Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Tot i que dins les botigues continuen les mesures covid per reduir el risc de contagi de cara a Nadal, els comerciants estan més contents que mai. El nivell de vendes durant aquest pont ha superat fins i tot les xifres d'abans de la pandèmia.

A la botiga de la Jasmina, el ritme ha estat frenètic durant aquests dies. Se n'alegra i assegura que el volum de vendes ha estat molt bo. La quantitat de compradors estrangers d'aquest any, també ha beneficiat molt positivament els negocis.

La religiosa Viqui Molins explica que els sensesostre li han donat "lliçons de vida meravelloses" i defensa que hi ha "molt bona gent". La monja teresiana ens acosta les seves experiències amb les persones que no tenen llar, afectats ara per les conseqüències de la pandèmia, en una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga. Insisteix en la necessitat de més habitatges de lloguer social. Ens presenta el festival 'Cantem amb els sense sostre', que comptarà amb músics i cantants, i també amb el Mag Lari. Defineix els menors no acompanyats com "petits delinqüents", que han estat "víctimes de la societat". I considera que les presons tenen unes mancances estructurals que dificulten la reinserció de les persones: "Educar en la llibertat a la presó és bastant difícil".

La Constitució compleix aquest dilluns 43 anys. Els tres poders de l'Estat, juntament amb la classe política, han participat en la celebració de l’aniversari de la Carta Magna, un homenatge marcat pel debat sobre la necessitat o no de reformar-la. Com és tradició, l'acte s'ha fet al Congrés, amb l'absència, un any més del lehendakari i el president de la Generalitat.

La Constitució compleix aquest dilluns 43 anys. Els tres poders de l'Estat, juntament amb la classe política, han participat en la celebració de l’aniversari de la Carta Magna, un homenatge marcat pel debat sobre la necessitat o no de reformar-la. Com és tradició, l'acte s'ha fet al Congrés, amb l'absència, un any més del lehendakari i el president de la Generalitat.

Un matrimoni ha mort aquesta matinada a causa d'un incendi a l'interior del seu habitatge a Vilassar de Mar. El fort vent i el fred obliga a tancar algunes estacions d'esquí del Pirineu. Continuen les cues per vacunar-se mentre segueixen disparant-se els contagis per la sisena onada. 

La incidència del coronavirus continua a l'alça. Els experts demanen no abaixar la guàrdia aquests dies de festa perquè la incidència del coronavirus facilitarà un incrementen de les interaccions socials.  L'obligatorietat del passaport covid manté disparada la vacunació. 

Salut ha registrat aquest dilluns 2.056 nous casos de COVID i una mort. També 28 nous ingressos i 4 crítics més a l'UCI, amb què sumen 181. I encara no hem arribat al pic d'aquesta sisena onada, fet que, junt amb la nova variant Òmicron, fa que els experts reclamin prudència. Una situació que fa preveure que aquest Nadal tampoc serà com els prepandèmics. Els experts recomanen àpats no multitudinaris que se cenyeixin a la família més propera i que la gent gran es posi la tercera dosi abans de festes.

Tanquen algunes estacions d'esquí, com Vallter 2000 o Boí Taüll a causa de les condicions extremes. El fort vent sumat a l'abundant nevada de les  últimes hores al Pirineu, afavoreix el fenomen del torb i un elevat risc d'allaus. La neu també obliga l'ús de cadenes a prop d'una desena de carreteres del Pirineu de Lleida.

 

Els Bombers han donat per extingit l'incendi de Vilassar de Mar que ha causat la mort d'un matrimoni. Segons els familiars, l'home tenia 77 anys i la dona 75 anys, tot i que els Bombers havien dit inicialment que les víctimes eren dues dones. El foc s'ha iniciat a la 7ª planta del complex Vicor poc abans de les 7:00. En el moment que han arribat els bombers l'incendi ja estava "totalment desenvolupat", ha explicat el cap operatiu de guàrdia, Eduard Martínez. Això els ha impedit esbrinar inicialment una possible causa de l'incendi o el punt exacte del pis on ha començat el foc. L'alcalde, Damià del Clot, ha apuntat que "en principi, no hi ha danys estructurals" i que la quarantena de veïns evacuats podran tornar "aquest migdia".

L’Ajuntament de Barcelona té contractat un servei de control i retirada de nius de vespa asiàtica que es troben a l’espai públic de la ciutat. Es tracta d'una espècie exòtica invasora que fa perillar la biodiversitat i els altres insectes del nostre ecosistema, especialment les abelles de la mel, de les quals s’alimenta. L’any 2018 es va detectar per primer cop dins dels límits del Parc Natural de Collserola.

Els contagis de covid a Catalunya segueixen pujant i per primera vegada des de l'estiu la incidència acumulada de casos en 14 dies ha superat el llindar dels 300 casos per cada 100.000 habitants. Els centres de vacunació tornen a estar saturats i és necessari demanar cita prèvia per garantir-se una dosi.

La pandèmia no amenaça, de moment, la despesa prevista de cara a les festes de Nadal, però el poder adquisitiu dels consumidors està minvant com a conseqüència de l'increment de la inflació. Segons xifres oficials, els productes bàsics i les begudes no alcohòliques són ara de mitjana un 3% més cars que l'any passat.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació pels greus aldarulls a la discoteca Waka. La policia catalana xifra en 1.000 les persones que es van concentrar a les portes del local en protesta pels últims incidents racistes protagonitzats pels porters de la discoteca, el darrer la pallissa a un jove colombià a finals d'octubre. La protesta, convocada a les xarxes socials, va degenerar en llançament de bengales, pedres, tanques i ampolles contra el recinte, el seu personal i la policia. Una trentena de persones van acabar irrompent dins local, van causar danys i van ferir un controlador d'accés d'una pedrada a l'ull. Dos agents dels Mossos també van quedar ferits lleus per llançament d'objectes.

És ben conegut que la llengua evoluciona i cada generació disposa d'uns trets propis a l'hora de parlar. De vegades aquestes diferències poden ser origen de conflictes però ja ha arribat l'hora que algú busqui la manera que els adolescents d'avui i els seus pares s'entenguin. Per això s'ha creat un diccionari per a 'boomers'.

Dos nois han perdut la vida després que el seu cotxe ha caigut a una riera de Sils, a la Selva.

Aldarulls la nit passada a les portes de la discoteca Waka de Sant Quirze del Vallès. Després de diferents acusacions de racisme i violència per part dels porters, desenes de joves es van concentrar davant del local, van llençar-hi objectes i van trencar mobiliari. La policia es va desplegar per dispersar-los.

La cistella de la compra s'encareix mes a mes pel preu del transport, l'energia, les males collites o l'increment de la demanda. L'organització de consumindors OCU destaca la pujada de productes com la pasta, la llet, els ous o la carn.

Avui és un dia d'alerta per vent a Catalunya, i també de temporal de neu i fred al Pirineu.

Primera derrota del Barça de Xavi. El 0-1 contra el Betis despenja definitivament els blaugranes de la lluita pel títol. El líder, el Reial Madrid, ja és a 16 punts.

La Basílica de la Sagrada Família ha començat aquest dissabte la progressiva il·luminació de la torre de la Mare de Déu. El primer pas ha estat l'encesa de la base de la torre i en els propers dies s'aniran incorporant elements. El moment culminant serà dimecres 8 de desembre quan, coincidint amb el dia de la Immaculada Concepció, es procedirà a l'encesa de l'estel de 12 puntes que corona la torre de gairebé 113 metres d'alçada.

Després de mesos blindades les residències de gent gran van sent més permeables. Això sí, ara les persones que visitin familiars o coneguts han de presentar el certificat covid per poder accedir a la instal·lació. És la manera d'evitar en la mesura del possible que el virus torni a entrar en un dels àmbits on ha creat més devastació.