Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els Mossos d'Esquadra continuen demanant la col·laboració ciutadana per a localitzar el pare del menor de 2 anys assassinat dimarts en un hotel de Barcelona. Se'l busca com a persona relacionada amb la mort del seu fill. La policia ha difós la seva imatge i dades personals. Es tracta de Martín Ezequiel Àlvarez Giaccio, de 44 anys, 1,78 metres d'alçada, cabell rapat, barba retallada, pell morena, ulls marrons i complexió atlètica.

Els pares del menor mort, que hauria mort per asfixia, resideixen al Vendrell.  La recerca s'esta fent arreu de Catalunya amb l'ajuda ciutadana, que, segons la mateixa policia, està funcionant. De confirmar-se l'autoria, es tractaria del quart cas de l'anomenada violència vicària, la que es produeix sobre els fills per fer mal a l'exparella, en el que portem d'any.

6 de cada 10 catalans té la pauta completa

La vacunació dels joves de 20 a 34 anys avança a baix ritme

Els hospitals van buidant-se de pacients covid: avui n'hi ha una cinquantena menys que ahir. En total hi ha 1.263 ingressats, una xifra similar a la de fa un mes, però encara hi ha més de mil contagis diaris. A hores d'ara 6 de cada 10 catalans té la pauta completa de vacunació, tot i que hi ha franges d'edat on el ritme de vacunació s'ha frenat.

L'objectiu de Salut és fer créixer el percentatge d'immunització dels joves de 20 a 34 anys perquè, malgrat que fa més temps que poden vacunar-se, ho fan a menys ritme que els de 16 a 19 anys. Els experts tenen dubtes sobre com arribar a una generació volàtil i que ha desconnectat dels mitjans tradicionals.

En canvi, més de la meitat de la canalla d'entre 12-15 anys ja s'ha vacunat. La decisió depèn dels pares i de cara al curs vinent, és clau que la majoria d'escolars comencin el curs immunitzats.

Els sanitaris recorden que a la majoria de punts massius de vacunació s'hi pot anar sense cita prèvia i estan oberts a tots els residents de Catalunya, també sense targeta sanitària.

Els Mossos difonen el nom i la fotografia del pare del nen de 2 anys assassinat en un hotel de Barcelona. Tret de sortida a la Festa Major de Sants que s'allargarà fins dissabte. Espanya "està preparada" per administrar la tercera dosi de la vacuna contra la covid-19. Els familiars de les 8 víctimes mortals de la residència Torreblanca han denunciat a una treballadora del centre per un presumpte delicte d'homicidi imprudent. Educació mantindrà les quarantenes a les escoles però es planteja eliminar-les als instituts.

  • L'Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha emès un comunicat on dóna el condol als familiars dels morts
  • Sospiten que una de les professionals va acudir a treballar malgrat saber que estava infectada

S'han detectat 11 positius i dos morts a la residència de gent gran de l'Onada de la Sénia[if !supportLineBreakNewLine]

  • [endif]

En aquesta protectora tornen a tenir les gàbies plenes. 160 animals, sobretot gossos, però també gats les ocupen. Fins ara, havien estat amb famílies i en molts casos provenen dels serveis socials. Un 14% viu permanentment en centres d'acollida.

Molts dels animals que han entrat en aquesta protectora de Mataró provenen de famílies que no poden pagar els seus lloguers o de víctimes de violència de gènere. Els que mes preocupen són els anomenats 'invisibles': els que passen desapercebuts pels ulls dels adoptants per les seves condicions físiques o d'edat. L'abandonament constitueix el principal problema pels animals domèstics i pot comportar sancions d'entre 2.000 i 20.000 euros

  • Docents i famílies demanen relaxar algunes mesures anticovid, com l'ús de la mascareta o eliminar els grups bombolla
  • Una dotzena d'escoles públiques de Barcelona transformen els seus patis en espais més naturals i comunitaris
  • La pandèmia posa més difícil afrontar les despeses de l'inici de curs per a moltes famílies

Un ampli dispositiu policial continua buscant el pare que, presumptament, va matar el seu fill de 2 anys en una habitació d'un hotel de Barcelona. S'havia endut el nen després d'amenaçar la mare.

El proper curs escolar serà cent per cent presencial. Ho ha anunciat el conseller d'Educació que ha anunciat que es mantindran els grups bombolla i l'ús de la mascareta com fins ara. Docents i familiars demanen relaxar aquestes mesures i abaixar les ràtios.

Pere Aragonès reconeix que el toc de queda no té sentit si no s'aplica a gran part de Catalunya. També avisa que si la situació empitjora, el confinament nocturn continua sobre la taula.

Primera jornada dels Jocs Paralímpics de Tòquio. Les primeres medalles per a la delegació espanyola han estat dues plates en natació, aconseguides pels catalans Toni Ponce als 200 metres lliures i Miguel Luque als 50 metres braça.

Aquesta matinada s'han repetit les escenes d'aglomeracions de matinada a les platges de localitats com Sitges. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, reconeix que el toc de queda no té sentit si no s'aplica a gran part de Catalunya. També avisa que si la situació empitjora, el confinament nocturn continua sobre la taula. 

Després dels darrers revessos judicials, el Govern s’ha vist obligat a cedir. Aquest dimarts el Procicat ha aprovat la pròrroga durant una setmana del gruix de les restriccions pel coronavirus tret del toc de queda. La limitació nocturna decaurà a partir de divendres en els 19 municipis en els quals la mesura encara estava vigent.

L'Executiu català ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l'aprovació d'aquesta prorroga, que entrarà en vigor el divendres en cas de rebre l'aval judicial amb una vigència de set dies.

Entre les restriccions que es mantenen hi ha el límit de reunions socials a un màxim de 10 persones tant en l'àmbit públic com en el privat, tret de si es tracta de convivents. També seguirà la limitació de l'aforament en actes i cerimònies civils o religioses al 70%.

Normalitat. És el que reclamen els sindicats d'educació. Un curs com el passat, diuen, ha generat molt desgast i desmotivació tant a professors com a alumnes. Queda poc per l'inici del pròxim curs escolar i docents i famílies demanen relaxar algunes mesures anticovid. L'ús de la mascareta a primària ha estat un tema de debat constant i ara exigeixen poder eliminar-la. També els grups bombolla asseguren que han creat estralls.

Després que l'any passat la Festa Major de Sants s'hagués d'anul·lar per la situació sanitària a Barcelona, el barri viu la celebració d'enguany amb la mirada posada en complir totes les mesures anticovid. Els organitzadors creuen que no es repetiran les situacions d'amuntegament de Gràcia i sostenen que ells es poden relaxar "una mica més" perquè al barri "mai hi ha hagut grans aglomeracions", ni tan sols abans de la pandèmia.

Continuen les investigacions dels Mossos d'Esquadra per localitzar l'autor de la mort d'un nen de 2 anys a l'interior d'un hotel de Barcelona. La Guardia Urbana va trobar el cos del menor després de rebre un avis aquest dimarts a la nit. Segons fonts policials s'està buscant al pare del menor com a presumpte autor del crim.

Les primeres hipòtesis apunten com a presumpte autor dels fets el pare del nen. Fonts policials han confirmat a RTVE que la dona va trucar a la policia alertant que la seva exparella s'havia endut el fill i que havia rebut un missatge advertint que "se'n penediria"

El nen hauria arribat a l'hotel amb el seu pare, qui estava en procés de separació de la mare. També afirma que la policia l'està buscant amb l'ajuda de les imatges de les càmeres de seguretat de l'hotel que el van gravar fugint.

  • La festa s'ha reduït de 8 a 5 dies i només hi haurà 8 espais guarnits per 9 comissions de festes
  • Hi ha controls d'accessos, aforament i un recompte molt estricte dels assistents
  • El pregó d'enguany ha volgut ser un homenatge als sectors claus durant la pandèmia

El debat sobre com posar fi a les aglomeracions nocturnes continua obert

El Procicat anuncia l'aixecament del confinament nocturn a tot Catalunya

Comencen les festes majors de Sants

Llum verda al projecte de llei per reformar les pensions

Investigadors de la UAB han identificat prop de 300 variants genètiques que poden obrir la porta a nous tractaments per la infertilitat i la prevenció de malalties

Els resultats d'un estudi en el qual han participat la Vall d'Hebron i l'Hospital del Mar, d'entre 42 centres mèdics de sis països i que ha estat publicat a la revista The Lancet Respiratory Medicine demostra la millora del pronòstic dels pacients amb covid greu col·locats en posició de decúbit pron.

En aquesta posició milloren el seu estat, però també es redueix la necessitat de ser intubats i per tant, les complicacions que això suposa pels pacients. El doctor Oriol Roca investigador de l'estudi a la Vall d'Hebron, assegura que van comprovar que els pacients que estaven més temps en bocaterrosa tenien una evolució més favorable.

L'estudi es va fer amb 1.126 pacients dels 42 centres sanitaris i els resultats van mostrar que en un 6% dels casos s'estalviaven la intubació o la mort. Es tracta d'una tècnica fàcil que es podria aplicar a la resta d'hospitals amb els pacients que compleixin els requisits de gravetat i sense intubació. A més dels beneficis pels pacients també és positiu per molts països on hi ha poca disponibilitat de respiradors.

El fotògraf Xavier Mercadé, conegut com el fotògraf del rock, ha mort aquest dilluns als 54 anys a causa d'un càncer. Nascut a Barcelona el 15 de febrer del 1967, el fotoperiodista va immortalitzar amb la seva càmera més de 14.000 concerts al llarg de gairebé quatre dècades. Una selecció d'aquest monumental arxiu es pot veure a l'exposició "Rock Viu" al Palau Robert.

Poques hores abans que arrenqui sense toc de queda una altra de les Festes Majors de l'estiu, la del barri de Sants de Barcelona, la nova negativa del TSJC a avalar el confinament nocturn ha reobert el debat sobre com ha de ser la resposta de l'administració a la pandèmia.

Continuen els brots. En una residència a la Sénia, al Montsià, 2 avis han perdut la vida i hi ha 11 casos positius. A la residència de Sant Joan les Fonts, a la Garrotxa, s'han produït 7 defuncions.

Una investigació internacional amb participació de l'Hospital de la Vall d'Hebron i l'Hospital del Mar de Barcelona demostra que posar boca avall els pacients greus amb covid redueix un 6% risc de morir.

Xavier Mercadé, conegut com el fotògraf del rock, ha mort als 54 anys a conseqüència d'un càncer. El fotoperiodista barceloní va immortalitzar amb la seva càmera més de 14 mil concerts al llarg de gairebé quatre dècades