Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La comissió de reindustrialització de Nissan espera la resposta de l'empresa xinesa GMW a la seva última contraproposta per a poder llum verda al projecte. Mentrestant, ja treballa amb un pla B amb més protagonisme al "hub" de descarbonització i al qual aspira a entrar també un fabricant de tancs.

Les administracions (Govern i Generalitat) i Nissan han explicat als representants dels treballadors, durant la reunió de la comissió d'aquest dimecres, els detalls de l'oferta. S'ha traslladat a Great Wall Motors (GWM) una proposta amb noves ajudes públiques i es milloren les condicions de traspàs dels actius i del lloguer del terreny de la Zona Franca.

Es tracta d'un últim esforç per mantenir la inversió del gegant xinès especialitzat en vehicles elèctrics, que fins ara es veia com el principal aspirant a la reindustrialització, però que està considerant la retirada del procés després de reclamar més ajudes públiques. Un miler de treballadors s'han manifestat precisament per reclamar una alternativa de reindustrialització de les plantes que el 31 de desembre quedaran buides. 

Govern central i Esquerra es reuneixen aquest dimecres després del xoc per la quota del català a les plataformes audiovisuals estrangeres. Discrepen sobre què permet i què no la normativa europea. A l'amenaça d'Esquerra de tombar els pressupostos generals, se suma avui la crítica dels comuns al seu soci de la Moncloa.

L'ajuntament de Barcelona té detectats 105 locals on malviuen gairebé 500 persones, 156 d'elles menors. I hi ha 86 assentaments amb gairebé 400 persones més, En total són més de 200 menors vivint en condicions de pobresa extrema

Davant del local on va morir ahir una família, avui es dipositen flors en record de les víctimes. També paraules demanant que aquests morts no siguin invisibles

La mort d’Oriol Bohigas ha causat un impacte més enllà del món de l’arquitectura. Entitats i personalitats de diversos àmbits han mostrat les seves condolences als familiars d'una figura clau per entendre l'arquitectura moderna de Barcelona i una de les persones més importants a l'hora de dur a terme la transformació de Barcelona per poder allotjar els Jocs Olímpics del 1992.

Fa 40 anys, un octubre de 1981, el doctor Albert Pahissa de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona va diagnosticar el primer cas de VIH a Espanya. Aleshores, la sida va esclatar com una pandèmia que ha matat uns 40 milions de persones a tot al món. Encara avui no té cura, però sí tractament, gràcies al qual el virus d'immunodeficiència humana ha deixat de ser una sentència de mort per convertir-se en una malaltia crònica.

Catalunya ha reobert els centres de vacunació massiva que havia tancat per seguir amb la inoculació de terceres dosis. Dosis de reforç que recordem ja reben els més grans de 60 anys, els professionals sanitaris i sociosanitaris i les persones vacunades amb Janssen.

  • Fa 40 anys, l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona va diagnosticar el primer cas positiu de VIH a Espanya
  • El Govern vol que l'any 2030 la sida deixi de ser un problema de salut pública
  • L'Àfrica, el continent més castigat pel VIH, s'enfronta ara a la Covid-19 amb només un 7% de la població vacunada

Coincidint amb els 40 anys de la detecció del VIH a Espanya, entrevistem a la dermatòloga Caterina Mieras i a Mar Linares, malalta de la sida. La doctora explica que és un "hàndicap" que ara es perdi la por a la sida, ja que hi ha un tractament. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, l'especialista recorda el primer cas de VIH a Espanya, que va morir en 15 dies després d'haver arribat al diagnòstic. Reconeix que els metges eren reticents a les operacions de malalts amb la sida, ja que era una malaltia mortal. Però diu que la recerca i l'estudi d'aquella malaltia va ser una "experiència brutal", tant en l'àmbit professional com personal.

Per la seva part, Linares ens explica que la seva vida era "un caos" quan va ser diagnosticada de la sida, i que li van dir que li quedaven sis mesos de vida. Recorda que la sida és una malaltia de transmissió, no de contagi, però que al principi no en coneixien res: "Estàvem a cegues, els metges i els infectats". I reconeix que avui dia encara es troba amb molts problemes: "Em trobo amb moltes limitacions per seguir treballant. Estem tocats de salut".

Sanitat vol tenir la població de més risc vacunada abans de festes amb la tercera dosi... A Catalunya els estudis preliminars confirmen que els casos sospitosos serien d'òmicron. Ómicron està a Europa des de fa mínim 11 dies. Abans que sud àfrica ho fes públic. Ho assegura el laboratori dels Països Baixos que ha analitzat diversos contagis. L'Associació 'Hablamos Español' ha denunciat a Fiscalia al conseller d'Educació, Josep González-Cambray. Consideren que ha prevaricat.Gabriel Rufián, portaveu d'ERC, assegura que no donarien suport a la llei audiovisual aprovada avui pel Govern i adverteix: "Tots els escenaris estan oberts, també el Senat quant als Pressupostos Generals de l'Estat es refereix"

Quatre persones moren en un incendi en un local abandonat a l'Eixample de Barcelona. Les víctimes són una parella i les seves dues criatures, un nadó i un nen de 3 anys. 4 persones més, que també vivien a l'edifici, han resultat ferides lleus per inhalació de fum. Vivien en precari i serveis socials els feia seguiment.

Preocupació entre les autoritats sanitàries per la variant òmicron. Al laboratori de l'hospital Bellvitge analitzen els dos casos sospitosos detectats ahir al Prat. Mentrestant els investigadors treballen per conèixer l'efectivitat de les vacunes davant la variant.

Cop policial contra el tràfic d'haixix. Guàrdia Civil, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional escapcen una organització criminal que donava suport, des de terra, a les narcollanxes del llevant mediterrani. Hi ha una quinzena de detinguts. I als escorcolls a Barcelona i Tarragona s'han trobat armes.

Les visites a les urgències de salut mental de l'Hospital de Sant Joan de Déu s'han disparat un 75%. El centre impulsa una plataforma digital acompanyar les persones que pateixen problemes de depressió.

Crida a la calma de la Generalitat, a l'espera dels resultats dels dos casos sospitosos de la variant òmicron detectats a l'aeroport del Prat. L'Òmicron, l'última variant de Covid, és la que més ha mutat fins ara i per això centra l'alerta de les autoritats sanitàries. Preocupa perquè, segons les primeres investigacions, és molt diferent de la versió original identificada per primer cop a Wuhan, a la Xina. Té unes 30 mutacions a la part de l'envolta.  Mentrestant, insisteixen: la vacuna és bàsica. La ministra de Sanitat ha dit que les dosis per als menors de 12 anys podrien arribar a partir de la segona quinzena de desembre. El Govern es mostra partidari d'accelerar la dosi de reforç als adults abans d'aplicar més restriccions.

Incendi amb quatre víctimes a Barcelona. Moren un nadó, un nen de 3 anys i els seus pares. Un home mor a trets a Cerdanyola. Operació contra el narcotràfic. Una quinzena de detinguts per tràfic d'haixix. Possibles casos d'òmicron. Òmicron: la por a la nova variant. Aprovada la llei de l'audiovisual. Amb una quota del 6% per al català. Jornada de vaga al sector públic. Exigeixen estabilitat laboral per als interins. Trastorns de conducta alimentària. Augmenten entre els joves i també en els adults.

  • La proposta no inclou pintures de l’artista, sinó fotografies, pel·lícules, entorns digitals i noves instal·lacions
  • És la quarta mostra immersiva del centre d’arts digitals després de Monet, Barcelona Memòria Fotogràfica i Klimt
  • Mostra un enfocament sobre la persona, filla, amiga, muller, dona i finalment, el mite que ha transcendit generacions

La pintora mexicana Frida Kahlo és la protagonista de la nova proposta del Centre d'Arts Digitals de Barcelona IDEAL. Aquesta, però, no és una exposició amb reproduccions de la seva obra, sinó que, s'endinsa en la vida de l'artista a través de material fotogràfic, cinematogràfic i documental, així com instal·lacions de nova creació.

Segona jornada de vaga del sector públic de Catalunya contra la temporalitat dels interins a l'administració pública. La convoca la Taula Sindical, de la que forma part la CGT, i la Intersindical. Consideren insuficient la llei que s'aprovarà aquesta setmana al Congrés dels Diputats i que busca reduir la temporalitat al sector públic.