Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El doctor Josep Tabernero explica que hi haurà més mortalitat no Covid que Covid, a causa del col·lapse sanitari generat per la pandemia del coronavirus. "Els sistemes no estan preparats per emergències tan devastadores", destaca en una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga. El cap d’Oncologia Mèdica de Vall d'Hebron ha estat contundent per la gestió de la pandèmia: "És patètic, s'ho haurien de fer mirar. Ha sigut un espectacle lamentable". El director del VHIO considera que la pandèmia del coronavirus és comparable a una guerra i que la primera onada va ser "una tragèdia humanitària". Tot i això, demana a la ciutadania que no oblidi que les altres malalties existeixen, ja que "una malaltia no treu l'altra, es posa damunt de l'altra".

La Generalitat eliminarà les quarantenes per als nens sense símptomes abans d'acabar el mes de febrer. Els pediatres demanen eliminar totes les restriccions a les aules. La petició dels pediatres i del Govern català xoca amb mantenir l'obligació de dur mascareta a l'exterior... Aquest vespre ho ha d'aprovar el Congrés. L'oci nocturn reobrirà l'11 de febrer. Ja no caldrà certificat covid i no hi haurà limitació d'aforaments. El Consell de Ministres ha donat el vis-i-plau a la nova llei d'Habitatge. Una llei que s'aprova malgrat un informe crític del poder judicial

Gonzalo Bernardos, professor d'economia de la UB, assegura que la Llei d'Habitatge fa que hi hagi "guanyadors i perdedors" i que la oferta disminueixi en molts casos. Explica que molts dels propietaris decideixen traslladar-se a altres llocs on no hi hagi una regulació dels preus dels lloguers.

El professor explica també com es definirà quines són les zones tensades on s’aplicarà principalment aquesta nova Llei. "En les grans ciutats qualsevol barri seria una zona tensada”, ha afirmat.

  • Va néixer a Cuba, però s’ha criat des dels tres anys a Olesa de Montserrat, Catalunya
  • Segur que has vist a Chanel en sèries i pel·lícules i no t'havies adonat!
  • Al 2010 va acompanyar a Shakira en l'escenari dels MTW Europe Awards

La Mesa del Parlament acorda recomanar que els organismes i comissions del Parlament aturin la seva activitat fins que la Comissió de l'Estatut del Diputat tingui un nou dictamen sobre l'escó del diputat de la CUP, Pau Juvillà.

La presidenta de la Cambra, Laura Borràs, inicialment volia que la paralització fos una ordre i no una possibilitat. Ha explicat que és ella qui "ha proposat" als òrgans parlamentaris que no es reuneixin. La presidenta creu que aquesta proposta d'aturada és necessària per "defensar la sobirania del Parlament" i davant "extrema gravetat" i les "ingerències de l'Estat".

Ara no està clara la situació del mateix Juvillà perquè la JEC donava de marge fins divendres per materialitzar la seva substitució.  

La Generalitat vol eliminar les quarantenes de l'alumnat sense símptomes aquest mes de febrer. També pretén acabar amb la mascareta a les aules, tal com demana la societat catalana de pediatria.

Qui també podrà reobrir finalment és l'oci nocturn, a partir de l'11 de febrer, sense limitació aforament, ni haver de demanar el passaport covid.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, proposa aturar l'activitat a la Cambra fins que no es resolgui què fer amb l'escó de Pau Juvillà. Vol evidenciar el rebuig a la decisió de la JEC de retirar-li l'acta. Però no està clar si el diputat cupaire continua cobrant pel seu càrrec.

La Fiscalia ha posat en marxa una investigació sobre els abusos sexuals comesos per membres de l'Església. L'arquebisbat de Barcelona confirma que ara mateix investiga un cas. L'Informatiu ha parlat en exclusiva amb el seu jutge eclesiàstic.

Al Barça, pendents de l'oficialitat del fitxatge d'Aubameyang després d'arribar a un acord in extremis. Joan Laporta ha lamentat que Dembélé no hagi acceptat marxar i avui ha exposat els motius que els han portat a denunciar l'anterior junta.

Després de l'èxit del Benidorm Fest, comença la carrera de Chanel per Eurovisió 2022. Més de tres mesos al davant per a aconseguir que la cantant i ballarina conquisti el cor de tota Europa a ritme de ‘SloMo’. La seva primera parada serà Portugal, ja que ha sigut convidada per la RTP per a participar en la seva preselecció eurovisiva: el Festival da Canção, que coincideix, a més, amb el 65é aniversari de la televisió pública portuguesa.

La Generalitat eliminarà les quarantenes de l'alumnat sense símptomes aquest mes de febrer. També vol acabar amb la mascareta a les aules, tal com demana la societat catalana de pediatria. Qui tampoc tindrà restriccions és l'oci nocturn, que reobrirà l'11 de febrer, sense límit aforament, ni d'horari... i sense demanar el passaport covid. L'activitat parlamentària podria quedar aturada fins que no es resolgui què fer amb l'escó de Pau Juvillà. És la proposta de la presidenta Laura Borràs per evidenciar el rebuig a la decisió de la JEC de retirar-li l'acta. La majoria independentista hi dona suport. L'oposició carrega durament. Reacció a TVE del Tribunal eclesiàstic de l'arquebisbat de Barcelona davant la creació de la comissió que podria investigar al Congrés els abusos sexuals comesos per membres de l'església. La pressió de les víctimes ha fet que finalment el PSOE doni suport a la iniciativa d'Unides Podem, ERC i EH Bildu. A l'Informatiu hem parlat amb una de les poques dones que ho ha denunciat. Joan Laporta diu que hi ha indicis suficients per denunciar l'anterior junta a la Fiscalia després de la investigació interna que han fet En clau esportiva el president del Barça ha lamentat que Dembélé no hagi marxat en un mercat d'hivern que han tancat amb la incorporació d'Aubameyang.

"El cervell té un mecanisme de defensa tan, tan potent... que de vegades esborra fets traumàtics. En el meu cas, jo no recordava tot l’episodi i he passat de recordar uns abusos a una agressió sexual", relata l'Esther Pujol. Tenia 10 anys quan en unes colònies que organitzava el rector del seu poble, a Bellcaire d'Empordà, va patir aquestes agressions.

  • L'executiu català encara no preveu retirar mascaretes a les escoles, aspecte regulat per decret estatal
  • Els pediatres recomanen aplicar un sistema vigilància epidemiològica en l'atenció primària i hospitalària
  • Les actuals restriccions estan tenint, segons la SCP, efectes negatius en àrees fonamentals dels menors

"Serà injust si se centra només en l'Església catòlica, serà hipòcrita", així valora el president del Tribunal Eclesiàstic de l’Arquebisbat de Barcelona, Santiago Bueno, que el Congrés dels Diputats pugui investigar els abusos sexuals per part de representants de l'Església. En una entrevista exclusiva per a l’Informatiu de RTVE Catalunya, el jutge eclesiàstic valora després de la petició per crear una comissió d'investigació al Congrés sobre els abusos a l'Església, impulsada pels membres dels grups parlamentaris Podem, ERC i Bildu la setmana passada. Aquest dilluns, s’hi afegia el PSOE.

Els locals d'oci nocturn reobriran el pròxim 11 de febrer, sense límits d'aforament ni d'horaris i sense necessitat de presentar el certificat covid per a entrar en ells, segons ha informat aquest dimarts el Govern.

Santi Rodríguez demana investigar totes les agressions sexuals, i no només les de l'Església catòlica: "No volem participar en la fustigació de l'Església católia", diu el secretari general del Partit Popular de Catalunya. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, demana "cap" a la Generalitat per evitar "un 155 educatiu" si no compleix la sentència.  "Si s'ha d'aplicar per garantir el compliment de la sentència, que es faci". D'altra banda, veu amb bons ulls que es flexibilitzi la immersió a les escoles, però lamenta que és una cosa que, "a la pràctica, no s'ha dut a terme". Puntualitza que el PP no està acusant Pedro Sánchez de "robar" amb el repartiment dels fons europeus, sinó que volen conèixer que es fa amb ells i amb quins motius. I descarta que el Partiti Popular s'abstingui a última hora a la reforma laboral.