Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Nit de vandalisme a Barcelona. Un nou macrobotellot amb aldarulls, actes violents i enfrontaments amb la policia. Si la nit anterior milers de joves es van concentrar a la Plaça Espanya, els controls a la zona han fet que tot es traslladi al front marítim, concretament a l'entorn de la platja del Bogatell. Alguns restaurants han patit destrosses i robatoris però l'Ajuntament de Barcelona hi treu importància

Continuen els macrobotellots amb aldarulls i vandalismes a Barcelona. La nit passada s'han traslladat fins a la platja del Bogatell. Tot i registrar-se menys indcidents que en l'anterior, s'han fet una trentena de detencions i una quarantena d'assistències mèdiques. Fins a 30 mil persones s'han reunit al litoral de la ciutat.

El PSC torna a celebrar la Festa de la Rosa, la darrera de Miquel Iceta com a primer secretari. Els socialistes demanen no perdre l'oportunitat del diàleg entre els governs català i espanyol per tancar ferides, sempre dins del marc constitucional.

Veïns de Badalona surten al carrer per aturar la instal·lació de murs antisoroll als costats de la via del tren. La situació es repeteix a d'altres municipis del litoral català.

Amb el sancionat Ronald Koeman a la grada i l'alicient del retorn d'Ansu Fati al Camp Nou recuperat de la lesió de genoll, el Barça afronta aquesta tarda el partit davant el Llevant com una oportunitat per retallar diferències a la lliga després de les ensopegades de Reial Madrid i Atlètic de Madrid.

El tinent d'alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, assegura que el dispositiu policial dels Mossos i la Guàrdia Urbana la nit passada estava "correctament dimensionat". Batlle considera que no s'han produït incidents greus com els de la nit anterior. Amb tot, ha admès que hi ha hagut algun incident "preocupant", com han estat els intents de vandalització de restaurants i baixos comercials a la zona de la Vila Olímpica i les platges.

Els incidents durant la tercera nit de les festes de la Mercè de Barcelona s'han traslladat al front marítim i a les platges. No han estat tan greus com la nit anterior però s'han efectuat una trentena de detencions per robatoris, saquejos i destrosses. El SEM ha atès unes quaranta persones

Carles Puigdemont continua amb la seva agenda a l'Alguer després de declarar davant del jutge i quedar en llibertat. Està previst que avui es trobi amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que s'ha desplaçat a Sardenya com a mostra de suport.

Primer cap de setmana en què l'oci nocturn pot obrir fins a les 3 de la matinada, després de mesos sense fer-ho per les restriccions anticovid. Tothom es pregunta si això reduirà la presència de gent fent celebracions al carrer i ajudarà a controlar els botellots.

Una vintena de persones han estat detingudes la matinada passada arran els aldarulls que s'han produït en el macrobotellot a l'Avinguda Maria Cristina de Barcelona, amb 13 persones ferides per arma blanca. Segons el regidor de Seguretat de l'Ajuntament, Albert Batlle, la celebració ha congregat unes 40.000 persones en el seu moment més àlgid. El Sistema d'Emergències Mèdiques ha fet 43 serveis d'assistència, dels quals tres han estat per lesions greus, 23 per ferides menys greus i 17 per lesions lleus

Una quarentena de ferits, una vintena de detinguts, destrosses i vehicles cremats. És el balanç d'una nova nit de macrobotellot que ha acabat amb incidents greus a la ciutat de Barcelona. L’Ajuntament diu que s’ha creuat una línia vermella i els sindicats de la Guàrdia Urbana denuncien una violència sense precedents contra els agents.

Carles Puigdemont continua amb la seva agenda a l'Alguer després de declarar davant del jutge i quedar en llibertat. Està previst que avui es trobi amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que s'ha desplaçat a Sardenya com a mostra de suport.

Es compleixen 10 anys de l'última cursa de braus a La Monumental de Barcelona. Va ser tres mesos abans d'entrar en vigor la prohibició dels toros a Catalunya.

L’entrenador del Barça, Ronald Koeman, confirma la tornada a la convocatòria d’Ansu Fati per jugar demà contra el Llevant. L'Espanyol ja és a Sevilla on aquesta tarda s'enfronta a l'equip de Lopetegui.

'El Vespre' analitza en un programa especial les claus i les reaccions a la detenció de Carles Puigdemont a Sardenya. Un programa dirigit per Marta Sugrañes amb l'opinió dels analistes Toñi Bolaño, Gemma Ubasart, Sara González, Rafa López, Carles Fernández i Dolors Canals.

L'expresident de la Generalitat ha sortit aquest divendres a la tarda de la presó de Sàsser, a Sardenya, i ha quedat citat per a una vista judicial el 4 d'octubre.

La detenció de Carles Puigdemont ha generat una allau d'indignació entre les forces polítiques i les entitats independentistes, que han condemnat de manera unànime l'arrest de l'expresident. Pere Aragonès ha convocat una reunió extraordinària d'urgència del Govern i ha comparegut posteriorment per denunciar "la persecució judicial" que des de fa quatre anys pateixen persones vinculades al moviment independentista.

Mentrestant, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat respecte per la feina que fan els tribunals i recorda que Puigdemont "s'ha de sotmetre a la justícia" com qualsevol altre ciutadà. En tot cas, Sánchez no creu que la detenció de l'expresident de la Generalitat afecti el diàleg amb les institucions i els partits catalans.

Un centenar de persones s'han manifestat aquest divendres davant del consolat d'Italià a Barcelona i han tallat la Diagonal. A la concentració, convocada inicialment per l'ANC, hi ha hagut la presidenta del Parlament, Laura Borràs, el vicepresident del Govern Jordi Puigneró,  i alguns dirigents de Junts per Catalunya com l'exconseller Jordi Turull.

Un jutge del Tribunal d'Apel·lacions de l'illa italiana de Sardenya decideix sobre la llibertat de Carles Puigdemont. L'expresident de la Generalitat ha comparegut de forma telemàtica i la fiscalia no ha demanat mesures cautelars. L'equip juirídic de Puigdemont denuncia que l'arrest es va produir de forma il·legal i demanarà al Tribunal General de la Unió Europea que li retorni la immunitat de manera immediata.

A la primera nit de les festes de la Mercè, unes 15.000 persones han celebrat un botellot a la Plaça Espanya de Barcelona, i també s’han aplegat centenars de persones als carrers del Born, sense mascareta i sense mantenir la distància de seguretat.

Ronald Koeman continuarà sent entrenador del Barça almenys fins diumenge. El tècnic neerlandès no podrà seure a la banqueta perquè ahir va ser expulsat al camp del Cadis, on els blaugrana no van passar de l’empat a zero.

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, compareix aquest divendres davant d’un jutge a Sàsser, a l’illa italiana de Sardenya, després de ser detingut en compliment de l’ordre europea de detenció dictada pel Tribunal Suprem. Tant el govern català com els advocats de Puigdemont sostenen que l’arrest és il·legal perquè com a diputat del Parlament Europeu encara gaudia d’immunitat. Pere Aragonès ha convocat una reunió extraordinària del Govern per analitzar la situació política que s’obre a partir d’ara.

A la primera nit de les festes de la Mercè, unes 15.000 persones han celebrat un botellot a la Plaça Espanya de Barcelona, i també s’han aplegat centenars de persones als carrers del Born, sense mascareta i sense mantenir la distància de seguretat.

Ronald Koeman continuarà sent entrenador del Barça almenys fins diumenge. El tècnic neerlandès no podrà seure a la banqueta perquè ahir va ser expulsat al camp del Cadis, on els blaugrana no van passar de l’empat a zero.

Xavier Pellicer adverteix que avui dia a la CUP se'ls faria molt difícil aprovar l'acció de govern del president Pere Aragonès. El diputat al Parlament diu que, si no fan un gir a l'esquerra, difícilment tindran al seu suport. En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'idees, creu que el pla de govern d'Aragonès arriba "tard i malament" i demana "compliments i concrecions". Defensa que la detenció de Carles Puigdemont forma part d'un plantejament polític de mantenir la "piconadora repressiva de l'Estat contra l'independentisme". I creu que reforça la línia política de la CUP. I replica les paraules del conseller Giró: "Que siguem persones educades i ens comportem a les reunions, no vol dir que vagin bé".

Comencen les festes de la Mercè. L'Ajuntament perimetra els espais on calcula que es poden produir aglomeracions i demana prudència als ciutadans, sobretot de nit. Poc ambient en la primera nit de reobertura de l'oci nocturn en espais exteriors fins a les tres.. Mor una dona de 78 anys després de ser atropellada per un patinet elèctric a Lleida. L'Institut del Teatre confirma els indicis que un dels professors hauria assetjat sexualment alumnes i ha portat l'expedient a fiscalia. Davant unes condicions de treball que consideren precàries, el sindicat de Kellys de Barcelona espera poder engegar en les setmanes vinents el portal de reserves. La falta d'abastiment de semiconductors afecta moltes empreses indirectes de sectors com l'automoció.

La tímida reobertura de l'oci nocturn a l'aire lliure s'ha traduït en pocs locals oberts i poca afluència. Només s'ha pogut recuperar l'activitat en espais exteriors, fins a les tres de la matinada i sense ball, seguint les pautes del Procicat. A Barcelona, han obert cinc de la setantena de sales que hi ha a la ciutat, les del Passeig Marítim.

Comencen les festes de la Mercè. L'Ajuntament perimetra els espais on calcula que es poden produir aglomeracions i demana prudència als ciutadans, sobretot de nit. Poc ambient en la primera nit de reobertura de l'oci nocturn en espais exteriors fins a les tres.. Mor una dona de 78 anys després de ser atropellada per un patinet elèctric a Lleida. L'Institut del Teatre confirma els indicis que un dels professors hauria assetjat sexualment alumnes i ha portat l'expedient a fiscalia. Davant unes condicions de treball que consideren precàries, el sindicat de Kellys de Barcelona espera poder engegar en les setmanes vinents el portal de reserves. La falta d'abastiment de semiconductors afecta moltes empreses indirectes de sectors com l'automoció.

Davant unes condicions de treball que consideren precàries, el sindicat de Kellys de Barcelona treballa per engegar aviat el portal de reserves propi amb establiments que garanteixin els seus drets laborals. El gremi d'Hotels vincula la situació del col·lectiu amb l'oferta il·legal.

Les 'Kellys' han decidit impulsar una central de reserves d'hotels pròpia amb establiments que compleixin amb un "segell de treball just". El sindicat que agrupa les treballadores de la neteja i cambreres de pis s'ha cansat d'esperar i de la falta de "voluntat política", i ha decidit posar en marxa aquest projecte amb hotels on es respecti el conveni col·lectiu, no hi hagi externalitzacions i comptin amb igual retribució entre homes i dones.