Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els Bombers han trobat tres cossos sense vida sota la runa de l'edifici esfondrat aquest dimarts a Badalona. Les víctimes són dues dones i un home.

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha apuntat a mancances estructurals a la teulada com a principal hipòtesi de l'esfondrament de l'edifici situat al número 9 del carrer Canigó. Ha dit que el possible motiu és la "manca de qualitat i d'alguns materials del sostre" de l'edifici.

L'objectiu és col·lapsar Barcelona i arribar a plaça Sant Jaume on aquesta tarda mantindran una reunió amb el president i el conseller d'Acció Climàtica.

Les reivindicacions dels pagesos han arribat al Parlament. Suport unànime dels grups polítics, que exigeixen més recursos. Aragonès ha anunciat un portal únic per alleugerir la burocràcia a la pagesia.

Els Bombers han trobat mortes les 3 persones desaparegudes en l'esfondrament d'un edifici a Badalona.

El fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz s'ha reunit avui a Barcelona amb el fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres i amb la resta de fiscals catalans.

L'amnistia torna a marcar la sessió de control al Congrés: amb sis diputats populars carregant contra el ministre de Justícia. L'acusen de blanquejar el terrorisme

Raquel Serrat, responsable de Dones i membre de la Comissió Permanent Nacional d'Unió de Pagesos, considera que és molt fàcil criminalitzar al sector: "Som part de la solució, no els culpables de tot", ha dit. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, lamenta que no s'han complert els acords de la taula tècnica per simplificar la burocràcia "ha funcionat molt poques vegades" i no s'han complert els acords. En una conversa també amb Manu Simarro i Carles Fernández, assenyala els preus justos com un dels reclams endèmics del sector, demana "sentit comú" a les restriccions agroambientals de la normativa europea i apunta la "competència deslleial" que pateixen. Destaca la força dels consumidors: "Quan anem a comprar estem fent política". I assenyala les cadenes de supermercats que pitjor paguen als pagesos i ramaders: "És la gran distribució qui pot acabar amb la pagesia de petites i mitjanes empreses"

També parlem amb el ramader Joan Gel, que també explica com afecta l'emergència per sequera a la seva explotació de Dosrius: "Sense reduir el cens d'animals és impossible reduir el consum d'aigua. Volen fer que semblem els culpables de la sequera", ha lamentat sobre les diferències de restriccions entre sectors. 

Un edifici de cinc plantes de Badalona s'ha esfondrat des del forjat de dalt fins als baixos aquest dimarts i els Bombers miren si hi ha persones atrapades. Ha col·lapsat la coberta de l’àtic i ha afectat totes les plantes fins a la planta baixa dels pisos tercera, a la zona del menjador. L’esfondrament, que està molt localitzat, no és visible des del carrer.

De moment no s’ha localitzat cap víctima i Mossos i Policia Local estan fent la filiació per determinar si es troba a faltar algú. L’edifici és al número 9 del carrer del Canigó, al barri del Raval. Els Bombers, que han activat 18 dotacions, han evacuat de forma preventiva els dos edificis del costat, el número 7 i el número 11.

Les imatges falses fetes amb intel·ligència artificial, les Deep Fakes, creixen cada any. Aquest dimarts en el dia Internacional de la Internet Segura, l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya prepara activitats i tallers a les aules per detectar-les.

En 7 anys s'han perdut més de 9.000 finques agrícoles. Suposa que n'hi ha un 16% menys. Són dades que recull el Departament d'Acció Climàtica. A més, en l'última dècada s'han perdut gairebé 3.200 granges. Hem passat de tenir-ne prop de 29.000 a 25.700. Per contra, hi ha gairebé 5 milions més de caps de bestiar. Això suposa que cada cop hi ha menys petits productors i que la tendència és que hi hagi granges més grans. 

Bloquejades durant tot el matí les principals carreteres a tot el territori per les protestes de pagesos i ramaders. El sector surt al carrer a tota Espanya per protestar contra la burocràcia, els elevats costos i la competència deslleial.

La Junta de fiscals del Tribunal Suprem veu indicis de terrorisme per imputar Carles Puigdemont. La majoria de fiscals rebutgen l'informe del fiscal Álvaro Redondo que apreciava com a molt un delicte de desordres públics en les protestes de Tsunami Democràtic.

Pendents de l'esfondrament d'un edifici de 5 plantes a Badalona, on es treballa a hores d'ara per localitzar tot el veïnat de la finca.

En marxa la segona jornada del judici contra Dani Alves per violació.

Les hores de baixa per incapacitat temporal s'han doblat en la darrera dècada a les empreses catalanes, segons un estudi de PIMEC. La patronal proposa aprofitar més les mútues per fer-ne el control i seguiment i, des dels sindicats, demanen millorar la prevenció de riscos.

Les principals carreteres catalanes estan col·lapsades en aquests moments per la protesta de milers d'agricultors i ramaders. Unes protestes convocades a través de les xarxes per l'anomenada Plataforma 6F i a la que s'hi han anat sumant les principals organitzacions agràries.

Els pagesos catalans segueixen el rastre de les mobilitzacions a França. El sector surt al carrer a tota Espanya per protestar contra la burocràcia, els elevats costos i la competència deslleial. 

Fixem-nos en com està el sector. En 7 anys s'han perdut més de 9.000 finques agrícoles. Suposa que n'hi ha un 16% menys. Són dades que recull el Departament d'Acció Climàtica. La Generalitat mostra suport a les reivindicacions de pagesos i ramaders.

La presidenta de la comissió, Von der Leyen, retira la proposta de reduir un 50% l'ús de pesticides i promet més diàleg amb el sector. 

La Junta de fiscals del Tribunal Suprem, reunida des de les 10 del matí, veu indicis de terrorisme per imputar Carles Puigdemont.  

Ha declarat durant més d'una hora a porta tancada en la primera sessió del judici contra l'exjugador. Una de les testimonis que l'acompanyava ha explicat que plorava perquè li havia fet mal que no la creurien i que la van convèncer per denunciar. Alves declararà dimecres, el darrer dia.

És la primera imatge de Dani Alves des que la víctima el va denunciar per agressió sexual fa més d'un any, el 30 de desembre del 2022. Fa 381 dies que està en presó preventiva. Avui, assegut al banc dels acusats, seguia amb atenció el que demanava la seva defensa: que s'anul·li el procés perquè no s'ha respectat, al·lega, la presumpció d'innocència. El tribunal ho ha desestimat.

Una de les primeres a arribar a l'Audiència de Barcelona ha estat la mare d'Alves, que també declararà en aquest judici com a testimoni. A més, la víctima l'ha denunciat en un altre jutjat: per difondre a les xarxes socials imatges d'ella ballant. Alves que durant la investigació ha canviat la seva versió 5 vegades, serà l'últim a declarar, havent escortat ja totes les parts. Avui l'exjugador no ha volgut que la seva família fos present a la sala.

Laura Borràs diu que la llei d'amnistia no és prou robusta "pel context que tenim". "Tenim exemples com la llei del 'només sí és sí' en el que molts jutges van intentar aplicar-la de manera contrària a l'esperit", ha dit la presidenta de Junts per Catalunya, insistint amb l'"obligació" del legislador que un projecte de llei sigui "prou sòlid i robust". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, reivindica que el seu 'no' dona temps per "afinar i millorar" la norma, creu que si no amnistia a tothom es fa un "flac favor" a l'esperit de la llei, i deixa a entendre que l'hauria d'incloure a ella. Descarta parlar de pressupostos de l'Estat fins que no tiri endavant la llei d'amnistia: "Estem centrats en la llei d'amnistia". L'expresidenta del Parlament carrega contra els "estirabots" de Sergi Sabrià als mitjans de comunicació: "S'ha instal·lat un comitè de campanya al Palau de la Generalitat". I carrega contra la perseverança del president Aragonès amb un acord de claredat que considera "mort i enterrat".

La víctima de l'agressió sexual de Dani Alves ratifica davant el Tribunal que la va violar. Ha declarat durant més d'una hora a porta tancada en la primera sessió del judici contra l'exjugador.

Govern i Generalitat desbloquegen l'ampliació de la dessaladora de la Tordera i acorden el pla per portar aigua en vaixells des de Sagunt. Ho pagaran a mitges.

Pedro Sánchez obre la porta a limitar els terminis d'instrucció dels jutges per aconseguir així el 'sí' de Junts a la Llei d'Amnistia, sense tocar el text. En clau judicial, el fiscal del Suprem també s'oposa a investigar Puigdemont per terrorisme.

La dificultat per trobar professors substituts d'informàtica o català fa que molts instituts n'estiguin sense durant setmanes. Els més perjudicats són els alumnes que preparen la selectivitat.

La secundària i els centres de Formació Professional no troben substituts per a les baixes de mestres. La borsa està buida i el principal motiu, expliquen professors i sindicats, és el desprestigi i la precarització del sector.

Per aquesta qüestió, el Departament d'Educació vol impulsar, de cara el curs vinent, un contracte anual pels substituts. Es tracta d’una mesura extraordinària per millorar el procediment de cobertura de vacants que, ara, s’està treballant amb els sindicats.