Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Govern intenta convèncer la CUP que no presenti una esmena a la totalitat als pressupostos en una reunió d'urgència a Palau. PP, Ciutadans i Vox presentaran esmena a la totalitat... asseguren que els pressupostos són dolents, es negociïn amb la CUP o amb el PSC. Govern i sindicats han escenificat el pacte a la Moncloa sobre les pensions. Entrevista a Antoni Cañete, president de PIMEC.

La CUP presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat, però no es tanca del tot i seguirà negociant. El Govern lamenta la decisió i els convida a rectificar. Aquesta mateixa tarda, el Govern es reuneix amb els anticapitalistes per acostar posicions.

Davant l'empitjorament de la pandèmia, el Govern estudia estendre l'ús del passaport-covid. L'executiu analitza sota quins paràmetres sanitaris es demanarà aquesta mesura al TSJ per frenar la transmissió. 

En l'àmbit judicial, l'Audiència de Madrid cita perquè entrin a presó deu dels catorze condemnats per l'assalt d'un grup d'ultradreta a la seu de la Generalitat a Madrid.

Com seran les ciutats del futur i com s'adapten a les necessitats de la societat. És el que mira de respondre la nova edició de l'Smart City Expo.

La CUP presentarà una esmena a la totalitat als #pressupostos de la Generalitat, però manté la negociació oberta fins dilluns. Repassem els motius.  El Govern manté que encara hi ha temps per negociar i evitar l'esmena a la totalitat. Aquesta tarda Pere Aragonès encapçalarà una trobada amb el conseller Giró i la formació anticapitalista. Els comuns es mostren disposats a negociar, però asseguren que, si no reben cap trucada, presentaran una esmena a la totalitat. Els socialistes acusen el Govern de fer-ne mercadeig. Cs i Vox refermen l'esmena a la totalitat als #pressupostos i acusen els socialistes de fer de "muleta" dels separatistes. Segueixen augmentant els contagis de Covid-19. S'han notificat 1093 nous casos i el risc de rebrot arriba fins a 144. S’incrementen les hospitalitzacions i els crítics. Molts experts expliquen que la variant predominant a Catalunya és la Delta, molt transmissible en interiors poc ventilats. Creuen que convindria demanar el certificat Covid per entrar a bars i restaurants. Un projecte internacional busca 1.000 persones que convisquessin amb familiars malalts de covid-19, però que no s'hagin infectat. Aquesta esportista de 17 anys entrena de valent amb la resta de companyes per al campionat estatal de gimnàstica artística. El primer on participarà una noia amb síndrome de Down. "Canto jo i la muntanya balla" de La Perla 29 s'ha endut 8 guardons als Premis Butaca de Teatre. El premi honorífic va ser per l'actriu Imma Colomer, en reconeixement del seu treball. RTVE rep avui dos dels Premis Ondas 2021. Serà aquest vespre en una gala on també s'entregaran els Ondas de l'any passat, ajornats per la pandèmia

Continuen augmentant els contagis de Covid a Catalunya. S'han notificat 1.093 nous positius i el risc de rebrot també augmenta, fins a 144. Hi ha 96 persones ingressades a les UCI... això són 6 persones més que la setmana passada. La Generalitat diu que, si segueixen creixent els contagis, valorarà l'aplicació del certificat covid en interiors. A hores d’ara està definint els valors a partir dels quals es decidiria.

Molts experts, de fet, ja ho demanen: expliquen que la variant predominant a Catalunya és la Delta, molt transmissible en interiors poc ventilats. Creuen que convindria demanar el certificat Covid per entrar a bars i restaurants.

Un projecte internacional busca 1.000 persones que convisquessin amb familiars malalts de covid, però que no s'hagin infectat. En l'estudi, participen 10 centres d'investigació. Un d'ells, l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Bellvitge. Tracta de descobrir el secret de la resistència natural a la covid. Volen desenvolupar nous fàrmacs que protegeixin de la covid i entendre per què en unes persones la infecció és molt greu i en d'altres passa totalment desapercebuda o resulten immunes

Els cupaires han defensat la decisió del 63% de les seves bases de presentar l’esmena a la totalitat, malgrat que la majoria ha optat per seguir negociant. Els anticapitalistes critiquen que el Govern hagi normalitzat la relació amb l’Estat, unes polítiques socials regressives inspirades en el model sociovergent i uns comptes insuficients en habitatge i sanitat.

Esquerra i Junts s'han reunit a Palau de la Generalitat per estudiar la decisió de la CUP. Aquesta tarda, serà el president Pere Aragonès qui encapçali una trobada amb el conseller d’Economia Jaume Giró i la formació anticapitalista.

El Consell de Ministres aprova avui diferents mesures d'impuls de l'educació amb la creació de més places d'infantil, FP i secundària. És precisament en aquesta etapa, l'ESO on també hi ha novetats, ja que s'estableix l'avaluació continuada i ja no hi haurà exàmens de recuperació.

  • A l'ESO serà l'equip docent qui decidirà si es passa de curs, independentment del nombre de matèries suspeses
  • L'etapa de 0 a 3 anys rebrà 670 milions d'euros fins al 2023, per crear més de 65.000 places públiques i gratuïtes
  • Els estudiants de Batxillerat podran presentar-se a la selectivitat amb un suspens si el claustre hi està d'acord

Nacho Martín Blanco considera "un autèntic desastre" que es posi "Catalunya en mans de la CUP", en referència a l'aprovació dels pressupostos. El president del grup parlamentari de Ciutadans al Parlament critica que això passi de forma "sistemàtica". En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'idees, creu que la CUP acabarà aprovant els pressupostos, i veu "surrealista" que es torni a dependre de l'assemblea dels antisistema. Descarta la creació d'una candidatura amb el PP: aposat per "sumar entre constitucionalistes" sense diluir les sigles. Veu "evident" que Catalunya no és ni una nació mil·lenària ni oprimida per l'Estat. Titlla la defensa del català com "el nou hit de l'independentisme": considera que insisteixen en "polítiques per fer més asfixiant el règim lingüístic de les administracions públiques". I critica que el Govern posi "comissaris polítics" per controlar que es fan les classes en català.

L'amenaça de la sisena onada és cada vegada més real. El dubte és fins a quin punt les vacunes frenaran les hospitalitzacions, sobretot perquè sembla que la seva efectivitat pot disminuir amb el temps, en especial en les persones més grans.

El Cap de Malalties infeccioses de l'Hospital del Mar, Juan Pablo Horcajada, reconeix que han començat a notar un increment dels ingressos que encara no es nota a les UCI.

L'Agència Espanyola de Medicaments autoritza la fase 2 de la vacuna contra la COVID-19 de l'empresa catalana HIPRA. 10 hospitals espanyols comencen l'assaig clínic amb un miler de voluntaris.

El Govern sabrà aquest dimarts si pot comptar amb la CUP per tramitar els pressupostos al Parlament. Els anticapitalistes insisteixen que "es queden a mitges".

La pel·lícula inaugural és ‘Magaluf Ghost Town’ de Miguel Ángel Blanca

5 llargmetratges (8 internacionals i 7 nacionals) i 24 curtmetratges competeixen a les Seccions Oficials

  • A les Sessions Especials es podran veure els últims treballs de Frederick Wiseman, Antonio Méndez Esparza o Clara Roquet