Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El judici contra quatre homes acusats de violar en grup a una noia de 17 anys l'estiu de 2019 a Manresa segueix a l'Audiència Provincial de Barcelona. Aquest dilluns, en la tercera jornada del judici, han declarat els 4 acusats, per als qui la fiscalia demana 55 anys de presó.

L'acord entre els comuns i Pere Aragonès s'ha tancat 'in extremis'. Sacseja, novament, la relació entre els socis de Govern... perquè a Junts no els convenç. A les portes d'un tribunal. La CUP, Esquerra i Junts han donat suport a l'exregidor de Lleida i actual secretari de la Mesa del Parlament, Pau Juvillà, per la retirada d'uns llaços grocs de la Paeria. Tercera jornada del judici per la violació d'una menor a Manresa el juliol de 2019. Avui han declarat els 4 acusats, per als qui la fiscalia demana 55 anys per cadascun. Els ingressats a les UCI i a planta per COVID continuen creixent... i el risc de rebrot ja és alt a Catalunya. Motiu pel qual demà el Govern abordarà l'ampliació del passaport per entrar a determinats establiments tancats d'oci. Els transportistes fan marxa lenta per les Rondes de Barcelona. Només al barri Gòtic de Barcelona hi ha més d'un centenar de músics que toquen al carrer.

El sector dels transportistes convocarà una vaga del 19 al 22 de desembre per protestar contra diferents adversitats que afecten el sector. El preu dels carburants, la manca de relleu generacional, i la prohibició de circular per la Zona de Baixes Emissions són alguns dels motius que han portat als professionals d’aquest sector a aturar totalment l’activitat a escassos dies de les festes de Nadal.

L'acord entre els comuns i Pere Aragonès s'ha tancat 'in extremis'. Sacseja, novament, la relació entre els socis de Govern... perquè a Junts no els convenç. A les portes d'un tribunal. La CUP, Esquerra i Junts han donat suport a l'exregidor de Lleida i actual secretari de la Mesa del Parlament, Pau Juvillà, per la retirada d'uns llaços grocs de la Paeria. Tercera jornada del judici per la violació d'una menor a Manresa el juliol de 2019. Avui han declarat els 4 acusats, per als qui la fiscalia demana 55 anys per cadascun. Els ingressats a les UCI i a planta per COVID continuen creixent... i el risc de rebrot ja és alt a Catalunya. Motiu pel qual demà el Govern abordarà l'ampliació del passaport per entrar a determinats establiments tancats d'oci. 

Acord d'última hora entre els comuns i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per retirar l'esmena a la totalitat i permetre que els pressupostos de la Generalitat superin aquesta tarda el primer tràmit parlamentari. A canvi, Esquerra donarà suport als comptes municipals de Barcelona. La jugada no agrada gens ni mica a Junts, els socis de Govern a Palau, que parla de "fracàs de l'independentisme" i ha demanat una reunió d'urgència al més alt nivell.

El judici contra quatre homes acusats de violar en grup a una noia de 17 anys l'estiu de 2019 a Manresa segueix a l'Audiència Provincial de Barcelona. Aquest dilluns, en la tercera jornada del judici, han declarat els 4 acusats, per als qui la fiscalia demana 55 anys de presó.

El judici contra quatre homes acusats de violar en grup a una noia de 17 anys l'estiu de 2019 a Manresa segueix a l'Audiència Provincial de Barcelona. Aquest dilluns, en la tercera jornada del judici, han declarat els 4 acusats, per als qui la fiscalia demana 55 anys de presó.

Núria Marín considera que el presidentPere Aragonès "s'està equivocant" amb la gestió de les negociacions dels pressupostos. La presidenta de la Diputació de Barcelona l'assenyala com a culpable que no es vulguin pactar amb el PSC. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga considera que "el mínim" que ha de passar perquè els socialistes s'abstinguin és que algú es posi en contacte amb ells. L'alcaldessa de L'Hospitalet veu "molt raonable" fer obligatori elpassaport covid en determinats llocs de treball. I li sembla "correcte" ampliar el requeriment del passaport covid en determinats espais.

Moviments d'última hora per salvar els pressupostos de la Generalitat. Aquest dilluns, haurà començat el debat i votació de les esmenes a la totalitat. El Govern català no ha aconseguit que la CUP retiri la seva i ara s'intensifica la negociació amb els Comuns. Catalunya en Comú ha tancat aquest cap de setmana la seva Tercera Assemblea Nacional. Ha servit per reelegir Jèssica Albiach i les alcaldesses Ada Colau i Candela López al capdavant del partit. Manuela Carmena acaba de publicar "La joven democracia". L'exalcalessa de Madrid crida a cuidar la democràcia i aposta per una jove política que trenqui amb el vell sistema de partits i en la qual el populisme i la cridòria quedin bandejats per sempre. Ens ho explica a l'entrevista d'avui. Es recorda a les víctimes d'accidents de trànsit i, a Barcelona, autoritats i associacions. Continuen pujant un dia més els indicadors de la pandèmia a Catalunya amb 46 persones més ingressades en planta als hospitals. Més de la meitat de les inspeccions a terrasses que està fent l'Ajuntament de Barcelona acaba en sanció. Ja ha començat la temporada del calçot d'indicació geogràfica protegida de Valls.  Aquest cap de setmana se celebra a Barcelona una de les cites més importants de la mobilitat elèctrica. La fira expoelectric torna després de la pandèmia i celebra els seus 10 anys amb molts més productes i una clara aposta per les energies renovables. La Sala Muncunill de Terrassa acull des d'aquest cap de setmana i fins al gener una exposició de fotografies de Ramon Masats, Premi Nacional de Fotografia. Moltes són inèdites, fetes en aquesta ciutat els anys 50, on el fotògraf català va començar la seva carrera professional. Vilassar de Dalt celebra la 12a edició del campionat internacional de Perruqueria Canina, de l'Artero Grooming Slam. Hi passen més de 150 estilistes canins procedents de més de 20 països.

L'evolució de la covid fa passes enrere. Les UCI catalanes ja superen el centenar de pacients amb covid. A més, els contagis s'han multiplicat per 3 en una setmana. La CUP ha ratificat l'esmena als pressupostos de la Generalitat en l’assemblea d'aquest matí. Des de Junts per Catalunya s'han deixat la pell en les negociacions dels pressupostos amb els dirigents de la CUP. Tant el PSC com els Comuns, que també han presentat esmenes a la totalitat, esperen gestos del govern català per negociar. : la repressió de les comunitats protestants a Espanya. Protesta dels transportistes aquest matí a Barcelona contra la prohibició de circular per la zona de baixes emissions. Dia Mundial de la Infància. Les institucions es mostren preocupades pel benestar emocional dels nens i nenes després de la pandèmia. L’exposició Menja, Actua, Impacta impulsada per la Fundació Catalana de l'Esplai, que avui s'ha inaugurat a El Prat. De manera interactiva, ens descobreix els grans reptes de l'alimentació sostenible. El Festival de Flamenc de Girona porta als escenaris els artistes dels barris. La 3a edició acaba el dia 25 amb una vintena de propostes tradicionals i innovadores. 

A 3 dies perquè els pressupostos encarin el primer tràmit parlamentari, el Govern ja té 6 esmenes a la totalitat sobre la taula. Els últims en presentar-la, els comuns, un gest per forçar la negociació.

L'executiu d'Aragonés segueix negociant a contrarellotge, però és a la CUP a qui li fa concessions. El Govern està disposat a augmentar la partida per habitatge, una de les demandes dels cupaires.

Coincidint amb el repunt de casos i amb la imminència del passaport covid a més activitats, als punts de vacunació sense cita prèvia s'hi tornen a veure algunes cues.

Seat ja separa als treballadors no vacunats a l'hora de dinar, fruit d'un acord amb sindicats. L’automobilística té una plantilla amb un 96% de vacunats i assegura que ha pres la mesura per preservar la salut i evitar l'aturada de la producció per contagis.

El Govern negocia a contrarellotge els pressupostos amb noves concessions a la CUP per superar el primer tràmit de dilluns.

A 3 dies perquè els pressupostos encarin el primer tràmit parlamentari, el Govern ja té 6 esmenes a la totalitat sobre la taula. Els últims en presentar-la, els comuns, un gest per forçar la negociació.

L'executiu d'Aragonès segueix negociant a contrarellotge, però és a la CUP a qui li fa concessions. El Govern està disposat a augmentar la partida per habitatge, una de les demandes dels cupaires.

Al Govern se li complica el camí per aprovar els pressupostos. Tots els grups de l'oposició han registrat una esmena a la totalitat. Els comuns han estat els últims a fer-ho. Amb ells i amb la CUP encara hi ha marge per tancar un acord.

El Govern ho decidirà la setmana vinent l'extensió del passaport covid. A Barcelona la pandèmia fa caure una quarta part el diagnòstic de malalties cròniques i de càncers.

El Gran Recapte busca cobrir les necessitats alimentàries de 267 mil persones a Catalunya. Per això estima en 10 milions d'euros les donacions necessàries que, per segona vegada, són només digitals.

Xavi Hernández i Vicente Moreno han protagonitzat al Camp Nou la tradicional trobada d'entrenadors prèvia al derbi.