Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Opinions diverses davant l'ampliació d'horari de l'oci nocturn. El sector creu que la mesura beneficiarà menys de la meitat dels locals. Els Mossos investiguen la presumpta agressió homòfoba que un jove hauria patit al botellot del cap de setmana, a la UAB. Una dona ha ingressat a presó per la mort de la seva filla. Els Mossos la van detenir dijous a una àrea de servei de l'AP-7 després que ella hi entrés, amb el nadó mort en braços demanant ajuda. Avui és del Dia Mundial de l'Alzheimer. Unes 86 mil persones pateixen aquesta malaltia a Catalunya, més de la meitat són dones. A l'espera de la decisió de l'Agència Europea de Medicaments, Pfizer ha validat la seva vacuna per als menors d'entre 5 i 11 anys. Buscada imatge d'unitat d'Esquerra i Junts en el primer Consell Executiu després del xoc per la taula de diàleg. Els socis aparquen les discrepàncies per donar llum verda a un renovat pla de Govern. El terminal de Jesucrist de la Sagrada Família tindrà 17 metres d'alçada i el coronarà una creu de quatre braços.

Un bon diagnòstic a temps és vital per a millorar els tractaments i el benestar dels pacients d'Alzheimer. Per això, avui, els afectats per aquesta malaltia neurodegenerativa criden "Zero omissions. Zero Alzheimer" contra l'infradiagnòstic i denuncien que hi ha un 30% de casos que no es detecten quan encara es pot intervenir en la seva evolució.

La Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon) ha calculat en un 5% els establiments que podran acollir-se a les noves restriccions del Govern, que permet, a partir de dijous, reobrir locals només en espais exteriors i fins a les tres de la matinada.

La proposta no satisfà la patronal, que torna a criticar unes restriccions "només promogudes a Catalunya i les Balears".

Es fa així un primer pas després de moltes setmanes de tancament i de moment es deixen els locals interiors per a més endavant. D'altra banda, la restauració podrà també allargar el seu horari fins a la 1 de la matinada, 30 minuts més del que pot obrir ara.

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha afirmat que el Govern preveu permetre la reobertura dels locals d'oci nocturn d'interior amb certificat covid el 15 d'octubre. Salut preveu que hi hagi aforaments limitats i que "probablement la gent pugui ballar".

Carlos Carrizosa veu paral·lelismes entre la política nacionalista d'ERC al capdavant del Govern i el que va fer l'espai de Junts per Catalunya amb Carles Puigdemont. El president del grup parlamentari de Ciutadans creu que els republicans s'acabaran decantant cap a l'espai independentista a l'hora de la veritat: "Aragonès serà el nou Puigdemont". En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'idees, augura que serà d'aquí a dos anys quan a Catalunya hi haurà "el follón" anunciat per la CUP i Junts, i assegura: "Ho tornarem a aturar". Veu la taula de diàleg com una "oportunitat perduda" pel president Sánchez, considerant que "el diàleg de veritat és amb totes les forces polítiques". I critica la sortida de la presó dels independentistes presos i creu que el cap de l'executiu va valida el seu discurs.

El volcà de l'illa de La Palma continua en erupció i no se sap fins quan es podria allargar, ni les afectacions. Els veïns i veïnes segueixen la seva evolució amb molta preocupació. A Europa hem tingut altres erupcions que ens han portat cendres volcàniques a Catalunya. Ens preguntem si les cendres del volcà de la Palma podrien arribar a Catalunya. Una dona embarassada perd el fill en un tiroteig de matinada a Sabadell que deixa quatre ferits més. Arrenca la setmana de les festes de la Mercè i de Santa Tecla amb el debat sobre la reobertura de l'oci nocturn damunt la taula. Barcelona augmentarà en més de 150 milions el pressupost per accelerar la recuperació econòmica després de la crisi de la COVID-19. Protesta dels alcaldes del Baix Penedès a Barcelona. Volen deixar de ser, diuen, a la cua de les inversions a Catalunya. Seat i sindicats continuen reunits per negociar les condicions de l'ERTO.

L'erupció del volcà Cumbre Vieja de l'illa canària de La Palma ha obligat a evacuar entre 5.000 i 10.000 persones de tres municipis de la zona, segons la Guàrdia Civil. Aquest dilluns ja hi ha vuit boques i dues fissures per on està emergent la lava. L'Institut Vulcanològic de Canàries (Involcan) ha calculat que aproximadament la velocitat del fluxe de lava és de 700 metres per hora.

El volcà de l'illa de La Palma continua en erupció i no se sap fins quan es podria allargar, ni les afectacions. Els veïns i veïnes segueixen la seva evolució amb molta preocupació. A Europa hem tingut altres erupcions que ens han portat cendres volcàniques a Catalunya. Ens preguntem si les cendres del volcà de la Palma podrien arribar a Catalunya. Una dona embarassada perd el fill en un tiroteig de matinada a Sabadell que deixa quatre ferits més. Arrenca la setmana de les festes de la Mercè i de Santa Tecla amb el debat sobre la reobertura de l'oci nocturn damunt la taula. Barcelona augmentarà en més de 150 milions el pressupost per accelerar la recuperació econòmica després de la crisi de la COVID-19. Protesta dels alcaldes del Baix Penedès a Barcelona. Volen deixar de ser, diuen, a la cua de les inversions a Catalunya. Seat i sindicats continuen reunits per negociar les condicions de l'ERTO.

Durant els últims mesos Catalunya ha viscut caps de setmanes on les botellades, la inseguretat i el descontrol s'han apoderat dels carrers. La preocupació dels veïns i la ciutadania en general és molt gran quan s'arriben a veure fets com els d'aquest mateix cap de setmana. S'ha viscut un tiroteig a Sabadell, un grup de joves ha agredit la policia a Tiana i a la UAB hi ha hagut un macrobotellot.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha explicat que s'està investigant si darrere d'alguns dels macrobotellots que s'han succeït els darrers mesos hi ha trames organitzades. En declaracions a SER Catalunya, Elena ha afirmat que davant d'alguns d'aquests esdeveniments és "evident" que no hi ha un grup d'amics sinó que "hi ha interessos econòmics". El conseller ha insistit que l'obertura de l'oci nocturn ajudaria a "gestionar" millor la nit, però ha reiterat que es farà quan Salut consideri que es pot fer. Ha afegit, però que aquesta obertura no eliminaria les botellades.

La Setmana del Llibre en Català ha tancat aquest diumenge la 39a edició amb un balanç de 50.000 visitants i una facturació similar a la del 2019, quan es van superar els 500.000 euros. Les xifres provisionals han detectat un augment de la ficció en detriment de la no-ficció, al mateix temps que una caiguda en els llibres de literatura infantil i juvenil. La 39a edició de la Setmana del Llibre en Català ha comptat amb 227 expositors i 250 activitats. La cita d'enguany, que s'ha tornat a fer de manera excepcional al Moll de la Fusta, ha recuperat els 3 escenaris i els 10 dies de durada.

Els Mossos han blindat la nit passada els accesos a la Universitat Autònoma de Barcelona després del macrobotellot que va aplegar divendres 8.000 persones. La policia catalana investiga una presumpta agressió sexual que hauria patit una noia durant la festa il.legal, i també s'hauria produit una agressió homòfoba. La víctima ho ha denunciat a les xarxes i a les pròximes hores ha de presentar denúncia a comissaria . El rectorat ha ofert tot el seu suport a les víctimes. El botellot va deixar brutícia, robatoris i destrosses en almenys quate pisos de la Vila. L'equip de govern de l'Autònoma es reuneix demà per evaluar danys i estudiar mesures.

Davant l'oposició de plataformes i entitats veïnals a l'ampliació de l'aeroport del Prat, empresaris i economistes adverteixen el risc de perdre projectes i inversions. Insisteixen que és imprescindible pel futur que El Prat es converteixi en un hub amb vols intercontinentals i que caldria també apostar per millorar les connexions amb els aeroports de Girona i Reus a través del tren d'alta velocitat.

Una de les peces del debat per l'ampliació de l'aeroport és el futur de l'espai protegit de La Ricarda. Amb els anys ha quedat encaixonat pel creixement del Port i l'Aeroport de Barcelona, però els científics asseguren que ha conservat un paper clau en l'ecosistema del Delta del Llobregat. La finca és privada i està repartida entre diferents propietaris d'una saga familiar, alguns dels quals veuen amb bons ulls vendre la parcel·la a Aena.

Milers de persones han participat aquest diumenge a la concentració de protesta contra l'ampliació de l'aeroport del Prat convocada per entitats com la Xarxa per la Justícia Climàtica i la plataforma Zeroport. Sota el lema 'Pel clima, la salut i la vida', els manifestants s'han distribuït en tres parts, un sobre justícia climàtica, un altre sobre vida digna, i un últim sobre defensa del territori. Durant la protesta s'han vist pancartes amb missatges com "El territori diu prou", "Sí a la Ricarda" i "Més carbassons i menys avions". També hi ha participat Unió de Pagesos, amb una tractorada que ha sortit del Parc Agrari del Baix Llobregat. A la manifestació d'aquest diumenge no hi ha hagut finalment cap representant del govern català i tampoc l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, una de les figures que més ha alçat la veu contra el projecte d'ampliació. Sí que hi han anat figures rellevants de partits com Esquerra Republicana i la CUP.

Grups ecologistes, plataformes veïnals i partits com Esquerra, la CUP o els Comuns han sortit el carrer aquest diumenge per protestar contra el model de creixement econòmic i l'impacte ambiental que pot suposar l’ampliació de l’aeroport del Prat. Empresaris i economistes alerten que deixar de fer el projecte comportarà perdre projectes i inversions, mentre els propietaris de La Ricarda discrepen sobre el futur dels terrenys d’aquest espai protegit

Als voltants de la Universitat Autònoma de Barcelona s'ha intensificat la vigilància després del macrobotellot amb 8.000 persones de la nit de divendres a dissabte. Els Mossos estan investigant una suposada agressió sexual a una noia durant la festa i estan pendents de rebre una denúncia per una presumpta agressió homòfoba.

Exit de públic a la Setmana del Llibre en Català. La xifra d'expositors ha arribat 226 i s'han fet més de 250 activitats. El certamen ha rebut gairebé 50.000 visitants al recinte del Moll de la Fusta de Barcelona.

L'Espanyol juga avui al camp del Betis. El Girona va guanyar ahir a casa contra el Valladolid gràcies a un gol de penal de Stuani i s¡allunya de la zona de descens

La Universitat Autònoma de Barcelona xifra en 8.000 les persones que s'han aplegat la nit passada en un macrobotellot al campus de la UAB. Una convocatòria a través de les xarxes socials d'una festa a la Facultat d'Enginyeria, que ha resultat ser falsa. Moltes persones han fet cas a la crida i s'han desplaçat a la UAB en cotxe i tren, però han comprovat que el campus estava buit i l'anunciada festa amb música i Dj's no existia. Tot i això, la munió de gent ha decidit celebrar una festa improvisada amb música i alcohol que s'ha allargat fins a la matinada.

Els Mossos d'Esquadra han controlat els accessos a la zona, però no han pogut accedir al recinte en tractar-se d'un "espai privat".

També hi ha hagut problemes al nucli de Bellaterra amb molts cotxes aparcats a l'exterior del recinte universitari, cosa que ha alterat la calma nocturna dels veïns.

Junts per Catalunya ha tancat aquest dissabte el seu procés fundacional. El secretari general de la formació, Jordi Sánchez, referma la lleialtat amb Esquerra Republicana i la CUP i assegura que, tot i les discrepàncies estratègiques, “mai posarà en risc el treball" amb la resta de forces independentistes "per portar aquest país a assolir la república catalana".

En el seu discurs davant del Consell Nacional, Sànchez s'ha referit així a la polèmica sobre la taula de diàleg amb el govern espanyol, a qui ha acusat de vetar els noms de JxCat. Però també ha dit a ERC i al PSOE que "ningú confongui el compromís amb el diàleg amb la renúncia". El Consell també ha servit per engegar la maquinària del partit cap a les eleccions municipals del 2023, en la qual ha obert la porta a altres moviments i personalitats de perfil independentista a incorporar-se a les seves candidatures.