Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El TSJC avala l'ús del passaport COVID per accedir als interiors dels establiments d'oci nocturn. Després d'any i mig tancats, podran reobrir aquesta matinada tal com proposa la Generalitat. El preu de la llum superarà els 288 euros per megawatt hora, amb pics per sobre dels 300 en alguns moments del dia. Cinquè dia de vaga de maquinistes a Renfe, aquest dijous amb aturades parcials. A la primera franja del matí els serveis mínims, s'han complert al 85% a Rodalies. Negociació dels pressupostos generals de l’Estat. Un regidor del PSC de Cànoves ha quedat en llibertat amb càrrecs després que l'hagin detingut per assaltar un taxista a punta de pistola. Els treballadors de Desigual han de decidir si treballen quatre dies a la setmana. L'Hospital Germans Trias i Pujol ha posat en marxa un nou model d'atenció als pacients psiquiàtrics. Arrenca l'edició 54 del Festival de Cinema de Sitges en format híbrid. Durant 10 dies es podran veure 269 obres cinematogràfiques i una desena de premières internacionals.

Gerardo Pisarello reconeix que el PSOE té dubtes amb la reforma del delicte de sedició. Tot i això, el secretari primer de la Mesa del Congrés explica que "no es pot permetre trigar més temps", ja que "un sector del poder judicial vol desestabilitzar la legislatura". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, diu que "les converses existeixen" entre governs català i espanyol i considera que "la millor manera de protegir el diàleg és no deixar passar el temps". El diputat d'En Comú Podem critica que "el PSOE no està col·laborant" en obrir una comissió d'investigació al rei emèrit i consideraria un "frau i una burla" que es poguessin arxivar les investigacions obertes. Explica que la llei del preu de l'habitatge pretén que hi hagi uns mínims a escala estatal, respectant les competències de les comunitats. I reconeix que "el PSOE és molt més susceptible a la pressió dels grans lobbies".

Aquest matí s'ha viscut un episodi de tensió a la UAB: un grup de joves destrossa una carpa del col·lectiu "S'ha Acabat" al campus de Bellaterra. Els líders de VOX i de Ciutadans s'hi han desplaçat. Sessió de control i la primera compareixença del curs polític del president Aragonès per parlar de la covid-19. El PP portarà al TC la nova llei d'habitatge del Govern espanyol que presenta molts dubtes. El Barça ha presentat aquest migdia els resultats de l'Auditoria als comptes del Club. Han informat de pèrdues i deute rècord per una pèssima gestió de la Junta de Bartomeu. L'Agència Catalana de l'Aigua ha declarat, per primera vegada, una alerta de sequera a Catalunya. Afecta 15 municipis de la comarca de l'Anoia. La situació epidemiològica i assistencial ha millorat. Davant la imminent reobertura de l’oci nocturn, els dubtes legals són en l'exigència massiva del passaport COVID-19. Si us agrada la fotografia, teniu cita pendent a l’InCadaqués. Fins al 10 d’octubre, 35 autors exposen les seves obres en aquest festival internacional de fotografia a diferents espais de la localitat.

Un grup de joves destrossa una carpa que el col·lectiu "S'ha Acabat" havia instal·lat a la UAB. Han denunciat que els han increpat verbalment i que el rectorat no els ha protegit. L’incident de la UAB ha impactat de ple al Parlament, on hi ha hagut sessió de control i la primera compareixença d’Aragonès per parlar de la covid-19. El PP portarà al TC la nova llei d'habitatge del Govern espanyol. Els pressupostos han ocupat part de la sessió de control al govern. Els sindicats policials denuncien una crisi de seguretat. La Generalitat ha presentat al TSJC la resolució per a la reobertura de l'oci nocturn després de 19 mesos tancats. Radiografia de l'impacte de la pandèmia al sector de l'oci nocturn. Protesta dels treballadors del Banc de Sabadell per les condicions de l'ERO. El ‘Disfrutar’ és el 5è millor restaurant del món. La interacció amb animals pot afavorir la recuperació física, emocional i cognitiva de pacients. Els resultats de l'Auditoria als comptes del Barça informen de pèrdues i deute rècord. Arriba a Barcelona 'Fama, el Musical'.

Ferran Reverter, director general del F.C. Barcelona ha exposat la situació econòmica del club. Ha atribuït la culpa d’aquesta situació a la poca planificació, i gairebé improvisació a la junta de Josep Maria Bartomeu. El Barça ha tancat el darrer exercici econòmic amb 481 milions d'euros de pèrdues. Tot i això, Reverter ha assegurat que el club té un pla estratègic per poder seguir fitxant jugadors d'alt nivell. 

Camil Ros demana a les parts del conflicte a Renfe que es posin d'acord, ja que "hi ha el risc que es cronifiqui". El secretari general de la UGT de Catalunya demana que arribin a un acord "el més aviat millor", perquè després la gestió de la vaga es converteix pròpiament en un problema. En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'idees, demana informació clara sobre un traspàs de Rodalies a Catalunya. Considera que el projecte d'ampliació de l'aeroport és un cas per estirar les orelles als governs, ja que hi ha "camp per córrer en la negociació". "Al Govern li falta més fermesa i assumir riscos", afegeix. Defensa que "les dreceres no són els camins més curts", en referència a propostes com la judicialització o la unilateralitat. I replica les paraules de Josep Sánchez Llibre demanant apujar el salari dels empresaris, perquè "ho han passat malament": assegura que és fals que els perjudiqui la modificació del SMI.

A partir de la nit de dijous a divendres, l'oci nocturn reobre els seus interiors després de gairebé un any i mig tancats. Quarta jornada de vaga de maquinistes: s'han repetit els retards i les cancel·lacions. La companyia i els sindicats han fet un primer acostament. Amb la pandèmia més controlada, els CAP es reorganitzen. En les setmanes vinents, recuperaran la presencialitat i cada pacient tindrà assignat un professional d'administració. L'aprovació dels pressupostos de l'Estat està més a prop després que PSOE i Unides Podem hagin arribat a un acord en matèria d'habitatge. Els boscos moren de set. Malgrat que ahir va ploure, la manca de pluges durant la primavera i l'estiu fa preveure que els boscos acabaran l'any patint. La pel·lícula 'El buen patrón', de Fernando León de Aranoa, candidata espanyola als Oscar. El Teatre Lliure de Gràcia ha encetat temporada amb una comèdia agredolça. "Bonus Track" recull les vivències de sis personatges desencants de madurar i alhora capaços de reinventar-se fets els 50 anys.

Facebook, WhatsApp i Instagram, tots pertanyents al mateix grup, han patit una caiguda global aquest dilluns a la tarda. Usuaris d'arreu del món estan experimentant problemes de connexió, segons recullen multitud de missatges a les xarxes socials. La incidència ha començat uns minuts abans de les sis de la tarda i la companyia no ha informat a hores d'ara del motiu que està causant els problemes de connexió. Des del seu compte a Twitter, però, Facebook ha assenyalat que estan "treballant perquè les coses tornin a la normalitat tan aviat com sigui possible".

A partir de la nit de dijous a divendres, l'oci nocturn reobre els seus interiors després de gairebé un any i mig tancats. Quarta jornada de vaga de maquinistes: s'han repetit els retards i les cancel·lacions. La companyia i els sindicats han fet un primer acostament. Amb la pandèmia més controlada, els CAP es reorganitzen. En les setmanes vinents, recuperaran la presencialitat i cada pacient tindrà assignat un professional d'administració. L'aprovació dels pressupostos de l'Estat està més a prop després que PSOE i Unides Podem hagin arribat a un acord en matèria d'habitatge. La pel·lícula 'El buen patrón', de Fernando León de Aranoa, candidata espanyola als Oscar. El Teatre Lliure de Gràcia ha encetat temporada amb una comèdia agredolça. "Bonus Track" recull les vivències de sis personatges desencants de madurar i alhora capaços de reinventar-se fets els 50 anys.