Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El TSJC autoritza la pròrroga del toc de queda a 19 dels 148 municipis que plantejava el Govern. Tornen els viatges amb l'Imserso a partir de l'octubre. El 16% de les persones grans se senten tristes degut a la pandèmia. La poma de Girona tindrà un calibre més gros i més color gràcies a les temperatures de l'estiu. Rosario està de gira per terres catalanes.

A Girona l’aixecament generalitzat del toc de queda ha estat rebut amb satisfacció. Asseguren que, almenys ja no hi haurà efecte crida. Segons l’alcalde de PalamósLluís Puig, les aglomeracions quedaran molt més repartides.

Calonge, l’alcalde Jordi Soler assegura que mantindran la màxima atenció sobre la concentracions nocturnes encara que no hi hagi toc de queda però espera que torni finalment la normalitat i la tranquil·litat en que queda d’estiu.

A la Costa Brava nomes Torroella de Montgrí i Sant Feliu de Guíxols mantenen la limitació de la mobilitat nocturna. L’alcalde de Sant Feliu reconeix que l'allargament de la restricicó demostra que la situació epidemiològica al municipi no és bona. A l’interior, Sarrià de Ter i Salt també mantenen el toc de queda una setmana més | DANI GIMÉNEZ

El toc de queda decau gairebé a tot Catalunya. Només es manté a 19 municipis. En queden fora les quatre capitals catalanes i punts turístics de la costa. El TSJC argumenta que els nous criteris de la Generalitat responen a raons d'ordre públic i no sanitàries. A partir d'aquesta mitjanit serà efectiu a les localitats amb una incidència per sobre dels 250 casos per cada 100 mil habitants.

La pandèmia ha empitjorat l'estat anímic dels nostres avis. Almenys el 16 per cent se sent més trist, segons dades de l'Ajuntament de Barcelona. Tornen els viatges amb l'Imserso a partir de l'octubre. Una part del sector hoteler no està d'acord amb els preus ofertats perquè els consideren massa baixos.

Ronald Koeman compleix un any a la banqueta del Barça intentant acabar de tancar la plantilla de la seva segona temporada

La gent gran podrà tornar a viatjar amb l'Imserso a partir de l'octubre. Una part del sector hoteler no està d'acord amb els preus ofertats perquè els consideren massa baixos. Ara bé, localitats com Lloret de Mar ja esperen l'arribada dels viatgers després d'un estiu fluix per la manca de visitants estrangers.

El 16,4% de les persones d'entre 70 i 84 anys a la ciutat de Barcelona s'han sentit tristes en la darrera setmana. Aquesta és una de les principals conclusions que es poden extreure del projecte 'Com està? La conversa cura', engegat per l'Ajuntament de Barcelona per conèixer el benestar emocional de la població d'aquesta franja d'edat en el context de la pandèmia de la covid-19.

El 9,1% va respondre que se sentien soles i el 24,2% va dir que el seu estat d'ànim havia empitjorat en els últims mesos. L'estudi s'ha centrat en les prop de 57.000 persones d'entre 70 i 84 anys que viuen a Barcelona i no són usuàries de cap servei municipal, per conèixer-ne millor l'estat anímic i oferir-los informació sobre les activitats que es fan a la ciutat.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat la proposta de la Generalitat de prorrogar una setmana més el toc de queda a 148 municipis i limita l'aplicació d'aquesta restricció únicament a 19 localitats, entre les quals no es troben Barcelona ni la seva àrea metropolitana.

La Generalitat s'ofereix per rebre a Catalunya refugiats afganesos. Ha facilitat al Ministeri d'Exteriors els noms de familiars que viuen aquí. Es compleixen 4 anys de l'atac terrorista de Cambrils on els jihadistes van sembrar el pànic al passeig marítim. La pandèmia ha sacsejat la situació econòmica de moltes famílies. Moltes es veuen abocades a demanar ajuda per primera vegada a la seva vida. Ingressen a presó dues dones que es feien passar per revisores del gas per estafar persones grans.

Torna de Kabul el primer avió amb espanyols i colaboradors que fugen de l'Afganistan. Hem volgut conèixer el periple que viuen els refugiats quan arriben a les localitats d'acollida. Desbordats pels botellons i les aglomeracions a les platges, alcaldes de zones costaneres com Calonge o Palamós reclamen desesperats el toc de queda. 

La crisi provocada per la pandèmia ha abocat moltes persones a haver de demanar ajuda a entitats socials per primera vegada a la vida. Més del 75% dels joves a Barcelona de 25 a 29 anys estan emancipats però una tercera part necessita ajudes econòmiques. La mitjana d'ingressos mensuals propis dels menors de 34 anys a la ciutat és de 888 euros

A dues setmanes per tancar el mercat d'estiu el Barça intenta buscar-li una sortida a Pjanic. L'equip ha tornat avui a la feina per preparar el partit de de dissabte a Bilbao.

  • La crisi aboca cada vegada més families a haver de demanar ajuda per primera vegada a la seva vida
  • A Espanya 5 milions de treballadors no podran marxar de vacances

La Razan va migrar des de Síria ara fa 11 anys, un any abans que esclatés la guerra. Sap de bona tinta el perill que suposa, en especial per les dones, el retrocés en drets fonamentals del règim talibà. El seu país pateix l'extremisme d'Estat Islàmic.

Però l'arribada a Europa, i a Catalunyan suposa pels migrants com l'escriptora Nadia Ghulam un fort xoc cultural. També el dolor de sentir-se sense arrels a una terra estrangera. Per ajudar a integrar-se als nouvinguts, la Razan va fundar l'associació Kudwa.

Les competències en matèria d’estrangeria són de l'Estat encara que és a nivell municipal des d'on es fa l'acompanyament als refugiats. La onada de migrants afganesos tindrà necessitats diferents, com traductors de pastún i dari, les llengües més comunes. I sobretot, suport emocional per ajudar-los a portar el pes de la motxilla que carreguen després d'un viatge massa dolorós.

Desbordats pels botellons i les aglomeracions a les platges, alcaldes de zones costaneres com Calonge o Palamós reclamen desesperats el toc de queda.La crisi provocada per la pandèmia ha abocat moltes persones a haver de demanar ajuda a entitats socials per primera vegada a la vida.

La Generalitat s'ofereix per rebre a Catalunya refugiats afganesos i ja ha facilitat al Ministeri d'Exteriors els noms de familiars que viuen aquí. Hem volgut conèixer el periple que viuen quan arriben a les localitats d'acollida. A dues setmanes per tancar el mercat d'estiu el Barça intenta buscar-li una sortida a Pjanic. L'equip ha tornat avui a la feina per preparar el partit de de dissabte a Bilbao.

Des de la indignació a Calonge, la incertesa a Palamós i l'alleujament a Palafrugell, el confinament nocturn es viu sota diferents punts de vista arreu de Catalunya.

Algunes localitats de la Costa Brava que no tenen toc de queda omplen les platges de joves que provenen de municipis propers i estan desbordades per l'efecte crida. Els veïns que surten del confinament nocturn volen evitar les botellades diàries fins a altes hores de la nit. Demanen una col·laboració especial dels Mossos durant aquests 7 dies.

La crisi aboca cada vegada més gent a haver de demanar ajuda per primera vegada. És el cas del Jordi i la Marta que, amb feines precàries, no tenen alternativa per donar de menjar a les seves famílies.

Des de l’inici de la pandèmia, en Jordi només cobrava 480€ d’ERTO. Ara ingressa 600 per un treball a mitja jornada en un restaurant. Tot i tenir feina, la seva situació, diu, és precària. De fet, per primera vegada a la seva vida, en Jordi i la seva família s’han vist abocats a acudir a entitats socials per poder menjar.

Igual que el Jordi, la Marta té una situació econòmica molt delicada. Ella es dedica a la neteja i el seu marit fa mudances. Tot i treballar els dos, no poden pagar tot un lloguer i comparteixen casa amb una altra família. Van venir d’Honduras tot just abans de la crisi sanitària, que va frustrar els seus plans de construir una nova vida aquí.

Segons la Confederació Europea de Sindicats, gairebé 5 milions de treballadors a Espanya no podran anar de vacances aquest estiu. Al Jordi i la Marta, tot plegat els sembla una quimera. Espanya és el segon país europeu on la pobresa laboral deixa a més treballadors sense vacances, només superada per Itàlia | RAMON RUPÉREZ

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 12 d'agost, dues dones de 22 anys i 25 anys com a presumptes autores dels delictes d'estafa, furt i estafes bancàries amb targeta. Fins al moment els agents han pogut acreditar que les arrestades, en col·laboració amb altres persones investigades, haurien sostret prop de 43.000 euros a tretze víctimes de l'àrea metropolitana de Barcelona. Un cop guanyada la confiança dels ancians els feien creure que, per error, els havien cobrat diners de més en alguna de les seves factures i que per fer-los la devolució els hi havien de facilitar el PIN de la targeta o llibreta. Aleshores feien extraccions en metàl·lic als caixers, transferències a testaferros a canvi d'una comissió o compres de productes per internet. Una sèrie de denúncies van posar en alerta els investigadors.

Barcelona ret homenatge a las víctimes del 17A en el quart aniversari dels atemptats. El toc de queda es prorroga una setmana més a 148 municipis de Catalunya. El Govern relaxa les restriccions a les residències. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, creu que no s'ha ajudat prou als afectats pels atemptats i reclama autocrítica a les administracions. Aragonès parla amb Sánchez i ofereix Catalunya per acollir tants refugiats afganesos "com faci falta".