L'onada afectarà sobretot les comarques de Ponent i la Catalunya Central i s’allargarà almenys fins dilluns
  • El Govern fa una crida als pagesos a llaurar els camps per fer de barrera al foc

Protecció Civil activa les alertes davant l'arribada de la primera onada de calor de l'estiu que portarà temperatures per sobre dels 40 graus i un alt risc d'incendis.

Nova estratègia de Salut per accelerar la vacunació de la Covid. Fins a finals d'agost els majors de 12 anys poden posar-se la primera dosi sense demanar cita a 23 punts repartits per tota Catalunya.

Decepció al sector turístic per l'impacte de la cinquena onada. A l'interior i a les zones de segones residències estan aguantant el cop, però les destinacions de costa, preferides pels turistes estrangers, s'estan enduent la pitjor part.

El Departament de Salut ha obert a partir d'aquest dimarts la vacunació sense cita prèvia entre les 16h i les 20h en punts de vacunació distribuïts arreu del país. A més, en cas que sigui necessari es podrà rebre la segona dosi en punts de vacunació específics establerts també arreu del territori. Actualment, la vacunació està oberta a partir dels 12 anys.

Salut ha impulsat aquesta estratègia davant la baixada de peticions per vacunar-se detectada les darreres dues setmanes. També han comprovat que han augmentat les persones que, tot i tenir cita, no es presenten. El Departament ha afirmat que amb aquesta mesura vol facilitar que la tornada a l'entorn educatiu i als llocs de treball al setembre es faci amb la màxima cobertura possible.

Messi ja és a París on demà serà presentat com a nou jugador del PSG. Salut obre la vacunació sense cita prèvia arreu de Catalunya per la disminució de peticions durant les vacances

El sector turístic confia les reserves de darrera hora per salvar l’estiu. Arriba la primera onada de calor de l'estiu. La llum marca el cinquè màxim històric de l'estiu.

Protecció Civil ha activat l’alerta per l’onada de calor que afectarà Catalunya a partir de dimecres. L'episodi portarà temperatures màximes de fins als 45 graus fins almenys dilluns vinent. La previsió indica que les comarques de Ponent i Catalunya Central siguin les més afectades tot i que la subdirectora operativa d’emergències, Imma Soler, ha recordat que la situació serà generalitzada a tot el territori.

Soler ha demanat “màxima prudència i responsabilitat” davant una situació de temperatures extremes i sequera que eleven el risc d’incendis. La consellera d'Acció Climàtica i Agenda Rural, Teresa Jordà, adverteix que ens trobem davant del perill "més rellevant" dels últims 18 anys. I és que l'episodi de calor anirà acompanyat d’humitats relatives molt baixes que durant la nit no es recuperaran. A més, la manca de precipitacions fa que s'incrementi el risc d'un gran incendi forestal.

La Protecció Civil ha emès una prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals (INFOCAT) per la previsió molt elevada del risc de foc els propers dies a tot Catalunya. El Govern ha fet una crida als pagesos aquest dilluns perquè llaurin els camps davant l'arribada de l'onada de calor que "ha afavorit els incendis de Grècia i Itàlia", amb un perill que serà "extrem".

El dimarts ha començat amb temperatures més altes arreu i mínimes tropicals a la costa. També arriben núvols alts i mitgencs pel sud i molta pols en suspensió que deixa el cel tèrbol o marronós en algunes comarques. Una pols sahariana que ens arriba a conseqüència de l'entrada del vent del sud que comença a injectar una bombolla d'aire molt càlid. Aquesta és la que ens deixarà la primera onada de calor de l'estiu, amb temperatures extremes de més de 40 ºC a finals de setmana en algunes comarques de l'interior.

Aquesta tarda seguirem amb cel força enterbolit i calitjós arreu. Al Pirineu creixeran nuvolades i al vespre arribaran alguns ruixats de fang pel sector occidental de la serralada. Les temperatures continuaran enfilant-se per sobre els 30/35 ºC a l'interior i entorn els 30 a la costa on la xafogor serà acusada.

Demà continuarem amb un cel terrós o calitjós i la qualitat de l'aire serà força dolenta. A la tarda arribaran nuvolades per l'oest que deixaran alguns ruixats a darrera hora. Les temperatures mínimes seguiran pujant, i no baixaran dels 20 ºC en moltes poblacions. I al migdia la calor començarà a ser extrema a Ponent i a la Catalunya Central on es fregaran els 38/40 graus. Passarem dels 35 graus a tot l'interior i Pirineu i la xafogor a la costa serà molt intensa.

El sector turístic comença a rebre reserves d'última hora. De moment, l'estiu ha estat molt fluix a les destinacions de costa per la manca de visitants estrangers. A Barcelona, els hotelers ja donen el mes d'agost per perdut i molts establiments s’han hagut de posar a la venda.

El 70% dels majors de 16 anys ja tenen la pauta completa de vacunació contra la covid a Catalunya. Arriba la primera onada de calor de l'estiu. Els termòmetres començaran a enfilar-se demà sobretot a les comarques de Lleida. La llum marca aquest dimarts el cinquè màxim històric de l'estiu.

Tímidament, el sector turístic comença a rebre reserves d'última hora. El sector s'agafa a les darreres setmanes de mes i al setembre per salvar un estiu que, de moment, està registrant ocupacions moltes fluixes a la costa, sobretot entre setmana. El perfil del client: nacional i que fa estades més curtes.

Després d'un juliol nefast per l'impacte de la cinquena onada, el sector diposita ara totes les esperances en aquestes setmanes clau. A l'interior i a les zones de segones residències estan aguantant el cop. Però, en canvi, la planta hotelera preferida pels turistes estrangers és la que s'està enduent la pitjor part.

Lloret i Salou són les dues grans places hoteleres catalanes que treballen amb touroperadors. En totes dues les ocupacions són d'un 60 per cent. Els falta els turistes estrangers que solien rebre i que aquest estiu la pandèmia ha deixat fora.

Barcelona, els hotelers donen el mes d'agost per perdut. Esperen que millorin les reserves de cara a final de temporada i la tardor. De fet, Catalunya és juntament amb Andalusia i Balears, la comunitat que més hotels té a la venda. Stijn Oyen, Director General de l'Hotel W de Barcelona reconeix que "ningú sap com serà el món d'aquí a tres setmanes" i apunta que "les reserves ens entren amb 7 dies de marge i moltes el mateix dia. La majoria dels clients ens venen amb cotxe".

Superat el pic de la cinquena onada de la pandèmia a les UCI, segueixen augmentant les hospitalitzacions a planta. La pressió als hospitals comarcals de zones turístiques s'intensifica. L'aforament als recintes esportius es limitarà al 30% a Catalunya, quan els esdeveniments siguin a l'exterior i amb capacitat per a més de 10 mil persones.

El preu de la llum marca un nou màxim històric i molts consumidors busquen la manera d'esquivar l'encariment continuat de l'electricitat. El departament d'Educació crearà 4 mil noves places de Formació Professional per donar resposta a l'increment de la demanda. La policia judicial de Tarragona busca proves que expliquin com van morir dos homes mentre feien un bateig de submarinisme ahir al port de Segur de Calafell.