Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Elsa Artadi assegura quePere Aragonès ha fet un "gir de guió". La vicepresidenta de Junts per Catalunya acusa el president de la Generalitat d'haver fet un "trencament de les aliances" del bloc independentista, en referència als pressupostos catalans. En una entrevista alCafè d'idees amb Gemma Nierga, es pregunta si la qüestió de confiança segueix sobre la taula, "ara que hi ha hagut aquest gir de guió". Sobre els comptes de l'Estat, considera que hi ha hagut o un engany o una mala negociació entre ERC i l'executiu central.

La diputada al Parlament critica els tempos i la falta de resultats de lataula de diàleg: "La taula de diàleg comença a ser com un animal mitològic". Veu "molt poc coherent" que Aragonès, si creu en la taula de diàleg, els veti i deixi fora "a la majoria de l'independentisme". La presidenta del grup municipal de Junts a l'Ajuntament de Barcelona diu tothom a qui han demanat participar en la candidatura municipal es mostra a la seva disposició:"No em consta que hi hagi cap altre candidat".

La Unió Europea creu que, en uns mesos, més de la meitat dels contagis a Europa seran de la variant òmicron. Darias descarta la vacunació obligatòria perquè Espanya és "el primer país del món" en taxa vacunal. Salvador Macip, investigador, creu que la variant Òmicron té unes característiques que la fan potencialment perillosa. Assegura que la precaució és important, però no hem d'estendre el pànic perquè les variants aniran sortint

  • El jutge acorda noves diligències dins la causa que investiga la mort d'Helena Jubany
  • Queden per resoldre l'autor i el mòbil del crim. Aquest 2 de desembre prescrivia el cas
  • Què li va passar a l'Helena Jubany?
  • El jutge instructor del cas imputa a X.J.M. com a possible autor dels anònims enviats a la jove
  • La família demanava investigar dues persones de l'entorn de la Unió Excursionista i l'usuari que l'assetjava per Internet
  • L'anàlisi del disc dur de l'ordinador de la jove, el maig d'aquest any, ha estat clau per la reobertura del cas

El certificat covid serà obligatori per accedir a restaurants, gimnasos i residències de gent gran a partir d'aquesta mitjanit. Sense aquesta acreditació, a partir d’aquest divendres no es podrà entrar cap establiment de restauració ni gimnàs. Només en el cas de les residències de gent gran hi ha una alternativa: un test d’antígens a l’entrada.

Creixen els ingressos hospitalaris per covid i els contagis per la sisena onada. Des de principi de setmana 3.000 estudiants han hagut de ser confinats i també proliferen nous brots en hospitals, com el de Tortosa i Badalona, on limiten les visites.

L'atur baixa en 8.000 persones i encadena 9 mesos de caigudes. L'inici de la campanya de Nadal, amb el Black Friday, ha estat decisiu per una recuperació que l’ocupació que ha crescut un inèdit 23% respecte a l’any passat.

Avui fa 20 anys de l'assassinat a Sabadell de la jove periodista i bibliotecària Helena Jubany. Un crim sense resoldre que NO ha prescrit per només unes hores.

Les aportacions al Gran Recapte cauen quasi a la meitat respecte a fa un any. El Banc dels Aliments alerta de la gravetat de l'emergència alimentària per a 267 mil llars a Catalunya.

Els positius per covid continuen augmentant. En les darreres hores s'han declarat prop de 3.000 nous casos i preocupen els brots en el sector sanitari i en l'educació. A la facultat de medicina de la Universitat Rovira i Virgili s'han suspès les classes presencials. Després del fiasco i la reculada de la posada en marxa del passaport covid per entrar a bars, restaurants, gimnasos i geriàtrics... aquesta mitjanit, torna a entrar en vigor. En l'última setmana i mitja, s'han descarregat prop de 2 milions 800 mil certificats digitals covid. 276 mil només ahir. Continuen els contactes entre el govern de Sánchez i Esquerra per mirar d'arribar a un acord sobre la llei de l'audiovisual. La Moncloa no veu perillar els pressupostos generals... mentre els republicans consideren que encara hi ha camí per recórrer. Les aportacions al Gran Recapte cauen quasi a la meitat respecte a fa un any. El Banc dels Aliments alerta de la gravetat de l'emergència alimentària per a 267 mil llars a Catalunya. Fan una crida urgent a particulars, empreses i administracions. Els mossos investiguen si la família víctima d'un incendi a un local ocupat a la plaça Tetuan de Barcelona va pagar per ocupar-lo. Les associacions de veïns porten temps denunciant aquestes pràctiques. Reclamen més polítiques d'habitatge. Joan Manuel Serrat dirà adeu als escenaris l'any vinent.

Baixada rècord de l'atur registrat del mes de novembre. A Catalunya, les llistes del SOC s'ha reduït en més de 8.000 persones i ja encadena 9 mesos de caigudes, una fita inèdita. L'inici de la campanya de Nadal, amb el Black Friday, ha estat decisiu per impulsar l'ocupació amb 14.000 nous afiliats a la Seguretat Social de mitjana. La progressiva recuperació econòmica es confirma: l’ocupació ha crescut un 23% en el darrer any.

Els positius per covid continuen augmentant. A la facultat de medicina de la Universitat Rovira i Virgili s'han suspès les classes presencials. Creixen els ingressos hospitalaris per covid. I també els contagis. Des de principi de setmana, 3.000 estudiants han hagut de ser confinats de diferents centres escolars. També proliferen nous brots en hospitals, com el de Tortosa i Badalona. Per això, limiten les visites.

Oriol Junqueras veu "poc coherent" que Junts no s'assegui a la taula de diàleg i "se'n desentengui". El president d'Esquerra Republicana de Catalunya recorda que "líders de totes les faccions independentistes" han reclamat el 'sit and talk'. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, considera que a ERC li pertoca aglutinar a una majoria amplia al Parlament, però reconeix que "no tothom ho comparteix": diu que a Esquerra assumeixen la "responsabilitat de fer pal de paller".

D'altra banda, diu que "hi ha possibilitats d'arribar a un acord, però ja veurem", en referència a la negociació de l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat. Junqueras veu "molt difícil" arribar a aquest pacte pels pressupostos si no hi ha acord "en coses molt importants" com és el cas de l'audiovisual. En aquesta línia, aposta per defensar la llengua catalana, alhora que es posa en valor la diversitat lingüística. Acusa els socialistes catalans de renunciar al dret a decidir i de "no defensa amb entusiasme el model educatiu". També critica que"tot el PSC hagi aplaudit amb entusiasme la repressió" a l’haver votat el 155. I defensa que molta gent a Catalunya té "moltes raons per desconfiar del PSOE".

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, creu que aquest Nadal no està en perill, però serà diferent. Considera que no estem en la situació d'Europa, però espera "no haver de posar restriccions". Pel que fa a la variant Òmicron, assegura que és a Catalunya des de fa com a mínim 2 setmanes i s'ha detectat a les aigües residuals. Respecte a la vacuna als infants: es posarà als CAP i no a les escoles.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, creu que aquest Nadal no està en perill, però serà diferent. Considera que no estem en la situació d'Europa, però espera "no haver de posar restriccions". Pel que fa a la variant Òmicron, assegura que és a Catalunya des de fa com a mínim 2 setmanes i s'ha detectat a les aigües residuals. Respecte a la vacuna als infants: es posarà als CAP i no a les escoles.

Salut recomana reduir els assistents a les reunions de Nadal i reobre els punts de vacunació massiva. Els majors de 65 anys ja poden demanar cita previa per a la dosi de reforç. L'efecte crida del certificat-covid fa créixer un 81% l’administració de primeres dosis.

Govern central i ERC es reuneixen aquesta tarda després del xoc per la quota del català a les plataformes audiovisuals estrangeres. Discrepen sobre què permet i què no la normativa europea. A l'amenaça d'Esquerra de tombar els pressupostos generals, se suma avui la crítica dels comuns al seu soci de la Moncloa.

Queden en llibertat els 3 mossos detinguts avui a Tarragona per revelació de secrets i malversació de fons públics. Se'ls ha obert un expedient disciplinari i se'ls ha suspès de sou com a mesura cautelar.

Fa 40 anys del primer cas a Espanya d'una altra pandèmia, la SIDA. Es va detectar a la Vall d'Hebron de Barcelona. Repassem aquestes 4 dècades amb el metge que el va diagnosticar i amb l'actual cap de malalties infeccioses d'aquest hospital.

Salut recomana reduir els assistents a les reunions nadalenques. Catalunya reobre avui els centres de vacunació massiva per agilitzar l'administració de terceres dosis. Aquesta tarda, ja poden demanar hora les persones d'entre 65 i 69 anys. Fa 40 anys del primer cas a Espanya d'una altra pandèmia... la de la SIDA. Es va detectar a la Vall d'Hebron de Barcelona. Repassem aquestes 4 dècades amb el metge que el va diagnosticar i amb l'actual cap de malalties infeccioses d'aquest hospital. Els Mossos continuen investigant les causes de l'incendi en què ahir van morir 4 membres d'una família a Barcelona. Detinguts a Tarragona tres mossos d'esquadra acusats de revelació de secrets i malversació de cabals públics. Avui han passat a disposició judicial. Reunió d'urgència aquest matí al Congrés entre el Govern i Esquerra després de l'amenaça dels republicans de vetar els pressupostos generals si no es rectifica en la llei de l'audiovisual. Aquest debat s'ha trasllat també a la sessió de control al Parlament. Junts insta Aragonès a defensar el català al Congrés. En menys d'un mes les tres plantes de Nissan a Catalunya tancaran portes i encara no s'ha definit el pla de reindustrialització. Mor Oriol Bohigas.