Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Després de Gràcia, ara és Sants qui està de Festa Major. Alguns veïns del barri denuncien que han hagut de reparar ornaments destrossats durant la primera nit. L’Ajuntament assegura que més enllà d'actes incívics, no hi ha hagut cap incident i que la Guàrdia Urbana no ha rebut cap denúncia.

Els Mossos suspenen de les seves funcions i de sou els tres agents detinguts per haver ajudat Puigdemont a fugir el dia de la investidura. Hi ha una investigació en curs.

El PSC es reafirma en l'acord amb Esquerra sobre el nou sistema de finançament, que qualifica de model singular. Els socialistes es comprometen a complir-lo fil per randa.

Minut de silenci a Rubí per a recordar la Pilar i la Mari Àngels assassinades pel mateix home, amb qui havien tingut una relació sentimental.

El Barça juga demà el seu tercer partit de lliga demà a Vallecas, encara pendent de la inscripció de Dani Olmo. El club ha concretat avui les sortides de Vítor Roque al Betis i Lenglet a l'Atlètic de Madrid, totes dues en forma de cessió.

Dos hospitals catalans, la Vall d'Hebron i el Germans Trias i Pujol, formen part de l'assaig clínic internacional d'un nou fàrmac contra el càncer de pulmó. Tot i que es troba en una fase molt inicial, el possible nou tractament ofereix esperança.

Els Mossos consideren acreditat que els 3 agents investigats eren coneixedors de l'ordre de detenció contra Carles Puigdemont i van participar activament per evitar que fos detingut.

Rubí recorda la seva veïna Pilar, assassinada per la seva exparella dimarts passat.

Junts ja té data per al seu Congrés Nacional mentre que a Esquerra, Oriol Junqueras presentarà al setembre la seva candidatura per presidir el partit. 

Nou compàs d'espera per Dani olmo, que de moment no podrà jugar demà a Vallecas. 

Junts celebrarà el seu Congrés Nacional del 25 al 27 d'octubre a Calella. El partit, que insisteix a situar-se com a pal de paller de l'independentisme, obre el procés als seus afiliats i també a persones independents. No està clar, però, quin serà el paper de Carles Puigdemont en la nova direcció ni si farà acte de presència al Congrés.

Tot mentre a Esquerra, Oriol Junqueras presentarà la candidatura per tornar a liderar els republicans el 21 de setembre a Olesa de Montserrat. Comptarà amb el suport, entre d'altres, de Raül Romeva i Diana Riba. S'està pendent de si finalment l'executiva avança la celebració del Congrés Nacional previst pel 30 de novembre, tal com va demanar el mateix Junqueras, amb les signatures d'un terç dels consellers nacionals.

Els Mossos consideren acreditat que els 3 agents investigats eren coneixedors de l'ordre de detenció contra Carles Puigdemont i que, malgrat això, van decidir col·laborar activament perquè l'expresident deambulés pels carrers de Barcelona.

Van eludir -destaquen als expedients disciplinaris- l'obligació de detenir-lo o de facilitar el seu arrest. Investiguen ara si també van advertir Puigdemont de com burlar la presència de les unitats policials desplegades.

Creuen que l'actuació d'aquests 3 mossos va ser greu perquè van incomplir voluntàriament un dels deures principals de tota organització policial: la col·laboració amb l'Administració de Justícia. Això, insisteixen, va provocar alarma social.

El Zoo de Barcelona ha acollit una femella de panda vermell, una espècie que es troba en perill d'extinció segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN). L'arribada de l'animal té com a objectiu reforçar la població d'aquesta espècie a Europa. La Diki va arribar a la capital catalana el passat 28 de juny procedent del Parc Animalier d'Auvergne (França) i, després d'uns dies d'adaptació, ja conviu amb el mascle de la mateixa espècie acollit anteriorment pel Zoo. El futur d'aquesta espècie està amenaçada per la desforestació del bambú, la caça il·legal i el canvi climàtic.

Amb les escoles tancades a l'estiu, a molts centres aprofiten per fer-hi obres. També les administracions deixen per aquests mesos de vacances els treballs de millora de grans infraestructures, que si es fessin en un altre moment segurament comportarien més molèsties. A Barcelona s'hi estan fent ara 49 obres, una dotzena a Girona i una desena tant a Tarragona com a Lleida. El problema de fer obres a l'estiu el tenen els treballadors. Les elevades temperatures obliguen a prendre mesures per garantir-los unes condicions laborals adequades.

L'Elodie i els seus amics han llogat durant 7 hores una piscina privada, que els ha costat 30 euros per persona. És una tendència a l'alça que permet als propietaris treure un rendiment extra a l'equipament en certs moments de l'any. Les operacions es fan a través d'una plataforma en línia, que ja disposa de més de 250 piscines, però que en voldria moltes més perquè la demanda ha crescut en un any 10 vegades. Des del Col·legi d'Advocats de Barcelona posen l'accent en la falta de regulació.

.  

Els veïns i turistes tornen a banyar-se avui a Tossa de Mar amb bandera groga. L'incendi d'un transformador elèctric va afectar la depuradora i les aigües residuals van anar a parar a la platja d'Es Codolar on l'ACA recomana no banyar-s'hi fins dimarts. Els comerços i restaurants fan balanç de les pèrdues que els ha suposat la incidència. Prop d'una vintena de restaurants del casc antic van haver d'abaixar la persiana en un moment de màxima afluència turística a la localitat.

Salvador Illa insisteix que complirà l'acord amb Esquerra per al finançament singular i defensa que no és perjudicial per a la resta d'Espanya. En una entrevista a La Vanguardia, el president de la Generalitat descarta a curt termini l'entrada a l'executiu d'ERC i Comuns. A banda de negociar el nou model de finançament, el primer repte de la consellera d'Economia serà perfilar uns pressupotos. I qui també tindrà molta feina és la consellera d'Interior. Núria Parlon ha de fer canvis a la cúpula dels Mossos d'Esquadra en ple desprestigi del cos per la fugida de Puigdemont.

Durant la disputa de la regata preliminar, la 'fan zone' de la Copa Amèrica ha registrat una presència de visitants més aviat escassa. L'organització està convençuda que a mesura que avanci la competició oficial hi haurà més afluència de públic i l'interès creixerà. Les estimacions oficials apunten a que la Copa Amèrica suposarà una injecció econòmica d'uns 1.200 milions d'euros per a la ciutat. De moment, però, els comerços més pròxims a la façana marítima no han notat gaire increment de la facturació.

Els Mossos d'Esquadra detenen el presumpte agressor d'una dona de 49 anys en un pis de la ronda de Sant Pere de Barcelona. En l'última setmana hi ha hagut a Catalunya 3 víctimes mortals per violència masclista i en el que portem d'any 12 dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles.

Els aficionats a la vela gaudeixen de l'última part de la regata preliminar de la Copa Amèrica. Els comerços de la Barceloneta encara no noten un augment de clients, però això podria canviar quan s'acosti la fase decisiva de la competició.

Salvador Illa insisteix que complirà l'acord de finançament amb Esquerra Republicana i nega que sigui perjudicial per a la resta d'Espanya. El nou curs polític arrenca a Catalunya amb reptes sobre la taula com els pressupostos o la situació del cos dels Mossos d'Esquadra.

Visitem un càmping de Sant Pol de Mar que aquest agost ha registrat un 85% d'ocupació i que a partir d'aquest diumenge perd la meitat dels clients.

El Barça, sense Dani Olmo, guanya els tres punts contra l'Athletic Club (2-1), mentre que l'Espanyol segueix negat de cara a porta i en el retorn del futbol de Primera Divisió a l'estadi de Cornellà/Prat perd davant la Reial Societat (0-1).

El número d'operaris dedicats exclusivament a la neteja de les platges de l'àrea metropolitana de Barcelona es multiplica a l'estiu per quatre, de manera que es passa de 10 treballadors durant l'any a més de 40 operaris en temporada alta. Però és que a més si s'hi sumen altres efectius, com operaris de manteniment, inspectors, equip tècnic, etcètera. En total, es calcula que la xifra de personal assoleix les 80 persones.

Els sindicats exigeixen al Departament de Salut més personal per a l'atenció primària i els centres hospitalaris durant l'època estiuenca. Localitats amb augment de població estacional, però també municipis no turístics, han de compaginar un augment de les consultes amb les vacances de la plantilla. Salut assegura que aquest estiu ha dotat l'atenció primària amb 250 professionals més i diu que als hospitals la disponibilitat de personal a urgències està garantida. Els sindicats qualifiquen de "pedaços" aquests reforços i expliquen que el problema de base és que les mancances són estructurals, no pas estacionals.

Les bones dades sobre visites turístiques i l'ocupació al sector serveis contrasten amb la davallada de contractacions que es dona el mes d'agost. No és cap novetat perquè l'habitual és que a finals de l'estiu les empreses contractin menys personal per ajustar-se a la davallada de la demanda. La bona notícia és que, segons les empreses de selecció de personal, al setembre es fan un 10% més de contractes indefinits que al juny.

Un estudi publicat recentment a la revista mèdica 'The Lancet' advertia que Espanya serà un dels països europeus amb major risc de mortalitat per l'augment de les temperatures. De fet, les regions del sud d'Europa són les que tindran un major nombre de defuncions associades a altes temperatures, que també es noten al mar i que ja estan provocant fenòmens extrems i modifiacions de l'ecosistema i la biodiversitat marina.

Trobar un lloc lliure a primera línea de mar per deixar la tovallola a la Costa Daurada pot ser complicat. Alguns, matinen per reservar-lo. Una pràctica clàssica contra la qual alguns ajuntaments ja estant prenent mesures. L'arribada de turistes a la zona és constant i la temporada arrenca cada cop més d'hora. Segons explica el sector, la temporada comença a l'abril i ja s'allarga fins ben entrat l'octubre. Enguany la celebració de la Copa Amèrica de vela també permetrà a Barcelona estirar la temporada.