Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat aquest dimarts que la propera resolució del Procicat modificarà algunes de les restriccions en aforaments decretades per la covid-19. Així, el Govern té previst autoritzar que els grans espais amb capacitat per a més de 10.000 assistents puguin acollir fins al 60% del seu aforament, ampliant així el públic permès. De la mateixa manera, el Procicat autoritzarà que l'interior de la restauració a tot Catalunya pugui tenir taules de fins a 10 comensals, deixant enrere així la restricció de fins a 6 persones. Està previst que entrin en vigor aquesta setmana.

Una de les mesures que es podria aprovar properament és l’ampliació horària de la restauració. Per ara, aquests establiments poden obrir fins a la 1 h, i cal tenir en compte que abans de la pandèmia els bars i restaurants podien tancar portes a les 2.30 h de diumenge a dijous; i, les nits de divendres, dissabte i vigília de festius, a les 3 h.

De moure el món a quedar gairebé paralitzat per l'impacte sense precedents de la pandèmia, el turisme ha passat d'aportar un 10% del PIB mundial abans de 2020 a representar-ne la meitat, un 5,5%. Les dades, del Consell Mundial de Viatges i Turisme, preocupen al sector que, malgrat experimentar una recuperació que evoluciona paral·lelament a la immunització de la població contra la Covid-19, estudia oferir altres tipus de fer turisme de cara el futur.

Alícia Romero diu que el Govern català "no ha sigut pou contundent amb la violència" que s'ha viscut especialment a Barcelona, darrerament després dels botellots. La portaveu del PSC al Parlament de Catalunya considera que aquesta falta de condemna crea un clima que "afavoreix a determinades conductes". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, defensa que Catalunya és una nació i que la taula de diàleg entre dos governs, entre dues nacions. Assegura que "no toca" una llei d'amnistia i que no genera consens: "No tenim gent que hagi anat a la presó per les seves idees polítiques". Defensa que Carles Puigdemont hauria de respondre davant la justícia espanyola. "Primer la justícia, després la política", afegeix sobre com solucionar la situació dels polítics a l'estranger. Romero critica les discrepàncies entre ERC i Junts. Creu que el Govern d'Aragonès no està fort ni cohesionat, però veu positivament que hi hagi discrepàncies internes en els governs quan és preguntada per l'executiu espanyol. En aquest sentit, sobre l'edat de jubilació, defensa que hi ha molta gent de 70 o 75 anys que vol i pot seguir treballant.

Comença l'ERTO a Seat i 9.000 empleats les plantes de Martorell, Zona Franca i El Prat s'han quedat avui a casa. És el segon expedient de regulació temporal d'ocupació en pocs mesos. Esteve Almirall, professor d'Esade assegura que estem en aquesta situació perquè les empreses automobilístiques no van fer les comandes a temps a causa de la pandèmia. També hem comprat més aparells electrònics que han fet que es redueixi l'estoc de xips. També afirma que la crisi va per llarg perquè la producció cada cop empra xips més sofisticats. Ens explica les propostes sobre la taula per solucionar la crisi.

La fotografia analògica torna a copsar protagonisme aquests dies, al festival Revela't. Més d'una seixantena d'exposicions repartides en 8 localitats mostren els treballs dels fotògrafs més rellevants.

Ara que tots porten una càmera de fotos al mòbil, la fotografia analògica té molts seguidors. Aquests dies se celebra el festival Revela't, el certamen de fotografia analògica més gran que existeix. Vilassar de Dalt és el nucli del festival que s'expandeix a 8 ciutats més. Aquest any amb una mirada intima i femenina amb noms propis de la fotografia com Isabel Muñóz, Miho Kajioka, Susana Blasco i Laura Panaak, entre d'altres.

Isabel Muñoz, últim premi photoespanya, ha dedicat els últims cinc anys a denunciar la contaminació als mars. Per primera vegada es pot veure en una exposició tot el seu últim treball.

El festival creix cada any i arriba a més localitats on el revelat vol demostrar que la fotografia analògica, està molt viva | Aurora Redón

Aragonès redobla la seva aposta per la taula de diàleg amb el govern central. Darrera nit de les festes de la Mercè, en diumenge i més tranquil·la que les anteriors. Hi ha hagut botellades i aglomeracions, en menor mesura, i no s'han repetit els actes vandàlics del cap de setmana. En el dia Mundial del Turisme, el consorci de Barcelona ha condemnat les imatges de violència i desordres d'aquest cap de setmana. Més de 1.300 alumnes es queden sense la plaça que volien a l'FP.La campanya de la fruita dolça acaba amb els millors preus dels darrers set anys. Comença l'ERTO a Seat i 9.000 empleats les plantes de Martorell, Zona Franca i El Prat s'han quedat avui a casa.

Aragonès redobla la seva aposta per la taula de diàleg amb el govern central. Darrera nit de les festes de la Mercè, en diumenge i més tranquil·la que les anteriors. Hi ha hagut botellades i aglomeracions, en menor mesura, i no s'han repetit els actes vandàlics del cap de setmana. En el dia Mundial del Turisme, el consorci de Barcelona ha condemnat les imatges de violència i desordres d'aquest cap de setmana. Més de 1.300 alumnes es queden sense la plaça que volien a l'FP.La campanya de la fruita dolça acaba amb els millors preus dels darrers set anys. Comença l'ERTO a Seat i 9.000 empleats les plantes de Martorell, Zona Franca i El Prat s'han quedat avui a casa.

Darrera nit de les festes de la Mercè, en diumenge i per tant més tranquil·la que les anteriors. Hi ha hagut botellades i aglomeracions, però en menor mesura. No s'han repetit els actes vandàlics del cap de setmana que han afectat establiments que encara miren de recuperar-se.

Després del que s'ha vist a la ciutat durant els últims dies, els grups municipals d'ERC i JxCat a l'Ajuntament de Barcelona demanen a l'alcaldessa Ada Colau que convoqui un ple extraordinari per parlar dels macrobotellots.

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, assegura que ni Carles Puigdemont ni ningú de Junts de Catalunya li ha demanat que s'aixequi de la taula de diàleg. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, defensa que "tots sabem que s'acabarà resolent de forma negociada". Sobre la detenció de Puigdemont, el president assegura que "un procés de negociació es pot veure afectat per moltes coses, però la clau és mantenir el rumb". Assegura que no li consta que el govern espanyol estigui darrere de la detenció de l'expresident, mentre veu el "joc" amb l'euroordre com un "nou despropòsit de la cúpula judicial de l'Estat espanyol". Considera que "no és una negociació entre partits" sinó que "és una negociació entre dos països". Defensa que "cal reforçar la posició de la part catalana" i confia que els membres de Govern de Junts per Catalunya hi acabaran participant. Demana a Junts no fer "política de curt termini" amb la negociació dels pressupostos de l'Estat. I critica les paraules de l'alcaldessa Ada Colau sobre l'actuació dels Mossos als aldarulls.

El portaveu del sindicat SAPOL de la Guàrdia UrbanaJordi Rodríguez Lima, lamenta que el dispositiu de Mossos va ser "molt justet" en el segon dia de botellots a Barcelona durant les festes de la Mercè. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, assegura que els vàndals d'aquestes jornades ja anaven preparats per a aquest "final de festa". I reconeix que es troben amb una "manca d'autoritat" i que hi ha una "sensació d'impunitat": "Necessitem un canvi penal".

Centenars de veïns de Badalona han participat aquest diumenge a la manifestació contra el projecte d'ADIF d'instal·lar pantalles acústiques de fins a 5 metres a la Rambla per mitigar el soroll que provoca el pas dels trens. La marxa ha comptat amb el suport de diverses entitats de la ciutat i tots els grups municipals al consistori, que ja han presentat al·legacions per aturar el projecte. En un principi, les pantalles havien de ser opaques però ADIF ha acceptat que siguin transparents. El plantejament no acaba de convèncer els veïns.

El PSC no tem que la detenció de Carles Puigdemont a Sardenya posi en risc la continuitat de la taula de diàleg. A la Festa de la Rosa d'aquest diumenge a la pineda de Gavà, el líder dels socialistes catalans al Parlament, Salvador Illa, avisa que "ningú trencarà el diàleg" perquè això "no és el que volen la majoria de catalans". En referència a l'expresident de la Generalitat, Illa ha remarcat que cap persona "està per sobre de la llei ni a Catalunya, Espanya ni a Europa".

Mobilitat sostenible

Tercera edició del pla Moves

La tercera edició del Pla Moves eleva els ajuts fins als 65 milions i mig a Catalunya. Gairebé la meitat van destinats a la compra de vehicles amb tecnologies més netes i eficients. La previsió és que a partir de la setmana vinent es puguin començar a demanar i se'n puguin beneficiar uns 7.000 vehicles.