Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Gremi d'Hotels ha demanat deixar enrere la Barcelona "lletja i desendreçada" i ha criticat la política del 'no' de l'ajuntament de la ciutat.

"Ens ho diuen els clients, la gent que ve a la nostra ciutat", assegura. Clos creu que els ciutadans també ho veuen i en posa exemples: "La neteja no funciona, les últimes alteracions als blocs grocs de les terrasses, les pintades a terra per circular... Tot això, quan ho mires en conjunt, t'adones que la ciutat no és la que teníem fa tres anys".

El president de l'entitat, Jordi Clos, ha reclamat "recuperar" la visió del 'sí' i ha apostat per l'ampliació de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona – El Prat i l'Hermitage per tornar a situar la ciutat en el 'top 10' de les capitals mundials. Clos afirma que la ciutat ha sortit d'aquesta llista de les millors ciutats europees i que hi han entrat d'altres que estaven al darrere.

El sector hoteler ha registrat una ocupació mitjana al voltant del 50% aquest estiu, amb un 60% dels hotels oberts. Els preus han patit una baixada "extraordinària" del 40% en aquest període, amb una pèrdua de prop de 2.700 milions d'euros en els últims divuit mesos. Es tem que el 15% dels seus establiments no tornarà a obrir fins al 2023.

  • No hi ha limitació de les reunions o trobades familiars i de caràcter social
  • Es reprèn l'activitat castellera, que ha estat aturada des de l'inici de la pandèmia
  • Bars i restaurants hauran de continuar tancant a dos quarts d'una de la matinada

Elsa Artadi carrega contra la gestió d'ERC i el president Pere Aragonès de la taula de diàleg entre governs. La diputada de Junts per Catalunya diu que el president només representava al seu partit a la reunió i que hi havia "la minoria de l'independentisme". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, assegura que no hi havia cap pacte que digués que la representació a la taula de diàleg fos governamental. La presidenta del Grup Municipal de Junts a Barcelona creu que s'han fet passes enrere i que tothom veu que la gestió és millorable. I diu que ara ha de ser ERC qui marqui el camí a seguir.

  • El Govern només ha estat representat en la taula de diàleg sobre Catalunya per ERC després de la crisi interna
  • Aragonès celebra el "reinici" del diàleg amb l'executiu en la taula sobre Catalunya però reconeix les "dificultats"
  • El president espanyol rebutja l'autodeterminació i aposta per obrir el diàleg per les qüestions "on estiguem més a prop"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet un clam a la “unitat” en el Govern dirigit a Junts, per a dotar de més “força” la posició catalana en la taula de diàleg amb el Govern central i fer “inevitable” l'amnistia i el referèndum d'autodeterminació, que ha qualificat com la solució "més inclusiva" per a Catalunya. Aragonès s'ha reunit durant dues hores a Barcelona amb el president de l'Executiu, Pedro Sánchez, en el que ha defensat un "reinici" del diàleg amb el Govern.

La reunió entre tots dos presidents i la trobada posterior entre les delegacions del Govern (sense Junts per la crisi en el Govern) i el Govern central han donat un nou tret de sortida a la taula de diàleg sobre Catalunya, que portava paralitzada durant més d'any i mig per la pandèmia.

El 'president' ha celebrat que aquest dimecres ha suposat un “reinici”, un nou “punt de partida” i no una continuació del diàleg que va començar amb la reunió entre Sánchez i ‘l'expresident’ Quim Torra al febrer de 2020.

Ha destacat la importància que hi hagi hagut un “reconeixement institucional mutu” entre governs i que l'Executiu central no sols s'hagi assegut a una taula sinó que hagi reconegut que el català és “un conflicte de caràcter polític”. No obstant això, ha dit que les posicions per a resoldre-ho estan “molt allunyades” i ha constatat, igual que ha reconegut el president del Govern, en què hi haurà “dificultats” en el procés.

Encara així ha sentenciat que la taula és "l'instrument" necessari i ha anomenat a la "perseverança" a la part catalana sense marcar-se "terminis concrets" per a la negociació. Les reunions, ha dit, hauran de ser "periòdiques" i "discretes", però ha advertit: "A mesura que avancin les negociacions farà falta concrecions i ens exigirem resultats".

També ha instat a Junts, a qui no ha esmentat directament, a recuperar la confiança mútua. “Cal recuperar la confiança entre institucions, partits, societat civil i ciutadania perquè aquesta iniciativa continuï i vagi acompanyada d'un increment de la nostra força per a fer inevitable els nostres objectius”, ha proclamat.

La taula arrenca coixa perquè, per part de la Generalitat, només hi participaran els consellers republicans Laura Vilagrà i Roger Torrent. Junts, deixa les seves cadires buides pel veto d'Aragonès. L'expresident del Parlament i actual conseller d'Empresa, Roger Torrent, ha declarat aquest matí davant el TSCJ. Segons un estudi de l'Escola de negocis Eada, els empleats valoren positivament el teletreball. El TS avala que es pugui exigir el passaport covid als establiments d'oci i restauració de Galícia. El preu de la llum continua polvoritzant rècords i arribarà a 188,18 euros el MWh aquest dijous. Manel Gasch, escollit abat de Montserrat en substitució de Josep Maria Soler.

El Departament de Salut estudiarà implantar el passaport covid per accedir a determinades activitats com ara la restauració, la cultura o l'oci nocturn a Catalunya. Tot això ha succeït després que el Tribunal Suprem hagi avalat la restricció a Galícia per a zones amb alta incidència del virus.


La Xunta va acordar el mes d'agost passat aquesta mesura amb l'objectiu de reduir els contagis per coronavirus. La sala afirma que el benefici que proporciona la mesura és "molt superior al sacrifici que comporta l'exigència de presentar la documentació per a l'accés al local", estimant el recurs de la Xunta contra la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Galícia. El TS, però, estableix que l'exigència d'exhibir el passaport s'ha de sotmetre a ratificació judicial, ja que pot afectar els drets fonamentals "a la igualtat, a la intimitat i a la protecció de dades" de la persona.


La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha anunciat que s'avaluarà la possibilitat i que "la sentència del Suprem obre una porta que explorarem atentament i crec que tenim l'obligació de valorar i estudiar totes les opcions i aquesta també". Ara bé, ha afegit que no tenen cap concreció sobre aquest tema, i afegeix que "encara no hem pogut estudiar la situació i com afecta la sentència del Suprem la possibilitat d'utilitzar-lo".

La taula arrenca coixa perquè, per part de la Generalitat, només hi participaran els consellers republicans Laura Vilagrà i Roger Torrent. Junts, deixa les seves cadires buides pel veto d'Aragonès. L'expresident del Parlament i actual conseller d'Empresa, Roger Torrent, ha declarat aquest matí davant el TSCJ. Segons un estudi de l'Escola de negocis Eada, els empleats valoren positivament el teletreball. El TS avala que es pugui exigir el passaport covid als establiments d'oci i restauració de Galícia. El preu de la llum continua polvoritzant rècords i arribarà a 188,18 euros el MWh aquest dijous. Manel Gasch, escollit abat de Montserrat en substitució de Josep Maria Soler.

L'any i mig en pandèmia de teletreball deixa llums i ombres. Segons un estudi de l'Escola de Negocis Eada, la meitat dels enquestats assegura que les relacions interpersonals s'han debilitat. És un dels reptes que ha d'afrontar aquesta manera de treballar.

La Gina és més productiva a l'oficina i no porta gens bé la sensació d'aïllament del teletreball. És Responsable de comptes a Pushground i assegura que prefereix treballar a l'oficina per interactuar amb els companys.

Més de la meitat dels enquestats creu que les relacions amb els companys s'ha debilitat i es queixen de l'espai físic i la connectivitat. Tot i això el 68% considera positiva l'experiència.

Moltes empreses han sabut crear cultura de teletreball i han accelerat la implementació. El paper de recursos humans és cabdal. La Clara ho aconsegueix acompanyant-los en una rutina i establint objectius.

L'assignatura pendent, segons els experts, és la lletra petita de la regulació actual del teletreball.

  • Cada euro de més que costa el gas natural, el preu de l'electricitat es multiplica per dos
  • El tancament de les centrals nuclears suposaria un 25% menys d'energia
  • Les mesures del Govern per intervenir en el preu de la llum abaratiria la factura del consumidor un 22%

Salvador Illa assegura que el veto d'Esquerra als noms proposats per Junts per Catalunya per formar part de la taula de diàleg no ha estat imposat per la Moncloa. El cap de l'oposició del Parlament de Catalunya recorda que s'havia acordat que aquest espai seria entre governs, sense persones externes. En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'idees, considera que és una mala notícia que Junts no en formi part. El secretari d'organització del PSC descarta rotundament un referèndum d'autodeterminació i creu que no hi tornarà a haver un referèndum com el de l'1 d'Octubre. I assegura que l'oferta per aprovar els pressupostos d'Aragonès no està condicionada al vot d'ERC als pressupostos de Sánchez.

Aragonès deixa fora de la taula de diàleg els noms de JxCat que no siguin del Govern i demana "lleialtat". El president diu que hi assistiran membres d'ERC, però deixa la "porta oberta" a una nova proposta de Junts, que es nega a modificar la seva composició. El Consell de Ministres aprova el pla per abaratir la llum que retalla 2.500 MEUR de l'excés de retribució d'elèctriques. Ribera diu que les mesures suposaran una rebaixa mensual del 22% de la factura del consumidor mitjà. Entrevistem a Joan Vila, president de la Comissió d'Energia de PIMEC.

  • El president diu que hi assistiran membres d'ERC però deixa la "porta oberta" a una nova proposta de Junts
  • Assegura que no pensa perdre "l'oportunitat de diàleg i negociació amb l'Estat"
  • JxCat es nega a modificar la seva composició i denuncia el "veto" de Moncloa als seus noms

Es flexibilitza el protocol a les residències passada la cinquena onada. Es permeten les visites amb contacte físic, es recuperen tota mena de sortides i es recomana un màxim de tres visitants. Mala maror a la reunió setmanal del govern català. Aragonès rebutja els noms proposats per JxCat per a la taula de diàleg. Tres dels quatre no formen part del Govern català. Aquest dimarts està previst que la Generalitat aprovi l'accés a les dades de vacunació d'alumnes i docents per part dels centres educatius. Punch planteja fabricar 75.600 vehicles a les plantes de Nissan el 2030 amb una inversió de 1.000 MEUR. L'exposició "Ragazze Italiane" situa a la dona italiana en l'objectiu d'una altra italiana: la fotògrafa Alessia Laudoni.

Es flexibilitza el protocol a les residències passada la cinquena onada. Es permeten les visites amb contacte físic, es recuperen tota mena de sortides i es recomana un màxim de tres visitants. Mala maror a la reunió setmanal del govern català. Aragonès rebutja els noms proposats per JxCat per a la taula de diàleg. Tres dels quatre no formen part del Govern català. Aquest dimarts està previst que la Generalitat aprovi l'accés a les dades de vacunació d'alumnes i docents per part dels centres educatius. El Consell de Ministres ha aprovat noves mesures per rebaixar el rebut de la llum. El Síndic de Greuges ha demanat al Parlament el tancament progressiu i una transformació dels centres d'educació especial per fer efectiva a Catalunya l'escola inclusiva. L'exposició "Ragazze Italiane" situa a la dona italiana en l'objectiu d'una altra italiana: la fotògrafa Alessia Laudoni.

El Departament de Salut i el de Drets Socials han flexibilitzat algunes de les mesures que s'apliquen a les residències per fer front a la pandèmia. En la situació epidemiològica actual, i més després de la última onada produïda per la variant Delta del Coronavirus, la prioritat segueix sent minimitzar l’entrada de la infecció dins les residències, i fer-ho recuperant al màxim la normalitat convivencial i les activitats en els centres residencials, mantenint encara mesures de prevenció i seguretat.

Als centres amb categoria verda i groga es permeten les visites amb contacte físic entre visitants i residents, sempre amb cita prèvia. Es recuperen també tota mena de sortides, de manera que els residents poden passar llargs períodes de temps fora dels centres. En el cas que les sortides siguin de més de tres setmanes, caldrà fer-se una prova PCR a la tornada. Una altra de les novetats és que el nombre màxim de visitants, fins ara fixat en tres, passa a ser una recomanació. Es manté un cribratge cada 15 dies per als professionals vacunats i tres a la setmana per als no vacunats.