Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La primera fase del projecte ja disposa de 6 solars, 3 a Barcelona i 3 a Sant Boi de Llobregat, Montgat i Sant Adrià de Besòs, on s’hi construiran 640 habitatges perquè hi visquin unes 1.600 persones. La previsió és que els habitatges es comencin a construir a finals de l’any vinent, i els lloguers que es cobraran no seran socials però sí més econòmics que els de mercat, amb un preu d’entre 400 i 750 euros mensuals.

Des de l’Ajuntament destaquen que es tracta de la primera iniciativa d’aquest tipus, amb capital compartit al 50% entre el sector públic (25% per l’AMB i 25% per l’Ajuntament) i empreses del sector privat (Cevasa-Neinor), que es desenvolupa a l’Estat. Segons el consistori, l’acord de col·laboració garanteix el control públic dels habitatges un cop edificats per evitar que acabin sent objecte d’especulació al mercat immobiliari. La construcció d’aquests 4.500 pisos suposarà una inversió de 600 milions d’euros. | MARGA ESPARZA

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, assegura que els pressupostos que aprovarà dimarts el Govern “seran els més expansius dels darrers anys en inversió” gràcies a l’aportació dels Fons Europeus. Durant la inauguració de la 26 Jornada dels Economistes, dedicada a l’economia i la societat posta covid-19, Aragonès ha destacat el “salt qualitatiu en capacitat inversora” i ha apuntat, en aquest sentit, l’impulsa a l’educació entre 0 i 3 anys: “Començarem l’any vinent fent gratuït el curs d’educació infantil de 2 anys, que fins ara s’ha anomenat P2” | Climent Sabater

Miquel Sàmper alça la veu en contra de la violència masclista i les agressions sexuals, i demana aturar ja amb la "supremacia física" de l'home vers la dona. L'exconseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya considera que el problema de fons rau en l'educació: "Un 'callaté nenaza" d'un nen de 9 anys no sabem què pot ser amb els anys".

En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'idees, reconeix que les preocupacions dels Mossos s'haurien d'haver tractat molt abans, però diu que en el seu mandat no es va fer "per una qüestió formal", amb bona part del temps sense president. Sàmper reconeix també la seva sorpresa en quedar fora del Govern, ja que "els mitjans ho donaven per fet". Assegura que la relació del Govern era "molt bona" quan ell en forma part, i que li consta que "ara també hi és". Critica que la CUP proposi una "fiscalia política" amb l'oficina per fiscalitzar als Mossos: Defensa que els assumptes interns requereixen més persones externes, per a una millor transparència. Recorda que els Mossos actuals "són els mateixos" de l'1 d'octubre i els que van respondre als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils: "Per què ara comencem a dubtar?", es pregunta. En aquest sentit, també defensa la figura del Major Trapero, davant de les acusacions sobre que estava fent política.

La mare de la noia violada a Igualada demana al president del Govern mesures, com l'enduriment de penes, per frenar les agressions. La prevenció i detecció ràpida és clau per evitar els casos d'assetjament escolar. Per això, és rellevant l'entorn: posicionar-se contra la violència i denunciar-ho. L'Agència Europea del Medicament acaba d'avalar l'ús del Molnupiravir, el primer fàrmac oral per tractar la covid.

La Generalitat vol impulsar l'ús del català als centres escolars per frenar la davallada que, segons denuncia, està patint la llengua catalana els darrers anys. El pla de xoc començarà a aplicar-se a les escoles a partir de l'any vinent.

El Departament d'Educació disposa d'unes primeres dades de la situació a 4t d'ESO, que revelen que cada cop són menys els professors que es dirigeixen en català als alumnes sempre o gairebé sempre dins de la classe: el 2006 eren el 63,7% i el 2021 representen el 46,8%. La situació és similar entre els alumnes, ja que només el 39,4% d'ells es dirigeix al professorat en català dins de classe, quan el 2006 eren el 56%. Els departaments de Cultura i Educació han reconegut que no s'ha fet prou en els darrers anys i per això han impulsat un pla de xoc per revertir la situació i recuperar l'ús del català a les aules però també en tot l'entorn educatiu.

Més de 300 casos d'assetjament escolar i 600 persones denunciades en els darrers dos anys. Són algunes de les xifres que visibilitzen aquest problema social. En el dia internacional contra aquesta violència, les víctimes aixequen la veu per alertar de la importància de trencar el silenci.

Avança la investigació per localitzar els presumptes autors de la brutal violació a una noia de 16 anys, a Igualada. La jove continua ingressada a l'UCI. Es calcula que només es denuncien un 8% de les agressions sexuals que es produeixen.

Llum verda del TSJC a estendre el certificat COVID  també als casaments i celebracions en interiors amb ball.

La Generalitat vol impulsar l'ús del català als centres escolars per frenar la davallada que, segons denuncia, està patint la llengua catalana els darrers anys. El pla de xoc començarà a aplicar-se a les escoles a partir de l'any vinent.

A tothom qui li agradi la música s'haurà interessat en especial per algun dels artistes que han marcat un abans i un després en el panorama musical i fins i tot, en la seva vida. El festival In-Edit ens porta els millors documentals sobre música a Barcelona. Del 28 d'octubre i fins al 7 de novembre podrem gaudir d'una cinquantena de documentals musicals als Multicinemes Aribau per un preu de 8 €.

El Congrés ha rebutjat les esmenes a la totalitat que hi ha presentat entre d'altres, la CUP i Junts. Precisament aquests últims, tot i no intervenir en la sessió d’aquest dijous, han estat ben presents al discurs d'Esquerra.

El líder dels republicans al Congrés, Gabriel Rufián ha advertit que l’acord amb el PSOE només és per a la primera fase de la tramitació dels comptes. Ha recordat a la ministra d’Hisenda, Maria Jesus Montero, que els seus vots seran imprescindibles per aprovar definitivament els comptes.

Conscients que els necessiten, la ministra es compromet amb la condició irrenunciable dels republicans: la quota del català a la llei de l’audiovisual.

La investigació per detenir els presumptes autors de la brutal agressió sexual a una menor, a Igualada avança.

La víctima continua ingressada a l'UCI de l'Hospital Sant Joan de Déu i els Mossos d'Esquadra encara no li han pogut prendre declaració. En la investigació seran determinants les proves d'ADN que permetran els investigadors tancar una mica més el cercle.