Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

Les més de 64 mil urgències hospitalàries provocades per l'epidèmia de grip l'última setmana han situat molts centres públics catalans al límit. Usuaris i professionals denuncien una situació que consideren insostenible i fruit de les retallades. Des de Salut neguen el col·lapse però admeten que la saturació d'algunes urgències s'ha agreujat pel pic de grip. 

Mentrestant el president Mas, a set mesos de les eleccions, incorpora al seu govern la figura de 2 comissionats: un per la transparència, que ocuparà la magistrada Núria Bassols que dependrà de la vicepresidenta Ortega i l'altre per la transiCió nacional, que ocuparà Carles Viver I Pi-Sunyer que dependrà de la conselleria de Presidència . Podran assistir a les reunions de govern quan se'ls sol·liciti.

La ministra d'Ocupació assegura que es la solidaritat entre territoris d'Espanya la que garanteix el pagament de les pensions dels catalans ja que l'aportació de Catalunya a la Seguretat Social es deficitària. Fátima Báñez ho ha dit a Barcelona on ha apostat per l'estabilitat.

A Sitges el carnaval encara la recta final, avui amb la rua infantil i la de l'extermini. Un carnaval en que han participat 2500 comparsers, i pel que passaran prop de 300 mil persones, amb un impacte econòmic de prop de 2 milions d'euros. 

Avui torna la Lliga de Campions amb les primeres eliminatòries de vuitens de final. El Bayern de Guardiola visita el Xakhtar ucraïnès i el Chelsea de Mourinho, al Paris Saint Germain en un duel que podreu veure per La 1. El Barça, en el millor moment de la temporada, jugarà la setmana que ve contra el Manchester City.

 

LES URGÈNCIES, AL LÍMIT. L'EPIDÈMIA DE GRIP AGREUJA LA SITUACIÓ A MOLTS HOSPITALS PÚBLICS CATALANS.

NOUS CÀRRECS AL GOVERN. ARTUR MAS CREA DOS COMISSIONATS PER LA TRANSICIÓ NACIONAL I LA TRANSPARÈNCIA.

BÁÑEZ RECORDA QUE LA SOLIDARITAT ENTRE TERRITORIS GARANTEIX LES PENSIONS CATALANES.

CARNAVAL DE SITGES. 300.000 PERSONES HI HAURAN PASSAT AQUESTS DIES AMB UN IMPACTE ECONÒMIC DE 2 MILIONS D'EUROS.

TORNA LA LLIGA DE CAMPIONS AMB EL DUEL ENTRE EL PSG I EL CHELSEA A LES 20:45 PER LA 1.

  • Hi havia molt expectació, avui per la trobada que aquest matí han mantingut els dirigents de Convergència i Unió després de la crisi oberta per la votació diferenciada de dimarts passat al Congrés. Arran del malestar i acusacions generades a partit d'aquell episodi, avui han volgut calmar els ànims, donar  suport a Duran i a la resta de dirigents a Madrid i donar la crisi per tancada./ Pel PSC aquesta no serà l'última crisi de Convergència i Unió i els socis d'Esquerra li treuen importància.
  • El conseller d'empresa i ocupació, Felip Puig ha qualificat d'injúries les informacions  que el vinculen a un intent de cobrar comissions per obra pública. En concret, segons el diari La Razón, l'audiència nacional estaria estudiant una denúncia d'un empresari francès del gener passat. Segons aquest inversor, el conseller va demanar-li una comissió del 5 per cent per adjudicar-li unes obres al port de barcelona quan Puig era titular de política territorial i obres públiques. Felip Puig ha qualificat de calúmnies aquestes informacions.
  • PP, Inicitiva i Ciutadans volen que el president Mas doni explicacions sobre aquest cas i també sobre les informacions publicades aquest cap de setmana segons les quals Jordi Pujol Ferrusola tenia un compte a Suïssa domiciliat al Palau de la Generalitat. De fet, el PP tornarà a demana la compareixença del president a la comissió d'investigació del Parlament
  • Els hospitals de referència de Tarragona, Girona i Lleida tenen des d'avui servei d'hemodinàmica les 24 hores. Aquest servei, amb el que  s'atenen diversos tipus d'infarts, funcionava fins ara només de 8 del matí a 8 del vespre, Fora d'aquest horari els pacients havien de ser traslladats a altres hospitals de referència, tots a l'àrea de Barcelona.
  • Pau i Marc s'han convertit en els primers germans que disputen com a titulars un partit de les estrelles de la NBA. Els dos germans també han estat els protagonistes del salt inicial en un All Stars amb registres rècord. 
  • A punt d'acabar, recollim que la cantant nord-americana Ketyi Perry inaugura avui gira europea a Barcelona. La intèrpret actua aquesta nit al Palau Sant Jordi. És el seu únic concert a Espanya i el primer, com dèiem, de la gira europea del nou treball titulat "Prism"
  •  

    És un dels moments que quedarà a la historia de l'esport català. Els germans Gasol fent el salt inicial al partit de les estrelles de la NBA. El món sencer pendent dels dos pivots de Sant Boi en una nit que ells mateixos han definit com especial i divertida. Al final, victoria de la conferència Oest del Marc tot i que, la veritat, el resultat segurament el menys important. 

    Primera reunió del òrgan que reuneix les direcció de Convergència i d'Unió amb la crisi oberta per la votació diferenciada al Congrés. Primera trobada en públic de Mas i Duran. A la trobada s'ha volgut donar suport a Duran i a la resta de dirigents a Madrid i donar la crisi per tancada.

    Un centenar d'empreses ofereixen prop de dos mil oportunitats de feina al JOBarcelona, el congrés internacional d'ocupació i orientació professional que avui i demà posa en contacte joves universitaris i titulats amb les empreses i els dona informació i assessorament sobre el món laboral. 

     

    Tarragona, Lleida i Girona disposen des d'avui d'una servei d'hemodinàmica de 24 hores per atendre a les persones que pateixen un infart de cor. Fins ara, només funcionaven de 8 del matí a 8 del vespre i si un malalt necessitava aquest tractament tenia que ser traslladat a Barcelona. 

    Són alguns dels fans de la cantant Katy Perry que aquesta nit ofereix al Palau Sant Jordi de Barcelona el seu únic concert a Espanya. Prop de 13 mil persones gaudiran de l'espectacle "Prismatic World Tour" que repassa els èxits del seu últim disc, amb més de 6 milions de còpies venudes. 

     

    ELS GASOL FAN HISTÒRIA. ELS GERMANS DE SANT BOI PROTAGONISTES AL PARTIT DE LES ESTRELLES DE L'NBA.

    REUNIÓ DE CIU. ELS LÍDERS DE LA FEDERACIÓ DONEN SUPORT A DURAN I CONSIDEREN QUE LA CRISI JA ESTÀ SUPERADA.

    INFORMACIÓ I OPORTUNITATS PROFESSIONALS PER A JOVES UNIVERSITARIS AL JOBARCELONA.

    TARRAGONA, LLEIDA I GIRONA DISPOSEN DES D'AVUI D'UNA UNITAT D'HEMODINÀMICA LES 24 HORES.

    KATY PERRY PRESENTA AQUESTA NIT A BARCELONA EL SEU "PRISMATIC WORLD TOUR".

    La policia danesa ha identificat el suposat autor dels dos actacs a Copennhaguen, Dinamarca. Tot i que no s'ha donat a conèixer el seu nom, es tracta d'una persona que estava controlada pels serveis d'intel·ligènica. Hauria atemptat inspirat pels atacs de París. Els dos atacs terroristes han provocat dos morts i cinc ferits. En una sinagoga va matar el vigilant del centre i hores abans va assassinar un altre home en un centre cultural on se celebrava un debat sobre la llibertat d'expressió. 

    Comença la precampanya electoral per a les eleccions municipals. El candidat a l'alcaldia de Barcelona del PP, Alberto Fernández Díaz titlla el partit d'Ada Colau, Iniciativa i Podem de CASTA. Jaume Collboni, candidat del PSC demana a l'ajuntament més sensibilitat amb els veïns al fer els nous plans d'usos.

    El rei Carnestoltes escampa el seu regnat de disbauxa arreu de Catalunya. Des de Tarragona a Torelló passant per Vilanova i la Geltrú amb la guerra de caramels... Rues i comparses omplen de vida tots els racons amb les millors disfresses...

    Desè aniversari de la mort de la soprano Victòria dels Àngels. La cantant catalana va ser un referent de la música espanyola arreu del món. L'ópera va ser la seva vida... Repassem la seva carrera i la seva manera de ser.

    Sense Andrés Iniesta ni Dani Alvés, el Barça ha de guanyar aquesta tarda al Llevant al Camp Nou per seguir a un punt del Madrid. L'Espanyol es va endur ahir a Màlaga la segona victòria de la temporada fora de casa. 

    Cap de setmana d'Amor i Disbauxa. Les rues de Carnestoltes i els sopars de Sant Valentí repercuteixen en el consum i animen el sector de l'hosteleria. Els empresaris de la restuaració i de l'oci nocturn preveuen un agument de la facturació durant aquests dos dies de fins el 30%. A més els restaurants poden ampliar el seu horari fins a mitja hora aquest cap de setmana i els locals nocturns fins a tres quarts d'hora. 

    Protecció Civil obre un expedient informatiu a l'empresa química d'Igualada perquè no té cap pla d'autoprotecció actualitzat, després de l'incident de dijous. El Consell COMarcal de l'Anoia proposa un pla específic de risc químic per a la comarca.

    Primera pedra de les obres del futur canal del Port de Badalona. Tindrà 260 metres de longitud i es preveu que estigui acabat d'aquí a dos anys. Al seu voltant hi haurà amplis passejos que connectaran el parc del Gorg amb el port. 

    Els bombers voluntaris de Catalunya continuen amb les seves protestes. Avui han reunciat els 43 caps de la demarcació de Lleida. Reclamen millores laborals que els equiparin amb els bombers professionals. La Generalitat acaba d'aprovar una proposta per millorar les seves condicions.

    Luis Enrique no vol que els seus jugadors es relaxin i adverteix que demà contra el de demà contra el Llevant pot ser un partit trampa. Els blaugrana han de guanyar per posar més pressió,  al líder, el Madrid, que juga aquesta tarda contra el Depor.

  • El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, ja ha acabat de declarar a l'Audiència Nacional en qualitat d'imputat per un delicte fiscal en el fitxatge de Neymar. Davant el jutge Ruz, segons diverses fonts, Bartomeu no ha assumit cap responsabilitat a la gestió del fitxatge de Neymar i ho ha descarregat en l'expresident del Club, Sandro Rosell. La declaració ha estat ben extensa, de la vora de tres hores, ja que el jutge Ruz ha volgut repassat minuciosament els set contractes firmat amb Neymar i els seus agents. 
  • Parlem ara de la crisi entre Convergència i Unió. Destaquem d'una banda la carta de Duran i Lleida, en la que apunta a Josep Rull com a responsable de la crisi, i, d'altra, les  paraules del mateix Rull descartant que la cosa vagi a més i es pugui fer una trencadissa a la federació./ Artur Mas no ha volgut parlar avui de les relacions entre Convergència i Unió.
  • El president de la Generalitat ha estat a Lleida, a la localitat de Rialp, al Pallars sobirà, on ha inaugurat una escola. Mas solament ha volgut referir-se al motiu de la visita, i ha explicat que la Generalitat està destinant entre un 15 i un 20% més del pressupost a atendre les infraestructures escolars. Malgrat tot, el president si ha confirmat que dilluns hi ha una executiva de la federació de Convergència i Unió, i serà el moment en que es veurà cara a cara amb Duran i Lleida.
  • Imputats Assumpta Escarp, secretària d'organització del PSC i regidora a Barcelona, i vuit exalcaldes més del PSC, PP, Esquerra i Iniciativa, pels suposats sobresous quan eren membres del comitè executiu de la Federació de Municipis de Catalunya. La jutge que investiga les suposades irregularitats dins el macrocas Mercuri, els ha citat el 2 i 3 de març després de comprovar que ja no són ni senadors ni diputats. Per aquest cas ja van declarar una quarantena d'alcaldes al setembre. El líder dels socialistes ha defensat els imputats. Diu que no veu delicte, que com a molt es tractaria d'un error administratiu.
  • L'expresident d'Spanair ha declarat avui en la comissió d'investigació al Parlament. Ferran Soriano, que ha declarat per videoconferència perquè es troba a l'estranger, defensa que la sentència definitiva sobre el cas hauria d'exculpar-lo en tant que, segons diu, no va fer una mala gestió empresarial. Assegura que el projecte de convertir l'aeroport del Prat en un HUB internacional requeria de la presència d'una aerolínia com Spanair i per això va rebre inversió pública per part de la Generalitat. També ha senyalat la mala conjuntura econòmica del moment va ser clau en la fallida de la companyia aèria.
  • Els veïns d'Igualada i els municipis del voltant avui han représ la seva activitat després del ensurt que ahir els va provocar un núvol potencialment irritant. Ara és el moment de la investigació. De moment, sembla que l'empersa no tenia els protocols de seguretat actualitzats.
  • Els preus segueixen caient. De fet es la primera vegada que ho han fet TANT -en un mes de gener- des que es van començar a registrar al 1960. A Catalunya la caiguda ha estat de l'1,4 per cent i ha deixat la taxa interanual al menys 0,9 per cent. Lleugerament per sobre de la mitjana espanyola on els preus han caigut un 1,6 i la dada interanual és del menys 1,3 per cent. Les rebaixes i, sobretot, el descens del preu dels carburants o dels gas natural són les que mantenen aquesta caiguda de preus. 
  • Gerard Piqué està en un bon moment de forma tot i que ha reconegut que ha comès errors. Diu que vol penjar les botes al Barça, i que al vestidor qui mana és Luis Enrique.
  • Estem ja en ple carnestoltes. Avui dia de disfresses a moltes a escoles i d'esclat de la disbauxa a pràcticament totes les localitats de Catalunya. Son imatges de bogeria, riures i trasgressions propies del rei Carnestoltes; és época de deixar-se anar i fruir abans que arribi el rigor de la vella quaresma. Les que veieu son imatges de dos localitats amb molta tradició carnavalesca, Sitges i Solsona...
  •  Josep Maria Bartomeu declara a l'Audiència Nacional imputat per un delicte fiscal en el fitxatge del brasiler Neymar. El president del Barça arribava al voltant de les 11 del matí per sotmetre's a les preguntes de del jutge Ruz. L'objetiu és saber perquè l'any passat no s'hauria pagat les retencions d'IRPF del jugador durant l'any passat, que equivalen a 2,8 milions d'euros. 

    I avui torna a ser noticia la caiguda dels preus. L'IPC del gener va caure un 1,4 per cent a Catalunya y un 1,6 al global d'Espanya. Mai els preus havien registrat un descens tant gran al gener. 

    Josep Antoni Duran i Lleida qualifica d'innecessaria irresponsabilitat el vot diferenciat del diputats convergents el dimarts al Congrés i culpa, sense citar-lo, Josep Rull de la crisi entre partits. Precisament, Rull ha descartat aquest matí que la federació es pugui trencar.

    És el ferit més greu a l'explosió química d'Igualada. És el conductor del camió que transportava el material que va provocar el núvol irritant. Avui, amb l'alerta desactivada, la policia científica investiga els fets i els bombers acaben de natejar la zona.

    Divendres de Carnaval, dia de disfresses a les escoles. A L'Informatiu ens acostarem a dos dels carnestoltes més populars: el de Solsona que aquest any prescindirà de les carrosses i el de Sitges que aquest any celebra el seu quarantè aniversari. 

    Piqué reconeix que Messi i Luis Enrique van tenir una picabaralla després de les vacances nadalenques, però assegura que qui mana és el tècnic asturià. El defensa també assumeix les errades que ha comès aquesta temporada, però diu que torna a estar centrat i que vol retirar-se al Barça.