Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

BARTOMEU A L'AUDIÈNCIA. EL PRESIDENT DEL BARÇA DECLARA IMPUTAT PER UN DELICTE FISCAL PEL FITXATGE DE NEYMAR.

CAIGUDA DELS PREUS. L'IPC DEL GENER VA CAURE UN 1,4 % A CATALUNYA.

DURAN I LLEIDA CULPA RULL DE LA CRISI A CIU I RULL DESCARTA UNA RUPTURA DE LA FEDERACIÓ.

LA POLICIA CIENTÍFICA INVESTIGA COM ES VA PRODUIR L'EXPLOSIÓ QUÍMICA D'IGUALADA.

TOT A PUNT PELS CARNAVALS DE SOLSONA I SITGES, QUE CELEBRA ELS SEUS 40 ANYS.

PIQUÉ RECONEIX QUE MESSI I LUIS ENRIQUE ES VAN DISCUTIR, PERÒ DIU QUE MANA EL TÈCNIC.

  • Ensurt, aquest matí, a l'Anoia, quan un núvol químic provocat per una explosió a una empresa d'Igualada ha obligat al confinament de 60.000 persones a diverses localitats durant més de dues hores. L'explosió ha provocat tres ferits lleus i s'ha produït quan un camió descarregava productes químics. Sembla que, a banda d'una gran alarma, al final l'incident no ha tingut conseqüències massa greus.
  • En el capítol polític,  encara cueja el malestar per la votació separada entre UDC i CDC per primera vegada en la votació de la llei antiterrorista. Si ahir unió acusava convergència d'irresponsable, avui tots s'afanyaven a donar per tancada la qüestió./  Freixenet han brindat avui per Catalunya i Espanya en l'acte de clausura del centenari de l'empresa on hi han els assistit els Reis. Felip VI ha destacat el compromis de la companyia amb la societat creant llocs de treball i patrocinant la cultura. 
  • A Catalunya 10.500 persones de més de 65 anys  haurien  rebut maltractaments. És una de les conclusions de l'Enquesta de Seguretat Pública del Departament d'Interior que per primer cop s'ha dedicat a la gent gran. El treball posa de manifest que la majoria de maltractadors son fills o altres familiars. Només un 10% de les persones maltractades ho ha denunciat pero 4 de cada 10 sí ho han dit a algú de  confiança dels serveis sanitaris o social. Aquets serveis ja s'estàn coordinant amb mossos i ajuntaments per frenar els maltractament i el conseller d'interior ha anuncit que caldràn també reformes lesgislatives./ El penó de Santa Eulàlia ja oneja a l'Ajuntament des d'aquest matí. El consistori ha acollit la col·locació de l'històric estendard de Santa Eulàlia. La hissada de bandera es fa cada any el 12 de febrer, festivitat de la copatrona de Barcelona. Dins dels actes de la festa Major d'hivern de la ciutat, la corporació municipal s'ha vestit de gala per visitar la comunitat de germanes Clarisses al Monestir de Pedralbes, com mana la tradició. L'alcalde i els regidors han saludat les monges que els han mostrat com van els espais rehabilitats i els pendents de reforma. / Amb aquesta energia, els ambaixadors del rei carnestoltes donaven la benvinguda a la Festa. Avui, Dijous gras o dijous llarder, és l'inici per excel·lència del carnestoltes. Un tret de sortida que passa per l'estómac: la tradició diu que s'ha de menjar botifarra d'ou, truita i coca de llardons. De fet, els cansaladers catalans han elaborat per aquesta diada gairebé 500.000 botifarres d'ou. A les escoles també la tasten. És una bona manera de conèixer i compartir les tradicions....
  • Barça i Espanyol son més a prop d'una final catalana a la Copa del Rei, que no es produeix des de fa 58 anys. Els blanc i blaus van empatar a un a San Mames, i van tenir ocasions de sobres per sentenciar. Igual que el Barça, que va guanyar per tres a un al Vila-real, però  va desaprofitar el penal amb que l'àrbitre va castigar aquestes mans de Musacchio. La sorpresa ser que no el va llançar Messi, com és habitual; l'argentí li va cedir els honors a Neymar. El xut del brasiler, però, el va aturar Asenjo./ L'Espanyol també és més a prop de la final després d'empatar a un al nou San Mamés i de fer una excel·lent segona part. Si els blanc-i-blaus haguessin afinat la punteria haurien deixat l'Athlètic gairebé sense opcions. Tot i això, el resultat va satisfer els jugadors i els 500 aficionats pericos. 
  • Aquesta nit el britànic Tricky, ex col·laborador de Massive Attack i Bjork, actua a la sala Apolo de Barcelona. El cantant presenta el seu últim disc que porta el seu vertader nom: "Adrian Haws". Diu que l'ha titulat així perquè encara té coses noves que aportar al públic. Tricky és un dels noms més coneguts dintre de la música trip hop.
  •  

    Un núvol tòxic provocat per una explosió a una empresa química d'Igualada ha obligat al confinament de milers de persones a diverses localitats de l'Anoia duran més de dues hores. En aquests moments, Protecció Civil manté l'ordre de no sortir de casa només als nens, la gent gran i a persones amb dificultats respiratòries. L'explosió ha provocat dos ferits lleus i s'ha producit quan un camió descarregava productes químics. 

    D'aquí un moment tots els detalls. Avui situem també en portada la Copa del rei de futbol. El Barça i l'Espanyol s'acosten a la final. Els blaugrana van superar el Vila-real per 3 a 1 amb gols de Messi, Iniesta i Piqué. Neymar, però, va fallar un penal. Els blanc-i-blaus van empatar a un a Bilbao davant l'Athletic amb un gran gol de Víctor Sánchez. A més, van estavellar dues pilotes al pal. 

    Els Reis Felip i Letizia visiten a aquesta hora les caves Freixenet a Sant Sadurní d'Anoia per clausurar el centenari de l'empresa. Es la quarta visita del monarca a Catalunya des que va ser proclamat el mes de juny de l'any passat.

    Més de 10.500 catalans de més de 65 anys haurien patit algun tipus de maltractament al 2014 però només un 10 per cent ho hauria denunciat. Són els resultats de l'enquesta de seguretat elaborada per la conselleria d'Interior. L'estudi apunta que fins a 27 mil persones grans podrien patir aquesta situació.

    Botifarra d'ou i truita són els grans protagonistes del dijous gras que avui dona el tret de sortida al carnaval. El gremi de carnissers preveu que aquests dies menjarem 485 mil quilos de botifarra. A L'Informatiu estarem a escoles i mercats on avui han celebrat la festa.

     

    NÚVOL TÒXIC A L'ANOIA. MILERS DE PERSONES CONFINADES DURANT MÉS DE DUES HORES PER UNA EXPLOSIÓ A IGUALADA.

    COPA DEL REI. EL BARÇA GUANYA EL VILA-REL PER 3 A 1 I L'ESPANYOL EMPATA A UN A SAN MAMÉS.

    ELS REIS CLAUSUREN A AQUESTA HORA ELS ACTES DEL CENTENARI DE FREIXENET.

    MÉS DE 10.500 CATALANS DE MÉS DE 65 ANYS HAURIEN PATIT ALGUN TIPUS DE MALTRACTAMENT.

    LA BOTIFARRA D'OU I LA TRUITA DE DIJOUS GRAS DONEN EL TRET DE SORTIDA AL CARNESTOLTES.

     DURAN DIU QUE SE SENT DESAUTORITZAT PER LA VOTACIÓ DIVERGENT AL CONGRÉS

    Els máxims dirigents d'Unió qualifiquen de molt greu les divergencies en la votació d'ahir al Congrés que va visualitzar la divisó al si de la federació nacionalista. Unió amenaça amb no fer més reunions del grup parlamentari.

    SALUT REDUEIX LES LLISTES D'ESPERA PERÒ INCOMPLEIX EL COMPROMÍS DELS 6 MESOS

    La Generalitat segueix sense complir els compromísos sobre les llistes d'espera. Encara hi ha més de 3.600 catalans que esperen més de mig any en les intervencions que tenen fixat per llei aquest termini. 

    EL BARÇA A PER LA QUARTA FINAL DAVANT UN VILA-REAL IL·LUSIONAT

    Aquest vespre el Barça vol començar a encarrilar, davant el Vila-Real, el seu pas a la que seria la seva quarta final de Copa en cinc anys. I l'Espanyol, davant l'Atlètic, somia en tornar a una final de copa després de 9 anys.

    LLISTES D'ESPERA

    Gairebé 160.000 pacients esperen ser

    intervinguts, un 12% menys que fa un any

    Un tomb inesperat de la vida, però,  un càncer, va canviar absolutament la perspectiva. La Mar Hernández es va trobar que ella era l'obra i el cirurgià  la dibuixava i l'esculpia.

     Els màxims dirigents d'Unió democràtica carreguen contra Convergència després que els diputats convergents s'abstinguessin en la votació del pacte contra el terrorisme jihadista i els d'Unió a favor. Duran i Lleida ha dit que se sent desautoritzat i es plantegen no fer més reunions del grup a Madrid. Des de Convergència mutisme absolut i, de moment, Artur Mas no ha volgut referir-se a la situació. 

    La Generalitat segueix sense complir el seu compromís sobre les llistes d'espera i encara hi ha més de 3.600 catalans que esperen més de mig any en les intervencions que tenen fixat per llei aquest termini. En total, el 2014 amb 160 mil persones esperant, un 12 per cent menys que l'any anterior. 

    El fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, tornarà a ser l'estrella del Mobile World Congress que ja va visitar l'any passat. Aquest any compartirà protagonisme amb el responsable del sistema operatiu Android. El Mobile començarà el 2 de març i serà el més gran de la seva història amb més de 90 mil participants i un impacte de 430 miliosn d'euros.

    A L'Informatiu us explicarem la historia de la Mar Hernández, artista que ha patit dos càncers de mama. No se'n amaga i ara ensenya la seva lluita, la petjada de la malaltia i el paper que l'esport ha tingut en aquesta historia de superació personal. 

    El Barça vol començar a encarrilar el seu pas a la que seria la seva quarta final de Copa en cinc anys. L'últim escull és un Vila-real que ho viu com un somni: és la primera semifinal de copa de la seva història. A l'Espanyol somien en tornar a una final després de 9 anys i el primer pas per fer-ho realitat volen donar-lo aquest vespre a San Mamés. Els blanc-i-blaus jugaran de forma atrevida i tot i les baixes no volen especular amb el resultat. 

     

    CRISI A CONVERGÈNCIA I UNIÓ. DURAN DIU QUE SE SENT DESAUTORITZAT PER LA VOTACIÓ DIVERGENT AL CONGRÉS.

    SALUT REDUEIX LES LLISTES D'ESPERA PERÒ INCOMPLEIX EL COMPROMÍS DELS 6 MESOS.

    ANDROID I FACEBOOK ELS GRAN PROTAGONISTES DEL MOBILE WORLD CONGRESS MÉS GRAN.

    REPASSEM LA HISTÒRIA DE SUPERACIÓ DEL CÀNCER A TRAVÉS DE L'ART I DE L'ESPORT.

    NIT DE COPA DEL REI. BARÇA I ESPANYOL JUGUEN EL PARTIT D'ANADA DE SEMIFINALS CONTRA EL VILA-REAL I L'ATHLETIC.

  • Avui en el mon polític català encara cueja el tema de la compareixença, al Parlament, d'Artur Mas. El govern català, que avui ha fet la seva reunió setmanal,  creu que Mas no ha de donar més explicacions sobre el cas Pujol després de la seva compareixença d'ahir on va desvincular a l'executiu, al seu partit i a ell mateix de les presumptes irregularitats de la família de l'expresident. Així ho expressava el conseller de la presidència Francesc Homs./ Els grups de l'oposició no estan gens satisfets de les respostes i les explicacions que va donar ahir Artur Mas. Dubten que el president ignorés els negocis de la familia Pujol i veuen molts clarobscurs en la seva compareixença 
  • El fill gran de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol Ferrusola, torna a primera plana perquè apareix a la coneguda com a llista Falciani. BETAEl diari digital El Confidencial, basant-se en la llista, assegura que Pujol Ferrusola va obrir un compte a la filial de Ginebra del banc HSBC, amb la seva exdona Mercè Gironès l'any 94. El compte es va mantenir operatiu durant nou mesos. Les dades que s'han conegut, però, no precisen ni quants diners hi havia ni quins moviments es van fer. En  aquella època la parella administrava una societat anomenada Natural Stone que va aconseguir contractes amb l'administració pública./ Sobre la llista Falciani, el secretari d'estat d'hisenda ha dit aquest matí a Barcelona que ja es van prendre mesures al 2010 i que ara tenen l'objectiu de publicar una llista d'evasors amb deutes superiors al milió d'euros. En una conferència organitzada per la Confederació Espanyola de Directius, Miguel Ferre ha destacat el creixement d'un 5'8% de la liquidació de l'IVA de pimes catalanes i ha xifrat en 1.265 milions d'euros els diners que deixa la rebaixa fiscal a la butxaca dels catalans. 
  • Parlem ara del sector del habitatge perquè després de tres anys de caigudes, les vendes d'habitatges van pujar un 3,8 per cent a Catalunya, una xifra per sobre de la mitjana a tot Espanya on l'increment ha sigut del 2,2 per cent. La gran majoria són habitatges de segon mà. 
  • Ryanair preveu transportar a l'aeroport del Prat un milió més de passatgers durant aquest pròxim estiu, arribant així als 5,3 milions de viatgers. Ara per ara la companyia irlandesa seguirà creixent a Barcelona, en detriment de Girona, on se suprimiran dues connexions i de Reus on se'n tancaran quatre.
  • Els alumnes de 4 d'ESO han començat avui les proves de nivell amb les que Ensenyament valora si han assolit les competències bàsiques en acabar la secundària. Es el quarts any que es fan. I els alumnes d'enguany són els primers de secundària que ja les coneixien perquè n'havien fet  en acabar la primària. 
  • Ara veureu un dels escorcolls que han servit per desmantellar un grup de lladres. Estan acusats de cometre almenys 27 robatoris amb força a diverses províncies de l'estat, molts d'ells a Tarragona i a Lleida. En una operació conjunta, la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra han detingut 15 persones d'un clan familiar que operaven des de Castelló. Els objectius sempre eren cases aïllades o unifamiliars de pobles petits que assaltaven amb força i s'enduien joies , diners i altres objectes de valor. També hi ha trobat dues plantacions de marihuana i algunes armes de foc. 
  • El Barça afronta demà el partit d'anada de les semifinals de la Copa del Rei contra el Vila-real. Luis Enrique ja va avisar que el recent 3 a 2 de la lliga servia perfectament com a avís de la qualitat del rival. Però no signa el mateix resultat.
  •  La pianista xinesa Yuja Wang va omplir l'Auditori de Barcelona en  el primer recital de la seva nova gira europea. És coneguda arreu per la seva tècnica i també per la sensualitat que desprèn al teclat. L'aposta de la jove pianista en el concert d'ahir a la nit va ser un programa marcat per Chopin, Schubert, Liszt i amb altres peces de músics russos. Amb aquesta actuació la pianista va mostrar un cop més el talent que la caracteritza com a artista
  •  

    El govern català creu que Artur Mas va donar les explicacions necessaries sobre el cas Pujol després de la seva compareixença d'ahir on va desvincular a l'executiu, al seu partit i a ell mateix de les presumptes irregularitats de la familia de l'expresident. Unes explicacions que no han convençut gens als grups de l'oposició. Socialistes, populars i Iniciativa diuen que Artur Mas no va resultar convincent. 

    Després de tres anys de caigudes, la venda d'habitatges a pujat un 3,8 per cent a Catalunya al 2014, per sobre de la mitjana a tot Espanya. Els experts adverteixen que l'estoc de pisos que van quedar per vendre durant la crisi ja s'està esgotant a Barcelona i l'àrea metropolitana. A la resta de territori, encara n'hi ha molts de buits.

    Més de 66 mil estudiants de quarta de secundària han començat avui les proves de competències bàsiques, uns exàmens que serveixen per esbrinar el nivell dels alumnes quan acaben l'ensenyament obligatori i que no repercuteixen en la nota final. Aquest curs les proves són obligatòries per evitar el boicot que es va fer l'any passat.

    A L'Informatiu ens acostarem a l'espai que Barcelona ha cedit a diversos artistes urbans per poder mostrar les seves creacions. Una forma de combinar les necessitats dels grafitaires i el respecte a l'espai públic.

    A L'Informatiu hem estat amb dos dels investigadors britànics que podran aplicar la tècnica de reproducció assistida aprovada fa una setmana pel parlament britànic que permet utilitzar material genètic de 3 persones per evitar determinades malalties.

    Barça i Espanyol preparen les semifinals de la Copa del Rei. Els blaugrana reben demà el Vila-real després de 9 victòries seguides però Luis Enrique avisa dels perills del rival. Els blanc-i-blaus visiten l'Athletic de Bilbao amb les baixes de Cañas, Abraham i Alvaro i el dubte de víctor Sánchez.

     

    LA COMPAREIXENÇA DE MAS. EL GOVERN CREU ES VAN DONAR PROU EXPLICACIONS I L'OPOSICIÓ DIU QUE NO VA SER CONVINCENT.

    EL MERCAT IMMOBILIARI ES RECUPERA I A BARCELONA L'ESTOC D'HABITATGES JA S'ESTÀ ACABANT.

    ELS ESTUDIANTS DE QUART D'ESO COMENCEN A FER LES PROVES DE COMPETÈNCIES BÀSIQUES.

    BARCELONA CEDEIX UN ESPAI ON ELS ARTISTES URBANS PODEN MOSTRAR LES SEVES CREACIONS.

    PARLEM AMB ELS CIENTÍFICS BRITÀNICS QUE APLICARAN LA REPRODUCCIÓ ASSISTIDA AMB ADN DE 3 PERSONES.

    BARÇA I ESPANYOL JA TENEN EL CAP A LES SEMIFINALS DE LA COPA DEL REI.

  • Artur Mas es el primer president de la Generalitat que es veu obligat a anar a una comissió d'investigació al Parlament. Ho fa per donar explicacion sobre si sabia alguna cosa de les irregularitats de la família Pujol en els anys que va ser conseller de Jordi Pujol i la seva mà dreta. A més, també haurà d'explicar perquè el seu nom apareix a les gravacions que han servit per imputar a Oriol Pujol en el cas de les ITV./ La comparexença d'Artur Mas la podeu seguir en directe pel canal 24 hores de Televisió Espanyola. Es una comparexença sobre la que, aquest migdia, totes les forces polítiques feien les seves especulacions./ Va ser la confessió de Jordi Pujol que tenia diners a l'estranger la que va posar el focus en Artur Mas. Gravacions, també, de converses d'Oriol Pujol en el tema de les ITV, on surt el nom de Mas, no han fet més que accentuar les sospites.
  • Ha mort el nen de 8 anys que dissabte es va llençar al mar per rescatar el seu gos. L'accident va passar a la cala Aiguablava de Begur on el menor passejava amb el seu gos i un cosí. El gos va caure a l'aigua i el nen s'hi va llençar per rescatar-lo. Aleshores el cosí de 12 anys també s'hi va llençar per ajudar-lo però hi havia molt mala mar i no va poder. Uns pescadors també van intentar treure el nen de l'aigua sense aconseguir-ho. Finalment els efectius de Salvament Marítim van rescatar el nen que va ser ingressat en estat crític a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona.
  • L'explotació sexual mou 5 milions d'euros al dia a Espanya. Son dades que ha facilitat a Barcelona el Director general de la Policia. Avui en unes jornades inaugurades pel Ministre d'Interior contra la lluita d'aquesta xacra s' han anunciat noves mesures sobre tot contra l'explotador i també sobre els clients.
  • Quan semblava una circumstància ja eradicada, el fenomen del barraquisme sembla que torna, i a més, va en augment a Barcelona. Son nous assentaments de barraques, molts dels quals estan ubicats a zones molt cèntriques. Al Poble Nou, per exemple,  les entitats socials han detectat almenys 10 grups de barraques i altres formes d'infrahabitatge, com la parcelació d'antics magatzems, amb caravanes dins, i  sobretot pisos sobreocupats. L'assentament més gran és el que ara ocupa l'antic solar del Mercat dels Encants. 
  • El Barça s'ha situat a només un punt del líder, un Reial Madrid que encara ha de visitar el Camp Nou. La desfeta dels blancs al Calderón la van aprofitar els blaugrana amb una golejada a San Mamés, on a més, Luis Suarez va trencar la seva mala ratxa amb el primer gol fora de casa. Luis enrique, però, crida a la prudència.
  • En la recta final, parlem del festival Cruilla. I és que avui hem conegut sis nous grups que s'afegeixen a aquest certamen que es celebrarà el 10, 11 i 12 de juliol al Parc del Fòrum de Barcelona. Off Monster and Men, He cat Empire o Capital Cities, son alguns dels noms que es sumen al ja confirmat Damien Marley, fill del mític cantant de reggae, Bob Marley. 
  •  

    Artur Mas es convertirà aquesta tarda en el primer president de la Generalitat que es veu obligat a anar a una comissió d'investigació al Parlament. Ho farà per donar explicar si sabia alguna cosa de les irregularitats de la família Pujol en els anys que va ser conseller de Jordi Pujol i la seva mà dreta. A més, també haurà d'explicar perquè el seu nom apareix a les gravacions que han servit per imputar a Oriol Pujol en el cas de les ITV. 

    L'explotació sexual mou cada dia a Espanya 5 milions d'euros. Són dades difoses aquest matí pel ministeri de l'Interior a Barcelona on ha anunciat que el seu departament multiplicarà els esforços que es destinen a lluitar contra la prostitució i el tràfic d'éssers humans.

    A L'Informatiu ens endinsem avui en una de les realitats de Barcelona: els nous assentaments de barraques, molts dels quals estan ubicats a zones molt cèntriques. Al Poble Nou es calcula que almenys n'hi una cinquantena.

    Proliferen les empreses per llevar polls davant unes plagues que ara duren tot l'any i afecten escolars de totes les edats. Els experts ho atribueixen al mal ús dels tractaments antipolls i a l'abús dels preventius que augmenten la resistència d'aquests paràsits.

    El Barça se situa a un punt del Reial Madrid després de guanyar a San Mamés l'Athletic de Bilbao per 5 a 2. Messi va liderar la contundent victòria amb una gran actuació: va marcar el primer gol i va participar en les jugades dels altres quatre.