Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La directiva de Volkswagen ha confirmat que té intenció de portar a Martorell la fabricació d’un cotxe elèctric a partir del 2025. No és l’única novetat que ha presentat l’empresa alemanya a Espanya: també ha confirmat que vol construir un model SUV a la fàbrica de Pamplona.

El Departament d'Igualtat i Feminismes ha començat a fer les primeres passes per dur al Parlament una llei catalana contra el racisme. A partir de la setmana vinent s'enceta una consulta pública oberta a tota la ciutadania i que vol posar l'accent en col·lectius minoritaris vulnerables per assentar les basses del primer esborrany de la futura norma. El procés participatiu serà telemàtic durant les primeres setmanes i a partir del gener es crearan grups de treball territorials i temàtics per abordar les múltiples expressions del racisme.

Continua l'increment de nous casos de COVID i la pressió tant als centres d'atenció primària com als hospitals és cada cop més elevada. Per això Salut demana prudència i evitar els sopars de Nadal d'empresa. A més insisteix que la prioritat és la tercera dosi als majors de 60 anys

Protecció Civil alerta de fort vent aquest divendres a Catalunya, amb la previsió que l'episodi sigui generalitzat i amb cops que podran ser molt forts. Per això demana extremar la prudència en la mobilitat i en les activitats a l'exterior i retirar de balcons i façanes tot allò que el vent pugui fer caure, com testos o decoracions nadalenques. També recomana anar en compte amb les branques o objectes que puguin caure quan s'estigui al carrer.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha requerit al Departament d'Educació que informi de les mesures adoptades per fer complir les mesures cautelars que obliguen a impartir un 25% de les classes en castellà en una classe de P-5 de Canet de Mar. A més, demana al Departament d'Educació i al centre Turó del Drac que preservin la intimitat del menor. En una breu providència d'una pàgina, el magistrat dona deu dies a la Generalitat perquè aporti un informe amb les mesures adoptades per complir les mesures cautelars.

Carlos Carrizosa considera que no aplicar la sentència del percentatge de castellà a l'escola és "propi d'un règim totalitari".  El president del grup parlamentari de Ciutadans avança que, si no s'aplica, es querellaran contra el conseller Josep González Cambray i "quedarà inhabilitat". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, titlla d'"ultres" els que s'oposen a que hi hagi "una assignatura més de castellà" a les escoles: "No hi ha criteri pedagògic, és tot polític", manté. Diu que la sentència estableix el percentatge d'acord amb la Constitució, no amb la Llei Celaá o la Llei Wert. Nega que els estudiants catalans acabin l'ensenyament obligatori amb un nivell de castellà homologable als de la resta d'Espanya. I diu que les escoles haurien d'haver adequat el percentatge de castellà "en funció de les circumstàncies socials": "M'hauria agradat més que no hagués arribat als tribunals", reconeix.

La vacunació als menors de 5 a 11 anys començarà dimecres. Es farà en els punts de vacunació i també en alguns CAP. A Sud-àfrica, epicentre de la variant Òmicron, els casos positius han augmentat més d'un 250% en una setmana. Entrevista a la doctora Magda Campins. Comencen les classes en castellà a l'escola Turó del Drac de Canet de Mar. El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha visitat el centre per criticar la mesura i traslladar el suport del Govern

La vacunació als menors de 5 a 11 anys començarà dimecres 15 de desembre. Una classe de P5 de l'escola Turó del Drac de Canet imparteix el 25% de les hores lectives en castellà. És el que ha demanat una família que va presentar una demanda. Aquest matí, el conseller d'educació s'ha reunit amb la direcció del centre. Des del Govern de Sánchez, el ministre de l'Interior ha expressat el seu suport a la família i ha assegurat que investigaran el cas. A Catalunya continua també el debat. PP i Ciutadans reclamen que s'apliqui ja el 25% del castellà a les aules mentre que els socialistes demanen deixar de polititzar la llengua. Uns 300 funcionaris de presons s'han concentrat aquest matí a Brians 2 en protesta per les últimes agressions patides a centres penitenciaris catalans. Denuncien la política de règim intern del departament i l'acusen de passivitat. Pendents de l'evolució de la COVID, Barcelona prepara un Nadal amb la recuperació de la majoria d'activitats d'abans de la pandemia. Enguany, els Reis de l'Orient tornaran a passejar pels carrers de la ciutat en la tradicional cavalcada... i es recupera també la celebració de Cap d'Any. Després d'un Pont de nevades molt abundants... les previsions diuen que encara nevarà més. De fet, a cotes altes del Pirineu es preveuen acumulacions superiors al metre de neu nova.

La vacunació als menors de 5 a 11 anys començarà dimecres. Es farà en els punts de vacunació i també en alguns CAPs on hi hagi pediatre. Per vacunar-los serà imprescindible demanar cita prèvia. Els nens rebran dues dosis de Pfizer, però amb tres vegades menys quantitat que la dels adults. La vacunació es farà principalment en punts de vacunació massius, però també en alguns hospitals i centres d'atenció primària. Molt important: cal demanar cita prèvia. Tot i que la vacunació s'obrirà sense ordre d'edat, es prioritzaran els infants de grups de risc. 

Els nens que ja hagin passat la covid només rebran una dosi i caldrà que hagi passat entre 4 i 8 setmanes des que ha patit la malaltia. Salut insisteix en el fet que és una vacuna segura i amb una eficàcia del 90%. Tot i que els nens NO acostumen a patir una malaltia greu. Salut difondrà informació pels pares sobre la vacunació i a més recomana que per qualsevol dubte consultin als seus pediatres i infermeres.

La vacunació als menors de 5 a 11 anys començarà dimecres 15 de desembre. Una classe de P5 de l'escola Turó del Drac de Canet imparteix el 25% de les hores lectives en castellà. És el que ha demanat una família que va presentar una demanda. Aquest matí, el conseller d'educació s'ha reunit amb la direcció del centre. Des del Govern de Sánchez, el ministre de l'Interior ha expressat el seu suport a la família i ha assegurat que investigaran el cas. A Catalunya continua també el debat. PP i Ciutadans reclamen que s'apliqui ja el 25% del castellà a les aules mentre que els socialistes demanen deixar de polititzar la llengua. Uns 300 funcionaris de presons s'han concentrat aquest matí a Brians 2 en protesta per les últimes agressions patides a centres penitenciaris catalans. Denuncien la política de règim intern del departament i l'acusen de passivitat. Pendents de l'evolució de la COVID, Barcelona prepara un Nadal amb la recuperació de la majoria d'activitats d'abans de la pandemia. Enguany, els Reis de l'Orient tornaran a passejar pels carrers de la ciutat en la tradicional cavalcada... i es recupera també la celebració de Cap d'Any. Després d'un Pont de nevades molt abundants... les previsions diuen que encara nevarà més. De fet, a cotes altes del Pirineu es preveuen acumulacions superiors al metre de neu nova.