Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Important operació policial, que encara està en marxa, contra el tràfic de droga, principalment d'haixix. Guàrdia Civil, Mossos d'Esquadra i policia Nacional han desmantellat una organització que col·laborava amb narcollanxes.

Els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil detenen una quinzena de persones en una operació conjunta contra el tràfic de drogues a diversos punts de Catalunya. En l'operatiu s'han fet fins a 12 escorcolls. La majoria s'han fet a Sant Andreu de la Barca al Baix Llobregat. Els detinguts estan acusats dels delictes de tràfic de drogues, especialment d’haixix i marihuana, organització criminal i contraban

Manuela Carmena confia entre el "canvi d'actitud" dels presidents català i espanyol, Pere Aragonès i Pedro Sánchez, respecte del conflicte català. L'exalcaldessa de Madrid demana a l'independentisme que s'oblidi de l’obsessió de guanyar eleccions i sumar vots si vol canviar les coses. Considera que la falta de suport de Pablo Iglesias al seu retorn a l'alcaldia no era raonable: "A vegades, hi ha un afany de l'èxit del partit o l'associació", diu al respecte.

En una entrevista al Cafè d'idees a Gemma Nierga, parlem de molts dels aspectes que apareixen al seu llibre La joven política. Considera que els que menteixen o desqualifiquen i insulten haurien d'abandonar la política, i demana "modificar el diàleg polític". Reconeix que no s'esperava el que es va trobar un cop va fer el salt a la política, i critica certa filosofia política i diu que l'administració no defensa la iniciativa. "La cultura és: 'Fem el de sempre, perquè no ens passi res'", diu.

Catalunya seqüenciarà els positius de dos viatgers procedents de Sud-àfrica per comprovar si són de la variant òmicron. El passaport covid serà obligatori a partir de divendres. L'Hospital Gregorio Marañón de Madrid confirma el primer cas de la variant òmicron a Espanya. Es tracta d'un viatger procedent de Sud-àfrica. Aragonès descarta pactes amb el PSC.

Un 10% de les famílies catalanes no poden mantenir casa seva a una temperatura adequada. La majoria són gent gran i, sobretot, dones. La Diputació de Barcelona intervé en alguns municipis per ajudar a rebaixar la factura energètica en més de 200 euros anuals de mitjana en aquestes llars vulnerables.

Amb l'ajuda d'agents energètics, revisen les llars vulnerables, derivats pels serveis socials. Els proposen canvis o posen de franc elements per estalviar energia dins d'un programa de la Diputació de Barcelona contra la pobresa energètica.

En la revisió s’acostumen a posar bombetes de baix consum, revisen els aïllaments de les finestres i col·loquen reguladors a l'aixeta entre altres elements. El programa ja ha atès 5.400 famílies de més de 200 municipis. En dos anys s’han instal·lat més de 17.000 elements d’eficiència energètica a llars vulnerables.

La Generalitat vacunarà els menors d'entre 5 i 11 anys, amb la màxima celeritat, un cop sigui possible. Ho ha dit el president Aragonès a l'esmorzar d'RTVE "Fora de plató". Això, a l'espera de saber quan tornarà a ser obligatori el passaport covid a restauració i gimnasos.

El Rei ha demanat a Barcelona als futurs jutges que actuïn amb "rectitud personal" per legitimar la justícia. I la neu, el vent i el fred continuen sent protagonistes a les comarques pirinenques. El torb ha obligat a aturar, per unes hores, la cerca de l'excursionista desaparegut a Vallter. Els Bombers l'han localitzat amb símptomes d'hipotermia a darrera hora.

Un 10% de les famílies catalanes no poden mantenir casa seva a una temperatura adequada, la majoria dones i gent gran. La Diputació de Barcelona intervé en alguns municipis per rebaixar la factura energètica en més de 200 euros anuals de mitjana en aquestes llars vulnerables.

Els viatgers que arriben a Espanya des de 8 països del sud d’Àfrica han de fer una quarantena de 10 dies. A Catalunya, encara no s'han detectat casos de la variant òmicron. Aquesta tarda, la Comissió Delegada de la Generalitat decidirà quan s'implementa, finalment, el passaport covid. Serà abans del cap de setmana. L'obligatorietat del passaport covid per entrar a restaurants, gimnasos i residències sembla que està incentivant el procés d'immunització. Només ahir es van descarregar prop de 400.000 certificats. L’#Òmicron i la pandèmia monopolitzen el sisè Fòrum Regional de la Unió pel Mediterrani. L’#Òmicron i la pandèmia monopolitzen el sisè Fòrum Regional de la Unió pel Mediterrani. El rei Felip VI torna a Barcelona per presidir l'entrega de despatxos de la setena promoció de l'Escola Judicial. El rei Felip VI torna a Barcelona per presidir l'entrega de despatxos de la setena promoció de l'Escola Judicial. El rei Felip VI torna a Barcelona per presidir l'entrega de despatxos de la setena promoció de l'Escola Judicial. Pere Aragonès segueix veient inviable poder arribar a un acord amb el PSC. Pere Aragonès segueix veient inviable poder arribar a un acord amb el PSC. Aquest matí s'ha col·locat l'estrella, de cinc tones, a la Torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família. Aquest matí s'ha col·locat l'estrella, de cinc tones, a la Torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família. Aquest matí s'ha col·locat l'estrella, de cinc tones, a la Torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família.

El temporal de neu i forts vents amb ratxes de fins a 70 km/h ha obligat a suspendre temporalment el dispositiu de recerca de l'home desaparegut des d'aquest diumenge a la muntanya de Setcases (Ripollès). "El treball és molt dificultós i accedir a segons quines zones és perillós", ha afirmat Gabriel Marzo, sergent i un dels membres de l'operatiu de Bombers.

Des d'aquest dilluns, els viatgers que arriben a Espanya des de 7 països africans... entre ells Namíbia o Sud-àfrica... han de fer una quarantena de 10 dies. Malgrat això, per ara, aquí no s'han detectat casos de la variant òmicron, almenys 8 països europeus ja han confirmat positius.

Juan Carlos Unzué assegura que no té molta esperança davant l'ELA. Tot i això, l'exfutbolista i exentrenador de futbol reconeix que té "la fe de donar sentit" a la seva vida "fins al darrer dia". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, presenta el seu llibre Una vida plena i ens parla d'aquesta malaltia que pateix. Explica que en el seu equip actual hi ha "cracs de primer nivell": "Mai havia format part a un equip tan gran, de 4.000 pacients". Diu que l'esgotament físic de la promoció del llibre es compensa, ja que, mentalment, li dona anergia: "La meva vida segueix tenint sentit". Veu l'arribada de Xavi Hernández com "un primer pas" perquè torni la il·lusió al FC Barcelona i demana paciència. I adverteix que els joves han d'estar preparats perquè poden tenir lloc al primer equip.

Cap de setmana amb descomptes als comerços, que estiren la campanya del Black Friday. A partirt d'avui les botigues poden romandre obertes fins el cap de setmana abans de Nadal. Unes dates de consum, marcades enguany per l'augment de la inflació, la falta de matèries primeres i la pandèmia.

Augmenten els index de vacunació a l’espera que aquest dilluns la Generalitat reactivi el passaport covid. Mentrestant van aflorant a Europa nous casos de la variant sudafricana. Aquí, de moment, no se'n detecta cap.

Cap de setmana amb descomptes als comerços, que estiren la campanya del Black Friday. A partirt d'avui les botigues poden romandre obertes fins el cap de setmana abans de Nadal. Unes dates de consum, marcades enguany per l'augment de la inflació, la falta de matèries primeres i la pandèmia.

Avui se celebra el primer dia de la mediterrània, que vol posar en valor la diversitat de la regió. A L'Informatiu volem recordar la cara més desagradable del maremostrum, la dels migrants que s'hi han deixat la vida intentant-lo creuar.

Entitats ecologistes es manifesten a Deltebre solucions per fer baixar JA els sediments que es queden al pantà de Ribarroja. Es tracta de les partícules del riu que ajuden a mantenir la formació del delta. Diuen que els projectes previstos arriben tard. La UPC treballa en un pla de xoc a desenvolupar els propers 4 anys.

El Barça suma a Vila-real el primer triomf fora de casa de tota la temporada. També és el primer cop que encadena dues victòries i, en el tercer parrtit de Xavi a la banqueta.

El Govern anunciarà dilluns la nova data d'aplicació obligatòria del passaport covid. L'OMS bateja òmicron la nova variant de covid detectada a Sud-àfrica i alerta d'un possible "risc més alt" de reinfecció. Anna Grimau, ha rebut la Ploma d'Or de Sitges, un premi que reconeix la seva trajectòria periodística. A comarques com el Maresme i al Tarragonès hi ha famílies que no reben la beca menjador perquè no tenen els papers en regla. La CEOE defensa la moderació salarial tot i l'escenari d'inflació perquè les empreses "encara no s'han recuperat"