Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els professionals sanitaris denuncien que allarguen sistemàticament la jornada laboral. Expliquen que al volum de feina i a l'esgotament de la pandèmia s'hi suma la manca de recursos per les retallades de fa 10 anys. : la situació al Parc Taulí de Sabadell ha arribat als tribunals.

Comença a l'Audiència de Barcelona el judici per una violació múltiple a una menor el 2018. El fiscal demana 46 anys de presó per a un dels acusats i 43 anys de presó per a cadascun dels altres dos. Els professionals sanitaris denuncien que allarguen sistemàticament la jornada laboral. La situació al Parc Taulí de Sabadell ha arribat als tribunals. La Universitat Autònoma de Barcelona nega que s'hagi produït cap filtració de dades personals sensibles, després de l'atac informàtic de fa tot just un mes. La data límit dels ciberatacants era avui. El Departament d'Igualtat repartirà copes menstruals, compreses i calces de teixit reutilitzable als centres educatius a partir de la primavera. Brussel·les reclama allargar el període de càlcul de les pensions a canvi dels fons europeus. La ministra de Transports confia a evitar la vaga dels transportistes per abans de Nadal. El sector rebutja l'eurovinyeta i volen mesures per pal·liar l'encariment del gasoil. La banca tancarà l'any amb uns 16.000 empleats menys a Espanya. Les fusions han estat la principal font de destrucció d’ocupació. El Govern aprova la llei d'acompanyament als #Pressupostos2022. 700 municipis catalans s'han adherit al pacte d'alcaldes per impulsar energies sostenibles als seus pobles.

A la cimera del clima de Glasgow s'està abordant la construcció mediambiental com a eina per mitigar els efectes de la crisi climàtica. A Catalunya, 700 municipis s'han adherit al pacte d'alcaldes per reduir un 20% les emissions de CO₂, a partir de millores en els sistemes de transport, calefacció o enllumenat.

A Ventalló conserven les antigues teieres per il·luminar els carrers, però ara aquí tot el sistema públic funciona amb leds i rellotges astronòmics. Amb la renovació estalvien 11 mil euros a l'any i han rebaixat 21 tones d'emissions de CO₂. La telegestió també els permet regular la intensitat de llum al llarg de la nit.

A l'escola Torres Jonama de Palafrugell fa uns dies que han engegat la calefacció. Aquí els radiadors s'escalfen amb una caldera de biomassa que treuen dels boscos de Les Gavarres. La factura s'ha reduït d'un 30% respecte a l'antiga de gasoil.

El Govern Sánchez nega que les prestacions per jubilació acabin anant a la baixa. El que sí que admet és que es planteja introduir canvis en els càlculs per adaptar-se al nou mercat laboral. Allargar el període de cotització és un dels compromisos amb Brussel·les rebre els fons europeus.

El mercat laboral ha canviat i des de l’executiu creuen que ampliant els anys de cotització es pot fer un sistema de pensions més equitatiu. Es parla d'ampliar el període dels 25 anys actuals als 35. També de poder triar els millors anys cotitzats. El Govern assegura que, en cap cas, el pensionista perdria poder adquisitiu. 

Comença a l'Audiència de Barcelona el judici per una violació múltiple a una menor el 2018. El fiscal demana 46 anys de presó per a un dels acusats i 43 anys de presó per a cadascun dels altres dos.

Els fets van ocórrer el 19 de maig de 2018 a la sortida de la discoteca Be Disco de Molins de Rei quan 5 homes es van acostar a la víctima, afectada per la ingesta de begudes alcohòliques i substàncies estupefaents.

Salvador Illa carrega contra l'actitud política de la CUP en les negociacions pels pressupostos catalans. El cap de l'oposició al Parlament de Catalunya diu que "si es presenta una esmena a la totalitat, ja s'ha trencat la majoria d'investidura". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, critica el funcionament de la CUP i les seves assemblees: "No són maneres". El secretari d'Organització del PSC considera que "Aragonès ha de triar entre els radicals de la CUP o la centralitat del PSC". D'altra banda, veuria incoherent que Junts per Catalunya no votés a favor dels Pressupostos Generals, quan demana que s'estigui a l’altura i que es doni suport als comptes catalans.

Illa reconeix una relació "correcta i cordial" amb el president Aragonès, però li agradaria que fos "més intensa". Considera que així "li aniria més bé al país". El socialista es desmarca també per la lluita per l'alcaldia de Barcelona: diu que treballa per ser president de la Generalitat i que el candidat a la ciutat serà Jaume Collboni. I considera que Carles Puigdemont no és interlocutor en el marc del diàleg, ja que aquest "s'ha de produir a Catalunya, entre catalans".

16.000 persones van morir a Catalunya per la covid durant el 2020. El pitjor any de la pandèmia. Ha estat la quarta comunitat autònoma amb més defuncions, per darrere de les dues Castelles i Madrid. Quan encara no hi havia vacunes la covid va matar gairebé 75.000 persones a tot Espanya. Clam massiu del món empresarial a favor del corredor del Mediterrani, amb un acte avui a Madrid. Es queixen que l'obra porta més de 25 anys de retard.

  • El nou èxit de Rigoberta Bandini és titula Julio Iglesias, perquè la cantant adora la música dels anys 60 i 70
  • L'artista catalana ens explica com se sent ara que s'ha fet tan popular, tot just en un any, a l'entrevista de L'Informatiu
  • També recordem el seu pas pel programa de La 2 Cachitos, on va estrenar un gran hit, In Spain we call it soledad

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) presenta totes les fotografies i les peces multimèdia premiades en el World Press Photo de l'11 de novembre al 12 de desembre. La fundació Photographic Social Vision organitza per dissetena vegada l'exposició de fotoperiodisme més reconeguda a escala mundial.

Els pressupostos, que avui començaven a detallar-se en comissió al Parlament, han patit un entrebanc. Ciutadans ha demanat a la Mesa que reconsideri la seva admissió a tràmit. Creuen que el pla d'acció i les referències a la independència fan inconstitucionals els comptes de la Generalitat.

La reconsideració s'ha rebutjat, però ha paralitzat durant unes dues hores la tramitació del pressupost, que arrencava amb les compareixences de les conselleres de presidència i exteriors. En tot cas, un petit entrebanc pels comptes, que per aprovar-se hauran de salvar un obstacle més gran, tenir els suports necessaris. El conseller d'economia confia en l'acord amb la Cup, amb qui s'ha de reunir abans del cap de setmana.

La mà estesa del PSC als comptes, és per la CUP la prova que no hi ha gir a l'esquerra. El que decideixin les seves bases aquest cap de setmana serà decisiu. Però si els cupaires decideixen presentar esmena a la totalitat i tancar la negociació, el Govern buscarà alternatives. El PSC es va oferir a donar suport de franc; els comuns, no. Adverteixen que presentaran esmena a la totalitat si el govern no aixeca el telèfon per negociar amb ells.

Des de principis d'any, s'han detingut 1.500 persones per tràfic de marihuana a Catalunya. A Palafrugell, les famílies de l'escola Josep Barceló i Matas deixaran de portar els fills a classe si no es desallotgen 4 cases ocupades, situades al costat de centre. Gairebé 16.000 persones haurien mort el 2020 a Catalunya per la covid19. La ministra de Transports, Raquel Sánchez, s'ha compromès enfront de què l'any "2025 o 2026" estigui llesta la connexió del Corredor Mediterrani. Primer entrebanc dels pressupostos al Parlament. Ciutadans ha demanat a la Mesa que reconsideri la seva admissió a tràmit. El World Press Photo arriba a Barcelona

Gairebé 16.000 persones han mort l'any passat a Catalunya per covid-29 o sospitoses de tenir-ne. Al conjunt d'Espanya les defuncions han augmentat d'un 18%. Sobretot, a les residències.

Les malalties infeccioses, inclosa la COVID, van ser la tercera causa de mort el 2020. El pitjor mes va ser l'abril, amb un increment de morts als hospitals d'un 5.000%. A les residències el nombre de morts els mesos de març i abril van pujar un 200%.

L'OMS alerta que Europa torna a ser epicentre de la pandèmia. Asseguren que de seguir així, des d'ara fins al febrer podrien produir-se mig milió de morts per COVID.

Els últims dies s'està produint un augment dels casos, principalment a les escoles. Aquesta setmana, els grups confinats han passat de 19 a 28 així i tot representen el 0,04% del total.