Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

David Cid assegura que, si ells tinguessin la presidència de la Generalitat, no "vetarien mai cap formació d'esquerres". El portaveu del grup parlamentari d'En Comú Podem diu que no entenen que el suport de la CUP sigui incompatible amb el PSC, i critica la "política de vetos". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, explica que els hauria agradat que la negociació sobre els pressupostos hagués començat abans i considera que als pressupostos "els manca ambició" i no hi ha les seves prioritats. Veu "complicat" i "complex" arribar a un acord amb el Govern pels comptes catalans, però assegura que tenen "predisposició" a intentar-ho. Reconeix que li agradaria que ERC tingués "menys càlcul polític" i apostés per "majories de progrés". Considera que retirar la partida del Hard Rock no serà un tema difícil de complicar, però descarta fer-ho una línia vermella. Defensa que el Govern aposta pel "diàleg i la negociació" amb la taula de diàleg. I assegura que els republicans seguiran sent "el soci prioritari" a Barcelona.: "Estem disposats a seguir negociant".

Pedro Sánchez anuncia una tercera dosi per les persones de més de 60 anys i per al personal sanitari. Augmentaran els preus per la campanya de Nadal? Hi haurà desabastiment d'alguns productes? Segueixen les negociacions a contrarellotge per intentar salvar els pressupostos. Dia de reunions al Parlament on finalment s'han trobat Pere Aragonès i Jèssica Albiach.

Davant l'augment de nous casos de covid, Sanitat decideix aquest dimecres si s'administra una tercera dosi de la vacuna als majors de 60 anys.

Pere Aragonès rebutja el nou oferiment del PSC per pactar els pressupostos. En canvi, allarga la mà als comuns després que la CUP faci més difícil el seu suport.

Més de 3.500 persones van morir l'any passat a Catalunya per càncer de pulmó. És la primera causa de mort per càncer a Espanya. El tabac continua sent el factor de risc més important.

Catalunya té ara més centres educatius segregats amb alumnat vulnerable que fa 5 anys. En concret 20 més, segons dades de la Fundació Bofill.

Carles Sans aterra al Teatre Borràs el proper 17 de novembre amb 'Per fi sol!', el seu primer espectacle en solitari després de l'adéu de Tricicle. "Després de tants anys, rebento a parlar", bromeja l'actor sobre aquest monòleg. Dirigit per José Corbacho, el còmic explica dalt de l'escenari tota mena d'anècdotes personals, moltes relacionades amb la història del grup teatral amb què ha conviscut 40 anys. El públic del Tricicle connectarà amb l'espectacle, assegura, no només per l'interès de conèixer aquests detalls si no perquè reconeixeran la gestualitat de Sans en la narració. I és que l'actor no ha volgut passar de l'espectacle teatral al stand up comedy, i basteix la narració amb personatges, situacions i escenografia.

Produir arròs amb la meitat d'aigua. És el que han aconseguit un equip d'investigadors de la Universitat de Girona i els arrossaires de Pals gràcies a un projecte pioner. Tot aquest camp d'arròs s'ha conreat sense necessitat d'inundar-lo, gràcies a un sistema de reg per degoteig enterrat. I d'aquesta manera s'ha aconseguit produir pràcticament la mateixa quantitat d'arròs per hectàrea, utilitzant la meitat d'aigua. Davant escenaris d'escassetat d'aigua, el reg per degoteig pot ser una alternativa per als productors d'arròs. Una tecnologia que és encara massa costosa i que de moment s'aplica experimentalment a dues parcel·les de Pals.

Més de 3.500 persones van morir l'any passat a Catalunya per càncer de pulmó. És la primera causa de mort per càncer a Espanya. El tabac continua sent el factor de risc més important. Una dècada després de deixar de fumar encara pot contribuir que aparegui la malaltia

Això és el que desencadena el factor de risc més important de patir un càncer de pulmó: 9 de cada 10 malalts són fumadors o exfumadors. Els metges alerten de la importància de les revisions.

El 80% dels pacients, si el càncer es detecta en una fase inicial, sobreviuen a llarg termini. Per això, els metges reclamen cribratges a partir dels 50 anys, com es fa ara amb el càncer de mama o de còlon.

Els contagis van a l'alça. La xifra preocupa els experts i pressiona la Generalitat per estendre l'ús del certificat COVID. Catalunya té més centres educatius segregats amb alumnat vulnerable que fa 5 anys. Més de 3.500 persones van morir l'any passat a Catalunya per càncer de pulmó. Pere Aragonès rebutja el nou oferiment del PSC per pactar els pressupostos. A les portes del Black Friday i de la campanya de Nadal, els comerciants de Barcelona preveuen que les vendes puguin acostar-se a les xifres prepandèmia. Produir arròs amb la meitat d'aigua. És el que han aconseguit un equip d'investigadors de la Universitat de Girona.

El Ministeri de Sanitat ha de decidir avui si aprova l'administració d'una tercera dosi de la vacuna contra la covid als majors de 60 anys. Això mentre els contagis van a l'alça. Aquest dimecres se n'han notificat 1.300, són 270 més que ahir. La xifra preocupa els experts i pressiona la Generalitat per estendre l'ús del certificat covid en indrets tancats. L'increment de casos es nota als caps, que han augmentat les consultes per covid un 40% aquesta setmana. El Comitè Científic que assessora la Generalitat espera lliurar demà l'informe sobre on i quan seria convenient demanar el certificat covid. Des del col·legi de metges de Barcelona demanen que els treballadors del sector rebin ja la tercera dosi contra la COVID perquè són els més exposats. De moment el factor edat, pel deteriorament del sistema immunitari, continua sent el determinant per a prioritzar una dosi de reforç. Sobre ampliar-la a tota la població. El que sí que tenen clar és que la vacuna és l'eina més eficaç per a combatre la COVID i recorden que encara estem en pandèmia.

Barcelona il·luminarà els seus carrers a partir del pròxim 24 de novembre. La principal novetat d’enguany és el nou model d’il·luminació LED que reivindica que la ciutat defuig de les il·luminacions tradicionals. En total, s’il·luminaran 100,5 km de carrers de la ciutat, superant els 99,8 km de l’any passat. L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que el cost en la il·luminació de Nadal serà de 2,1 milions d’euros, un 32,46 % més que l’any anterior.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’obre ara a “asseure’s a parlar” dels pressupostos de l’any vinent amb els comuns, mentre continua negociant amb la CUP. Un gest, al que s’havia resistit fins ara, que arriba després de l’anunci de l’esmena a la totalitat  de la formació anticapitalista i que no ha agradat gents als seus socis de Govern. JxCat li ha demanat explicacions durant la sessió de control al Parlament.

El president català, en canvi, ha tancat la porta a explorar una majoria alternativa amb el PSC. El líder dels socialistes, Salvador Illa, ha reclamat aquest dimecres una reunió urgent per “acordar els pressupostos que necessita el país”. Aragonès li ha deixat clar que no pensa "canviar el rumb de la legislatura".

Alícia Romero destaca que l'actitud del Govern de la Generalitat ha canviat respecte a la independència. La portaveu del PSC al Parlament de Catalunya destaca que no veuen "polítiques independentistes" ni al Govern, ni als pressupostos, ni en l'actitud de l'executiu. Creu que el president Pere Aragonès no recuperarà el camí unilateral. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, explica que Salvador Illa ha demanat una reunió urgent amb el líder de l'executiu català per desencallar els pressupostos: "No es pot tolerar el mercadeig amb la CUP". Destaca que "tots els escenaris estan oberts" i que estan fent "un oferiment honest i sincer". Romero considera que "no és tolerable" i que és "una incoherència" que el Govern no vulgui ni parlar amb els socialistes pels pressupostos. I espera que ERC sigui "coherent" amb els pressupostos de l'Estat.