Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Fer benzina costarà 20 cèntims menys per litre a tothom. És una de les mesures del paquet d'ajuda social que ha anunciat el Govern de Pedro Sánchez per pal·liar els efectes de la guerra d'Ucraïna. Un pla dotat amb 16.000 milions d'euros que estarà en vigor fins al 30 de juny.

Tot i les mesures acordades amb els transportistes, la plataforma d'autònoms ha decidit en assemblea aquest migdia mantenir les aturades.

Ja hi ha acord perquè la Copa Amèrica de Vela se celebri a Barcelona el 2024. Una regata històrica que podria deixar a la ciutat uns mil milions d'euros d'ingressos.

El Comitè Olímpic Espanyol oficialitza l'acord tècnic entre Catalunya i l'Aragó pels Jocs Olímpics d'Hivern 2030.

  • L'esdeveniment suposarà un impacte econòmic de 1.000 milions d'euros i generarà una projecció "extraordinària" del país
  • Colau ha posat en valor la "tradició nàutica, les infraestructures i l’experiència en l'organització d’esdeveniments" de la ciutat
  • Aquest gran esdeveniment esportiu se'l disputaven també ciutats com Màlaga, Jeddah (Arabia Saudita) o Cork (Irlanda)

Fer benzina costarà 20 cèntims menys per litre a tothom. És una de les mesures del paquet d'ajuda social que ha anunciat el Govern de Pedro Sánchez per pal·liar els efectes de la guerra d'Ucraïna. Un pla dotat amb 16.000 milions d'euros que estarà en vigor fins al 30 de juny. Preveu també un topall al gas perquè l'electricitat no es dispari, rebaixes fiscals i ajuts directes. També inclou les mesures ja acordades amb els transportistes... tot i que una part del sector manté les aturades que ja duren 15 dies.

El COE oficialitza l'acord tècnic entre Catalunya i l'Aragó pels Jocs Olímpics d'Hivern 2030... El mateix dia que es confirma que Barcelona acollirà la Copa Amèrica 2024. Aquesta històrica regata és considerada com la Fórmula 1 del mar, i s'estima que podria deixar a la ciutat uns 1.000 milions d'euros d'ingressos. La firma entre els organitzadors i les institucions catalanes sembla que serà cosa d'hores.

El Govern bonificarà amb 20 cèntims el lítre de benzina a tota la població. És una de les mesures del paquet d'ajuda social que ha anunciat el Govern de Pedro Sánchez per pal·liar els efectes de la guerra d'Ucraïna. Un pla dotat amb 16.000 milions d'euros que estarà en vigor fins al 30 de juny.

De cara als propers tres mesos també es limita l’encariment dels lloguers al 2% i s’incrementa un 15% l’Ingrés Mínim Vital. Per evitar acomiadaments davant la crisi energètica provocada per la guerra d’Ucraïna, l’executiu espanyol posa en marxa una nova línia d’avals ICO per valor de 10.000 milions.

A banda, es destinen mil milions al sector del transport, 500 al de la indústria, 360 a l’agricultura i 70 a la pesca. També es prorroguen fins al 30 de juny les rebaixes fiscals de la llum. La setmana vinent Espanya i Portugal presentaran a Brussel·les la proposta per fixar un preu de referència del gas per producció energètica una vegada ambos països han rebut el vistiplau del Consell Europeu.

El Comitè Olímpic Espanyol (COE) ha enviat ja la carta en la qual comunica als governs central, català i aragonès la proposta tècnica "debatuda i acordada" per al projecte de candidatura conjunta entre Catalunya i Aragó per als Jocs Olímpics d'Hivern de 2030.

Alícia Romero insisteix en que "no es pot governar a cop de Twitter". La portaveu del Grup Parlamentari del PSC i Units sosté que hi ha una mala relació entre ERC i Junts, però que els socis de Govern "se suporten". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, assenyala que la "inacció del Govern" ha provocat que un jutge decideixi que s'ha de respectar un 25% de castellà a l'escola. Considera que Junts no ha sortit de l'acord per la llei de política lingüística, sinó que ha demanat temps. I assenyala: "És un partit no suficientment fort per aguantar lescrítiques de Twitter". Recorda que tenen pactes amb els socialistes i no entén la desautorització de laconsellera Ciuró. Avança que demanaran la dimissió del conseller Cambray "si no resol aquesta crisi" d'educació. Sobre lataula de diàleg, destaca que lacrisi d'Ucraïna "marcar unes altres prioritats" pel govern. Però avança: "Si la reunió no és d'aquí a una setmana, serà d'aquí a dues, tres o quatre. No crec que tardin molt". Assegura que se suspendrà a Núria Marín, en compliment dels estatuts, si se li obre judici oral, i creu que també s'hauria de fer ambLaura Borràs. Diu que Pedro Sánchez avançarà mesures "valentes i ambicioses" en contra de lacrisi de l'energia. I discrepa d'una consulta sobre els JJOO d'hivern.

  • La plataforma que va iniciar la protesta convoca talls dilluns i dimarts a la Ronda Litoral
  • Rebutgen l'acord que van pactar fa uns dies el Ministeri i les patronals del sector

Diversos empresaris ens expliquen la seva visió pessimista sobre el futur arran de l'encariment de l'energia. Són projectes, sovint vinculats al sector industrial, que requereixen molt consum d'electricitat i ja no saben com fer els números. Alguns han decidit reorganitzar els torns per mirar d'adaptar-se a les hores en què la llum és més barata, d'altres intenten repercutir en certa mesura l'increment dels costos al consumidor final, però n'hi ha que no poden fer ni una cosa ni l'altra i es veuen abocades al tancament.

  • El Natació Barcelona i el Natació Terrassa disputen el primer partit oficial d'aquesta modalitat a Espanya
  • L'objectiu és que l'esport entri al programa oficial dels Jocs Paralímpics de 2028

L'esport inclusiu ha fet un pas més a casa nostra amb la incorporació del waterpolo adaptat, que ja és tota una realitat. Aquest cap de setmana s'ha disputat el primer partit oficial a la piscina de la Nova Escullera entre el Club Natació Barcelona i el Club Natació Terrassa. L'objectiu dels impulsors d'aquesta modalitat és molt clar: aconseguir que aquest esport estigui al programa oficial dels Jocs Paralímpics de l'any 2028.

4 equips d'una mateixa escola, la Vedruna Vall de Terrassa, busquen patrocinador per finançar el viatge a la final de la 'VEX Robotics', una competició que es farà a Dallas, als Estats Units, a principis de maig. Són alumnes de Batxillerat i cicles formatius que representaran Espanya al concurs de robòtica educativa més important del món.

Barcelona ha estat la primera ciutat europea que ha gaudit d'una festa eurovisiva preparatòria del festival. Uns 1.300 eurofans de diverses nacionalitats han omplert fins la bandera la Sala Apolo de la capital catalana i han vibrat amb la presència d'una vintena d'artistes, entre els quals Chanel Terreiro, la representant espanyola a la final del mes de maig a Torí. El cartell de l'espectacle també incloïa antics guanyadors del festival i aspirants actuals i d'altres edicions, com Rosa López.

Fer dormir a la canalla és una tasca sovint difícil per a pares i mares. L'humorista i periodista Andreu Buenafuente proposa un mètode per aconseguir que les nenes i nens agafin el son ràpidament. La fórmula la publica al llibre 'La llista màgica dels animals', que està basat en la seva pròpia experiència.