Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Les trobades socials es limiten a 10 persones, nens inclosos, i es recomana un màxim de dues bombolles de convivència
  • El confinament nocturn es flexibilitza: la nit de Nadal i de Cap d’Any començarà a les 01:30 h, i la nit de Reis, a les 23h
  • S’aconsella que la mobilitat es minimitzi i es mantingui en l’entorn proper

Torbades de deu persones com a màxim durant el Nadal, inclosos els infants. La Generalitat mantindrà aquest pla durant totes les festes i no aixecarà les restriccions abans d'hora. Els ERTO es disparen amb força, afectant principalment el sector serveis. Retrets entre govern i oposició per la gestió de la pandèmia. El Barça inentarà assegurar-se la primera plaça de grup de la Champions en el partit d'avui.

Les reunions familiars de Nadal podran ser d'un màxim de 10 persones, nens inclosos. El Govern flexibilitza el toc de queda nocturn la nit de Nadal, Cap d'Any i Reis. Aquestes mesures es mantindran durant totes les festes, malgrat les xifres de Covid-19 empitjorin. L'oposició critica la gestió de Generalitat i l'acusa de no consensuar el pla d'obertura. L'ocupació no millora a Catalunya i suma un 24% més d'aturats que fa uny. El cantautor valencià Raimon fa 80 anys.

Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona 2020

Els valors humans en temps de crisi

  • El documental "The War on Journalism" sobre el cas Assange ha obert el Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona
  • Fins al 5 de març més d'un centenar de pel·lícules mostren la importància dels valors humans en temps de crisi

La Generalitat retarda el toc de queda a la 1.30h de la matinada les nits de Nadal i de Cap d'Any, i a les 23.00h el 5 de gener Les trobades familiars seran d'un màxim de 10 persones i sense restriccions de mobilitat, si es manté el pla de desescalada.

Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona 2020

Els valors humans en temps de crisi

L'estrena mundial del documental "The War on Journalism" (La guerra al periodisme), sobre el cas Julian Assange, ha estat l’encarregat d’obrir el Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona. El certamen presenta una 17ena edició totalment online amb més d'un centenar de pel·lícules que mostren la importància dels valors humans en temps de crisi. Un compromís present en els 110 films del festival que, fins el 5 de març, s'exhibiran al seu web i a Filmin. Destaquen "Un asunto de familia", de Hirokazu Kore-eda, Palma d'Or a Cannes; "Tres caras" de l'iranià Jafar Panahi; "El otro lado de la esperanzad'Aki Kaurismäki; o "Coronation", documental sobre la pandèmia a la Xina de l'artista i activista Ai Wei Wei.

La Generalitat demana prudència i recorda que no està garantit que s'avanci de fase el pròxim dilluns. El risc de rebrot i la velocitat de contagi han repuntat en el darrer balanç a Catalunya. L'Agència Europea del Medicament preveu autoritzar la primera vacuna a finals d'any. Avui és 1 de desembre i es commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida.

  • A Catalunya encara hi ha 33.700 persones amb la VIH
  • En el darrer any els infectats s’han reduït un 23%

Els principals equips de recerca catalans participen en assajos clínics internacionals per trobar la vacuna

La Unió Europea podria aprovar la vacuna de Pfizer abans d'acabar l'any. Científics catalans treballen en un assaig clínic internacional per millorar la qualitat de vida de les persones infectades pel VIHBarcelona acollirà mig centenar de migrants en situació vulnerable procedents de les Illes Canàries. Lenglet entra a la llista de convocats per jugar contra el Ferencvaros. Jaume Plensa presenta "La llarga nit", un elogi al temps misteriós de la nit.

L'1 de desembre de cada any, el món commemora el Dia Mundial de la Sida. Aquest dia gent de tot el món s'uneix per donar suport a les persones que viuen amb el VIH i estan afectades pel virus, i per recordar a les que han mort per malalties relacionades amb la sida. Aquest any el lema és 'Solidaritat mundial, responsabilitat compartida".

A Catalunya després de 25 anys de lluita contra el virus, encara hi ha més de 33.700 infectats. La bona notícia és que les noves infeccions s'han reduït un 23% respecte a l'any anterior. Els principals equips recerca catalans participen en un assaig clínic internacional amb la idea que els malalts puguin substituir, en un futur pròxim, les pastilles diàries que prenen per controlar la infecció per una injecció cada dos mesos.

Trobar una vacuna del VIH és una altra gran línia d'investigació. L'institut de recerca de la Vall d'Hebron participa en un estudi clínic internacional per avaluar l'efectivitat d'una vacuna contra les diferents soques del virus. La prova durarà 30 mesos i es reclutaran 3.800 voluntaris arreu del món, dels que uns 250 seran espanyols.

La pitjor notícia és que els experts preveuen que un retrocés en la lluita contra el virus per culpa dels efectes de la pandèmia en els serveis sanitaris i la prevenció, limitant de forma molt important les proves habituals als infectats.

Unes 34.000 persones estan infectades per VIH a Catalunya, mentre es treballa en nous tractaments per millorar la vida dels pacients de SIDA. Torna a pujar el risc de rebrot Catalunya, que comença una nova fase de cribatges massius. Barcelona acollirà 50 persones migrades de les Illes Canàries i se'ls proporcionarà allotjament i material. El Barça viatja a Hongria sense MessiTer Stegen ni Coutinho.

La farmacèutica Moderna ha demanat autorització urgent per a utilitzar la seva vacuna anticovid a Europa i als Estats Units. Segons les seves dades, la vacuna s'hauria mostrat eficaç en un 94,1% i en un 100%& en els casos més greus de Covid. A Catalunya, Salut estudia si els menors de 14 anys formen part del topall de 10 persones en les trobades nadalenques.

Interior assumeix un augment en la mobilitat a partir de dijous i demana complir les mesures a les segones residències. 1 de cada 20 adolescents pateix un transtorn alimentari, la majoria noies. Quatre detinguts per la mort de la infermera que van trobar lligada al setembre a Girona. Joan Laporta ha presentat la seva precandidatura per a presidir el Barça.

Salut confirma que les trobades familiars podran ser de fins a 10 persones, a partir del 21 de desembre. 28.000 joves de Catalunya pateixen anorèxia bulímia, que afecten majoritàriament a noies. El confinament ha triplicat els casos perquè ha facilitat la seva detecció. L'independentisme es presenta fragmentat i enfrontat davant les eleccions del 14-FJoan Laporta presenta la seva precandidatura a la presidència del Barça.

  • Josep Maria Argimon confirma que la mascareta seguirà sent obligatòries a les aules
  • "El sistema de rastreig no pateix un problema d'efectius sinò de coordinació entre les diferents fases", afirma
  • Si els números continuen baixant, la Generalitat activarà la fase 2 de la desescalada el dilluns 7 de desembre
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio

Moren dos ciclistes i un ferit crític en un accident de trànsit al Papiol. El sector del comerç confia recuperar-se a la campanya de Nadal que avui comença, després de les mesures de restricció per la Covid-19. Junts per Catalunya decideix qui serà el cap de llista per a les eleccions del 14-F. Obre la Fira de Santa Llúcia amb la meitat de parades i l'espai perimetrat amb dos controls d'accés.

Govern Generalitat coincideixen en què encara queden mesos difícils i n'ho s'ha de baixar la guàrdia al Nadal davant la Covid. Avisen que les mesures restrictives aniran més enllà de la vacunació. Veïns del Raval es manifesten per la inseguretat al barri i denuncien el tràfic de droga i la presència de narcopisos. Enfrontaments entre el govern central i l'oposició pel preacord d'ERC per aprovar els pressupostos. El Barça rep demà Osasuna, després d'arribar a un principi d'acord salarial.

Sanitat preveu que al llarg de 2021 es vacunarà als 47 milions d'espanyols, començant pels col·lectius de persones vulnerables, distribuïdes en 15 grups de vacunació. Segons un estudi de la Vall d'Hebron, els infants i adolescents contagien molt poc el coronavirus. Per la seva part, el PP desafia el govern central a baixar impostos si aposta per l'armonització fiscal a tot l'estat que ha pactat amb ERC.