Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

José Manuel García-Margallo creu que la justícia europea intervindrà en la llei d'amnistia perquè els jutges espanyols presentaran una qüestió prejudicial a la UE. L'eurodiputat del Partit Popular assenyala els tres problemes que veu en la norma: el terrorisme, la malversació i la interferència russa. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, considera "molt versemblant" que Rússia hagi volgut "desestabilitzar la UE" a través d'Espanya donant suport al 'procés' i insisteix e que a la UE "preocupa molt" aquesta qüestió. L'exministre d'Afers Exteriors creu que el Govern ha d'actuar judicialment si creu que hi ha jutges que estan prevaricant amb la llei d'amnistia perquè "no pot desprestigiar la justícia", i assenyala que la norma es retoca quan el jutge García-Castellón inicia línies d'investigació: "Qui ho decideix és Puigdemont". Creu que el Govern espanyol "no és massa entusiasta" en mantenir la separació de poders i revela de què es va parlar a la reunió PP-PSOE per renovar el CGPJ: "Fins que no està tot tancat, no hi ha res tancat". I assegura que l'Operació Catalunya no va aparèixer en cap de les reunions del Govern del qual formava part: "S'ha d'investigar fins al final i sancionar-se si s'ha produït".

El 'boom' de la intel·ligència artificial i les projeccions han aterrat a l'Integrated Systems Europe (ISE). Es tracta del segon dia de la fira a Barcelona que aplica la tecnologia més avançada en matèria de pantalles.

A banda de les últimes novetats, al saló hi ha espai també per a innovacions que poden ser importants en el món del treball com el programari que redueix sorolls per a les persones amb problemes d'audició, els avatars i els xatbots de Zoom o la cabina que fa possible trucades ultrareialistes de Logitech.

L'Institut Català de la Salut (ICS) ha desenvolupat quatre algoritmes d'intel·ligència artificial que han permès millorar el diagnòstic del càncer de mama. Aquesta tecnologia s'ha aplicat ja a prop de 600 possibles casos. A més a més, es treballa per desenvolupar també algoritmes per al càncer de pulmó a partir del 2024.

El metge adjunt al servei d'Anatomia Patològica de Vall d'Hebron, Jordi Temprana, explica que el sistema facilita que el recompte de biomarcadors sigui més ràpid, més segur i que els diagnòstics siguin reproduïbles.

Junts manté el pols amb el PSOE i encara que s'avenen a negociar per l'amnistia, uns i altres marquen les línies vermelles. Els de Puigdemont diuen que hi ha temps per aconseguir una llei que inclogui tothom i alhora tingui seguretat jurídica com reclama el Govern.

D'analitzar les mostres al microscopi a fer-ho en una pantalla gràcies a la intel·ligència artificial. Els hospitals públics ja la fan servir per detectar el càncer de mama. I aviat ho utilitzaran per al de pulmó.

Desenes de milers de persones visiten la fira ISE de Barcelona. I, més enllà dels pavellons i de les demostracions, també ofereix tours que permeten viure de primera mà l'aplicació pràctica de la tecnologia més avançada en matèria de pantalles.

Des del PP insisteixen a acusar Pedro Sánchez d'enganyar els espanyols i, fins i tot, als seus socis de govern. 

L'endemà que la llei d'amnistia hagi encallat... el diputat d'Esquerra i membre de la Mesa del Parlament, Ruben Wagensberg, ha comunicat que s'instal·la a Suïssa... 

Aplaudiments després del minut de silenci per la veïna assassinada diumenge a Torroella de Montgrí. 

Detingut a Barcelona un home per finançar el gihadisme a través de criptomonedes. 

Els tècnics sanitaris han desconvocat la vaga indefinida després d'acordar amb Salut millores organitzatives i retributives.

Les possibilitats que ofereix l'última tecnologia audiovisual que aquests dies s'exposa a la fira ISE de Barcelona és gairebé inesgotable.

Quim Torra defensa el 'no' de Junts a la llei d'amnistia perquè "va fer un vot valent" i creu que la proposició deixava desemparades a les persones amb acusacions més greus: "No era una amnistia per a tothom". El 131è president de la Generalitat de Catalunya creu que la legislatura difícilment pot tenir futur si Junts no vota a favor de la llei: "Ahir vam veure que pot haver-hi un canvi de rumb". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, nega que tingués cap implicació en l'organització de les protestes a la sentència del 'procés', on creu que no hi va haver un esclat de violència: "El terme violència és molt relatiu". No té clar a qui votaria si avui se celebressin eleccions a Catalunya i defensa que hi hagi una quarta llista independentista si la via unilateral "ha quedat orfe". I admet que va fracassar en el seu intent d'arribar a la independència: "Decebut no inclou tota la tristesa que porto a sobre, la paraula doldre és més adient".

Centenars de visitants recorren aquest dimarts els passadissos de la fira Integrated Systems Europe (ISE), el congrés de l'audiovisual més gran del món. Es tracta de la vintena edició del saló, la quarta consecutiva a la capital catalana, que situa Barcelona a l'epicentre mundial del sector.

Enguany l'organització espera rebre 70.000 congressistes i superar els 386 milions d'euros del 2023. Entre les novetats hi destaquen la realitat immersiva i els humans digitals, creats per intel·ligència artificial.

Un veí de Castellbisbal troba 12 granades de mà amagades al seu domicili. Es trobaven en un fals sostre i se'n va adonar quan estava fet una reforma. Les investigacions han donat a llum que el pis va ser seu de la CNT durant la Guerra Civil.

Segons l’historiador Jordi Amigó, la hipòtesi que pren més força és que aquests explosius els van amagar, tal com va succeir en molts altres municipis de Catalunya, quan van veure que perdien la guerra

En marxa al Congrés el ple en què es votarà el text definitiu de la llei d'amnistia. Junts manté la incògnita de si votarà en contra, després d'un matí d'intenses negociacions amb el PSOE. 

Detinguda la parella de la dona assassinada a Torroella de Montgri. Els Mossos treballen amb la hipòtesi que es tracti d'un crim masclista.

No hi haurà mòbils a primària i estaran restringits a secundària a partir del curs vinent. Una decisió del Govern que arriba després que la pressió de les famílies obrís el debat social i educatiu.

Centenars de visitants recorren els passadissos de la fira ISE, el congrés de l'audiovisual més gran del món. Aquest any espera rebre 70.000 congressistes.

Xavi Hernández diu que marxa perquè no se sent valorat. L'encara tècnic del Barça continua explicant els motius pels quals plegarà a finals de juny i afirma que la decisió és irrevocable. 

Els de Puigdemont consideren que no està prou blindada i no descarten votar-hi en contra. Demanen que se suprimeixin de la llei les referències al terrorisme, i que s'elimini el delicte d'alta traïció.

El president Aragonès des de Brussel·les reconeix que hi haurà negociacions fins a l'últim minut i alerta que és imprescindible aprovar la llei per acabar, ha dit... amb la repressió.

Els populars acusen Sánchez de cedir als xantatges de Junts... El seu líder, Núñez Feijóo, veu la llei d'amnistia com una concessió de privilegis als independentistes.

Detinguda la parella de la dona assassinada a Torroella de Montgrí. 

El curs vinent no hi haurà mòbils a primària i l'ús estarà restringit a secundària: només si el professor ho autoritza i amb finalitats pedagògiques.

El Govern decidirà dijous si decreta l'emergència per sequera. 

Ha obert portes el Saló audiovisual ISE en l'edició més ambiciosa que situa Barcelona a l'epicentre mundial del sector. 

Problemes a La Jonquera, de nou, per les protestes dels agricultors francesos

Jaume Asens admet que hi ha la possibilitat que Junts voti 'no' a la llei d'amnistia aquest dimarts al Congrés dels Diputats: demana "actuar amb responsabilitat" perquè si cau la proposició seria una imatge "desastrosa" i d'"inestabilitat". "Políticament, seria una derrota que no ens podem permetre", ha dit l'exdiputat d'En Comú Podem, que demana avançar amb l'acord "amb el 99% del text" i reformar la llei a posteriori si els jutges "la sabotegen". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, defensa que la llei és "sòlida", però admet que "hi ha escletxes": "La dreta estarà satisfeta si avui cau la llei. Estarem donant un incentiu als jutges".

Asens assenyala que jutges com García-Castellón vulguin evitar passar pàgina de la confrontació del 'procés': "Les seves resolucions són directament prevaricadores". "Qualsevol dia descobreix que M. Rajoy es un pseudònim de Carles Puigdemont", afegeix. Creu que hi ha jutges "ultres" que tenen "un problema amb la democràcia" perquè "no accepten la separació de poders". Es mostra sorprès per l'acostament d'ERC al PSC a Barcelona i que tingui "dificultats" per arribar a acords amb els comuns. I viu amb dol la ruptura amb Podemos: "No reconec Podemos. És molt més tancat i més sectari".

Aquest dilluns han començat les obres per soterrar les vies de la línia R2 de Rodalies al seu pas per Montcada i Reixac. Segons l'Ajuntament, es preveu que el soterrament s'allargui fins a 7 anys i s'invertirà un total de 540 milions d'euros.

Es tracta d'una reivindicació històrica perquè, en aquest punt on les vies creuen el municipi, han mort atropellades més de 180 persones. Fins ara els veïns havien de travessar les vies si volien desplaçar-se. 

Tant l'Esclerosis lateral amiotrófica, més coneguda com l'ELA, com la demència frontotemporal són malalties neurològiques degeneratives que estan relacionades tot i tenir diferents símptomes.

Ara, investigadors de l'Institut de Recerca Sant Pau i de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) publiquen un estudi que aporta més dades sobre aquesta relació.