Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Lorena Roldán defensa Xavier García Albiol per la seva societat offshore a Belice: recorda que, en aquests moments, no hi ha delicte en el seu cas. La diputada del PP al Parlament de Catalunya considera que tot plegat ha estat l'excusa per tirar endavant la moció de censura. Això de l’ètica és un concepte molt indeterminat", diu en una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga. Assegura que al PP són "els primers interessats a fer net". Veu un "pacte ocult" i un "matrimoni de conveniència" entre ERC i socialistes, amb una correlació entre les polítiques a Catalunya i a l'Estat. Critica que el tema del català a l'audiovisual sigui una prioritat per als republicans. Avança que plantejaran una rebaixa impositiva a través d'una esmena als pressupostos catalans: "A Madrid paguen menys i estan en una situació econòmica millor". Considera que l'avortament ha de ser legal i ha d'estar contemplat en la seguretat social, però que s'han d'oferir altres opcions a les mares. També defensa l'eutanàsia, però reclama una altra opció per la gent que no la vol, com seria una llei de pal·liatius. I veu "esperpèntic" que la CUP presideixi la comissió del model policial.

Els babyboomers fa temps que estan al centre de la polèmica per la reforma de les pensions perquè són la generació més nombrosa. La proposta que ha llençat el Ministeri de Seguretat Social és temporal. Entrevista a Núria Gilgado, secretària de política sindical de la UGT. Un cop tancat el debat sobre qui ha de liderar la negociació sobre la reforma laboral, Ia taula de diàleg social aborda dues qüestions fonamentals: els contractes precaris i la temporalitat. La Generalitat vol aprovar dimarts els pressupostos, compti o no amb el suport de la CUP. Mor el cantant Georgie Dann als 81 anys.

Nuria Gilgado, secretària de Política Sindical de la UGT, creu que l'augment de les cotitzacions pot ser una solució positiva per garantir les pensions. Assegura que l'atur augmenta en els menors de 25 anys i que els llocs de treball són molt precaris i amb contractes temporals. "Portem mesos negociant per la derogació de la reforma laboral, que és absolutament necessària. La del 2012 va ser imposada sense cap classe de negociació"

  • Uns 75.000 vehicles passen cada dia per les Glòries i deixaran de circular en superfície
  • La inauguració del sentit Llobregat s’espera per a principis del 2022
  • L'obra, que ha trigat 7 anys, no servirà per resoldre la congestió d'entrada segons els experts

Els Mossos d'Esquadra continuen buscant el presumpte o presumptes autors de la brutal agressió sexual que ha patit una jove a Igualada. Interroguen el seu entorn i demanant les imatges de les càmeres de seguretat de la zona.

El mercat laboral continua donant proves de la recuperació econòmica. L'atur baixa per primera vegada al mes d'octubre i encadena 8 mesos seguits de remuntada.

El passaport Covid serà també obligatori per accedir a totes les celebracions en interiors amb pista de ball. Si la justícia ho avala, la mesura s'aplicarà, des d'aquest cap de setmana, a casaments i celebracions en hotels i restaurants seran els principals afectats.

Pere Aragonès manté que la seva "prioritat" és aprovar els pressupostos de la Generalitat amb la CUP i apel·la al seu vot favorable al Parlament.

'Nikola Tesla. El geni de l'electricitat moderna' és el títol de la mostra que es pot veure al CosmoCaixa Barcelona. Un recorregut per la vida i obra d'aquest enginyer serbi, figura clau de la història de la ciència. Des dels seus inicis a Europa fins a la seva etapa a Amèrica, on va morir sol i pràcticament arruïnat.

Va ser de petit, acariciant al seu gat que es va començar a interessar per l'origen d'aquelles espurnes sorolloses de desprenia el seu pèl. I així ho podem comprovar també a l'inici d'un recorregut cronològic que passa per la vida i els avanços científics d'aquest geni poc conegut.

  • L'exposició mostra rèpliques d'objectes personals, com la màscara mortuòria de Tesla i la seva roba
  • Va descobrir el corrent altern, el sistema polifàsic de distribució elèctrica i va concebre la ràdio
  • Tesla va concebre l'electricitat com a "bé comú" que hauria d'arribar a tothom gratuïtament

Cada dia passen 75.000 vehicles per la zona de Glòries. Per això, els experts en mobilitat creuen el soterrament no millorarà la congestió de trànsit. El benefici diuen serà la gran zona verda que s’ha de fer a sobre dels túnels per on només podran circular autobusos i bicicletes. L’obra, que ha trigat més de 7 anys, ha estat molt complicada El tram més profund arriba als 25 metres i passa per sota del metro, de rodalies. 

La menor continua ingressada a l'hospital i s'espera que els mossos li puguin prendre declaració en les pròximes hores.  De moment, no hi ha cap detingut. Passa a disposició judicial el jove que presumptament va matar la seva mare a Ripoll. L'atur baixa per primera vegada al mes d'octubre i encadena 8 mesos seguits de remuntada. Pere Aragonès manté que la seva "prioritat" és aprovar els pressupostos de la Generalitat amb la CUP i apel·la al seu vot favorable al Parlament. 6 dels anomenats 9delledoners seran absolts. Les casetes dels peatges de l'AP-7 i l'AP-2 aviat seran història. Les màquines estan desmantellant. El trànsit privat ja ha recuperat a Barcelona els nivells prepandèmics. La Generalitat vol que sigui obligatori presentar el certificat #COVID per accedir a banquets, celebracions i actes socials en hotels i restaurants amb pista de ball en espais tancats. A Barcelona, cada dia arriben més de 45.000 vehicles a la ciutat. Tot i l’obertura del túnel de Glòries, preocupa la congestió de trànsit. ’Orquestra Filharmònica de Praga porta el rock simfònic al Palau de la Música interpretant temes de grans bandes del gènere.

El president català reitera que la seva "prioritat" segueix sent aprovar els comptes catalans amb els mateixos suports de la seva investidura, ERC, JxCat i la CUP. A la sessió de control al Parlament ha apel·lat a aquests grups a secundar-los. També ha advertit que "evidentment si són uns Pressupostos tan bons que reben el suport d'altres grups de la Cambra, benvinguts. Però la prioritat ha de ser consolidar el programa d'investidura perquè seran uns Pressupostos en clau transformadora".

Ho ha dit després que la presidenta dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, s'hagi ofert per assolir un acord amb el conjunt de forces que afecti tant els pressupostos de la Generalitat com els estatals i els municipals, davant un context de recuperació econòmica després de la pandèmia. 

Precisament la líder de la CUP en el Parlament, Dolors Sabater, ha retret a Aragonès que ERC hagi descartat presentar una esmena a la totalitat als pressupostos generals de l’Estat quan no s'han complert els compromisos previstos en l'anterior acord de comptes estatals que els republicans van avalar.  "No li sembla una autèntica presa de pèl negociar amb el PSOE sobre la base dels incompliments dels acords del Pressupost de 2021?", ha qüestionat 

El final de la temporada d’estiu no ha portat, aquesta vegada, més persones a la cua de l’atur. És la primera vegada que passa des de 1.975. El nombre de desocupats registrats a les oficines d’ocupació va baixar a l’octubre en 734 persones arreu de l’Estat. En el cas de Catalunya ho va fer en 510, molt significatiu en aquest mes i més després d'una bona campanya d'estiu que ha servit per retornar a les xifres d'ocupació prèvies a la pandèmia

L'atur encadena ja vuit mesos consecutius de reducció. A Catalunya, l'atur baixa ja dels 378.000 desocupats. Només en el darrer any s’ha reduït en 106.000 persones un 22% menys. Del total d'aturats de Catalunya, 216.002 són dones i 191.958, homes, mentre que el col·lectiu de menors de 25 anys se situa els 22.322 aturats.

La presumpta agressió sexual va tenir lloc la matinada de dilluns al polígon industrial de Les Comes. La víctima és una noia de 16 anys que en aquell moment es dirigia a l'estació de tren. La jove va ser traslladada inicialment a l'Hospital d'Igualada i després a Sant Joan de Déu de Barcelona. La menor està estable i conscient a l'UCI, però encara no ha pogut prestar declaració. Previsiblement ho farà aquesta tarda. Fonts de la família asseguren que està en estat de shock.

  • Amb les noves incorporacions la línia sumarà 11 parades
  • L’obra forma part de la inversió de 950 milions d’euros que la Generalitat va destinar per completar l’L9/L10.

David Cid defensa que al conseller Jaume Giró és a qui més li interessa a Catalunya que s'aprovin Pressupostos Generals de l'Estat. El portaveu del grup parlamentari d'En Comú Podem critica a Junts per Catalunya: diu que el seu plantejament amb aquests comptes és "profundament hipòcrita i irresponsable". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, defensa que són uns comptes bons per a Catalunya i que els comuns han tingut un "doble paper" en les negociacions amb ERC, i també un paper rellevant en el cas de l'audiovisual. Sobre els comptes catalans, reconeix que no tenen ni informació ni negociacions obertes: "No es poden aprovar els pressupostos si no hi ha voluntat de negociació". Diu que la posició del Govern a la taula de diàleg queda debilitada per culpa de l'absència de Junts. Sobre l'acord al qual s'ha arribat amb la reforma laboral, diu que l’important és el què, no el qui: "Si ho ha de liderar Sánchez, que ho lideri".