Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Després de mesos blindades les residències de gent gran van sent més permeables. Això sí, ara les persones que visitin familiars o coneguts han de presentar el certificat covid per poder accedir a la instal·lació. És la manera d'evitar en la mesura del possible que el virus torni a entrar en un dels àmbits on ha creat més devastació.

El sector de l'hostaleria i la restauració acull amb resignació, i com un mal menor, l'obligació de demanar el certificat covid als clients que volen consumir a l'interior dels locals. Es queixen perquè no disposen de recursos per contractar personal que es pugui dedicar a fer el control però admeten que seria molt pitjor haver de tornar a les restriccions horàries de l'activitat o d'aforament.

La petició del certificat covid per accedir a determinats espais i activitats durant aquest cap de setmana coincideix amb un Pont de la Puríssima amb unes expectatives d'ocupació i mobilitat altíssimes. A les destinacions turístiques de muntanya es frega pràticament el ple en l'estrena oficial de la temporada d'esquí.

L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya investigarà els propers dies l'atac informàtic que han patit els servidors de la Generalitat i que durant unes tres hores va afectar el funcionament d'unes 2.000 aplicacions. Segons el Govern, va ser un atac del tipus DDos, és a dir de denegació de serveis, que consisteix a col·lapsar els serveis a través d’un augment del volum de tràfic per tal que el servidor augmenti el seu temps de processament i acabi caient. El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha explicat que és el pitjor ciberatac que s'ha registrat a Catalunya en tot el que portem d'any, i que ha estat quatre vegades més greu que el sofert durant la consulta del 9N.

Una persona ha resultat morta i una altra està ferida greu després que s'hagi produït una explosió i un incendi en una fusteria al municipi de Castellcir, al Moianès. Els Bombers de la Generalitat han explicat que l'avís es va produir poc abans de les 2:00 hores de la matinada de divendres a dissabte, i els veïns alertaven de la presència de foc i d'una deflagració, proablement d'una bombona de butà. El fum també ha afectat els pisos superiors de l'edifici on estava el local. L'alcalde, Eduard Guiteras, ha explicat que la víctima ha mort degut a la inhalació de fum.

La Fira de l'Avet d'Espinelves, a la comarca d'Osona, ha tornat aquest cap de setmana després d'un any d'aturada per la pandèmia. En aquesta edició, malgrat que només hi ha una exposició d'un artista local a l'interior d'un local, es recomana als visitants portar mascareta. L'organització veu amb optimisme aquesta 40a edició i, davant la gran afluència de gent que ha rebut aquest dissabte al matí, espera arribar als 80.000 visitants, una xifra similar a les d'abans de la pandèmia. La coincidència amb el Mercat Medieval de Vic i la Fira del Tió d'Arbúcies ajudaran a garantir l'èxit de la fira. Enguany hi ha un centenar de parades i es preveuen vendre uns 7.000 avets, unes xifres similars a les altres edicions.

Centenars de persones s’han manifestat aquest dissabte pels carrers de Vilanova i la Geltrú, al Garraf, contra el tancament de la planta de Mahle al municipi el pròxim 28 de gener que suposarà l’acomiadament de més de 300 treballadors. Al crit de ‘Prou deslocalitzacions, Mahle no es tanca’, la protesta ha començat al migdia a la plaça de la Vil·la on s’han fet els parlaments. Posteriorment, els concentrats han fet un recorregut pel centre del municipi. Els treballadors, que han rebut el suport de veïns i representants polítics, com l’exconseller Oriol Junqueras, han denunciat que la multinacional alemanya deixarà “tirades” més de 340 famílies després de 60 anys de beneficis i sense marge de temps per buscar alternatives al tancament.

Fa uns anys era relativament senzill reconèixer els militants de l'extrema dreta i els seus discursos. D'un temps ençà, però, aquest corrent ideològic ha mutat i ha après a camuflar-se per arribar a les institucions i erosionar les democràcies des de dins. Un discurs populista i l'ús expert de les xarxes socials són eines que utilitzen assíduament.

El musical que han vist ja més de 300.000 espectadors arriba a la vuitena temporada. L'espectacle ens descobreix la història d'un nen petit que vol entendre allò que amaga al seu interior i que el porta a viatjar per diversos planetes. Una rosa, un geògraf, un fanaler, un rei i una guineu l'acompanyen en aquest viatge al ritme de cançons que l'ensenyen a reconèixer el valor de l'amistat i l'amor.

Una persona ha mort i dues més han resultat ferides, una d'elles de gravetat, arran d'una explosió a una fusteria de Castellcir, al Moianès. Els Mossos investiguen l'origen de la deflagració i posterior incendi. Des de l'Ajuntament apunten que podria tractar-se d'una bombona de butà.

La Generalitat investiga qui hi ha darrera del ciberatac que les seves aplicacions i webs han patit la nit passada. El govern català assegura que no s'han robat dades personals ni s'ha demanat cap rescat.

Primer cap de setmana amb l'obligació de presentar el passaport covid a la restauració, gimnasos i residències de gent gran. Els especialistes defensen la vacunació com a única solució per sortir de la pandèmia. En les darreres hores, s'han notificat més de 3.200 nous contagis a Catalunya i 7 defuncions.

La petició de certificats covid arriba també als establiments de zones de muntanya i esquí. Una de les destinacions estrella d'aquest Pont de La Puríssima, que recupera fires i mercats de Nadal.

L'equip femení del Barça ha guanyat l'Athlètic Club de Bilbao per 4 a 0. Abans del partit Alèxia Putellas ha ofert a l'afició la pilota d'or que va guanyar dilluns.

Entra en funcionament, sense incidències, el certificat COVID a bars i restaurants, gimnasos i residències de gent gran, després d'haver-se d'ajornat una setmana per problemes informàtics. Fins ahir, segons Salut, 11 milions i mig de catalans se l'havien descarregat.

Comença, per a molts, el llarg pont de la Constitució i la Puríssima amb bones expectatives pel sector turístic. Al Pirineu de Lleida preveuen una ocupació mitjana de més del 90%. A l'aeroport del Prat hi ha més de 4.000 vols programats. Són més que fa un any,  tot i que encara no arriben al volum de 2019.

13 persones han resultat ferides, 3 d'elles greus, en l'incendi d'una empresa de tractament de residus on hi havia dissolvents i altres materials inflamables en un polígon industrial de l'Arboç. El foc ha cremat una desena de vehicles.

A Catalunya, més de 616.000 persones tenen alguna discapacitat diagnosticada. Més de 68.000, tenen discapacitat intel·lectual. En molts casos, les famílies continuen esperant un pis tutelat pels seus fills.

13 persones resulten ferides, 4 d'elles greus, en l'incendi d'una empresa de tractament de residus on hi havia dissolvents i altres materials inflamables en un polígon industrial de l'Arboç. El foc, que també ha cremat una desena de vehicles, hauria començat en una nau i s'hauria estès als cotxes i remolcs de camions que estaven a prop. S'investiguen les causes, tot i que l'alcalde de la població assegura que tot indica que unes feines de soldatge haurien estat en l'origen.

Entra en funcionament, sense incidències, el certificat COVID a bars i restaurants, gimnasos i residències de gent gran, després d'haver-se d'ajornat una setmana per problemes informàtics. Fins ahir, segons Salut, 11 milions i mig de catalans se l'havien descarregat. Comença, per a molts, el llarg pont de la Constitució i la Puríssima amb bones expectatives pel sector turístic. 13 persones han resultat ferides, 3 d'elles greus en l'incendi d'una empresa de tractament de residus on hi havia dissolvents i altres materials inflamables en un polígon industrial de l'Arboç. El foc ha cremat una desena de vehicles. A Catalunya, més de 616 mil persones tenen alguna discapacitat diagnosticada.

Barcelona permetrà circular pel centre de la ciutat durant les festes de Nadal i no preveu aplicar mesures extraordinàries per regular els fluxos de vianants a les zones on poden concentrar-s'hi més persones, com ara en eixos comercials. En canvi, el consistori sí que es reforçarà el servei de transport públic i habilitarà un dispositiu de la Guàrdia Urbana que, durant les vacances nadalenques, comptarà amb un 15% més d'efectius que l'any passat.

Aquest divendres s’ha encetat l’operació sortida del Pont de la Puríssima. Uns 485.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona, xifra molt similar a la de 2019. 

L'aparició de la variant òmicron no ha frenat una mobilitat pròpiament d’hivern, amb les destinacions d'esquí com a protagonistes i que coincideix amb el tret d’inici de les compres de Nadal. Precisament, les nevades dels darrers dies també ha ajudat a animar als esquiadors a dirigir-se a les destinacions de muntanya que presenten molt bones ocupacions de fins al 100% en el cas del pirineu lleidetà. 

A Renfe s’han afegit, mentrestant, 31.400 places addicionals pels recorreguts de la llarga distància, el que suposa un increment del 10%. A l’aeroport del Prat hi ha previstes 4.200 operacions per aquests sis dies, 697 només aquest divendres.

Entra en funcionament, sense incidències, el certificat COVID a bars i restaurants, gimnasos i residències de gent gran, després d'haver-se d'ajornat una setmana per problemes informàtics. Fins ahir, segons Salut, 11 milions i mig de catalans se l'havien descarregat. Aquest divendres la majoria d'establiments ja estaven preparats per la logística tot i les esperes i molestes que genera per molts dels clients. 

Els casos als centres educatius aniran pujant, asseguren salut i educació. Xifres aquest divendres estem en vora 29.000 alumnes confinats, 2.000 més que ahir. I avui hi ha 318 alumnes positius, més que ahir. Una xifra que queda lluny dels 82.000 confinats d'ara fa un any. La vacuna n'és la clau. Ara els contagis recauen en els infants no vacunats. Educació fa una crida a mantenir tota la prudència i no abaixar la guàrdia aquests dies de celebracions.