Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Catalunya ampliarà a partir d'aquesta mitjanit l'ús del certificat covid a la restauració, gimnasos i residències d'ancians després de rebre l'aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), instància que, no obstant això, ha advertit a la Generalitat que, si ho vol continuar estenent, ho haurà de justificar millor. Els restauradors demanen la col·laboració dels clients per poder implantar-lo, mentre als gimnasos es queixen de manca de recursos. 

12 assassinats i 11.000 denúncies per violència masclista des de principi d’any a Catalunya. Són algunes de les xifres de les violències que pateixen les dones que ressonen amb més força en el dia internacional per l’eliminació de la violència vers les dones. Moltes de les que denuncien expliquen que, durant el procés, reviuen un calvari que suposa un procés traumàtic afegit.

El TSJC avala estendre el passaport covid a la restauració, els gimnasos i les residències a partir d'aquesta mitjanit. Els restauradors demanen la col·laboració dels clients per poder implantar-lo.

A la Universitat Autònoma de Barcelona s'ha viscut un episodi de tensió. Ha estat amb relació a un acte impulsat pel col·lectiu constitucionalista S'ha Acabat! i la presència de dirigents de Vox, Ciutadans i PP.

La Guàrdia Civil investiga l'accident a la central nuclear d'Ascó, on ha mort un treballador i 6 n'han resultat ferits. Hi va haver una fuita de diòxid de carboni, en un incident no vinculat a l'activitat radiològica.

Des de principis d'any, la policia ha atès 11.000 dones víctimes de violència masclista a Catalunya. El gruix de les denúncies se situa en la franja de 31 a 40 anys. Les supervivents i les entitats que les ajuden asseguren que el procés judicial és un calvari per les dones.

El seu agressor la va maltractar físicament i psicològicament durant 9 anys; té documentades 11 entrades a urgències per lesions. Va decidir denunciar, ens confessa, perquè durant l'última pallissa va pensar que la matava. És un procés traumàtic, asseguren, perquè cada paraula porta impregnat dolor. Per això neix l'Associació Hèlia, per acompanyar les víctimes de violència masclista allà on necessitin una mà amiga, des d'anar als jutjats com al CAP. Són unes supervivents, ens recorden, perquè han superat la culpa, la por i han trencat el seu silenci.

És el rebuig social davant les violències que pateixen les dones: física, psicològica, emocional, sexual, econòmica... Aquest any a Catalunya hi ha hagut 12 feminicidis. En el dia internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones, hi ha hagut un acte institucional a la plaça Sant Jaume, a Barcelona. El que més preocupa és l'increment de denúncies per violència masclista en menors d'edat. Han augmentat d'un 63%. Sobretot els abusos i les agressions sexuals en les parelles. El perfil de l'agressor és cada vegada més jove. Des de principis d'any, la policia ha atès 11.000 dones víctimes de violència masclista a Catalunya. El gruix de les denúncies se situa en la franja de 31 a 40 anys. Les supervivents i les entitats que les ajuden asseguren que el procés judicial és un calvari per les dones.El TSJ avala estendre l'ús del certificat covid als interiors de restaurants i bars, gimnasos i residències de gent gran, tot i l'oposició de la fiscalia. Per tant, aquesta mitjanit ja s'haurà de presentar per accedir-hi. L'Agència Europea del Medicament acaba d'aprovar posar la vacuna de Pfizer als nens d'entre 5 i 11 anys. A la Universitat Autònoma de Barcelona s'ha viscut aquest matí un episodi de tensió... Ha estat en relació a un acte impulsat pel col·lectiu constitucionalista S'ha Acabat i la presència de dirigents de Vox, Ciutadans i PP.

A la Universitat Autònoma de Barcelona s'ha viscut un episodi de tensió. Ha estat en relació amb un acte impulsat pel col·lectiu constitucionalista S'ha Acabat! i la presència de dirigents de Vox, Ciutadans i PP.

Uns 100 estudiants de la UAB s'han concentrat aquest dijous al campus de Cerdanyola del Vallès (Barcelona) per a protestar en contra de l'acte 'En defensa de la llibertat' que ha convocat la plataforma unionista S'ha Acabat! a la universitat. Han llançat pots de fum contra el cordó policial i els Mossos d'Esquadra han carregat.

Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència de Gènere contra les Dones

11.000 denúncies per violència masclista des de principi d'any a Catalunya

Rebuig social davant les violències que pateixen les dones: física, psicològica, emocional, sexual, econòmica... Aquest any a Catalunya hi ha hagut 12 feminicidis. En el dia internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones, hi ha hagut un acte institucional a la plaça Sant Jaume, a Barcelona. El que més preocupa és l'increment de denúncies per violència masclista en menors d'edat. Han augmentat d'un 63%. Sobretot els abusos i les agressions sexuals en les parelles. El perfil de l'agressor és cada vegada més jove. Des de principis d'any, la policia ha atès 11.000 dones víctimes de violència masclista a Catalunya. El gruix de les denúncies se situa en la franja de 31 a 40 anys. Les supervivents i les entitats que les ajuden asseguren que el procés judicial és un calvari per les dones.

El Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, conversem sobre aquesta xacra amb una víctima i una especialista. Parlem amb Carla Rodríguez, que ens explica com va patir violència de gènere per part de la seva parella, quan tan sols tenia 14 anys. Relata que li molestava que anés en biquini vestida de determinada manera, ja que era una manera de controlar-la i que "només em pogués observar ell". La víctima diu que "més enllà del fet físic, acabes destrossada psicològicament". Lamenta la falta d'acompanyament del sistema durant la seva denúncia: "El sistema judicial s'hauria de revisar. Va ser molt dur". Superat el cas, s'ha tornat a enamorar: "El patiment no hauria d'existir en una relació", destaca.

Per la seva part,  Xesca Fort, també víctima i cantant que fa pedagogia a estudiants sobre la violència contra les dones, explica que sempre hi ha un primer senyal en els casos de violència de gènere, i que després va creixent. I veiem com en determinades cançons, així com al porno, s'està "normalitzant" un relat de violència de gènere, amb el sexe vinculat a la violència.

Salut insisteix en la vacunació com a millor protecció davant l'avenç de la sisena onada. Si comparem la situació amb ara fa un any, aquesta és molt millor. Salut demana reduir les trobades nadalenques a com a molt dos grups bombolla. Brussel·les recomana administrar la tercera dosi de reforç de la vacuna contra la Covid a tots els adults, prioritzant els majors de 40 anys.

  • Meteocat alerta que es pot produir pedra, ratxes fortes de vent, esclafits o tornados a la zona i demana prudència
  • La neu ha arribat al Pirineu, on es poden acumular gruixos de fins a 50 centímetres
  • La pluja caiguda durant tot el dimarts és el tercer registre més alt de l'Observatori de l'Ebre en un dia

La Generalitat fa una crida a reduir les trobades socials, davant l'increment de contagis per covid i alerta de l'augment preocupant d'ingressos hospitalaris. A l'espera que la justícia es pronunciï sobre l'ampliació del certificat covid, Salut concreta que els menors de 12 anys NO el necessitaran.

El govern de Pedro Sánchez estudia com reaccionar si la Generalitat no compleix la sentència que obliga a impartir classes en castellà. El Departament d'Educació demana per carta als centres educatius que no canviïn el model lingüístic. 

Les temptatives de suïcidi entre els menors de 19 anys han augmentat un 27% en l’últim any a Catalunya, coincidint amb la pandèmia. 

Al Pirineu s'acumulen gruixos de fins a mig metre i continua plovent amb ganes a les comarques de Girona i novament al Camp de Tarragona, on s'estan refent dels ensurts d'ahir.

Preocupa l'increment d'ingressos hospitalaris de pacients amb covid, tant a planta com a les UCI, sobretot en majors de 50 anys. Salut insisteix en la vacunació per rebaixar la gravetat de la malaltia... i alerta de la importància de limitar els contactes socials. En quin format cal presentar el certificat COVID? Qui el pot demanar? Resolem alguns dubtes sobre aquesta eina sanitària. A Catalunya, les temptatives de suïcidi entre menors de 19 anys han augmentat un 27% en l’últim any, coincidint amb la pandèmia. Hospitals, centres d’atenció i telèfons de prevenció estan desbordats i denuncien manca de recursos. El Govern central ha demanat informes jurídics per saber COM actuar si la Generalitat incompleix la sentència del Suprem, que obliga a impartir un 25% de les classes en castellà. El temporal continua deixant precipitacions a Catalunya. Les més abundants avui a les comarques de Girona i Tarragona. Al Pirineu hi neva amb ganes i s'acumulen gruixos ja de 50 centímetres. És la primera gran nevada de la temporada. Amaia presenta avui el segon single del seu proper disc. Un cop més, està produït per l'aclamat productor català Alizzz.